Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לפני כחודשיים הייתה לי נזילה שבעקבותה מיכל העיבוי של הרכב התרוקן. הלכתי למוסך והחליפו לי שם את הצינור של המצנן.

בתחילת שבוע שעבר שמתי לב שעוד פעם מיכל העיבוי התרוקן. מילאתי מים ובדקתי את הרכב אחרי כמה ימים, רק כדי לגלות שהמיכל התרוקן שוב.

אתמול הייתי במוסך ונמסר לי שהם לא מוצאים שום נזילה ושאלו אותי אם הוספתי מים לרדיאטור. כשאמרתי שלא, הוא אמר לי שהיו חסרים לי מים ברדיאטור ולכן המים ממיכל העיבוי נשאבו לתוך הרדיאטור, מה שמסביר את ההתרוקנות הפתאומית.

אני תמיד ממלא מים במיכל העיבוי ומעולם לא בדקתי מים ברדיאטור.

האם ההסבר שלו נשמע הגיוני ? איך בכלל בודקים / מוסיפים מים לרדיאטור ?

צירפתי תמונה של איזור המנוע. נראה לי שהפקק הצהוב הוא זה שאני צריך לבדוק.

תודה מראש !

DSC00554.jpg

פורסם

לפי דעתי אתה צריך להחליף את הפקק הצהוב של הרדיאטור, בפקק עצמו יש ווסת לחץ שכנראה לא תקין ושם בורחים המים.

וגם רואים בצילום שבאזור של הפקק יש סימני נוזל שהתייבש.

בברכה,

גיורא.

פורסם

יכול להיות שהנוזל קירור חודר לצילינדרים.

האם כשהמיכל עיבוי מלא והמנוע פועל, הנוזל קירור במיכל עיבוי מבעבע תוך כדי פעולת המנוע?

פורסם

האם יוצא עשן לבן מהאגזוז , או שהרכב מיתחמם מעבר לרגיל ? תעבור על צינורות המים והחיבורים תבדוק שאין שם אבנית או רטיבות בצבע ירוק , תיבדוק את תחתית הרדיאטור, קופסת העיבוי , וחיבור בית תרמוסטט לרטיבות , במידה ולאחר מיכן לא ניראת נזילה , תיבדוק בתוך הרכב מיתחת לשטיחים הקידמים שאין רטיבות כי יתכן שרדיאטור פנימי של החימום נוזל .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם
האם יוצא עשן לבן מהאגזוז , או שהרכב מיתחמם מעבר לרגיל ? תעבור על צינורות המים והחיבורים תבדוק שאין שם אבנית או רטיבות בצבע ירוק , תיבדוק את תחתית הרדיאטור, קופסת העיבוי , וחיבור בית תרמוסטט לרטיבות , במידה ולאחר מיכן לא ניראת נזילה , תיבדוק בתוך הרכב מיתחת לשטיחים הקידמים שאין רטיבות כי יתכן שרדיאטור פנימי של החימום נוזל .

לא יוצא עשן לבן מהאגזוז והרכב לא מתחמם. אני אבדוק את החיבורים ואחזור לדווח.

פורסם

אין לך מה לבדוק את החיבורים אם נעשתה בדיקה בלחץ במוסך מה שכן מי שכתב לך לגבי ה"פקק" על הרדיאטור כיוון אותך נכון כאשר הרכב מתחמם נוזל הקירור מתעבה ויוצא דרך השסתום בפקק למיכל העיבוי לאחר הנסיעה כאשר הרכב מתקרר שסתום אחר שיושב בפקק אמור להחזיר את נוזל הקירור למנוע.

במידה והקפיץ שבפקק נחלש שזה קורה עם השנים יותר נוזל קירור עובר למיכל העיבוי כאשר מיכל העיבוי מתמלא הוא זורק החוצה אצ המים וכאשר הרכב מתקרר והמים חוזרים למערכת אתה מבחין כי חסר מים במיכל העיבוי.

ועכשיו חמור מאוד שאתה בודק מים רק במיכל העיבוי מה קורה אם בהצינור שבין מיכל העיבוי לרדיאטור נסתם אז תמיד יהיה לך מים במיכל העיבוי אך אתה תסע ללא מים כלל.

בזמן שהרכב קר אתה פותח את הפקק הצהוב כפי שאתה מכנה אותו ורואה את מפלס נוזל הקירור

ובמקביל גם במיכל העיבוי.

עוד דבר שיכול להיות שלאחר התיקון מילאו לך נוזל קירור אך לא חיכו שהרכב יתקרר ובדו שוב ולכן היה חסר לך כי במאזות חייב לחכות שהרכב יתקרר לחלוטין ולבדוק שוב בנינו תמיד גם צריך להוסיף יכול להיות מאוד שזו הייתה הסיבה שחסר לך.

אני ממליץ לך להחליף את הפקק עלות של עשרות שקלים ולאחר מכן לעקוב בהתמדה על מפלס נוזל הקירור.(גם ברדיאטור)

*לא לפתוח את פקק הרדיאטור כאשר המנוע חם קיימים שם לחצים אשר עלולים להקפיץ את נוזל הקירור עלייך בטמפ' לא נעימה שעלולה לפצוע.

• תוכן חדש...