Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לפני קניית Mazda 323 - עזרה בבקשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בלנטיס 323, יד שנייה, שנת 2002, שנסעה 70,000 שזה לבד נשמע מוזר?

הבנאדם שדיברתי איתו נשמע בסדר גמור [בלי מבטא ערבי, ישראלי לכל דבר] ונשמע דיי אשכנזי צעיר כזה.

2 דברים שעניינו אותי זה שהוא לא רשם אם זה דגם LX או GLX, הוא אמר שלפי מה שהוא ראה במחירון האוטו שלו שווה 39,500 הוא גם אמר שבאוטו שלו יש 4 חלונות חשמליים [יכול להיות דגם LX עם 4 חלונות חשמל?] אם לא אז כנראה זה GLX.

בקיצור שאלתי אותו עד מתי יש טסט? הוא ענה לי מיום שתקנה את האוטו יהיה לך שנה, שאלתי אותו מז''א? הוא אמר משהו על הקפאת טסט, והוא אמר שביום שאני יקנה את הרכב אז יהיה לי שנה מאותו יום.

יכול להיות כזה דבר?

עוד משהו, הבנאדם מהמרכז ואני מהקריות, מן הסתם אני צריך להגיע לשם ואין לי מושג בכלום על רכבים, כמובן שאני רוצה לקחת את האוטו לבדיקה במוסך, רציתי לדעת כמה אמורה לעלות לי בדיקה כזאת? ואם יש מקום מומלץ לעשות בו את הבדיקה שידוע באמינותו ובמקצועיות [חדרה או בשאר איזור המרכז]

אתם חושבים שאני צריך לחשוד במשהו לפי הדברים שהוא אמר לי? יש היגיון בקטע עם הטסט? וכמה אמור לעלות לי בדיקה והאם נהוג שבד''כ הקונה ישלם על זה?

ד''אג, המחיר שהוא פירסם היה 35 אלף, והוא אמר לי שאם אני אהיה רציני ומהיר אז הוא ימכור לי ב32 אלף, כששאלתי למה הוא מוכר הוא אמר שהוא רוצה לקנות מאזדה 3, והוא גם הזכיר את העובדה שהרכב אצלו 3 חודשים [מחשיד]

מה אומרים?

פורסם

תראה אי אפשר לדעת אם הבחור רמאי או לא במיוחד לא דרך המסך

אבל למה לך להרחיק כל כך בשביל רכב סטנדרטי ?

אני מייעץ לך לקבוע איתו במקום שיהיה באמצע ( כלומר בין מקום מגורייך לשלו , ולקחת אתך עוד מישהו )

לגבי ההקפאה אני מודע לזה שזה קיים אבל לא כל כך מעורה בזה אז תחכה לתגובות נוספות .

בכל מקרה אל תתלהב יותר מידי ( שלא תיפול עוד לידיו של נוכל/סוחר מנוסה ) . כשאתה בוחן את הרכב שים לב למזגן / נזילות שמן /טקטוקים מהמנוע ובלמים / צמיגים ... זה כל מה שעולה לי כרגע (יש שרשור דביק עפ"י דעתי שמייעץ על מה לבדוק)

בהצלחה

ליאור

לידי כל המעות שלכם , עכשיו !!!

פורסם

היה לנו במשפחה רכב שנת 2000 עם 70K ק"מ

ומכרנו אותו בסוף 2006-6 שנים על הכביש.

אז אין לך מה לחשוד . יש אנשים שכמעט ולא

נוסעים-תתחילו להעריך את זה.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם
היה לנו במשפחה רכב שנת 2000 עם 70K ק"מ

ומכרנו אותו בסוף 2006-6 שנים על הכביש.

אז אין לך מה לחשוד . יש אנשים שכמעט ולא

נוסעים-תתחילו להעריך את זה.

אוקיי, ומה לגבי שאר השאלות? :ם

פורסם

לדעתי תתחיל ממקבץ המדריכים שמרוכזים כאן. תעבור עליהם ברפרוף, תראה מה רלוונטי יותר ומה פחות.

אם כל העניין נשמע לך חשוד(ואתה עדיין לא מוותר), תקפיד על ביצוע בדיקה יסודית של רשיון הרכב: תראה שמספר הרכב תואם, השנה, היד, שם הבעלים וכו', תכין שאלות מוכנות מראש: כמו כמה הרכב עושה לליטר, כמה עולה ביטוח(ואיפה קיבלת מחיר כזה..), מתי בוצע timing וכו'..כמובן בגבולות הטעם הטוב :-). תשובות לא ברורות ומתחמקות יחשפו האם מדובר בסוחר/נוכל. אם כי סוחר לא פוסל את הרכישה על הסף בעיני, אבל זה פרט חשוב שחייבים לדעת.

