Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וילון אחורי - דעתכם? (אני נגד)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו רואים אותם כל יום, הרבה רכבים של חברות וגם פרטיים, שמכסים את השמשה האחורית בוילון או אפילו מדבקה. חלקם עם פרסומות, חלקם וילונות פשוטים של שקל וחצי.

אני כנהג שתמיד מסתכל רחוק קדימה פשוט לא מבין איך זה חוקי. אני רגיל לצפות הרבה קדימה מה קורה, וזה כולל מבט דרך הרכב שלפני אל התנועה. כאשר רכב שנמצא לפני זה שאחריו אני נוסע בולם - אני כבר מוכן. אני יכול להעריך מה הולך לקרות (הרגל מרכיבה על דו"ג).

בשל כך אני נוטה להתמקם בכביש אחרי רכבים עם חלונות "נקיים", ממש לא אוהב לנהוג מאחורי משאיות, אוטובוסים, מסחריות - והאגואיסטים האלה עם הוילונות.

יש כאן שרשור על צלונים לחלונות קדמיים, מיותר לציין שאני ממש נגד. בתוך אותו שרשור יש קישור לאשכול שרץ כאן פעם גם על וילונות אחוריים. מדהים לראות כמה בורות ואטימות יש לחלק ממשתתפיו.

אני מצטט מאותו אשכול את תקנה 356 (מסתמך על האשכול ולא על חיפוש בתקנות): "לא ירשם רכב ולא יחודש רשיונו של רכב שהשמשה הקדמית והאחורית והשמשות שליד המושבים הקדמיים המותקנות בו, כולן או מקצתן, צופו בחומר ציפוי, בין בהתזה, בין בהדבקה, ובין בכל דרך אחרת".

כל דרך אחרת, מבחינתי - זה כל דבר שמסתיר את השמשה. מדוע זה לא נאכף?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש מדבקות שהן "חצי שקופות", כנ"ל וילונות.

כמובן שלא חסר כאלה שממש מגיבילות את שדה הראיה.

לי יש וילון אחורי, אבל זה בגלל שבמקום מראה יש לי מסך ומאחורה יש מצלמה עם שדה ראיה הרבה יותר טוב ממה שהייתי רואה מהחלון.

פורסם

לי ברכב יש ווילון אחורי שחור חלק אבל מאוד מחורר ויחסית שקוף שמאפשר לראות דרכו.

עוזר מאוד נגד שמש ומספיק שקוף כדי לאפשר לרכב מאחורי לראות מה קורה מלפני.

פורסם

לא הבנתם כלום!

הוא לא מתלונן על זה שאתם עם הוילון לא רואים מה קורה מאחור, הוא מתלונן על זה שכשהוא נוסע מאחורי הרכב שלכם עם כזה וילון, הוא לא רואה את הרכב שבולם לפניכם ולא מוכן לבלימה.

האמת, יש הגיון בדבריו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

צודק, לא הבנתי נכון.

אני מודע לזה ומשתדל כמה שיותר "לסמן" לרכב מאחור שיהיה מוכן לבלימה וכו'.

אני לוחץ על הבלם ומפעיל את אורות הבלימה קצת מראש במקרה שאני רואה מצב שבו אולי אצטרך להאט (אם לדוגמא יש פקק מלפנים) שהנהג מאחור יסב את תשומת הלב לבלימה שעלולה לבוא.

ובכללי, נהג צריך לשמור מרחק מהרכב שמלפנים במידה שתאפשר לו לבלום בלי להתקע במישהו בכל מצב.

פורסם

בשל כך אני נוטה להתמקם בכביש אחרי רכבים עם חלונות "נקיים", ממש לא אוהב לנהוג מאחורי משאיות, אוטובוסים, מסחריות - והאגואיסטים האלה עם הוילונות.

וילונות זה דבר מאוד נוח ברכב. ברכבי יוקרה, כגון בומרים יש וילונות מחוררים מקוריים בשמשה אחורית וחלונות צד בדלתות. קודם כל וילון מוריד באופן דקסטי טמפרטורה ברכב, מונע מנוסעים במושב האחורי להתבשל בשמש צורבת שמגיעה מחלונות, עוזר גם נגד סינוור בלילה ע"י נהגים אגואיסטים שנוסעים עם אורות גבוהים וכמובן מונעה את ההרגשה של דג באקוריום.

