Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יהי זכרו ברוך.

%D7%A0%D7%A8%20%D7%96%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%9F.jpg

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמיתי או לא , לשיקולכם. ככה קיבלתי במייל .

על מנת לאזן ,וללא סתירה למעשיו הרעים הידועים כעובדות .

בחצרות החסידים נהוג לומר 'אחרי מות – קדושים אמור', אחרי שיהודי הולך לבית עולמו יש לומר עליו רק דברים טובים.

כדי שגם סניגור ילווה אותו-דוד טופז- בבית דין של מעלה, נוטל על עצמו את התפקיד הזה יו"ר סניף 'דגל התורה' בביתר הרב יצחק רביץ ומספר: זה קרה בערב שבת אחת לפני כשנתיים. אני יושב במשרדי והטלפון מצלצל. על הקו- דודו טופז. איזה טופז? – אני שואל עם לא מעט נימה של זלזול, מהצ'חצ'חים? והוא משיב לי בחיוב. לא הבנתי מה לו ולי? פותח ר' יצחק את סיפורו.

ואז מספר טופז לרביץ, שהוא קיבל מכתב מאשה מסכנה המתגוררת בביתר ובו היא מגוללת את מצבה העגום ומספרת שאין לה מה לאכול. ברשימת הממליצים היא הזכירה את שמו של יצחק רביץ כמי שיכול להעיד על מצב המשפחה

הוא שאל אותי האם הסיפור אמנם כל כך קשה? סיפרתי לו מה שהיה ידוע לי, ואמרתי לו שאני יודע שהמצב שם מאד לא פשוט.טופז הודיע לי שהוא רוצה לתרום למשפחה – 75,000 ₪. הייתי המום, המכתב נשלח למאות אנשים, והמשפחה בטח לא חלמה לקבל כזה סכום ודוקא ממנו".

"טופז שאל אותי אם אוכל להגיע אליו הביתה" – ממשיך רביץ לספר – "אמרתי לו שביום שישי אני כבר לא אספיק, וסיכמנו שאבוא אליו ביום ראשון. לאחר שעה הוא התקשר וביקש, שאמסור למשפחה שביום ראשון יגיע אליהם סכום כסף.

הוא אמר שהוא רוצה שכבר בשבת הקרובה תשרה השמחה אצל המשפחה המסכנה הזו".

ביום ראשון הגעתי לביתו, והעמקנו בשיחה שערכה 4 שעות.

הוא אמר לי שהוא מרגיש שאין לו כלום ושהוא תורם את הכסף כדי יוכל לעלות למעלה עם משהו. הוא טען שהחיים שלו דפוקים וריקנים, והתעניין במצוות".

"את הצ'ק הוא נתן, בתנאי שהמשפחה לא תגיד לו תודה, ולא תדע את זהות התורם".

נפרדנו בידידות רבה.לאחר כחודשיים התקשר טופז שוב לרביץ. הפעם, הוא קיבל מכתב ממשפחה של בחור שנהרג בצבא שרוצים לכתוב ספר תורה לעילוי נשמתו. הוא התעניין כמה עולה ספר תורה. אמרתי לו שמדובר בסכומי עתק של כ- 40,000$, הוא אמר לי שהוא מסכים לתרום חצי בתנאי שאני אביא את החצי השני".כך היה]להכנסת ספר התורה לא רצה טופז להגיע. הוא הסביר שרוצה שזה יהיה נטו למצווה. לא רוצה כבוד

. "לאחר הכנסת ספר התורה, הוא דיבר איתי על יוזמה שעלתה לו בראש בעקבות התרומה לספר תורה. הוא רצה להקים מועצה המורכבת מחילונים ודתיים, שתעזור לאנשים מכל הסוגים. הוא היה מאד רציני. ישבנו כמה פעמים גם בביתו וגם בבית קפה מול הבית שלו. בסוף זה לא הספיק להתקדם".

