Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ בקניית פלזמה/ LCD - 46 או 47 אינץ'.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני מחפש לקנות מסך פלזמה או LCD בגודל הנ"ל - FULL HD .

האם מישהו מכיר דגם שאם אני אקנה אותו בארה"ב הוא יפעל בארץ ועדיין ישתלם להביא אותו לארץ ? .

תודה מראש ושבוע טוב .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

עוד שאלה חשובה ששכחתי לשאול, מה המרחק בין המסך לצופה?

בגדול לשימוש שברובו שידורי טלוויזיה רגילים, יש עדיפות דווקא לפלאזמה\LCD שהיא HD READY

אם אתה לא מתכוון לראות סרטים שהם FULL HD - אין שום סיבה לשלם עבור FULL HD

נ.ב.

יש פלאזמה FHD שאני אישית ראיתי, שהיא באמת נראית טוב בשידורי טלוויזיה רגילים (SD)

הבעיה היא שהיא הרבה מעל התקציב שלך (בסביבות ה 15K) ולמי שזה מעניין אותו אני מדבר על פנסוניק PY800 מהדור החדש.

פורסם

FULL HD זה סתם מיותר.

זה כמו לתדלק אוקטן 98 (או דלק סילוני) בסובארו ג'סטי.... :)

פלזמות באים ב50/42 אינץ' בדרך כלל.

בגדלים של 42 ומעלה לשימושים שלך מומלץ רק פלזמה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לפלזמה יש חסרונות מהותיים - עדיין לא התגברו על בעיית הצריבה של תמונות סטטיות, וזה גורם לכך שכאשר אתה רואה סרט ב- DVD, יש לך למעלה מימין צללית של לוגו ערוץ 2...

בנוסף, בחדרים קטנים יחסית הפלזמה מחממת את החדר.

היתרונות שלה על LCD - מחיר נמוך משמעותית ככל שהמסך גדול יותר, וגווני שחור כהים יותר (בעיה שמסכי LCD חדשים ויקרים הולכים ומשתלטים עליה).

לגבי FULL HD/HD READY, אני הייתי קונה Full HD, אבל גם מתחבר לחבילת HD של Yes כדי לעשות בכך שימוש.

אם אינך מתכוון לצפות בשידורי HD, אזי Full HD זה סתם בזבוז כסף.

פורסם

בתור אחד שיקנה גם מסך בקרוב אני אלך על FHD גם כשלא בטוח בכלל שהממיר יהיה HD.

הסיבה היא שלא קונים מסך לשנתיים, אלא קונים מסך לנניח 7 שנים...בטווח זמן כזה אני מאמין שתכני HD יהיו נפוצים יותר בישראל, בין אם זה בסרטים מושכרים ובין אם בשידורים עצמם של חברת הכבלים\ לווין.

וכן, אני בוחר בכך למרות שאני יודע שתהיה פגיעה מסויימת באיכות הצפיה בשידורי רגילים.

ובקשר לגודל...מרחק הצפיה אצלי יהיה 4 מטרים ואני הולך על 42". שקלתי (ועדיין קצת שוקל) ללכת על 46" אבל שיקולי תקציב מרחיקים אותי מזה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
יש לך למעלה מימין צללית של לוגו ערוץ 2...

ואני אומר, אם מישהו מגיע למצב שבו נצרב לו לוגו של ערוץ 2 באיזה שהוא מסך, אז מגיע לו.

אם צופים בתכנים איכותיים (זאת אומרת, לא שידורי טלוויזיה), לא ייצרב שום לוגו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ארנון אתה צריך להתעדכן, כל הדברים שאמרת אולי נכונים מלפני שנתיים

הטכנולוגיה התקדמה, למעשה היום יש מספר יצרנים שכבר לא ממליצים לבצע "הרצה" של שבוע-שבועיים כי אין צורך, בעיית הצריבה אפשר להגיד נפתרה (בדגמים החדשים).

