Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אתה מתבכיין?

הבעיה היא לא בכך שאתה מביע את דעותיך, אלא בצורה שאתה עושה זאת.

קיבלת תשובות מנומקות כמעט מכל האנשים איתם התדיינת, אבל בכל פעם בחרת לחזור ולחדד את לשונך, במקום לענות תשובות לעניין.

הרבה יותר קל לך לכתוב :"חובשי שועלים מתים" ו"הפלצה של עובדיה" , מתוך ידיעה שהדיון יוסט ולא תצטרך לרדת לעומקם של דברים.

אתה מוזמן לעבור ולראות את כל התגובות שנכתבו על ידי, ע"י shorlakk, ע"י CEYAL, (ככל שאני זוכר מדיונים קודמים). אף אחד לא ירד לרמה שלך.

כל פעם קיבלת את מנת העידוד שלך מפרנקוס, והרגשת טוב עם עצמך - זכותך.

לדעתי זו לא תרבות דיון, ולא תרבות בכלל. חבל, כי אתה עושה רושם של אדם משכיל שהיה אפשר להגיע איתו לתובנות, אם רק לא היית בורח בכל פעם.

מקווה שלא נעלבת, המטרה היא לשנות ולא לפגוע.

צביקי

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יודע מה, לפחות פרה משמשת למשהו שממלא איזה שהוא צורך קיומי, ולא נרצחת סתם בשביל לקחת לה את הפרווה.

שום דבר לא קיומי בפילה או סינטה. תאכל עגבניות. אלא מה? יותר "קול" לומר שלפנק את הקיבה, גרוע מלפנק את הכתפיים.

סליחה. כל יום זיכרון לחללי צה"ל, הצפירה חודרת לליבי ונשמתי. אני נזכר בחיילים שהכרתי ושאינם עוד איתנו, אפילו שהייתי רק ג'ובניק. כל מה שהחרדים במאה שערים למשל עושים, זה לצעוק שהצפירה רועמת. אז אל תגיד שלריטואל הזה אין משמעות ותוכן אמיתי. באותה מידה לטעמי לתפילה אין שום משמעות ותוכן אמיתיים. גם לא לדברי רבנים, ופסקי הלכה הזויים למיניהם.

זה בדיוק הענין. ישמעו נא אוזניך מה שפיך מדבר. כפי שלתפילה ופסקי הלכה אין משמעות בעינך, כך לצפירה אין משמעות בעינהם.

בוא נעזוב את בוגרי בצלאל, אלה בכלל שייכים לדיון אחר, עדיף אצל פסיכולוג.

בוגרי בצלאל הם מיקרוקוסמוס של התרבות והאמנות הישראלית, המתוקצבת ע"ח משלמי המיסים הישראלים, בינהם דתיים רבים.

אוקיי- בוא ותגיד לי אתה:

נעזוב לרגע תרבות, ספורט, ושאר מריעין בישין.

מה עדיף:

לתת כסף לישיבת-זבינאמו-הנביא-וחבר-מרעיו-בעקבות-העכוז-הלוהט כדי שיתפללו כל היום ויוכלו לא לעבוד בשקט, או לתת את התקציב הזה למשהו שאשכרה יכול לתת תועלת לאנושות, כמו לעמותה למלחמה בסרטן, או באיידס, או מחקר ופיתוח של תרופות, או סיבסוד תרופות לקשישים, או מתן מזון לקשישים, או 100001 דברים אחרים שעוזרים לכלל האוכלוסייה, כולל הכולל אברכים, בסופו של דבר? המדינה משלמת לאוכלוסייה שלמה כדי שהיא תוכל לא לעבוד, והכסף הזה נחסך מגופים ומקומות שהוא באמת נחוץ בהם.

המניפולציה הריגשית הזו לא עובדת, צר לי. באותה מידה יכולתי לתמוה מדוע את התקציבים האסטרונומיים, כ400-500 מיליוני שקלים, של ה"תרבות", אשר דוגמאות ממנה הוזכרו לעיל, מדוע את חצי מיליארד השקלים הללו לא נפנה ל"למשהו שאשכרה יכול לתת תועלת לאנושות, כמו לעמותה למלחמה בסרטן, או באיידס, או מחקר ופיתוח של תרופות, או סיבסוד תרופות לקשישים, או מתן מזון לקשישים, או 100001 דברים אחרים שעוזרים לכלל האוכלוסייה", כפי שהיטבת לכתוב, מדוע זה לא? זה כן בסדר?

