Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב אני עדיין לא הבנתי על מה פותח השירשור התלהם כל כך.

סך הכל כתבה על מחיר מופקע לדירה בבני ברק.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני באמת לא מבין למה להם לסבול.

אני משלם כרגע 3000 ש"ח על דירה של 130 מטר כמעט חדשה צמוד לשכונה חרדית ובשבוע הבא אני עובר לכרמיאל לשלם 4000 ש"ח לחודש על בית של 200 מטר מרובע במצב מעולה עם 7 חדרי שינה.

הם משלמים 3000 על דירה של שני חדרים.

פורסם

אני לא מבין למה בכל פעם שטוענים משהו כנגד החרדים מיד מגיעות התנצחויות בסגנון של

"אתם לא מכירים או מבינים בכלל את חיי החרדים"..

"אתם שונאים את האחים שלך היהודים"..

"שנאת חינם"..

"החרדים בסדר כולם נטפלים אליהם סתם כי מתחשק להם"..

ואני שואל אתכם, אני, כחילוני גמור שביצע ועדיין מבצע את חובותיו כאזרח במדינת ישראל,

דרשתי שיסגרו לי רחובות וכבישים? דרשתי קיצבאות כלשהם (אפילו שקל ליום) עבור זה שאני אשב בבית וקרא ספר? דרשתי דירה? דרשתי פטור מגיוס? דרשתי לסגור חנויות שמוכרות חזיר? או לסגור חנויות שמוכרות שטריימלים/כיפות/תפילין?

דרשתי לקבוע לבני זוג אם להתחתן בצורה רפורמית או להיות כפופים למשרד הדתות?

צריך וחייב לכבד אדם את חברו ולהתחשב בדתו שלו. מקובל! ככה מתנהלת מדינה מתוקנת בעלת שסעים בנושאי הדת, אבל איפה הוא הגבול? עד איפה מגיע הסטטוס קוו למצב של חוסר איזון?

פשרה בנושא גיוס-יש.

פשרה בנושא תחבורה ציבורית-בגדול קיימת.

קצבאות ללומדי תורה-יש (לא משנה מה הסכום! אני לא מקבל אפילו שקל על זה שאני סטודנט הלומד 5 ימים בשבוע מ-8 בבוקר עד 10 בלילה וממן שכירות).

אפשר להמשיך עם זה.. אבל אשמח אם תמנו לי את מה שחילונים מקבלים כפשרה שלא קיימת אצל החרדים.

(אני רציני! אני לא מחפש עכשיו חילופי האשמות על חרדים וחילונים).

כמובן שאינני מכליל- אני מכיר ויודע על מספר רב של חרדים שהם באמת לא מייצגים את כל מה שנאמר בשרשור והערכתי אליהם כמו לכל אדם באשר הוא.

פורסם

אגב - סתם אנקדוטה, אם אתה סטודנט באוניברסיטה או במכללה מתוקצבת, אז המדינה מעבירה עבורך כ-40,000 ש"ח בשנה למוסד האקדמי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
אגב - סתם אנקדוטה, אם אתה סטודנט באוניברסיטה או במכללה מתוקצבת, אז המדינה מעבירה עבורך כ-40,000 ש"ח בשנה למוסד האקדמי.

SO WHAT?

פורסם
מצטער אבל אני לא מבין את הקשר לשמאלנות. אני לא חושב שמי שמנסה לקדם אנושיות, מוסר, ערכים וכיבוד הזולת חייב להיות שמאלני, בדיוק כמו שמי שלא שונא ערבים או חושב שגם להם מגיע לחיות בשלום חייב להיות שמאלני. נראה לי (ואולי אני טועה) שהולך ומשתרש בעם ששמאלנים חייבים "לאהוב ערבים" (כמילת גנאי) וימניים חייבים "לשנוא ערבים". ת'כלס, אין לי שום בעיה איתם מעצם היותם ערבים בדיוק כמו שאין לי שום בעיה עם חרדים מעצם היותם חרדים, או עם הומואים, אתיופים ועובדים זרים וכדומה. זה אולי נדוש אבל כולם בני אדם בסופו של דבר, וזה מה שחשוב באמת. (וזה לא מפריע לי לרצות שכל המחבלים ימותו ולכעוס על חרדים משלל סיבות, למשל).

רוני

נ.ב. כן, אני שמאלני. מה לעשות, לא כולם מושלמים :-P:wink:

דיברתי על שמאל כראיה חברתית, לא מדינית. הכוונה היא שאדם שדוגל בזכויות אדם אינו משנה את דעתו בהתאם לאוכלוסיה המדוברת.