גם עניין הגוונים השחורים נפתר, הקורו כבר הוכיחה את זה ופנסוניק PY800 ממשיכה עם זה ולא חסר עוד יצרנים ששיפרו את הנושא (ואתה מוזמן ללכת ולראות, אני ראיתי אני לא רושם סתם).

ביקורת על ה PY800:

* "השחורים משתלבים כמעט במסגרת ה-BLACK PIANO, ואלה שחורים משמעותית כהים מכל מסך LCD שאי פעם ראיתי."

* "פנסוניק לא הרגישה צורך להפעיל כאן את אפשרויות האנטי צריבה ולכן אין תפריטים בנושא זה (או שהנושא מטופל באופן מובנה, או שאין בכך צורך יותר לדעת החברה, בכל אופן הדבר מבורך כי אם יש את האופציה היא לא היתה ניתנת לזיהוי ויזואלי על ידי)."

* "נתחיל כמובן מה-INTERMEDIATE FRAMES, או כפי שפנסוניק קוראת לו "INTELLIGENT FRAME CREATION" מדובר בלא פחות מרעידת אדמה לחברות מסכי ה-LCD הדקים שעד כה היו המחזיקות היחידות בטכנולוגיה זו.

פורסם

ההתעדכנות שלי באה דרך מסך 50" HD Ready של סמסונג שהוריה של אשתי רכשו לפני מספר חודשים.

אף אחד לא סיפר לו שבעיית הצריבה באה על פתרונה, ואני די בספק אם במסכים אחרים היא נעלמה לחלוטין. אולי פחות חמורה, אבל לא מאמין שנעלמה (או שיכולה להיעלם).

פורסם
לפלזמה יש חסרונות מהותיים - עדיין לא התגברו על בעיית הצריבה של תמונות סטטיות, וזה גורם לכך שכאשר אתה רואה סרט ב- DVD, יש לך למעלה מימין צללית של לוגו ערוץ 2...

בנוסף, בחדרים קטנים יחסית הפלזמה מחממת את החדר.

היתרונות שלה על LCD - מחיר נמוך משמעותית ככל שהמסך גדול יותר, וגווני שחור כהים יותר (בעיה שמסכי LCD חדשים ויקרים הולכים ומשתלטים עליה).

לגבי FULL HD/HD READY, אני הייתי קונה Full HD, אבל גם מתחבר לחבילת HD של Yes כדי לעשות בכך שימוש.

אם אינך מתכוון לצפות בשידורי HD, אזי Full HD זה סתם בזבוז כסף.

ונסיונך בפלזמות מסתכם ב.... ? (יותר משמועות?)

עריכה: ראיתי את הנסיון המעורפל שפירטת, תגיד להורים של אשתך שצריך להריץ את המסך על פרמטרים נמוכים במשך 100 השעות הראשונות. (רצוי עם דיסק ייעודי אבל לא חובה)

זה אולי קצת טירחה, אבל זה שווה בשביל איכות התמונה שאתה מקבל , שתהיה טובה בהשוואה לכל LCD שלא תביא.

הפלזמות החדשות מתגברות יפה מאוד על הבעיות הללו שהיו נפוצות לפני שנים רבות בדגמים הראשונים.

באמצעות מנגנונים כמו PIXEL SHIFT ו WHITE WASH (יש גם נוספים) ופאנלים משופרים ואיכותיים יותר.

יש לי 2 מסכי פלזמה בבית שנרכשו בחודש יוני 08.

אחד של סמסונג ואחד של LG , אחד 42 והשני 32.

אני עם הפראנויות שלי יומם וליל מחפש סימנים לצריבות ולא מצליח למצוא.

חבילת HD של YES לא תגיע בעתיד הנראה לעין ליותר מ1080I (להזכירך FHD=1080P) ,כיום הם יכולים להגיע ל- 720P וגם זה במקרה הטוב , שלא לדבר על כך שהתכנים כיום לא שווים את הכסף, הרוב שידורים חוזרים בLOOP של אותו תוכן.

