Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

9 חודשים עם ב.מ.וו שחור (730 E32) שנת 1991

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מבירור שעשיתי לפני חצי שנה, מחיר חוטי הצתה לפני יבוא לארץ עבור תחליפיים של אותו יצרן ברו 250 יורו.

אפילו באינטרנט מנסים לגנוב אותך :lol:

מה הולך איתך בנאדם? בחיפוש של 30 שניות באינטרנט מצאתי סט שלם לרכב שלך של BOSCH ב-100 דולר.

רצית BERU? בבקשה פחות מ-180 $

http://www.car-stuff.com/store/?N=4294962323+4294963897+1580+11921+9226

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כניראה אני יזמין דרך האינטרנט. תודה על קישור.

ד"א, ראית מחיר שלהם לפני הנחה (List Price), זה 311$ שזה די קרוב לאותם 250 יורו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

החלטתי לא לפתוח נושא חדש אלא לשרשר כאן עדכון חדש של שנה וחצי בעלות על הרכב, כדי שיהיה לכם יותר נוח לעקוב אחרי הוצאות שנדרשו לרכב הזה.

הרכב איתי כבר 10,000 ק"מ בשנה וחצי. סה"כ אחזקה יקרה מאוד - חלקים יקרים וקשים להשגה, צריכת דלק לא של רכב משפחתי. אבל יש תמורה למחיר. רכב נוח מאוד, כפי שמצפים מרכב ברמה כזאת ומראה מדהים (לטעמי בכל אופן).

במשך כל זמן הזה רכב עובר אקטים של ונדליזים על בסיס קבוע. לא מיזמן מישהו* באמצע הלילה בעט בכנף של רכב - השאיר שריטות ועיקם כנף. כמו כן ילדים ובני נוער* מאוד אוהבים לתת מכות לרכב כדי להפעיל אזעקה ולברוח.

מה הוחלף ברכב מאז עדכון קודם:

1. בוקסות במתלים מאחור

2. צלב קדמי בדרייבשפט בגלל רעידות

3. גיר אוטומטי - גיר הוחלף לחדש בעיקבות מכות בהורדת הילוכים, במיוחד בין 2 ו-3, כמו כן נעילת ממיר מומנט לא עבדה. הותקן גיר מקורי חדש.

4. מחזיר שמן אחורי במנוע - אם כבר פירקו גיר, ליתר ביטחון הוחלף גם מחזיר שמן, יתר על כן היה ברשותי אחד כזה חדש.

5. משאבת שפריצר

6. 4 צמיגים TOYO תוצרת יפן

בגלל גיר, עלוית היו בערך באותם סדרי גודל כמו בעדכון קודם.

יש לי אכזבה משיפוץ המזגן. גז בורח תוך שבועיים. עד שיש גז במערכת - המזגן מקפיא. לא הצליחו לאתר את מיקום הנזילה. יש לי חשד שמדובר על אותה בעייה כמו קודם - המדחס נזל. בהזדמנות כשיהיה לי זמן אחזור לאותו בעל מקצוע לבירור נוסף של התקלה.

* זה תמיד מאותה קהילה או בהסתה מצרפים עליהם חברים מקהילות אחרות. בקישור בחתימה מידי פעם אני מעלה סרטים ממצלמת אבטחה, אם אתם רוצים פרטים נוספים, אתם מוזמנים ליקרוא בבלוג שלי - קישור בחתימתי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

rover turbo, אפשר קצת פרטים על החומר הזה? איפה אפשר להשיג אותו?

פורסם

יש לי 320 e30שנת 89 ואין שום בעיית חלקים לרכבים האלה. בחברה יש הכל. יקר כן אבל עוד לא נתקלתי בחלק שאי אפשר להזמין בחברה מגרמניה.

אני הזמנתי לא פעם חלקים שחשבתי שאין לימצוא מהחברה וחבר חולה נפש כבר הזמין לe30 325 שלו כל דבר שאתה רק יכול לחשוב עליו. שרף 70-80 אלף אבל יש הכל.:roll:

פורסם

ל-E32 שיוצר בסביבות 311K יחידות סה"כ, כאשר דגם שלי יצרו בכמות של פחות מ-100K יחידות יש כבר חלקים שאין להשיג בחברה חדשים, זה כולל חלקים מסויימים בסאלון למשל.

מעבר לזה, הצורך להזמין חלקים מחו"ל מעיד על בעייה עם חלקים עבור רכב ספציפי.

לוקח חודש ימים ויותר להמתין עד שיגיע חלק (משלוח ימי, לחלקים גדולים בדואר אויר עולה המשלוח יקר מאוד) - אם זה חלק מכני שרכב בגלל תקוע, רכב עלול להמתין לחלק חודשיים ואף יותר.

בעיקרון מבחינה מכנית - אטמים, צינורות, בוסקות, בקליות ושאר חלקים קטנים - יש מקורי ותחליפי איכותי תוצרת גרמניה.

E30 רכב הרבה יותר נפוץ, יצרו ממנו מעל שני מיליון יחידות - מאמין שעבורו יותר קל להשיג חלקים.

