Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני לא לומד ואחר כך מרוויח כל החיים שכר נמוך, אני אשלם פחות מיסים למדינה, וככה כולם יפסידו.

מצד שני, אם אני לומד ואחר כך עושה תואר שני, אני ארוויח הרבה יותר כסף, והמון כסף יילך מהמיסים שלי לקופת המדינה.

למעשה, סבסוד הלימודים יכול להיחשב להשקעה של המדינה, ולא לבזבוז.

בתים חינם, או אפילו מסובסדים לחרדים, זה כן בזבוז כי המדינה לא תקבל שום דבר מזה.

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החרדים, או כל קבוצת לחץ אחרת (למעט בעלי מוגבלויות פיזיות וכו') צריכים לקבל סבסוד ועזרה, אבל בדיוק כמו כל אזרח במדינת ישראל. לא יותר ולא פחות.

פורסם

הבעיה היא שהם חשים יחידי סגולה, הרבה מעל האזרח החילוני הפשוט (משלם המיסים, עושה צבא, לא מביא 400 ילדים).

הלוא בגלל התפילות שלהם המדינה מתקיימת , אז להם שמורה הזכות לקבל יותר ולשלם פחות..

חבורת סחטנים סוציומטים.

2001 Opel Astra 1.6

פורסם
ומה עם ה 3 פליטים שניסו ליגנוב טרקטור ולדרוס אזרח שניסא לעצור אותם?

פליט לפי המילון זה משהו לא רצוי שלא צריך ושצריך להפטר ממנו,אז למה משאירים אותם פה?

ומה עם ה5 רוסים בפ"ת שפיצצו במכות סתם אנשים ברחוב וציירו צלבי קרס?

זה אומר שצריך להעיף מפה את כל הרוסים?

אם אתה אומר שפליט זה מישהו שלא צריך ושצריך להפטר ממנו, אתה כנראה לא יודע עברית.

ובקצרה:

פליט (Refugee) - פליט הוא אדם שנמלט מביתו או מארצו בגלל מלחמה או משום שהוא נרדף בה מחמת גזעו, דתו, לאומיותו, חברותו בתנועה חברתית מסוימת או דעותיו הפוליטיות.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
הבעיה היא שהם חשים יחידי סגולה, הרבה מעל האזרח החילוני הפשוט (משלם המיסים, עושה צבא, לא מביא 400 ילדים).

הלוא בגלל התפילות שלהם המדינה מתקיימת , אז להם שמורה הזכות לקבל יותר ולשלם פחות..

חבורת סחטנים סוציומטים.

אני מבין שאת המילים שגיבבת כאן כתבת על סמך מחקר מעמיק שבדק את תחושותיהם ביחס לחילונים הפשוטים...

החרדים, או כל קבוצת לחץ אחרת (למעט בעלי מוגבלויות פיזיות וכו') צריכים לקבל סבסוד ועזרה, אבל בדיוק כמו כל אזרח במדינת ישראל. לא יותר ולא פחות.

נכון.

בתים חינם, או אפילו מסובסדים לחרדים, זה כן בזבוז כי המדינה לא תקבל שום דבר מזה.

המדינה תקבל מזה את היותה מדינה שמספקת צרכים בסיסיים לאזרחיה. לא שאתה מסוגל להבין את זה, הרי מבחינתך אדם שאין לו כסף גם לא צריך להביא ילדים, או בכלל לחיות.

למה לתת להם דירה? לממן להם דירה? תסביר לי למה?

במה הם שונים מאוכלוסיה אחרת?

הם רוצים לממן דירה? אין להם תקציב לדירה מרווחת יותר? מעולה, עוברים לפריפריה למקום זול יותר, הולכים לעבוד וממנים דירה כמו שכל משפחה בישראל עושה! (להוציא אנשים עם מגבלויות שלא יכולים לעשות זאת).

אתה יודע מה, לא בא לי לגור בב"ש, מרוחק מהכול, אני רוצה שהמדינה תממן לי דירה במרכז. נישמע לך הגיוני?

טוב, אז הבנת הנקרא אני לא מלמד, אבל אולי בכ"ז תנסה לקרוא שוב את הכתבה המדוברת ולהוציא ממנה את לוז הענין? כי כסף הם לא ביקשו. גם לא שתיתן להם דירות.