אני גר בחיפה. בוא אליי לצפון, נכין לך קפה (כשר לפסח, כי אין ברירה), ותראה לי איפה בסופר הקבוע שלי אני יכול לראות פיצה בפסח. או לחם באופן כללי. יודע מה? בוא ואני אסע אליך לאיפה שאתה גר, לא יודע איפה זה, הקפה (הכשר לפסח) עליך, ותראה לי פיצה באמצע חול המועד בסופר הקבוע שלך.

אם תצליח, תקבל 5 שקלים. אני לא מבטיח שהם יהיו כשרים, אבל זה מה יש.

אולי בסופר השכונתי שלך אין, זה עדיין לא אומר שאינך יכול להשיג ארנבות ולחם בפסח, במרחק נגיעה.

אולי אני טועה, אבל גם בשר לבן/שרימפסים/קלאמרי/בשר יען אין לך בסופר השכונתי, שערוריה? גש לחנות אחרת ורכוש לך.

מה אכפת לי? בוא ואסביר לך מה אכפת לי: הכרה מהמדינה. אם אני לא (הכנס כינוי לפי רצונך כאן)שמתפלל כל היום, לא עובד וחי על חשבון משלמי המיסים, המדינה לא תכיר בי ולא בילד. אין לי מושג מהם הסנקציות המזורגגות של הדבר הזה, אבל אני לא אוהב את המחשבה שכדי שהמדינה תכיר בי ובנישואיי אני חייב לקחת חלק בטקס שמדבר אליי בערך כמו קניבליזם בוודו, ולשניהם אותו היגיון בעיניי.

על הברווזין שלי שיקראו לילד שלי ממזר לפי ההלכה- אכן לא מדבר אליי. אבל המדינה גם תתיחס לילד בשונה מאשר אילו הייתי מתחתן "כדת משה" וזו פשוט אפלייה. וזו גם חוצפה.

אין שום סנקציות מזורגגות, יש פתרונות משפטיים לכל דבר היום. אתה מוזמן ללמוד קצת בנושא במקום להתלהם.

אגב, בפני כומר/קצין/עו"ד זה פחות קניבליזם? בגלל הזקן? ואם הרב מגולח? בכל אחד מהטקסים אתה מבטיח את נישואיך באמצעות טבעת/ות והטקסים מכילים כמעט את אותם אלמנטים. אבל דיעות קדומות, בורות והתלהמות זה הכי סבבה-לגמרי-כזה-כאילו.

אגב2, המדינה לצערי הרב מכירה בהרבה, יותר מדי הרבה, אנשים שלא עובדים וחיים ע"ח משלמי המיסים, ולא. הם לא ממש מתפללים. הם גם בכלל לא דתיים, אבל ששש... שלא ישמעו את זה. לא שמעתי שיצאת חוצץ בזעקות שבר נגדם.

שוב- מעניין את הברווזין שלי אם החרדים יכירו בי או לא, מצידי שימשחו אותי להיות מלך המשיח החדש, ישו 2.0, מלך עמלק או זבינאמו הנביא, אבל שהמדינה תכיר בי כאדם ובזכויותיי כאדם, כולל זכויותיהם של בת זוגי והילדים שיבואו.

מסתבר שהברווזין שלך מתעניין בהחלט בהכרתו על ידי חובשי השועלים.

פורסם

מה שמעניין אותנו זה שהחרדים לא ייצרו פה תיאוקרטיה יותר ממה שכבר יש לנו, ואז הילדים שנעשה יאבדו זכויות בגלל חבורה של אנשים חשוכים. אני לא מוכן לחיות במדינה שמגבילה אנשים בגלל הסוגיה של הנישואין של ההורים שלהם.

וכן, יש פרזיטים שהם לא דתיים, אבל לא בהם אנחנו דנים, אלא בפרזיטים הדתיים באופן ספציפי.

(יש חרדים לא פרזיטים, אבל אנחנו עוסקים באלו שהם כן)

פורסם

אתה יודע מה, לפחות פרה משמשת למשהו שממלא איזה שהוא צורך קיומי, ולא נרצחת סתם בשביל לקחת לה את הפרווה.

שום דבר לא קיומי בפילה או סינטה. תאכל עגבניות. אלא מה? יותר "קול" לומר שלפנק את הקיבה, גרוע מלפנק את הכתפיים.

ומה עם המבורגר "עממי"? זה כבר יותר הגיוני?

סליחה. כל יום זיכרון לחללי צה"ל, הצפירה חודרת לליבי ונשמתי. אני נזכר בחיילים שהכרתי ושאינם עוד איתנו, אפילו שהייתי רק ג'ובניק. כל מה שהחרדים במאה שערים למשל עושים, זה לצעוק שהצפירה רועמת. אז אל תגיד שלריטואל הזה אין משמעות ותוכן אמיתי. באותה מידה לטעמי לתפילה אין שום משמעות ותוכן אמיתיים. גם לא לדברי רבנים, ופסקי הלכה הזויים למיניהם.

