Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בטוח שסופרימו זה הטוויטר הנכון למערכת כזאת

הריי "הבעיה" שלך היא מ15K ומעלה נגיד

אתה צריך טוויטר שמצטיין בגבוהים לא בנמוכים

ואגב, אתה צריך לחתוך את המערכת ככה :

מיד באס סופרימו - עד 1.2KHZ נגיד,

הורן מ1.2KHZ עד 15KHZ נגיד,

וטוויטר מ15KHZ ומעלה.

שום קרוס פסיבי לא יאפשר לך את זה.

דבר עם איתמר שיבנה לך קרוס 3WAY פסיבי, מתוצרת SOUND-TAMAR

פורסם

רועי , יש לך הרי את ה9887 עם ה701, מה שמאפשר לך 4WAY קידמי , תקן אותי אם אני טועה.

מה הבעיה לחתוך את כל ה3 אלמנטים הקידמיים דרך הפרוססור?.

אין שום בעיה בהוספת הטויטר של סופרימו ,

הטויטר עולה עד ל25KHZ, וזה מה שישלים לך את הבמה.

וההפך, אם הטויטר אמור לעבוד תחום תדרים רחב מאוד יחסית לטויטר , את העבודה שהמצומצמת הזאת הוא יעשה מעולה.

פורסם

הטוויטר שלו אמור לעבוד 15KHZ עד 20KHZ

עדיף טוויטר יותר גבוה, הסופרימו בעל טווח רחב אבל בחלק העליון הוא נשמע פחות טוב מאחרים לדעתי בכל אופן

פורסם

למה דווקא עד 20KHZ?.

תווח התדרים של הטויטר הוא : 1400-25000Hz

והlimit: 300-50000Hz

העניין הוא שאולי הטויטר הזה באמת לא נשמע כ"כ טוב בגבוהים כאשר הוא חתוך נמוך מאוד ומנגן תווח תדרים רחב , מה שלא ממש נראה לי , הוא דווקא נשמע מעולה בגבוהים.

אני לא חושב שמישהו כאן שמע טויטר כזה חתוך ב10-15KHZ.

רועי, מה הבעיה בעצם? , שים את הטויטרים על הדש, תחבר ותחתוך אותם בתדר הרצוי , אהבת? , תתקין..

לא מספיק גבוהה? תחזור לפורום ותקבל המלצות לטויטרים שעולים גבוהה יותר :-) .

פורסם

הטויטר עולה עד ל25KHZ, וזה מה שישלים לך את הבמה.

הוספת טוויטר ב 15K ומעלה כמעט ולא תשפיע על הבמה וזה גם לא המטרה.

הטוויטר יוסיף חדות וישלים את ה top end שלחלק מהאנשים נדרש. הסופרימו עובד טוב מאוד בתדרים האלו והוא טוויטר נהדר.

בכל מקרה אני לא ממליץ להיכנס לזה ללא פרוססור אקטיבי מתאים.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

זה כבר עניין של טעם אישי.

אבל זה עניין של טעם אישי והרגל , ובהחלט יכול להוסיף טוויטר ברמה גבוהה כל עוד הוא ישולב נכון בסט אפ וזה דורש פרוססור מתאים ואוזן מנוסה ורגישה . בלי שני אלו רוב הסיכויים שהסאונד יפגע במקום ישתפר.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

נכון עופר ועל הפרוססור הוא כבר ויתר כנראה אולי קרוס פאסיבי כל שהוא בכמה תצורות יוכל לתת לו את החסר, כששמעתי שלשום הרגשתי שעדיים חסר לו טיפה בגבוהים ואין את הטאצ'ים הקטנים של "סיום הצליל" כמו שהיה עם הרינגים.

פורסם

ממה שאני זוכר מהרכב של עופר כשהיו הורנים - ממש אין צורך בסופר טוויטר...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

גם אני חושב שלא חסר , וגם כמעט כל מי ששמע הורנים בלי דעות קדומות לא הרגיש חוסר בגבוהים ואף רוב האנשים שאלו אותי היכן אני מחביא את הטוויטרים אצלי בפולו , גם אצל אייל נשאלו השאלות האלו פעם אחר פעם, אבל מי שמרגיש שחסר לו זה כמובן בסדר ולגיטימי ועניין של טעם אישי ולא פחות מזה הרגל .

הנקודה היא שבלי הציוד המתאים ובלי אוזן מנוסה ומקצועית , הסיכוי לפגום בתוצאה הסופית של הסאונד על ידי הוספת סופר טוויטר הוא גבוהה יותר מהסיכוי לשפר את ה top end ועדיין לשמור על היתרונות העצומים שיש להורנים על דרייברים רגילים.

אם אין פה נכונות של רועי להשקיע מחדש בפרוססור מתאים או בבניה של קרוס פאסיבי שדורשת משאבים רבים אז יש פה סוגיה של סדר עדיפויות , מה יותר חשוב - הטבעיות שקיפות וטונליות מדהימה של ההורנים ? או יותר חשוב לו החדות של טוויטר בטופאנד. לי אישית התשובה ברורה מאליה , אני בדעה שהמיד הוא התחום תדרים המשמעותי בבניה של מערכת ובו הייתי מתפשר הכי פחות אם בכלל.

אני לא הייתי עושה זאת , אבל אני כן ממליץ לנסות ולהתנסות בניסויים כאלו.

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...