פורסם

ברווז, אתה אדם פתטי.

הנסיון האובססיבי, הכפייתי, המאולץ והתמידי שלך להצחיק בכל מחיר, בכל רגע, בכל ת'רד ובכל נושא, עלוב ביותר.

זה לא מצחיק, זה עצוב. אתה נלעג ומעורר רחמים.

יש לך פה ושם משפטים משעשעים, אך באופן כללי אתה נחשף בעליבותך, פעם אחר פעם, ומביך את עצמך קבל עם ופורום.

כנופיית חובשי שועלים מתים? ומה עם נשות החברה/סלבס החובשות שועלים מתים על גופן המסולקן לעייפה?

הפלצה של עובדיה? חשבת לרגע בכמה אנשים, רובם ככולם אזרחים למופת, ששירתו בצה"ל, ומזרימים מיסים רבים לקופת המדינה, בכמה מהם פגעת עכשיו? הרי אם מישהו יעז, בשם חופש הביטוי, לומר "הפלצה של מנחם בגין", או "הפלצה של יצחק רבין", מיד ישופד כהוגן בידי מיטב חיצי חבריך לדרך.

נכון, גם אני לא מסכים עם דעותיו של הרב עובדיה יוסף, גם אני נדהם לא פעם מפניניו, אך יש דרך תרבותית, אנושית והומנית להתדיין.

תקציבים שמשרתים רק אותם ואין לך כלום מזה? ומה עם תקציבי האקדמיה / תרבות שלהם אין כלום מזה, וזה על חשבון התקציבים שכן מעניינים אותם? עוגת התקציב נחלקת בין כל אותם אלמנטים שמשרתים אינטרסים של כלל האוכלסיה, אז את הדתי לא מעניין תיאטרון וסרטי מקור, ואותך לא מעניין עוד 200-300 שקל למשפחה דתית בת יותר מ2.4 ילדים.

זה מה שיפה בישראליות, על כל גווניה, חלקיה ומרכיביה.

אתה מתקשה לקבל את הצורך ליישר קו לפיהם, מדוע אפוא שאלו יישרו קו לפיך?

אף אחד לא מכריח אותנו בכלום.

ברוך ה' [:-)] יש לנו מרכזי קניות רבים הפתוחים בשבת, יש לנו פירות ים, בשר לבן, נישואין אזרחיים מעבר לפינה, מה חסר לנו?

צביקי,

אתם יודעים שחוקרים באקדמיה לא מצליחים להסביר כבר תקופה ארוכה מאוד למה האוכ' החרדית היא היחידה בעולם שהפחתה דרמטית של הקצבאות לא הביאה לירידה בילודה?

כשהילודה נתמכת בסיבות דתיות או לאומיות, שום כח שבעולם, גם לא צמצום הקצבאות, לא יפסיק את זה.

אצל יהודים דתיים זו מצווה ושליחות דתית, אצל ערבים זו שליחות לאומנית.

דתיים מאמינים כי "וכאשר יענו אותו - כן ירבה וכן יפרוץ", ופועלים על פיו, וערפאת בזמנו אמר שהנשק שלהם זה הרחם של האם הערביה. ועובדה שמבחינה דמוגרפית הם מתקרבים בצעדי ענק לעבר איזון מספרי.

פורסם

את הברווז - עזוב במנוחה. לא לכל תמהוני (או טרול) צריך לענות ברצינות.

דווקא הילודה הערבית מאוד ירדה בעקבות צמצום הקצבאות, בייחוד במגזר המוסלמי.

פורסם

המדינה תקבל מזה את היותה מדינה שמספקת צרכים בסיסיים לאזרחיה. לא שאתה מסוגל להבין את זה, הרי מבחינתך אדם שאין לו כסף גם לא צריך להביא ילדים, או בכלל לחיות.

לא אמרתי את זה.

אדם שלא יכול לתת לילדים שלו חיים בכבוד ושלא יסבלו מצפיפות ומרעב, שלא יביא ילדים.

לא אמרתי שום דבר על זכות לחיים של מישהו שאין לו כסף, אל תכניס לי מילים פאשיסטיות שלא אמרתי לפה.