LCD עדיין לא הגיע למצב בו הוא נותן גווני שחור משביעי רצון , וזמני רענון שלא גורמים למריחות בזמן תזוזת מצלמה מהירה כמו במשחקי ספורט למשל.

לנושא ה FULL HD , מכיוון שרובם המכריע של הערוצים לא משודר ב HD (שלא לדבר על FULL HD) אתה תראה במסך FULL HD את תכני ה SD בצורה גרועה משמעותית מאשר במסך HD READY. גם ככה ערוצים כמו 2 ו10 לא נראים "להיט" כי הם משודרים באיכות נמוכה יחסית. (10 נראה יותר טוב מ2)

בקשר לחימום, כשהפלזמה חדשה, בשעות הראשונות היא אכן מאוד חמה, זה קשור לתהליך ה"פתיחה" שעוברים הפוספורים המרכיבים את המסך ולא ניכנס לפירוט פיזיקאלי כאן.

עריכה: מאמר מעניין ונכון:

http://www.hometheater.co.il/article01332

עוד מאמר בשבילך ארנון:

תנע זוויתי - למה לא רואים טוב במסכי LCD

http://www.hometheater.co.il/article01326

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, נסיוני במסכי פלזמה עולה על שלך בסדרי גודל. אתה יכול להירגע.

לרועי, הנה כמה לינקים מהאתר של פנסוניק Viera, ואין שם שום התייחסות לכך שבעיית הצריבה לא קיימת יותר.

להיפך:

http://panasonic.jp/support/global/cs/tv/faq/ww/ans/a12.html

http://panasonic.jp/support/global/cs/tv/faq/ww/ans/a8.html

וד מאמר בשבילך ארנון:
תודה, אייל.

האנשים שהקימו את אתר hometheater הכירו אחד את השני בפורום אודיו וקולנוע ביתי בתפוז שאני הקמתי (עוד ב- IOL) וניהלתי מ- 1999 עד ~2004-2005.

אני מודה לך על הלינקים ועל נכונותך ללמד אותי כל מני דברים.

אתה יכול להפסיק עכשיו.

פורסם

שאלה אחת : יש לך פלזמה מהדורות האחרונים אצלך בבית?

גם אני הקמתי כל מיני פורומים בעבר, אבל עזבתי את הנושאים והמשכתי הלאה וזה לא אומר שכיום אני מעודכן כי אני ממש לא.

(פורומים בנושא מחשבים, רשתות וכו')

בדיוק כמו שאתה הפסקת לנהל ב2004/2005 ולפי ההודעה שלך הידע שלך בפלזמות נעצר בסביבות השנים הללו.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מאיפה אתה בטוח שנסיונך עולה על שלי ?
עניין של תחושת בטן. אתה בטח מכיר.
כמות האי דיוקים בהודעה הקודמת שלך מוכיחה אחרת
אין בהודעה הקודמת שלי שום אי דיוקים, אבל אם זה מה שגורם לך להרגיש תותח אז בכיף - ההודעה הקודמת שלי מלאה באי דיוקים.

אף אחד לא אמר שזה לא קיים
בטח שאמרו. רועי אמר:
בעיית הצריבה אפשר להגיד נפתרה (בדגמים החדשים).
וגם אתה אמרת:
הפלזמות החדשות מתגברות יפה מאוד על הבעיות הללו שהיו נפוצות לפני שנים רבות בדגמים הראשונים.
אז אל תתחיל שוב עם הנדסת המציאות שלך, שבה אתה מנסה לשכתב את מה שאמרת בהודעות הקודמות.

אם תתאמץ לצרוב אתה תצליח : אם תשאיר את אותה תמונה על המסך במשך יום שלם אתה תראה סימנים
במלים אחרות - אם תצפה בערוץ שיש בו לוגו קבוע בפינת המסך (שזה נכון לכל הערוצים שיש, בלי יוצא מהכלל), אתה תראה סימנים.

אייל, עשה טובה.

תפסיק לבלבל לי את המוח, בסדר?

• תוכן חדש...