Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, לאחר שהייתי ברייכמן, ביקרתי היום בדלק מוטורס.

בכנות- אני נמשך למזדה ואין ממש סיבה מוצדקת. אולי העובדה שאם אני לוקח את רמת האיבזור היותר גבוהה(דינאמיק), אני מקבל קצת יותר ממה שאקבל אם אבחר ביאריס (ידנית) שמגיעה עם האבזור הכי פשוט.

בעקרון בגלל שאני נוסע בעיקר נסיעות עירוניות, לא מפריע לי אם הגיר יהיה ידני או אוטומט, כך שזה לא שיקול.

לטויוטה יש יתרון, מפני שהיאריס החדשה הגיעה לסוכנות רק לפני חודש, ולגבי המזדה אין לי מושג מתי תתחלף.

פורסם

זה לא יתרון לטויוטה - כי זו לא באמת יאריס חדשה, כולה מתיחת מנוע :wink:

היאריס תהיה ככל הנראה חסכונית מהמזדה, לידיעתך (בדוק גם עלויות טיפולים, ביטוחים וכדומה).

ממליץ גם לבדוק את ה-I20 החדשה בגיר ידני וגם את הסוזוקי סוויפט (רק אוטומטית...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
טוב, לאחר שהייתי ברייכמן, ביקרתי היום בדלק מוטורס.

בכנות- אני נמשך למזדה ואין ממש סיבה מוצדקת. אולי העובדה שאם אני לוקח את רמת האיבזור היותר גבוהה(דינאמיק), אני מקבל קצת יותר ממה שאקבל אם אבחר ביאריס (ידנית) שמגיעה עם האבזור הכי פשוט.

בעקרון בגלל שאני נוסע בעיקר נסיעות עירוניות, לא מפריע לי אם הגיר יהיה ידני או אוטומט, כך שזה לא שיקול.

לטויוטה יש יתרון, מפני שהיאריס החדשה הגיעה לסוכנות רק לפני חודש, ולגבי המזדה אין לי מושג מתי תתחלף.

השאלה הראשונה היא האם אתה רוצה גיר ידני או אוטמטי

ה2 תגיע מאובזרת ובטיחותית יותר משמעותית-6 לעומת 4 כא,מרחב ותא מטען עדיף,בקרת אקלים,חשמול מלא

לעומתה היאריס תהיה מעט זולה יותר,חסכונית הרבה יותר,ועם שלט נוחות מקורי-אם תיקח את הרובוטי

הגיר הידני ביאריס מגיע די עלוב-2 חלונות חשמל,2 כריות אויר,מראות ידניות,ידיות ומראות לא בצבע הרכב,ללא פנסי ערפל,בקרת אקלים ועוד כל מיני-אבל תהיה זולה משמעותית,מהנה וחסכונית.

פורסם
סוויפט אכן שווה בדיקה. יונדאי פחות מוצאת חן בעייני.

מי שומרת יותר על הערך, מזדה2 או יאריס?

ה i20 ממש חדשה, גם לדעתי שווה בדיקה לפחות.

emotion of motion

פורסם

אני לא חושב ששאלת שמירת הערך אמורה להטריד אותך. גם מאזדה וגם טויוטה מפגינות סחירות מצויינת לאורך השנים ושתיהן שומרות על מחירים גבוהים ביחס לשנתון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
השאלה הראשונה היא האם אתה רוצה גיר ידני או אוטמטי

ה2 תגיע מאובזרת ובטיחותית יותר משמעותית-6 לעומת 4 כא,מרחב ותא מטען עדיף,בקרת אקלים,חשמול מלא

לעומתה היאריס תהיה מעט זולה יותר,חסכונית הרבה יותר,ועם שלט נוחות מקורי-אם תיקח את הרובוטי

הגיר הידני ביאריס מגיע די עלוב-2 חלונות חשמל,2 כריות אויר,מראות ידניות,ידיות ומראות לא בצבע הרכב,ללא פנסי ערפל,בקרת אקלים ועוד כל מיני-אבל תהיה זולה משמעותית,מהנה וחסכונית.

הסתכלתי על היאריס הידנית בלבד. רובוטית לא באה בחשבון.

ובכן, יאריס תהיה זולה משמעותית? מאיזו בחינה?

חסכונית- גם באופן משמעותי?

כפי שאמרתי, הנסיעות שלי הן עירוניות בלבד.

מבחינת נהיגה- אפשר להפיק משתיהן את אותה ההנאה?

