Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

ברשותי פיג'ו 306 דיימוד, שנת 98, מנוע 1600 ידני, דגם מנוע NFZ.

לא מזמן פתחתי אשכול על בעיה של סחיבה במנוע, ואי יציבות בסרק. ( האשכול פה).

לפני כחודש וחצי הרכב נלקח למוסך שמטפל בבעיות הזרקה, הוחלף חיישן חמצן, בוצע ניקוי אינג'טורים (המכונאי אמר לי שחתיכת פלסטיק מהאינג'קטור נשברה דבר שגרם להזרקת דלק מרובה), וניקוי מצערת אוויר.

לאחר הטיפול יש לציין שלא זיהיתי את הרכב, הרגשתי אותו נושם והוא הגיב בצורה בלתי רגילה, בכל הילוך שהייתי מעביר הרגשתי עוד מומנט והייתי יכול "להדביק" גז.

אך לאחרונה החלה בעיה חדשה ברכב, בזמן נסיעה איטית נניח הילוך 1-2 (0-50) קמ"ש, כאשר בזמן נסיעה אני לוחץ קלאץ על מנת להגיע לעצירה, או בפקק תנועה בהילוך 1-2 אני לוחץ קלאץ' כדי לגלוש עם הפקק, הטורים יורדים וכמעט מנשקים את האפס ומרגישים מאין מחנק במנוע, כמו כן הבעיה חוזרת על עצמה בנסיעת רוורס כאשר אני לוחץ קלאץ' כדי לגלוש הטורים שוב יורדים כמעט לאפס.

בנוסף שמתי לב שבבוקר האוטו לא מניע תמיד מהפעם הראשונה ואם כן הוא מניע, נחנק כמעט עד לאפס ואז שהוא מצליח להתייצב הוא עומד עד 1500 סל"ד למשך 10 שניות בערך.

שאלתי היא האם הבעיה שהחלה לאחרונה קשורה וטיפול שבוצע ברכב במוסך המתמחה בהזרקות וקרבורטורים? או שמא זהו צירוף מקרים.

תודה רבה לעונים.

Peugeot 306 1600 Diamond

יהלום אמיתי

פורסם

דבר ראשון תודה על התגובה המהירה שמר,

אני גם חשתי במנוע צעדים אך יכול להיות שביום בהיר אחד הוא מתחיל לשבוק חיים?

לאחר ביצוע הטיפול במוסך הרכב חובר למחשב ולא נראתה שום תקלה, כמו כן בזמן עמידה בסרק הטורים יציבים בהחלט!

Peugeot 306 1600 Diamond

יהלום אמיתי

פורסם

למעשה מאז החלה הבעיה טרם לקחתי את המוסך לבדיקה כך שאין לי מושג לגבי תקלות אפשריות.

רק ברצוני לדעת אם הבעיה עלולה להיות קשורה לטיפול לא ראוי שבוצע ברכב מלפני חודש וחצי וצצה פתאום (כפי שהוזכר לעיל), או שזוהי תקלה בפני עצמה.

והז לא מרגיש כמו ואקום במיכל הדלק מכיוון שלמשל היום נסעתי באוטו והבעיה לא קרתה, זה קורה מידי פעם אין לי מספיק פרמטרים לקבוע בדיוק מתי זה קורה כי אני חושב שזה אקראי.

Peugeot 306 1600 Diamond

יהלום אמיתי

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכם

יש לי בעיה כמעט זהה בניסאן אלמרה 99 ידנית

רק שאצלי הטורים משחקים כל הזמן גם בנויטרל

התופעה לא קבועה לפעמים הטורים נתפשים על 2500 סלד

ולפעמים יורדים למתחתל700 סלד ויש הרגשה שהמנוע מתאמץ לסחוב אויר

ואם אני מדביק גז אז הוא סתם עושה רעש עד3500 סלד ורק אחרי זה הוא כאילו משתחרר.

אני לא מכיר את החלק הזה מנוע צעדים מה זה ? ואיפה הוא נמצא ?

כאשר אני פותח את טנק הדלק נשמעת שאיבת אויר .

וגם בשתי בדיקות מחשב שעשיתי לא נמצאה שום בעיה

בכל זאת עשיתי ניקוי לאינג'קטורים +למצערת אויר ןשזה לא עזר החלפתי את המצערת עם כל

החיישנים קומפלט

ועדיין יש צריכת דלק גבוהה ורעש של שאיבת אויר חזקה

אשמח לתגובות ופתרונות

תודה

• תוכן חדש...