זה בדיוק הענין. ישמעו נא אוזניך מה שפיך מדבר. כפי שלתפילה ופסקי הלכה אין משמעות בעינך, כך לצפירה אין משמעות בעינהם.

נכון! כי הם לא מתגייסים בכלל!!!

בוא נעזוב את בוגרי בצלאל, אלה בכלל שייכים לדיון אחר, עדיף אצל פסיכולוג.

בוגרי בצלאל הם מיקרוקוסמוס של התרבות והאמנות הישראלית, המתוקצבת ע"ח משלמי המיסים הישראלים, בינהם דתיים רבים.

? אתה בטוח בזה? כי זה מאד גרוע אם זה נכון.

אוקיי- בוא ותגיד לי אתה:

נעזוב לרגע תרבות, ספורט, ושאר מריעין בישין.

מה עדיף:

לתת כסף לישיבת-זבינאמו-הנביא-וחבר-מרעיו-בעקבות-העכוז-הלוהט כדי שיתפללו כל היום ויוכלו לא לעבוד בשקט, או לתת את התקציב הזה למשהו שאשכרה יכול לתת תועלת לאנושות, כמו לעמותה למלחמה בסרטן, או באיידס, או מחקר ופיתוח של תרופות, או סיבסוד תרופות לקשישים, או מתן מזון לקשישים, או 100001 דברים אחרים שעוזרים לכלל האוכלוסייה, כולל הכולל אברכים, בסופו של דבר? המדינה משלמת לאוכלוסייה שלמה כדי שהיא תוכל לא לעבוד, והכסף הזה נחסך מגופים ומקומות שהוא באמת נחוץ בהם.

המניפולציה הריגשית הזו לא עובדת, צר לי. באותה מידה יכולתי לתמוה מדוע את התקציבים האסטרונומיים, כ400-500 מיליוני שקלים, של ה"תרבות", אשר דוגמאות ממנה הוזכרו לעיל, מדוע את חצי מיליארד השקלים הללו לא נפנה ל"למשהו שאשכרה יכול לתת תועלת לאנושות, כמו לעמותה למלחמה בסרטן, או באיידס, או מחקר ופיתוח של תרופות, או סיבסוד תרופות לקשישים, או מתן מזון לקשישים, או 100001 דברים אחרים שעוזרים לכלל האוכלוסייה", כפי שהיטבת לכתוב, מדוע זה לא? זה כן בסדר?

ואתה חושב שתרבות עדיפה על תרופות לזקנים או מזון לנזקקים? ובכן, היא לא. אבל הדיון הוא לא על זה.

אני גר בחיפה. בוא אליי לצפון, נכין לך קפה (כשר לפסח, כי אין ברירה), ותראה לי איפה בסופר הקבוע שלי אני יכול לראות פיצה בפסח. או לחם באופן כללי. יודע מה? בוא ואני אסע אליך לאיפה שאתה גר, לא יודע איפה זה, הקפה (הכשר לפסח) עליך, ותראה לי פיצה באמצע חול המועד בסופר הקבוע שלך.

אם תצליח, תקבל 5 שקלים. אני לא מבטיח שהם יהיו כשרים, אבל זה מה יש.

אולי בסופר השכונתי שלך אין,

יוניברס קלאב, באיזור התעשייה בן-דור. אין.

שופר-של דיל, על כל סניפיו. אין.

מגה, על כל סניפיה. אין.

כל רשת ישראלית גדולה שיש לה סניף באיזור חיפה רבתי-אין.

זה עדיין לא אומר שאינך יכול להשיג ארנבות ולחם בפסח, במרחק נגיעה.

ולמה שאני אצטרך להתאמץ וללכת למקום אחר\רחוק\קרוב\שאני לא מכיר? למה? כי אני "חריג"? כי אני "פריק"?! רק כי אני מוכן ואוהב לאכול דברים שאנשים מתחלחלים מהם?

אולי אני טועה, אבל גם בשר לבן/שרימפסים/קלאמרי/בשר יען אין לך בסופר השכונתי, שערוריה? גש לחנות אחרת ורכוש לך.

אתה לא טועה. אבל למה שאכתת רגלי למקום אחר? זו כל הפואנטה.

מה אכפת לי? בוא ואסביר לך מה אכפת לי: הכרה מהמדינה. אם אני לא (הכנס כינוי לפי רצונך כאן)שמתפלל כל היום, לא עובד וחי על חשבון משלמי המיסים, המדינה לא תכיר בי ולא בילד. אין לי מושג מהם הסנקציות המזורגגות של הדבר הזה, אבל אני לא אוהב את המחשבה שכדי שהמדינה תכיר בי ובנישואיי אני חייב לקחת חלק בטקס שמדבר אליי בערך כמו קניבליזם בוודו, ולשניהם אותו היגיון בעיניי.