רביץ מעיד, מתוך הכרות אישית שטופז היה יהודי מלא בהרהורי תשובה. "כשהתחיל הסיפור התקשר אלי העוזר שלו צחי, ושאל אם אני אסכים לתת עדות אופי בבית המשפט. אמרתי שבוודאי. אז הנה אני מקיים הבטחתי לתת 'עדות אופי', אלא שאני נאלץ, לדאבוני לעשות זאת, בפני בית דין של מעלה, ולא בית משפט של מטה" - מסיים רביץ, על אף הנסיבות, בקול חנוק.

כך דרשו חז"ל על הפסוק "כפלח הרמון רקתך" - ריקנים שבך - מלאים מצוות כרימון.

בברכה

מוטי

פורסם

בקיצור,דודו טופז היה איש טוב אחרי הכל וטרם המון.

היה איש יחסית מאושר וחייכן,חבל שלא עזרו לו בזמן.

אתגעגע לראות אותו בטלווזיה,זה בטוח.

יהיה זכרו של האיש הנהדר,ברוך.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם
מה הוא עשה חוץ מלזרוק כסף על אנשים?

מה רוב האנשים עושים חוץ מלא "לזרוק כסף" לאחרים ?! חיים .

לא כולם צדיקים בסדום .יש גם "רגילים" .הוא פשוט היה מפורסם,זה הכל.

כל מפורסם שאתה מכיר ,"זורק" כסף על אנשים ?

היה אחד ,קוראים אותו גאיידמק ,שקיבל בעיטה . לא לפני שכינו אותו בשמות כאלה ואחרים ,ושהוא מנסה לצבור כוח פוליטי.

יש המון שמנסים לצבור כוח פוליטי ,אבל בלי לתרום (לנזקקים/חלשים) ,אלא לבעלי אינטרס שממילא יש להם.

אז מה יצא לגאיידמק ?! מה זוכרים לו ?! שהיה גנב . כפי שנוח לזכור את דודו טופז כאיש אלים.

מכיוון שאני יודע ובטוח שיש כאן חברים שאוהבים לקרוא חלקי דברים ולהוציא דברים מהקשרם ,אני חוזר שוב ואומר :

אני מוקיע את מעשיו הנפשעים של דודו טופז . לא מצדיק !

באותה מידה אני סולד מאותם אנשים /חברים /בעלי מקצוע / פסיכיאטרים ,שלא טרחו לעזור לו בזמן משבר ,ואולי,אולי הכל היה אחרת.

וככה בשביל הדו שיח הנעים בינינו :

האם אתה עושה למען אנשים ,בהתאם ליכולתך כמובן ?

אל תענה ,אני מקווה שהתשובה חיובית ,כי אני מאמין שצדיקים ,מלאכתם נעשית בסתר.

אם התשובה הינה שלילית ,חשוב שוב על מה שכתבת .

אם התשובה חיובית- אשריך.

בין כך או כך ,מאחל לך רק טוב.

בברכה

מוטי.

פורסם
אמיתי או לא , לשיקולכם. ככה קיבלתי במייל .

בחצרות החסידים נהוג לומר 'אחרי מות – קדושים אמור', אחרי שיהודי הולך לבית עולמו יש לומר עליו רק דברים טובים.

כדי שגם סניגור ילווה אותו-דוד טופז- בבית דין של מעלה

מוטי,

מי שבקיא ביהדות מזהה מיד שמדובר בקשקוש מומצא, יהודי שמתאבד נקבר מחוץ לבית הקברות, לא אומרים עליו קדיש, לא יושבים עליו שבעה, לא אומרים עליו דברים טובים ועל פי הדת ובכלל, אין שום הלכות אבלות על מתאבד.

הוא גם לא מגיע כלל ל "בית דין של מעלה" אלא נתקע לעולמי עד ב"כף הקלע" ולעולם לא יגיע לעולם הבא או לצרור הנשמות הידוע (זה הצרור מתנצב"ה) .