פורסם

היאריס הידנית לא זולה משמעותית, אבל יאריס ידנית אמורה להיות זולה מעט ממאזדה 2 אוטומטית מאובזרת.

לגבי החסכון, אני חושב שהמאזדה קצת תתקשה לעמוד בצריכת הדלק של היאריס, שעל פניו נראית כמו שילוב של מנוע חזק, מודרני וצנום-נפח ותיבת 6 הילוכים ידנית.

בשורה התחתונה - מי שקובע את צריכת הדלק הוא הנהג בלבד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
היאריס הידנית לא זולה משמעותית, אבל יאריס ידנית אמורה להיות זולה מעט ממאזדה 2 אוטומטית מאובזרת.

לגבי החסכון, אני חושב שהמאזדה קצת תתקשה לעמוד בצריכת הדלק של היאריס, שעל פניו נראית כמו שילוב של מנוע חזק, מודרני וצנום-נפח ותיבת 6 הילוכים ידנית.

בשורה התחתונה - מי שקובע את צריכת הדלק הוא הנהג בלבד.

איתמר.

שמע, גם כשנהגתי על קורולה 93 של אבא עם דלקן, לא התלהבתי מלחיצות וכו'. בסופו של יום זו בסה"כ קורולה \ מזדה 2, לא איזו GTI או מכונית שנועדה לדברים האלה, כך שחוץ מרעש והמון דלק מבוזבז זה לא יתן כלום.

המוכר במזדה (מעבר לרצון שלו לקדם את המוצר שהוא צריך למכור) אמר (ולדעתי צדק) שזה פשוט מעצבן לעמוד בפקק כשאתה נוסע עם גיר ידני, ולדעתי יש בזה משהו נכון.

אם ההבדל המהותי היחיד בין מזדה2 ליאריס הוא צריכת הדלק, שגם שם ההבדל לא מסתכם במאות שקלים בחודש, אני מבין שהמזדה היא האפשרות העדיפה.

פורסם

המאזדה מהנה לנהיגה (יחסית, אולי יותר נכון להגיד לא משעממת), לכן אל תסמוך על זה שתנהג איתה רגוע כל הזמן :-P:wink:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
המאזדה מהנה לנהיגה (יחסית, אולי יותר נכון להגיד לא משעממת), לכן אל תסמוך על זה שתנהג איתה רגוע כל הזמן :-P:wink:

בוא נקווה שהאחזקה שלה לא תהיה הרבה יותר יקרה מזו של היאריס.

בכל מקרה, רק בסוף השבוע אני אקבל החלטה סופית, ככה שאם למישהו יש הערה שעדיין לא נכתבה כאן, זה הזמן :)

פורסם

טיפול יחיד שעברתי עם המאזדה הוא תקופתי - לאחר שנה או 15K קילומטר, המוקדם. כולל החלפת שמנים בכל הרכב (לא יודע בדיוק, לא התעסקתי בזה כלכך) ועוד טיפול כלשהו בבקרות לא בגלל תקלה בהן, אלא עידכון או ריענון (לא זוכר מה בדיוק). בקיצור, טיפול רגיל. עלות - 750 ש"ח.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אם אתה לא צריך שתי דלתות מאחור תוכל לבדוק גם את האיביזה החדשה בגרסת ה-3 דלתות שלפי דעתי עדיפה על כולם מגיעה באזור רב מנוע חזק עם תיבת הילוכים טיפטרוניק 7 הילוכים או ידני לבחירתך במחיר של 105,000 ש"ח לגרסה הידנית SPORT ובמחיר של 115,000 ש"ח לגרסה האוטומטית זאת וזה עוד לפני מיכוח כדאי לבדוק.

" מי שמאמין לא מפחד..... :mm_cool:

פורסם

אבא שלי ממש נגד סיאט. אני מקווה שבלחץ אני אשכנע אותו לבוא איתי לקנות את המאזדה. הוא נעול על טויוטה בגלל שכבר 15 שנה יש לו קורולה.

פורסם

עד כמה קריטי ההבדל בין 2 ל 6 כריות אוויר?

אני מתלבט אם באמת שווה להוסיף 4K בשביל לקבל את ה DYNAMIC עם 6 כריות אוויר, בקרת אקלים, מחשב דרך, ציפוי עור להגה ולידית הילוכים, פנסי ערפל, שליטה על המערכת מההגה וצמיגים יותר רחבים.

• תוכן חדש...