זה מאוד מעצבן, כאשר יש אגואיסטים לא משנה באיזה נתיב ואיזו מהירות אתה נוסע מישהו דבוק לי לפגוש (גם כאשר יש נתיב בודד לכיוון וקו הפרדה רצוף ואין איך לעקוף). וילון מגביל שדה ראייה ונהגים נאלצים לשמור מרחק גדול ובטיחותי יותר. קודם הייתה לי אלפא 164 ובכל נסיעה מישהו היה תמיד נוסע דבוק לפגוש אחורי כמו זבוב בת*ת של פרה. כרגע אני נוסע עם וילון, לא יודע אם בגלל זה או בגלל שאני נוסע על בומר שחור כימעט אין כאלה שנדבקים לפגוש, אבל כאשר אני נוסע ברכבים אחרים, כן נדבקים.

מעבר לזה, יש כפי שציינת אוטובוסים, משאיות ועוד כל מיני סוגים של רכב מסחרי ללא חלון "נקי" מאחור. מה, תירצה שכל אלה יירדו מהכביש?

מופנה לכל אלה שחושבים שכולם חייבים להם, שהם לבד בכביש ושכל השאר צריכים לשרת אותם, אחרים בבקשה לא להיעלב:

תשמורו על מרחק בטיחותי מתאים, אל תדבקו לפגוש של רכבים אחרים, תפסיקו לסנוור את הרכבים שבאים ממול, תפסיקו לאותת עם אורות לרכב שאין לו איך לזוז ולתת לכם לעבור, תפסיקו לחנות באמצע הכביש כדי לקפוץ לקנות סיגריות.

סעו בנתיב שלכם (ימני) לפי חוק, תאפשרו לעקוף למי שרוצה. תאפשרו לרכבים להשתלב לתנועה בבטחה. תאפשרו לרכב שרוצה לעבור נתיב לעשות את זה כשאפשר ולא להאיץ ולסגור פער שנוצר. תפסיקו להיות אגואיסטים ולחשוב שכולם חייבים לכם ואתם לבד בכביש. תכבדו את כל משתמשי דרך באשר הם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

Guest ספורטמוטורי
פורסם

אין הגיון במה שאתה אומר.

במקרה לי אין וילון אחורי,זה טוב כי קרינת שמש מפריעה מאוד מאחורה.

אתה אומר שלפניך אסור שתיסע מסחרית או אוטובוס או משאית, אלא ואם יעשו להם איזה חור ישיר שתוכל לראות לפניהם.

בקיצור מה שאתה מבקש לא הגיוני.

פורסם

אתה מתכוון לוילון גלילה שתולים על החלון האמצעי אחורי? חוקי לגמרי, הנהג רואה מה קורה מאחור אבל מי שמאחוריו לא רואה כלום. חברות הליסינג אוהבות מאוד לפרסם את שמם על הוילן הזה, או כל מיני מוסכים למיניהם...

פורסם
לא הבנתם כלום!

הוא לא מתלונן על זה שאתם עם הוילון לא רואים מה קורה מאחור, הוא מתלונן על זה שכשהוא נוסע מאחורי הרכב שלכם עם כזה וילון, הוא לא רואה את הרכב שבולם לפניכם ולא מוכן לבלימה.

האמת, יש הגיון בדבריו.

הבנתי בדיוק את כוונת המשורר, שים לב שרשמתי שהוילון שלי מאפשר לרכב שמאחורי לראות דרכו!

פורסם

עוד לא הגעתי לבקש להוריד מהכביש משאיות/מסחריות/אוטובוסים, אני פשוט בוחר שלא לנסוע מאחוריהם.

גם אתם עם הוילון, אני מאוד מקווה שיורידו לכם אותו כחוק, אבל עד אז - פשוט אשתדל לא לנסוע מאחוריכם. מי שבוחר להסתגר בתוך רכבו המוצל והקריר, אני בכלל לא סומך עליו שהוא מרוכז במה קורה איתו.

הראות גם שלכם כנהגים נפגעת, באיזו מידה? זה כבר תלוי, אבל לא אקח את הסיכון וברשותכם אתן לכם להתבודד, ואעקוף, תודה. אם אין מצב או הצדקת מהירות לעקיפה, אני שומר מרחק הרבה יותר גדול. אני שומר תמיד מרחק, בדרך כלל בצורה מחמירה יחסית, אבל מהאטומים (תרתי משמע) - עוד יותר.