היהדות העכשוית היא יותר רחמנית ונוטה כן לקבור בתוך בית הקברות בצמוד לגדר וכן לנהל איזהשהם הלכות אבלות אבל זה רק בקרב היהדות "לייט", לקבורה (אני בכוונה לא כותב הלוויה) של מתאבד אצל חרדים לא תגיע אפילו המשפחה המאוד קרובה. הקברן יזרוק אותו לבור, יכסה וילך הבייתה.

בזאת מסתיימת הרצאתנו הקצרצרה על מיתולוגיה ביהדות.

יכול להיות שהסיפור עצמו נכון, על זה אין לי מושג אבל אני מבטיח לך שהרב רביץ לא מספר את הסיפור הזה (אם בכלל) מהסיבות שמצויינות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מוטי,

מי שבקיא ביהדות מזהה מיד שמדובר בקשקוש מומצא, יהודי שמתאבד נקבר מחוץ לבית הקברות, לא אומרים עליו קדיש, לא יושבים עליו שבעה, לא אומרים עליו דברים טובים ועל פי הדת ובכלל, אין שום הלכות אבלות על מתאבד.

הוא גם לא מגיע כלל ל "בית דין של מעלה" אלא נתקע לעולמי עד ב"כף הקלע" ולעולם לא יגיע לעולם הבא או לצרור הנשמות הידוע (זה הצרור מתנצב"ה) .

היהדות העכשוית היא יותר רחמנית ונוטה כן לקבור בתוך בית הקברות בצמוד לגדר וכן לנהל איזהשהם הלכות אבלות אבל זה רק בקרב היהדות "לייט", לקבורה (אני בכוונה לא כותב הלוויה) של מתאבד אצל חרדים לא תגיע אפילו המשפחה המאוד קרובה. הקברן יזרוק אותו לבור, יכסה וילך הבייתה.

בזאת מסתיימת הרצאתנו הקצרצרה על מיתולוגיה ביהדות.

יכול להיות שהסיפור עצמו נכון, על זה אין לי מושג אבל אני מבטיח לך שהרב רביץ לא מספר את הסיפור הזה (אם בכלל) מהסיבות שמצויינות.

בכל מחלוקת בענייני אבלות, הכלל הוא שהלכה כדברי המקל. אלא שכתב אחד מגדולי הפוסקים האחרונים, בעל תשובות 'חתם-סופר' (יו"ד שכ"ו), שבמקום שיש צער ובזיון למשפחה, והם חפצים לקרוע ולשבת שבעה אחר קרובם שהתאבד, מותר להורות להם לקרוע ולשבת שבעה עליו. וכן נוהגים.

אבל לגבי הספדים, לדעת כל הפוסקים, מאחר שמטרת ההספד היא לחלוק כבוד לנפטר, בשום פנים אין להספיד את זה שאיבד עצמו לדעת.

כתב ה'חתם-סופר' (אה"ע סט), שמן הראוי לומר קדיש גם אחר המאבד עצמו לדעת. והטעם הוא, שאף הרשע הגדול ביותר, יש ביסודו איזה ניצוץ טוב, ומן הראוי לתקנו ולהעלותו לעולם הבא. מעין זה מצינו לגבי אבשלום בן דוד, שהיה רשע גדול, ומרד באביו ואף רצה להורגו, ושכב עם פלגשיו. אע"פ כן, לאחר שמת, התפלל עליו דוד המלך ואמר שמונה פעמים 'בני', כדי להעלותו משבעה מדורי גיהנם, ולהעלותו לגן עדן (סוטה י, ב). וכן אלישע בן אבויה, שהיה חכם ופרש מדרך התורה, וירד לגיהנם. מסופר על רבי מאיר שהתפלל עליו שייגמר עונשו בגיהנם, כדי שיזכה לעלות אחר כך לעולם הבא (חגיגה טו, ב). הרי לנו שתפילה וקדיש יכולים להועיל גם לרשעים גדולים.

לפעמים ניתן לדון את המתאבד לכף זכות, על ידי שנטען שאולי נטרפה דעתו והתאבד בלא מחשבה צלולה, ואזי אין לדונו כרשע, משום שלא היה אחראי למעשיו באותה שעה.