אני לא מבין למה בכל פעם שטוענים משהו כנגד החרדים מיד מגיעות התנצחויות בסגנון של

"אתם לא מכירים או מבינים בכלל את חיי החרדים"..

"אתם שונאים את האחים שלך היהודים"..

"שנאת חינם"..

"החרדים בסדר כולם נטפלים אליהם סתם כי מתחשק להם"..

ואני שואל אתכם, אני, כחילוני גמור שביצע ועדיין מבצע את חובותיו כאזרח במדינת ישראל,

דרשתי שיסגרו לי רחובות וכבישים? דרשתי קיצבאות כלשהם (אפילו שקל ליום) עבור זה שאני אשב בבית וקרא ספר? דרשתי דירה? דרשתי פטור מגיוס? דרשתי לסגור חנויות שמוכרות חזיר? או לסגור חנויות שמוכרות שטריימלים/כיפות/תפילין?

דרשתי לקבוע לבני זוג אם להתחתן בצורה רפורמית או להיות כפופים למשרד הדתות?

צריך וחייב לכבד אדם את חברו ולהתחשב בדתו שלו. מקובל! ככה מתנהלת מדינה מתוקנת בעלת שסעים בנושאי הדת, אבל איפה הוא הגבול? עד איפה מגיע הסטטוס קוו למצב של חוסר איזון?

פשרה בנושא גיוס-יש.

פשרה בנושא תחבורה ציבורית-בגדול קיימת.

קצבאות ללומדי תורה-יש (לא משנה מה הסכום! אני לא מקבל אפילו שקל על זה שאני סטודנט הלומד 5 ימים בשבוע מ-8 בבוקר עד 10 בלילה וממן שכירות).

אפשר להמשיך עם זה.. אבל אשמח אם תמנו לי את מה שחילונים מקבלים כפשרה שלא קיימת אצל החרדים.

(אני רציני! אני לא מחפש עכשיו חילופי האשמות על חרדים וחילונים).

כמובן שאינני מכליל- אני מכיר ויודע על מספר רב של חרדים שהם באמת לא מייצגים את כל מה שנאמר בשרשור והערכתי אליהם כמו לכל אדם באשר הוא.

נציגיך דורשים ומקבלים הרבה מאוד כסף עבור כל סטודנט במערכת ההשכלה הגבוהה. כך גם עבור תרבות חילונית, חינוך ועוד ועוד.

אבל - כשדתיים דורשים ומקבלים תקציבים עבור צרכיהם - זוהי סחטנות. למה?

ואגב, בניגוד לכל מה שנכתב בשרשור, כל הנושא של קצבאות ילדים, אינו סחטנות כי אם מדיניות רווחה ועידוד ילודה. כל המדינות המערביות מלבד ארה"ב מבינות זאת היטב, והקצבאות שם גבוהות פי כמה. אבל אצלנו - קל להתלהם.

צביקי

פורסם

נכון ואז יוצא בנאדם עם השכלה לשוק העבודה ותורם למדינה.

איך בדיוק מתן דירה לחרדים תתרום למדינה?

:?

פורסם
נציגיך דורשים ומקבלים הרבה מאוד כסף עבור כל סטודנט במערכת ההשכלה הגבוהה. כך גם עבור תרבות חילונית, חינוך ועוד ועוד.

אבל - כשדתיים דורשים ומקבלים תקציבים עבור צרכיהם - זוהי סחטנות. למה?

בניתוח כספי קר וקצר (ומבלי להתחשב בתרומות אחרות ועקיפות): בעקבות "ההשקעה" של המדינה (ע"ח הברון - מר משלם המיסים - אתה), החילוני מחזיר פי כמה וכמה ש"ח לקופת המדינה באופן של מס (ישיר ועקיף). לעומת זאת, בחברה החרדית, הכסף אומנם זורם לשוק, אך פחות כספים חוזרים לכיס של המדינה והיא בחסר ביחס לסכום אותו היא נתנה.

פורסם

נכון, ובאופן כללי תקציבי רווחה פחות "חוזרים" מתקציבי חינוך. אגב, תקציבי חינוך מיוחד חוזרים עוד פחות, והתקציב שמיועד לחוק הסעד טיפול במפגרים - בכלל לא מחזיר את עצמו. (אחד החוקים היותר מתקדמים במדינה).

