Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

306 XSI מול Alfa 156 2.0

פומפה
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני שוב מציק בשאלה, אבל הפעם מאד ספציפית.

306 XSI משנת 1998 (מנוע 16V) לעומת אלפא 156 2.0 TS.

קראתי כמעט כל כתבה מאמר... אני מחפש מישהוא שמכיר אתש שני הרכבים הכרות אישית טובה.

השאלה ניא האם כדאי להחליף 306 שבבעלותי ב 156.

הקריטריונים:

1. בעיקר הנאה מנהיגה- בעיר שילדה, פידבק, היגוי, תחושה.

2. בכמה תחזוקת ה 156 יקרה יותר?

בבקשה רק מי שממש מכיר את הרכבים מנסיון אישי.

תודה, נתן.

פורסם

בבעלות falou מהפורום היו השתיים, כך שהוא מכיר אותן הכי טוב. בבעלותי הייתה 306 (S16, מספיק קרוב) ונהגתי מספיק על 156 בשביל לדעת שהיא פחות מהנה לנהיגה. מעט רכה יותר, כבדה יותר ופחות מתקשרת. בנוגע לתחזוקה - קשה לדעת במכוניות בנות עשור...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

גם לי יש S16 ונהגתי על 156 ועל 147.

מסכים עם רוני.

רק שאני נוטה יותר לכיוון ההרבה יותר רכה (אבל אולי כי ה306 שלי לא בדיוק סטנדרטית בקטע הזה ודי שונה בהתנהגות מ306 ספורטיבית רגילה כרגע)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כאמור, היו לי את שתיהן במשפחה (האלפא לא היתה אצלי בשימוש יומיומי, אבל יש לי אלפי ק"מ עליה). לפי סעיף (1) שלך, ה-306 מכונית טובה יותר בכל אחד מהפרמטרים הללו, באופן מובהק. אבל צריך לזכור שבמכוניות ישנות יש להקפיד על תחזוקה נכונה וטובה כדי לשמר את היכולות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שלום לכולם, עדכון.

היום הלכתי לראות 156 2.0 די שמורה ועשיתי סיבוב קצר.

די מאכזב.

מבחינת היגוי ופידבק ה 306 שלי מרשימה אותי הרבה יותר.

בנוסף למרות שאני טוען כל הזמן שכח לא ממש מעניין אותי הופתעתי לגלות ש ה 156 מרגישה משמעותית חלשה יותר מה 306 שלי וזה ממש מפריע.

למרות שאולי במספרים אבסולוטים זה לא נכון, ה306 מרגישה הרבה יותר תגובתית.

ה 156 הרבה פחות מתפרצת ו "רעה" משחשבתי שתהייה.

גם הסאונד האגדי לא ממש קיים.

רכב נחמד מאד, נעים מאד (גיר ומצמד רכים ומפנקים) אבל סכ"ה ברכב שהיה מושא הערצה שלי כנער די אכזב, די זריז ואלגנטי אבל לא ה"אלפא" שחשבתי שתהיה - אולי אלגנטית ומנומסת מידי.

בתחום הסל"ד הנמוך יש ממש הרגשה של מחנק ומחסור בכח. לזכותה יאמר שהיא מטפסת גבוה בסל"ד בקלילות ואש מרגישה נעימה ונושמת אבל שוב לא ממש "מתפרצת" ו"משתגעת".

מעניין אם ה 2.5 טובה יותר?

מעניין אם 147 2.0 טובה יותר? - למרות שנראה שהן שוקלות די אותו דבר אז אני די בספק.

פורסם

ה147 לא רק שלא טובה יותר , אלא ההפך.

כמו שכתבת - הן שוקלות אותו הדבר וה147 היא NOSE HEAVY ולטעמי רכה יותר.

ה2.5 ליטר זו אופרה אחרת לגמרי. הרכב מהיר יותר בצורה משמעותית מאוד , הסאונד מצוין והיא גם קשיחה יותר.

עדיין - אל תצפה לחיית פניות , אבל אם אתה רוצה לעלות ביוקרה , במנוע ובשנתון בצורה משמעותית - זו כבר אופציה טובה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה ליביו.

אני גדלתי על ברכי טורבו ואוטו הישנים ועל כתבותהם של רוני אהרונוביץ ושות'.

כשרכשתי את ה XSI בכל יום הופתעתי לטובה למרות הציפות הגבוהות מראש (עדיין מחייך אחרי כל פניה :-)).

המפגש עם ה 156 הוא סוג של ניפוץ מיתוס נעורים מבחינתי, הרבה פחות מהמשתקף במבחנים.

אני חייב לאמר ש ה 156 הספציפית מאד שמורה ונראה שמטופלת טוב מאד, לא זיהיתי שום דבר שנראה לא תקין והכל מתפקד מעולה, אז אם מישהוא מחפש היא מופיע ביד 2 (כחול כהה שנת 2001). המחיר נראה לי גבוה מידי בכל מקרה (רוצה 60).

• תוכן חדש...