על הברווזין שלי שיקראו לילד שלי ממזר לפי ההלכה- אכן לא מדבר אליי. אבל המדינה גם תתיחס לילד בשונה מאשר אילו הייתי מתחתן "כדת משה" וזו פשוט אפלייה. וזו גם חוצפה.

אין שום סנקציות מזורגגות, יש פתרונות משפטיים לכל דבר היום. אתה מוזמן ללמוד קצת בנושא במקום להתלהם.

נכון, יש פתרונות משפטיים. בהנחה שהשופט אינו מסורתי\חרדי, ושיקבל את טיעוניך, וכמובן גם החרדים צריכים להקשיב למוסד משפט שאינם מאמינים בו ואינם הולכים לפיו...אתה רואה שזה לא מוביל לשום מקום.

אגב, בפני כומר/קצין/עו"ד זה פחות קניבליזם? בגלל הזקן?

מי אמר כומר?!

ואם הרב מגולח?

גם בראש? מה הקשר עכשיו לרב מגולח?! מי מנסה להצחיק עכשיו ומתגלה כחסר יכולת לעשות זאת?

בכל אחד מהטקסים אתה מבטיח את נישואיך באמצעות טבעת/ות והטקסים מכילים כמעט את אותם אלמנטים. אבל דיעות קדומות, בורות והתלהמות זה הכי סבבה-לגמרי-כזה-כאילו.

נישואין בפני רב מצריכים לעבור שלל טקסים הזויים שאינם חובה אם אתה נישא בפני כמו שציינת-איזה עו"ד.

אגב2, המדינה לצערי הרב מכירה בהרבה, יותר מדי הרבה, אנשים שלא עובדים וחיים ע"ח משלמי המיסים, ולא. הם לא ממש מתפללים. הם גם בכלל לא דתיים, אבל ששש... שלא ישמעו את זה. לא שמעתי שיצאת חוצץ בזעקות שבר נגדם.

לא שמעתי שהכניסו אותם לדיון הזה.

1)אתה רוצה לדבר על פילה? אולי בוא נדבר גם על קוויאר שזה רצח של תינוקות של דגים, או שמפנייה שמדובר על רצח של אנזימים להכנתה?

2)חשבת לרגע שאין להם שום כבוד כלפי הנופלים כי אף אחד מהם לא שירת בצבא? כל מה שהם עשו היה להגיד כמה פסוקים מאיזה ספר עתיק שמייחסים אליו תכונות מיסטיות. כבר היה עדיף שיקראו מתוך מובי דיק או משהו של דוסטוייבסקי, יש שם פסוקים יותר יפים.

3)אני מקווה שאתה טועה טעות מרה באשר לבוגרי בצלאל. אתה רוצה להגיד לי שהסרוטים האלה מקבלים מימון מהמדינה?!

4)"מניפולצייה ריגשית". נחמד. תרומה ותמיכה בשכבות חלשות נקראות אצלך מניפולצייה ריגשית. יפה יפה. אתה בטח גם עושק "גר, יתום ואלמנה" בדרך, שיהיה. אתה לא חושב שתמיכה בדברים לטובת האנושות יותר חשובה מתמיכה בקבוצת (הכנס כינוי לפי רצונך) אשר מקבלים כסף בגלל ואפילו על זה שהם לא עובדים, לא תורמים למדינה, לא עוזרים לתושביה, ולא יוצא מהם כלום חוץ מעוד 13 (הכנס כינוי לפי רצונך) כמוהם בממוצע למשפחה להיות עוד נטל על מי שכן צריך לשלם להם ולממן אותם?

אם הם רוצים כסף- שיצאו לעבוד וילמדו בזנמם הפנוי. כמו כל סטונדט במדינת ישראל. ואז מצידי שיקבלו גם את אותם הקצבאות בדיוק של כל סטודנט במדינת ישראל. רק שלא תהיה אפלייה.

5)בוא ותראה לי באיזה סופרמרקט עם מבחר שפוי ניתן למצוא חזיר טעים בכלל, ופיצות בפסח בפרט. משום מה לא מדובר על הסופר שאני קונה בו, או מכיר אותו. ובסופר שכן יש בו, מדובר על בשר פיגולים שעבר לו התוקף, ופיצה גם כן, משום מה.

עריכה קטנה.

זה דיון תרבותי-ללא "תארים" וכינויים כמו בהודעות הקודמות שלך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...