Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ בהחלפת צמיגים ל205 165/70R13

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון קצת רקע. אני נוסע בחזרה מפלמחים על כביש 431 החדש כשפתאום אני מרגיש שההגה מושך חזק ימינה. אני ישר עוצר בצד וכפי שחשדתי הצמיג על הרצפה :\

שאלה ראשונה, עדיין אסור לעצור בצד כביש מהיר?

הוצאתי את הגלגל הרזרבי שנראה מחריד לגמרי (עכשיו כשבדקתי הוא משנת 2003) אבל לפחות הייתי בודק שיש בו אוויר... והגעתי הביתה.

הרכב אצלי שמונה חודשים (עבר כמעט 7000 קמש) וכשקניתי אותו אם אני לא טועה במבדק נאמר שגלגלים קדמיים טיפה שחוקים.

אני גם הסתכלתי אז על הצמיגים וראיתי שהאחוריים נראים חדשים והקדמיים לא משהו, המוכר אמר משהו שהוא החליף הרבה צמיגים בגלל שהוא גר בשכונה שבבניה וכל הכביש בורות (וזה באמת נכון).

וגם שהצמיגים לא של אותה חברה.

הוא אפילו הביא לי את החשבונית של הצמיגים.

אז חיפשתי אותה והחשבונית מ 10-02-2006 ורשום 4 צמיגי אליאנס. והאחריות היא ל4 שנים.

מצב צמיגים נתון:

קדמי שמאלי - KUMHO POWER STAR 738 שנת יצור 2005 - נראה די שחוק

קדמי ימני - מפונצר, נראה לי היה גם של KUMHO, בעיקרון אמור להיות צמיג סביר.

אחורי שמאלי - ALLIANCE 975 79H - צמיג ישראלי זול, אבל נראה במצב טוב - יצור סוף 2005.

אחורי ימני - ALLSTAR A-113 - הבנתי שזה חברת בת של אליאנס, אבל הצמיג נראה חדש לגמרי - יצור 2007

נראה לי כשקניתי אותו חשבתי 2 קדמיים KUMHO ו2 אחוריים של ALIANCE ולא שמתי לב שאחד ALLSTAR :\

בכל אופן האם כדאי ללכת לפנצריה עם החשבונית ולבקש החלפת צמיג??? (או שרוב הסיכויים עומק החריצים הוא פחות מ 40% ויגידו בלאי טבעי למרות שהקלומטרז של הרכב נמוך)

וגם יש את הקטע של מאיפה הגיעו ה KUMHO??? הוא קנה 4 אליאנס...

אז כרגע מדובר על החלפת זוג קדמי.

מכמה חיפושים ראיתי שהמליצו את FALKEN

ב TIERS4U רשום

FALKEN 165/70R13 SN-828 TL 79T

ב219 לצמיג. שזה מחיר שווה לכל נפש לצמיג שהוא לא סיני, אך האם הוא באמת מציאה או שיש סיבה שהוא זול?

אם זה באמת טוב אז עכשיו השאלה איפה להחליף

יש פנצריות 10 דקות מהבית שלי.

או שכמובן אפשר ליסוע לאנטון... שזה יהיה נסיעה של 50 דקות בערך, אבל כמו שאמרתי הצמיג החלופי שלי הוא TOPSTAR משנת 2003 וככה גם מצבו יבש מגעיל וסדוק ולא נראה לי שכדאי ליסוע כל כך רחוק ולהיתקע בלי רזרבי בצד הכביש...

אחרי שקניתי צמיגים איפשהו אם אני לא טועה צריך להרכיב אותם מאחורה ולשים את האחוריים מקדימה?

ובטח עדיף לקחת את ה KUMHO בתור רזרבי ולזרוק את הישן מ 2003.

ושאלה אחרונה אני ממש בקרוב עושה טסט ורציתי לדעת האם זה משנה שמאחורה (או להחליף אותם לקדימה) יש צמיג של אליאנס וצמיג של אולסטר?

פורסם

אני יכול המליץ בחום על יוקוהומה A-DRIVE סביב ה 900-800 ש"ח לרביעיה אחיזה מעולה מאוד נוחים בנסיעה.

שווים כל שקל לעומת איזה זבל לא מוכר שתקנה ע"י חסכון של 200 ש"ח.