פורסם

tzvipper - המון תודה על הסקירה המקיפה. קראתי בשקיקה ואני מאוד מעריך את הכנות וחשיפת העלויות.

מאוד לא ישראלי להודות ששילמת הרבה כסף, כשכל זה חוטם יכול לבוא ולהגיד שהגעת כבר לעלויות של רכישת יפאנומטית/ קוריאנומטית בת שלוש מליסינג.

התשובה לאחד כזה צריכה להיות במילה אחת: "אהבה".

גם להתחתן ולהביא ילדים לעולם זה לא כלכלי ועובדה שרוב בני האדם, לפחות בישראל, עושים את זה.

הייתי שמח שגם בעל מרצדס ישנה ייתן סקירה דומה.

מכוניות הפאר של ב.מ.וו. ומרצדס לא עושות לי את זה, אבל מי שעוקב אחר הודעותיי ראה שבימים אלה אני בהתלבטות לגבי רכישת ספורט סדאן או קופה של אחת משתי היצרניות. אחת ההתלבטויות היא מה הגיל של האוטו שבו יש איזון בין אובדן ערך מינימלי (ככל שהרכב ישן יותר) לעלויות אחזקה מינימליות (ככל שהרכב חדש יותר).

בצד אחד נמצאות מכוניות כמו שלך - כבנות 20. בהערכה גסה, האוטו שלך עלה 20-30 אלף ש"ח. אפילו אם תמצא מישהו שישלם לך את המחיר הזה, כבר הוצאת יותר מזה על תיקונים - ולעולם לא תקבל את זה בחזרה.

בצד השני, נמצאות מכוניות חדשות - ולצורך הדיון בוא נניח שסכום הרכישה הוא זמין, או שאפשר לקבל הלוואה בנקאית בריבית נמוכה.

לדוגמה: C230 של אבא שלי, שאם לא ניקח בחשבון ביטוח - הוצאות האחזקה ממש נמוכות. הוא מעולם לא שילם הרבה יותר מאלף ש"ח על טיפול - וזה עוד כאשר בכלמוביל שלוקחים לו את האוטו מהבית ומחזירים לבית.

אז איפה פה הבעייה? רכב שנקנה לפני שלוש שנים וחצי ב 330 אלף ש"ח הוא היום במחירון כ 200 אלף ש"ח (ורק הטרייד-אין של כלמוביל ישלם מחירון, בפועל אפשר לקבל על האוטו כ 180 אלף ש"ח).

כלומר - עלויות אחזקה שאינן גבוהות בהרבה מיפאנומטית, אבל אובדן ערך של כ 40 אלף ש"ח לשנה - ואם היה מדובר ב S קלאס או סדרה 7, גם אובדן הערך היה פי כמה.

אני מניח שהאיזון נמצא איפה שהוא במכוניות בנות 4 עד 10 שנים, אבל אני עדיין לא יודע היכן.

פורסם
בצד אחד נמצאות מכוניות כמו שלך - כבנות 20. בהערכה גסה, האוטו שלך עלה 20-30 אלף ש"ח. אפילו אם תמצא מישהו שישלם לך את המחיר הזה, כבר הוצאת יותר מזה על תיקונים - ולעולם לא תקבל את זה בחזרה.

מחיר קנייה היה גדול בהרבה מ-30K. זה לא בעייה למצוא היום מישהו שיהיה מוכן לשלם לי 30K על האוטו (מחיר טוב יחסית לשוק הרכב הזה אבל מחיר גרוע יחסית למצב אקזמפלר ספציפי). רק אתמול הציעו לי מחיר כזה.

ברור לי שרכב זה לא השקעה שחוזרת.

מצד שני אחרי כמה השקעתי אין לי טעם למכור את האוטו ב-30K ואני גם לא רוצה למכור.

חוץ מזה, אני לא אוהב מכוניות חדשות, הן כולן מבחיתי אותו סגנון וניראות דומות אחת לשנייה בהבדלי ניונסים בלבד.

פורסם

רכב מדהים. נראה מעולה. אל תמכור אותו. לא משתלם. בודדים ידעו להעריך רכב כזה.

אתה יכול לצלם עוד תמונות מתוך הסאלון?

פורסם

יש תמונה של לוח שעונים בגלרייה:

http://www.carsforum.co.il/gallery/index.php?n=1162

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היום אוטו שלי עבר שטיפה ווקס. העליתי תמונות שצולמו עם המצלמה החדשה (FUJI S5), מקווה שתהנו מהאיכות.

[למי שמעוניין, תמונות צולמו כאשר השמש כבר ירדה על זמני חשיפה ארוכים (1/20~1/2) ללא חצובה עם עצמית בעלת מייצב אופטי על ISO100]

לבקשת חברי הפורום, יש גם קצת תמונות של הסאלון. כפי שאפשר ליראות העור על המושבים ישן וסדוק. :oops:

הנה קישור עם תמונות:

http://cid-5a04ff2b7a632c01.skydrive.live.com/browse.aspx/My%20BMW

• תוכן חדש...