Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני הכל אציין שחיפשתי ב-faq ובחיפוש ולא מצאתי תשובה ממש...

שתי השאלות הם כאלה:

1. האם משנה לאיזה צד אני מחבר את ה-rca ב-hu הכוונה ימין ושמאל

למה שאני מחבר למגבר?

כי נוצר לי מצב שבמכשיר (5850) אם אני מעביר את הסאונד לצד ימין זה כאילו מנגן בצד שמאל בכלל..

יש לזה השפעה לטווח הארוך יותר?

יכול להרוס את האלמנטים?

או משהו בסגנון ?

כי לאחרונה קורה לי מצבים שפתאום בצד אחד של הקומפוננט אני שומע מאחד המידים לא נקי בכלל , הכוונה ממש כאילו הרמקול קרוע

וזה מסתדר פתאום

ולאחר כמה זמן זה פתאום עובר לאחוריים

זה כאילו משחק, בהתחלה חשבתי אולי חיבורים רופפים ובדקתי גם בקרוסים וגם במגברים והכל מחובר כשורה.

עלתה לי השערה שאולי בגלל החיבורים של הצדדים זה כך .

2.

ראיתי פה בכמה וכמה הודעות דברים כגון תחתוך את הטוויטר ב6.3 הרץ וכדומה..

איפה עושים את זה?

בפאנל עצמו ?

איך עושים את זה בבקשה?

ומה המטרה של כך?

(אני יודע שלגבי השאלה הזאת כנראה שכבר ענו בפורום , אבל באמת שלא מצאתי בחיפוש..)

תודה רבה לעוזרים..

פורסם

סך הכל הפכת ימין ושמאל, לא אמור לגרום לשום תופעה שרשמת, אבל עדיין מומלץ להפוך חזרה כדי שימין יגיע מימין ושמאל יגיע משמאל.

רמקול שנשמע גרוע ופתאום מסתדר יכול להיות מקור לא נקי (דיסק) חיבור רופף/ קצר רגעי, הארקה לא טובה ועוד רעות וחולות, כדאי לבדוק כי זה באמת אפשרות לנזק לרכיבים.

חיתוך של הטויטר: רק אם אתה מגביר אקטיבי, אז אתה חותך כל רכיב בנקודות מסוימות, אם אתה עובד עם קרוס פאסיבי זה ממש לא רלונטי, זה נקרא הגברה אקטיבית.

מתחדשת*

פורסם
***אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך, קרא את כללי הפורום***

הבנתי והשכלתי, תודה רבה ידידי.

האמת שהקצרים האלה נשמעים יותר מקצר רגעי, וחיבור רופף בדקתי, והכל בסדר.

הארקה החלפתי 3 rca כל אחד עלה לי 100 שקל

זה הסגולים אם הראש מזהב כזה, הבנתי שהם בסדר גמור.

מה עוד יכולות להיות הבעיות?

פורסם

אם הרעשים מגיעים רק מצד אחד, תנסה להפוך יציאות במגבר.

אם אין הבדלתנסה להחליף ביציאות של המגבר.

אם אין הבדל תנסה להחליף קרוסים.

אם אין הבדל תחליף רמקולים.

הכוונה היא להחליף בין ימין ושמאל, לא לחדשים בחנות :wink:

אחרי שהבנת באיזו נקודה יש הבדל, משמע הרכיב שעשית בו שינוי הוא הגורם לתופעה, תקבל ייעוץ בקשר לדרך התפעולה לתיקון.

מתחדשת*

פורסם

השאלה אם ה"קצרים" האלה שאתה מתאר היא תופעה שאפשר לבודד אותה או לא.

אתה אומר שזה עובר בין הרמקולים, אז קצר זה נשמע פחות הגיוני - אלא אם כן זה קורה לך בזמן שאתה לוקח פניה חדה למשל ואז אולי יש תזוזה בחוטים והתופעה קוראת, להאמין שיש לך שני קצרים מהסוג הזה בשני רמקולים נגדיים (כל סיבוב לצד אחד משפיע על רמקול אחר) - זה יותר מנדיר.

בדקת אם זה קורה בשירים מסויימים? בזמן מסויים בשיר? בווליום מסויים?

מעבר לזה צריך לעשות בדיקה יסודית לכל החיווט של המערכת שלך כולל לבדוק שהחוטים שמתחברים לרמקולים לא נוגעים בטעות בגוף הרכב, שלא חיברת פלוס ומינוס הפוך ולא רק טעויות בRCA למשל בין ימין לבין שמאל, שהרמקולים מהודקים היטב למשטח עליו הם מותקנים.

אם יש לך תופעה שאתה לא מצליח לעלות על המקור שלה, הדרך הכי טובה היא לפרק הכל ולבנות בצורה מסודרת את כל המערכת מחדש - אולי תשקול ללכת למתקין מקצועי? אחד שימליצו לך עליו כאן בפורום?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...