אבל לא ניתן להשוות בין כל תקצוב, ואנו לא מתקצבים בראיה כלכלית בלבד.

מטרת קצבאות בכלל, הן מניעה או צמצום של שכבה עניה ומפגרת אחרי האחרות. במדינה שלנו הן קטנות יחסית למדינות אחרות.

פורסם
נכון, ובאופן כללי תקציבי רווחה פחות "חוזרים" מתקציבי חינוך. אגב, תקציבי חינוך מיוחד חוזרים עוד פחות, והתקציב שמיועד לחוק הסעד טיפול במפגרים - בכלל לא מחזיר את עצמו.

זו בדיוק הנקודה.

עדיף לתת תקציבים למטרה טובה יותר (כמו חינוך מיוחד) מאשר למטרה של דירה לכל חובש שועל מת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כי, להגדרתך, הם לא זכאים לדיור?

הרי לא מדובר על לתת להם דירות חינם או דירות מוזלות, אלא לאפשר בנית דיור עבורם, ואפילו לא דיור ציבורי, אבל הם - שיגורו ברחוב, כי יש להם שועלים מתים על הראש.

פורסם
כי, להגדרתך, הם לא זכאים לדיור?

הרי לא מדובר על לתת להם דירות חינם או דירות מוזלות, אלא לאפשר בנית דיור עבורם, ואפילו לא דיור ציבורי, אבל הם - שיגורו ברחוב, כי יש להם שועלים מתים על הראש.

למה לתת להם דירה? לממן להם דירה? תסביר לי למה?

במה הם שונים מאוכלוסיה אחרת?

הם רוצים לממן דירה? אין להם תקציב לדירה מרווחת יותר? מעולה, עוברים לפריפריה למקום זול יותר, הולכים לעבוד וממנים דירה כמו שכל משפחה בישראל עושה! (להוציא אנשים עם מגבלויות שלא יכולים לעשות זאת).

אתה יודע מה, לא בא לי לגור בב"ש, מרוחק מהכול, אני רוצה שהמדינה תממן לי דירה במרכז. נישמע לך הגיוני?

פורסם

מכאן אפשר לפרט?

אז למה אנשים צריכים לקרוע את התחת, לשלב לימודים ועבודה (דבר בלתי אפשרי אם אתה רוצה ציונים טובים, אבל זה לא הנושא לדיון עכשיו), ולקחת הלוואות בתנאי שחיטה מהבנקים בשביל לממן שכר לימוד?

שלא לדבר על כך שהשכר לימוד זה מה שמונע מרבים לקבל השכלה גבוהה.

נ.ב. אני בעד שיתנו לחרדים דירות. במרכז וצפון תל אביב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כמובן שאני יכול לפרט.

האוניברסיטאות מקבלות עבור כל סטודנט שלומד בהן לתואר ראשון כ-40,000 ש"ח בשנה. בנוסף האוניברסיטאות גובות מכל סטודנט עוד כ-10,000 ש"ח לשנת לימודים ובכך מגיעות בערך למחיר הממוצע שעולה השכלה אקדמית באופן ריאלי. (שכר מרצים, עלויות מבנה, מזכירות, מעבדות וכו').

ואגב, אני לא מבין איך זה שאותם סטודנטים יכולים להוציא כ-30,000 ש"ח על טיול למזרח (או דרום אמריקה או לא משנה לאיפה) אבל לעמוד בשכ"ל (שאפשר לפרוש אותו על פני כמה שנים טובות) באותו גובה לא יכולים.

לא כל הסטודנטים חייבים לשכור דירה בת"א (למרות שזה יותר נוח) וכמובן שיש עלויות נלוות (ציוד, צילומים וכו').

סטודנטים נזקקים בד"כ מקבלים מלגות לימודים מלאות / כמעט מלאות.

כמובן שלעבוד תוך כדי לימודים זה קשה - אבל גם זה אפשרי. במיוחד אם פורסים את התואר הראשון.

(כל הנ"ל נכון לגבי מכללות מתוקצבות גם כן).

עוד משהו - אין ספק שהשאיפה צריכה להיות לימודים בחינם (לפחות לחיילים / לבוגרי שירות לאומי) ושככל שההשכלה הממוצעת של האוכלוסיה גדלה ככה גדלה גם רמת החיים.

ודבר אחרון - החרדים הנ"ל לא מבקשים דירות בחינם, אלא שיהיו פרוייקטים שמיועדים לציבור החרדי (כמו שיש לאנשי קבע למשל). וגם לזה אני מתנגד.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...