אתה מוזמן לקרוא את הדברים כאן :

http://www.yeshiva.org.il/midrash/doc/doc75/pninay-kill.doc

ולא מדובר ב"יהדות לייט".

בנוגע לרב רביץ , העניין עקרוני בעיניי , וברגע שתהיה תשובה אמיתית - אתה תדע על כך.

הדברים שכתבת ,אכן נכונים בחלקם ,אלא שלא נכנסת לעומקם של דברים .

איני איש דת אם כי אדם מאמין.

בברכה

מוטי.

פורסם

כשמתחילים לדבר על דת ועל דעות של "חכמים" שמחליטים דברים בכוונה לשלוט על מה שאנשים אומרים וחושבים, אני יוצא מהשיחה.

למי אכפת מה אומרים חז"ל או ההלכה?

תגידו מה שאתם חושבים וזהו. זה לא ישנה את המציאות.

פורסם
כשמתחילים לדבר על דת ועל דעות של "חכמים" שמחליטים דברים בכוונה לשלוט על מה שאנשים אומרים וחושבים, אני יוצא מהשיחה.

למי אכפת מה אומרים חז"ל או ההלכה?

תגידו מה שאתם חושבים וזהו. זה לא ישנה את המציאות.

יוסי ידידי :

יש אנשים שאכפת להם מה אומרת ההלכה או מה אומרים חז"ל .

אתה צודק -זה לא ישנה את המציאות ,ובכל זאת

עניתי בהתאם למשפט : "מי שבקיא ביהדות מזהה מיד שמדובר בקשקוש מומצא..."

"איש על פי אמונתו יחיה" ולא נראה לי שמישהו "שולט" עליי.אולי ספגתי ערכים שונים וזה אינדיבדואלי.

עפ"י דבריך ,החינוך והערכים שקיבלת בילדותך ,הם גם סוג של "שליטה".

בברכה

מוטי.

פורסם

גם אני לא איש דתי, לא רק זאת, אפילו יכול להצהיר על עצמי ככופר מוחלט, אבל מאחר ואני יהודי מבטן ומלידה, אז התנך, הדת והפרשנויות מעניינות אותי בדיוק באותה מידה שאני יושב מרותק לתוכניות על הנצרות או על היסטוריה כללית.

ככל הידוע לי, לא אומרים קדיש לעילוי נשמתו של המת כי היא לא תעלה ממילא לשום מקום, היא נתקעת בכף הקלע לעולמי עד, אבל כמו שציינת, לא מדובר בחוקים ברורים וחד משמעיים אלא בערבוביה של מסורות ושל פרשנויות עדכניות ואם משפחה מתעקשת לנהוג במנהגי אבלות על מתאבד ברור שאף אחד לא יאסור על משפחה לנהוג כך.

ברור שכל מה שאני מדבר עליו הוא על מתאבדים מוחלטים ולא על אנשים שדעתם נשתבשה עליהם או אנשים שהתאבדו על קידוש השם.

דרך אגב, בכינוי "יהדות לייט" לא התכוונתי לעומק הפרשנויות והסוגיות בנושא אלא שהפרשנויות שמקלות בהלכות אבלות במתאבדים מיועדות ל"יהודים לייט" כמו שומרי מסורת וכיפות סרוגות.

אני מבטיח לך שכאשר מישהוא מתאבד במאה שערים, אף אחד לא יושב עליו שבעה או אומר עליו קדיש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מה רוב האנשים עושים חוץ מלא "לזרוק כסף" לאחרים ?! חיים .

לא כולם צדיקים בסדום .יש גם "רגילים" .הוא פשוט היה מפורסם,זה הכל.

כל מפורסם שאתה מכיר ,"זורק" כסף על אנשים ?

היה אחד ,קוראים אותו גאיידמק ,שקיבל בעיטה . לא לפני שכינו אותו בשמות כאלה ואחרים ,ושהוא מנסה לצבור כוח פוליטי.

יש המון שמנסים לצבור כוח פוליטי ,אבל בלי לתרום (לנזקקים/חלשים) ,אלא לבעלי אינטרס שממילא יש להם.