פורסם

צמיגי קלבר 180 ש"ח לצמיג , לפג'ו 205 ניקנה ביפו .

שנת יצור הצמיג סוף שנת 2008 , לא צמיג סיני , אחיזה טובה בכביש יבש ורטוב .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

גם אני בסופו של דבר קניתי אצל אנטון :)

טוב היום התחיל בכך שנסעתי לעבודה (5 דק מהבית) ושאלתי את הנהג של אזור ת"א-יפו אם הוא מכיר צמיגי אנטון ביפו, אמר שהוא שמה עליהם דברים טובים לא יותר מזה. הוא גם אמר לי שהאחראי על צי הרכבים מכיר כמה פנצרמעכרים בתא שאני אדבר איתו.

אני מדבר איתו אומר לי לינסוע לפנצריה הקרובה שדיברתי עליה מקודם ושיעשו לי שם מחיר כמו שעושים לחברה. שאלתי אם הוא מכיר את אנטון אמר בטח, גם שמה יסדר לי הנחה.

אני מגיע לפנצריה הקרובה, מדבר, ומתייחסים אלי כמו לקוח VIP... טוב יאללה בוא נראה את הצמיגים שיש במלאי, רואה יש רק צמיג פירלי אחד והשאר איזה זבלה לא מוכר. שואל מחיר, 280 לצמיג! וזה עוד עם ההנחת VIP! ישר אמרתי שלום.

יוצא החוצה מתקשר אליו ואומר לו את המצב הוא ישר אומר לי, מה פתאום, זה יקר, סע לאנטון ותגיד לו ששלחתי אותך.

מתקשר לאנטון ודבר ראשון שואל מה יש להם במלאי, ישר קופץ עם יש סיני במא... קוטע אותו, אני לא מחפש סיני.

מציע לי קלבר ב מחיר יותר גבוה מה 180 שרשמת, אבל קראתי עליהם ביקורות לא משהו אז סרבתי, והוא הציע לה DUNLOP במחיר יותר נמוך מהקלבר, מחיר הרבה יותר זול מהזבל הסיני שהציעו לי בפנצריה הקודמת, וזה עוד לפני שאמרתי מי שלח אותי.

אמרתי שאני בא, ובפחד אימים שהצמיג הרזרבי שלי לא יתפוצץ בדרך אני נוסע ליפו. הצמיג שרד, מגיע אומר אפשר לראות את הצמיגים, עולה למעלה לגלריה, וואלה אין פה שום טריק צמיגי דנלופ במחיר רצפה, חדשים לגמרי, תאריך יצור סוף 2008.

יאללה נסתדר גם בלי הנחה, לא היה נראה לי שאפשר להוריד את המחיר שהוא נתן עוד יותר למטה :-D.

מבסוט מעצמי יצאתי לשופינג טבק לנרגילה בכל הכסף שחסכתי במקום לקנות את הזבל הסיני בנצריה הקרובה, ואחרי זה איזה לאפה טובה ובחזרה לעבודה. בדרך לא הרגשתי איזה שיפור משמעותי שאומר לי שיש לי צמיגים חדשים. בעבודה מדבר עם חולה הגה אחד שהתלהב מהמחיר של הצמיגים, והוא שואל אם אני מרגיש שיפור, ואז הוא אומר לי כשהוא החליף באוטו הראשון שלו צמיגים זה כאילו התקינו לו הגה כח.

בדרך חזרה הביתה מהעבודה הייתי צריך להסתובב ברחוב צר ואז באמת הרגשתי שכאילו מרחו חמאה על הצמיגים, אני כבר לא נאבק עם ההגה, מסתובב חלק.

בקיצור שווה לנסוע ליפו לקנות צמיגים, מחירים זולים ומבחר (ומלאי) יחסית גדול.

פורסם

הקלבר ב 180 ש"ח , אצל צמיגי ויקטור מול החומוסיה ברחוב יפת .

אבל תיתחדש הצמיגים שקניתה של חברה טובה ובמחיר זול . :-D

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

סלחו לי הממוחים לא הבנתי החלפתי היום 4 צמיגים (אילאנס) ב205 ב850 ש"ח (הוא איזן רק את הקידמיים) אז

שלמתי הרבה כסף או שהמחיר סביר?

תודה

• תוכן חדש...