בדיקה במכון בדיקה עולה כ-430-450 ש"ח, בסופה אתה מקבל ליד את ממצאי הבדיקה + הסבר קצר מהבוחן. בפגישה עם הבוחן תשאל כל מה שלא ברור, ואפילו תרשום לעצמך נק' חשובות, או תבקש שידגיש בטופס מה חשוב יותר(חלק מהדברים הם כסת"ח). עם ממצאי הבדיקה מומלץ לגשת למוסך(או בעל מקצוע רלוונטי) שיתן לך חוות דעת כללית ואומדן לגבי עלות הליקויים. אבל קח בחשבון שלא כל המוסכים יסכימו לשבת איתך עם הטופס בלי לעשות בדיקה ראשונית בתשלום.

לגבי מימון הבדיקה - בגדול נהוג שהקונה משלם כי הוא מעוניין בבדיקה, אבל אתה יכול לדרוש התחייבות על גיר/מנוע/שלדה - כלומר במקרה ויש פגיעות שלדה, או שהמנוע או הגיר אינם תקינים(מעבר לבלאי טבעי) המוכר משלם על הבדיקה(זה מקובל). במידה ומדובר בבן אדם זר, שגם נשמע מעט חשוד, מומלץ להחתימו על טופס התחייבות(בתקווה שיסכים להתחייב ולחתום). אבל בגדול, אתם יכולים לקבוע מה שבא לכם. למשל שאתם משלמים על הבדיקה חצי/חצי, או שבמקרה ויש בעיה עם גיר/מנוע/שלדה אז הוא מחזיר לך חצי.

לגבי פגיעות שלדה - מומלץ לשאול עוד לפני הפגישה האם הרכב עבר תאונות, ואם כן אילו תאונות ומה הוחלף. כי אולי תוותר על הבדיקה(ועל הרכב) ותחסוך לעצמך זמן וכסף.

אם המוכר לא מוכן להתחייב על גיר/מנוע/שלדה, כדאי שתחשוב פעמיים האם שווה לך להגיע מהצפון למרכז בשביל רכב שאולי מורכב מ-3 רכבים שונים. מצד שני פגיעה קלה בקצה השלדה אולי עדיין לא פוסלת את הרכב, אבל זה כבר נושא לדיון נפרד.

בנוגע למחיר, מעולם לא פזלתי לכיוון יפניות אוטומטיות. אבל גם מבלי להתמצא בשוק היפניות, לכולם ידוע שמאזדה במצב סביר נמכרת בקלות במחיר מחירון. לדעתי ההנחות שהוא עושה לך עוד בטלפון צריכות להחשיד. כלומר, אם מורידים לך כ-20% ממחירון הרכב לפני שראית מה הליקויים בכלל, זה צריך להדליק נורת אזהרה :idea:... אבל אולי באמת מדובר במציאה נדירה.

איני מתיימר לתמצת כאן את שנכתב במדריכים ע"י מבינים ומנוסים ממני, אבל אני מקווה שנתתי לך קצת מושג :)

בהצלחה !

פורסם

אין ארוחת בחינם, רק לא מזמן היה פה את המקרה שנוכלים רימו קונים ע"י זיוף של רכבי השכרה גנובים.

גם הרכב שלו רק 3 חודש גם ק"מ נמוך גם הוא מוכן להוריד לך במחירון, גם טסט לשנה, וגם זה יפנית 1600 אוטומט שיכולה להמכר במחירון ואף מאליו . או שהוא פראייר חבל על הזמן או שמי שיקנה ממנו יגלה איזה פראייר הוא יצא.

ואני לא אומר שלא תבדוק כי יש מציאות פה ושם (בעיקר על מכוניות ארופאיות) אבל לי זה נשמע קצת חשוד ואני הייתי בודק ב 100 עיניים וודא אתה פיזית שמספר שילדה ומנוע תואמים אם מה שכתוב ברישיון (תתקופף ותראה את זה אתה בעיניים שלך) אחרי זה גש למשרד הרישוי ותוציא הסטוריית בעלים מלאה של הרכב וודא שהמוכר באמת מי שהוא ושאין שם איזה סיפור חשוד (בשלב הזה יש סיכוי גבוהה שאם זה נוכל הוא יחפש תירוץ להפסיק את המכירה), גש למכון שאתה תבחר בצע בדיקה לרכב אחרי זה גש עם הממצאים למוסך עדיף מורשה ועוד יותר עדיף מוסך שהרכב הזה טופל בו . אם אין הסטוריית טיפולים מסודרת הייתי גם חושד (לא חייב מוסך מורשה יבואן גם הסטוריה ממוסך מורשה משרד תחבורה תספיק אבל צריך שיהיה תיעוד כל שהוא)

ובכל מקרה לך אם התחושה שלך אם בכל שלב יש לך איזה חשש או ספק עדיף לחפש את הרכב הבא מאשר לקנות בכוח ואז להצטער.

פורסם

אוקיי תודה רבה, רק שאני ממש לא מבין ברכבים ובכל הבדיקות האלה ואין לי כ''כ איך לרוץ ממקום למקום ככה שזה יהיה בעעיתי \=

פורסם

לפי הנתונים שרשמת, נשמע דיי חשוד. על הבדלים ברמות הגימור, תוכל לקרוא כאן.

לא חסרים רכבים כאלה שמורים, לדעתי - עבור לרכב הבא.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

• תוכן חדש...