אז מה יצא לגאיידמק ?! מה זוכרים לו ?! שהיה גנב . כפי שנוח לזכור את דודו טופז כאיש אלים.

מוטי, אין אדם שכולו רע בדיוק כמו שאין אדם שכולו טוב. הוא עזר לאנשים אבל בעיקר ניצל מסכנים למען הרייטינג.

אתה יכול להתייחס לאותה בחורה שמנה שהוא לקח לתכנית שלו כאל מעשה טוב (פתח לה דלת) אבל אני רואה במעשה ניצול מחפיר של מום של אדם (לקחת אותו על הגב, לקלוע לה לפה כדורי שוקולד ועוד). מי שבאמת חושב על הזקוק לעזרה עוזר לו גם במחיר של להפסיד רייטינג ובטח לא הופך אותו לבדיחה.

בכל שנות פעילותי למען נזקקים הדבר שאני הכי שומר עליו הוא כבוד הנזקק. חלק לא מבוטל מהם אפילו לא יודע מאיפה הוא מקבל את מה שמקבל וגם אלה שכן יודעים שמי שיודע על מצבם הוא רק מי שחייב לדעת על מנת לסייע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מוטי, אין אדם שכולו רע בדיוק כמו שאין אדם שכולו טוב. הוא עזר לאנשים אבל בעיקר ניצל מסכנים למען הרייטינג.

אתה יכול להתייחס לאותה בחורה שמנה שהוא לקח לתכנית שלו כאל מעשה טוב (פתח לה דלת) אבל אני רואה במעשה ניצול מחפיר של מום של אדם (לקחת אותו על הגב, לקלוע לה לפה כדורי שוקולד ועוד). מי שבאמת חושב על הזקוק לעזרה עוזר לו גם במחיר של להפסיד רייטינג ובטח לא הופך אותו לבדיחה.

בכל שנות פעילותי למען נזקקים הדבר שאני הכי שומר עליו הוא כבוד הנזקק. חלק לא מבוטל מהם אפילו לא יודע מאיפה הוא מקבל את מה שמקבל וגם אלה שכן יודעים שמי שיודע על מצבם הוא רק מי שחייב לדעת על מנת לסייע.

שי ,איש יקר

גם אם אומר לך שאתה צודק במאת האחוזים (לפחות עם סיפור כדורי השוקולד) והיו עוד ,אני בטוח,מפריע לי מאוד שדווקא לאחר מות האיש מציינים את זה .הרי שנינו יודעים שהיו ויהיו תוכניות אינפנטיליות (שחלק מהעם רצה ואהב),ובכולם נעשה ניצול בצורה זו או אחרת .

אברי גלעד עשה את זה,ארז טל עשה את זה , צביקה הדר וחבריו עושים את זה ב"כוכב נולד" שטורחים להביא את האנשים ההזויים ואפילו לתת להם במה ,רק בשביל הדאחקות .

ואתה יודע מה ?! אפילו עשו את זה בזמנו ב"חבילה אינטליגנטית" יותר ,סביב המעגל של דן שילון בשנות התשעים .

בוא לא ניתמם. זה נושא רחב ביותר שאפשר לדבר עליו שעות ויכול לגלוש מהשיקוף החברתי ועד לפוליטיקה .

בברכה

מוטי

פורסם
בקיצור,דודו טופז היה איש טוב אחרי הכל וטרם המון.

היה איש יחסית מאושר וחייכן,חבל שלא עזרו לו בזמן.

אתגעגע לראות אותו בטלווזיה,זה בטוח.

יהיה זכרו של האיש הנהדר,ברוך.

הגישה שאדם יכול להזיק לאנשים ואז לכפר על זה ע"י תרומה כזו או אחרת , לא רק שנראת לי עקומה אלא גם ליהדות .

"האומר אחטא ואשוב אחטא ואשוב אין מוחלין לו ".

תראו תראו איזה שירשור מוצלח אפילו מצאנו משהו ביהדות שאני מסכים איתו .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...