Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנועי FSI ידועים כמנועים "נוקשים" לכן שם מומלץ להשתמש ב-98 אם חפצים בכך. אם אתה שומע צילצולים בהאצת הרכב (במנוע חם) אז מומלץ לתדלק 98 אוקטן.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אכן חבר הפורום דוד צודק ובמנועי FSI מומלץ למלא דלק באוקטן 98.

לצערי אני בעל גולף עם מנוע 1.6L FSI ובימים חמים המנוע מצלצל בזמן האצה למרות שימוש בדלק באוקטן 98.

באיזה מנועים מומלץ להשתמש בדלק באוקטן 98 ? בדרך כלל במנועים בעלי יחס דחיסה גבוה כמו מנועי FSI 12:1, אבל הנושא תלוי גם במערכת ניהול מנוע המותקנת ברכב.

נסה להיות יותר ספציפי בשאלה שלך.

איזה כייף לי :)

פורסם

מתעלק ברשותכם, במנועי ה-TSI מה מומלץ?

כל פעם אומרים לי משהו אחר. בצ'מפיון המליצו על 98 ובספר רכב רשום 95.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אוקי אמקד את השאלה.

אני מתעניין בפסאט או ג'טה 2 ליטר משומשת.

לא היה רכב אחד בו התעניינתי אשר בעליו הקפיד למלא 98 לפי הנחיות היבואן.

האם אי מלוי הנחיה זו גורם נזק?

אם כן איזה נזק ואיך אפשר לאבחן את הנזק הזה לפני הקניה?

האם כל המנועים של VW רגישים כך או שיש מנועים אחרים בפסאט/ג'טה שלא סובלים מחוסר נכונותו של הצרכן הישראלי למלא הוראות פשוטות.

האם מנועי הTSI/TFSI גם זקוקים ל98?

תודה,

פורסם
מתעלק ברשותכם, במנועי ה-TSI מה מומלץ?

כל פעם אומרים לי משהו אחר. בצ'מפיון המליצו על 98 ובספר רכב רשום 95.

ידידי, זו אחת מהסיבות שאני סומך אך ורק על המידע שרשום בספר הרכב או בספרות אחזקה של הייצרן.

קיימים מספר דגמים של מנועי TSI וקוד מנוע שונה לכן, במנועים בעלי קוד מנוע BMY יש למלא מינימום אוקטן 95.

במנועים בעלי קוד מנוע BLG אוקטן 98 מינימום. כמובן ניתן למלא גם 95 אבל תרגיש ירידה קלה בביצועי המנוע.

אנא ציין מהו קוד המנוע הרשום ברישיון הרכב שברשותך.

פורסם

צר לי על התשובה המעט מאוחרת אך רק השבוע יצא לי לבדוק את העניין.

מדובר במנוע עם קוד BLG. האם משתמע מכך שאם אתחיל למלא אוקטן 98, הביצועים יהיו טובים יותר ומורגשים?

עד היום מילאתי אוקטן 95 ואני ממש לא מאוכזב מביצועי הרכב וההאצות שלו.

יש טעם להתחיל למלא 98 או שזה עלול לגרום נזק אחרי שמילאתי 95 כבר שנה פלוס?

נ.ב - כאשר דברת על ירידה קלה בביצועים, יש לך מושג בכמה אחוזים מדובר לטובת ה-98?

תודה.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

במנועים בעלי קוד מנוע BLG אוקטן 98 מינימום, כמובן ניתן למלא גם 95 אבל תרגיש ירידה קלה בביצועי המנוע. אין שום בעייה לעבור לאוקטן 98 בכול זמן שתרצה וגם להפך.

כמה אחוזים הייצרן לא מגלה ולפי דעתי גם לא תרגיש.

כול עוד המנוע לא נוקש אתה יכול למלא 95.

• תוכן חדש...