עכשיו, ובכנות - אתם באמת לא שמים לב שוילונות/צלונים/חלונות כהים כמעט תמיד מורכבים על רכבים שנוסעים קצת מנותקים מהמציאות? אני בטוח שמי מחברי הפורום שבוחר בוילונות כנראה מהווה סיכון נמוך יותר עבורי, כיוון שמדובר עפ"י רוב בנהגים מודעים יותר מהממוצע, אבל כל עוד אין לי דרך לדעת - אני בוחר בספק, ומתרחק.

אני נוסע ברכבים "קצת" פחות מפוארים מהרבה כאן, אבל משום מה השמש לא מבשלת אותי? מה אתם עושים שם באוטו, תה?

מזגן שעובד ומשקפי שמש תמיד עושים את העבודה. יש לי בד"כ עוד זוג ספייר בתא הכפפות.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

האמת זה עוד בסדר, הוילונות מהאחורה.

יש את הערסים שעושים חלונות שחורים בחלונות האחוריים, הקדמיים, על החלון מהאחורה, וחצי חלון מקדימה, זה בסדר?

מה כל הקטע בזה.

אני מהאנשים האלו שאיך שמגיע האוטו מהחבר'ה מקורי ככה הוא צריך להיות.

ואגב אם איני טועה רוב המכוניות החדשות שיוצאות מהיבואן, יש להם חלונות טיפה כהות כאלה להגנה מהשמש טיפטיפה כהות.

rhpe6t.jpg
פורסם
עכשיו, ובכנות - אתם באמת לא שמים לב שוילונות/צלונים/חלונות כהים כמעט תמיד מורכבים על רכבים שנוסעים קצת מנותקים מהמציאות?

אתה מדבר ללא הגיון בכלל.

אצלי החלונות הצדדיים(אחוריים)מושחרים,כמו כן גם השמשה האחורית התקנתי בה וילון שחור מחורר.ואני תמיד עם העיניים על הכביש וגם עוד הרבה נהגים אחרים שאני מכיר.

זה כמו שאני רואה נהגים שאצלם דווקא החלונות לא מושחרים וגם כן אין וילון ,מדברים בפון,משתלבים לנתיב בלי איתות וכו'..

(היום נסעתי בכביש ואני רואה רכב מזגזג,באתי עקפתי אותו בזמן העקיפה אני שם לב שהנהג בכלל מסתרק במראה).אז לא קשור לחלונות מושחרים ווילון מאחורה,כל עוד הנהג יודע מה תפקידו לא יהיו בעיות בכבישים.

אם אתה נהג זהיר,יודע לשמור מרחק ונוהג כהלכה אתה בכלל לא אמור להביא ביקורת על דברים מהסוג הנ"ל.

ואני מתנג לדעה שלך.לפי דעתי חובה להצליל כל רכב מבפנים,עם השמש החזקה שיש בארצינו.

פורסם

יש את הערסים שעושים חלונות שחורים בחלונות האחוריים, הקדמיים, על החלון מהאחורה, וחצי חלון מקדימה, זה בסדר?

מה כל הקטע בזה.

גם יצרני מכוניות יוקרה ערסים? במכוניות האלה בד"כ מי שקונה את הרכב יכול לבחור את מידת השחרת חלונות מקורי מחברה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אנלוגי, אם שומרים על מרחק וערנות, הכל יהיה בסדר (גם עם וילונות מאחור). הרי אם תיכנס במישהו מאחור לא תאשים את הוילון שהיה לו. זה לא ממש תלוי בך אחרי מי תיסע. מה תעשה אם בכביש מהיר בשתי הנתיבים מולך יסעו אוטובוס ומשאית? תעצור בצד ותתחיל לרעוד מפחד?

פורסם
גם יצרני מכוניות יוקרה ערסים? במכוניות האלה בד"כ מי שקונה את הרכב יכול לבחור את מידת השחרת חלונות מקורי מחברה.

אני אודה לך אם תפנה אותי לאתר של ב.מ.וו/מרצדס/כל מכונית יוקרה שתרצה שנותן לך אפשרות להזמין את הרכב עם חלונות קדמיים מושחרים.

המקסימום שתמצא זה דילר בארה"ב, לא יותר מזה וכן, הם מציעים את זה שם עבור הערסים שלהם (וכל תת-תרבות הגנגסטה-רפ), ברוך השם, גם להם לא חסר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...