צודק, אכן הילודה הערבית מתחשבת במעט בכך, בשונה מהילודה יהודית. מסתבר שהדת חזקה יותר מהלאום..

וזו אחת הבעיות הגדולות שיש לנו.

אם הלאום והמדינה הייתה חזקה יותר, לא היו לנו בעיות.

פורסם

אתה צודק.

מהשרשור הזה:

רוב האנשים שהם עניים בארץ זה בגלל בעיה כלשהי פיזית, פסיכולוגית, תרבותית, או בגלל שהם עולים חדשים.

נכון, כיום אין תירוצים לחוסר שליטה בכמות הילדים. אם אתם לא יודעים איך לעשות רק כמה שאתם רוצים, הבאתם את זה על עצמכם.

זכרתי בטעות שאתה כתבת את זה:

אז כן, לדעתי, משפחה שמחליטה להביא ילד לעולם, עליה לעמוד במבחן הכנסות וזמן פנוי של אבא ואמא.

התנצלותי.

פורסם

אמרתי שחלק גדול מהם אשם במצב שלהם, או שיש להם בעיות רציניות אחרות. לא אמרתי שום דבר על זכות לחיים או משהו בסגנון, ואל תנסה להפיל עלי משהו שלא אמרתי ולהוציא אותי כמישהו שחושב שיש לו זכות על החיים של אחרים.

תלמד להבין מה שאתה קורא.

אחרי הכל, אני לא זה שהתחנך על ספרים של הצדקה לרצח עם על בסיס דתי (יריחו) , שנאת נשים (חווה), נחשים מדברים (בראשית), גילוי עריות, שנאת זרים, הצדקה לעבדות, רצח על רקע רומנטי (דוד), שנאת הומואים, פדופיליה וכל הדברים האלו. זה אתה.

אגב, כרגע קראת לי ממזר שמן?

פורסם

צריך להצדיע לחרדים שמצילים אותנו מאיבוד הרוב היהודי פה ואף להגדיל לחרדים את הקצבאות .

אלה אם כן אתה מעדיף שיהיה פה ראש ממשלה בשם איסמעיל הנייה ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

אין קשר בין זה הדברים.

אם 50 אחוז מהמיסים שלי לא היו הולכים לחרדים ולצבא, אולי הייתי שוקל שגם לי יהיו יותר משני ילדים, כי הייתי יכול להרשות לעצמי לכלכל אותם.

אפשר לעשות גידול טבעי חזק יותר בקרב החילונים אם יפסיקו לממן כל מני דברים שרק פוגעים במדינה.

לצבא אי אפשר להוריד את התקציב, לחרדים אפשר ואפשר.

פורסם
אלה אם כן אתה מעדיף שיהיה פה ראש ממשלה בשם איסמעיל הנייה ?

זה גם יכול היה להתקיים אם חוק גיוס חובה היה מבוטל גם בשביל חילוני שרוצה דווקא ללכת ללמוד לתואר ראשון בגיל 18 ולא להתגייס לצבא בכלל.

תפסיקו להשתמש במצוות פרו ורבו כתירוץ לאיזון ביננו לבין הערבים.

פרנקוס ניסח את זה לא רע:

אם 50 אחוז מהמיסים שלי לא היו הולכים לחרדים ולצבא, אולי הייתי שוקל שגם לי יהיו יותר משני ילדים, כי הייתי יכול להרשות לעצמי לכלכל אותם.

אני עדיין לא מאמין שכותבים בשרשור כאן משווים את חובות החילונים למדינה לאלו של החרדים.

לחרדים יש הרבה מה ללמוד מהמסורתיים חושבי הכיפות הסרוגות שמשלבים את שני העולמות גם יחד ולא מתבכיינים כמו אלו שדורשים עוד קצבאות ועוד עזרה מהמדינה על היותם קוראים בתורה ונעים עם פלג גופם העליון קדימה אחורה.

דווקא אלו (המסורתיים) מהווים סיבה לכך שחילונים כמוני לא סולדים לגמרי מהדת הזאת שהחרדים המציאו (ואפילו יודעים לכבד אותה!!).

• תוכן חדש...