Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

והאם המאבק לצדק אינו מצדיק בעצמו את דחיית האזהרה?

לא נעשתה כאן שום עבירה! על שום מה אזהרה? האם המשטרה יכולה להזהיר סתם ככה אנשים?

I Ride Because I Really Like Dessert

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המאבק לצדק הוא טוב ויפה, רק שעצם היותך צודק לא מבטיח לך זיכוי. החיים הם לא שחור ולבן, הם אפור בגוונים שונים. במקרה זה, לדעתי, מהיכרות קצרה עם מערכת המשפט, הצעת בית המשפט הייתה טובה ולא הייתה מניעה לקבלה, ולו מפאת עלות-תועלת וניהול סיכונים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מסכים איתך שאין הבטחה לזיכוי. ונכון שעל פניו היה כדאי לקחת את ההצעה לאזהרה, אבל כשאדם בטוח בצדקתו, שום דבר לא ישקיט אותו חוץ ממאבק לזיכוי מלא. כל דבר מתחת לזה הוא פשוט כניעה.

פורסם
המאבק לצדק הוא טוב ויפה, רק שעצם היותך צודק לא מבטיח לך זיכוי. החיים הם לא שחור ולבן, הם אפור בגוונים שונים. במקרה זה, לדעתי, מהיכרות קצרה עם מערכת המשפט, הצעת בית המשפט הייתה טובה ולא הייתה מניעה לקבלה, ולו מפאת עלות-תועלת וניהול סיכונים.

+1 :mm_yeah:

פורסם
אמרתי לו אם כך מעולה, אתה מוקלט בשתי פלאפונים ואני אשמח ללכת איתך לבית משפט והישמיע את הקלטת לשופט, הראתי לו שהפלא שלי מקליט, הוא זרק את הת.ז שלי לאוטו ואמר לי לטוס לו מהעניים.

לדעתי, היית צריך קודם כל לומר לו "אתה אומר שאתה הולך להלביש עלי תיק של עבירה כלשהי?" ואז מסתכל על תג השם שלו, או מבקש את השם המלא שלו, ודואג שהוא יישמע בהקלטה. רק אחרי זה היית צריך להגיד שתשמח ללכת איתו לבית משפט ולהשמיע את הקלטת לשופט. ככה לפחות היית מלמד אותו לקח.

מסכים איתך שאין הבטחה לזיכוי. ונכון שעל פניו היה כדאי לקחת את ההצעה לאזהרה, אבל כשאדם בטוח בצדקתו, שום דבר לא ישקיט אותו חוץ ממאבק לזיכוי מלא. כל דבר מתחת לזה הוא פשוט כניעה.

זה בדיוק העניין - שצריך לשים את הגבול איפהשהוא. אם כל אדם שבטוח בצדקתו בנושא פעוט כמו זה ילך עד הסוף, מערכת המשפט תקרוס. ואני מסכים שהמשטרה פה אשמה, ומקווה שהשופט יבין זאת ויעיר לה בהתאם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
השוטר, מתחיל לעלות חיוך ואני מצטט אותו " כל השירות שלך התנהגת כמו בן ז*** אתה יודע איזה בן זו** אני יכול להיות?" (בשירות שלי היתי אחראי על כל הציוד של הבסיס כולל הנייר טואלת, אז כן היתי שולח כמה חברה שהיו בריתוק לנגב עם עלים)

בכל מקרה, סיפור הזוי לגמריי, ממש לא ציפיתי שמישהו ישמור לי טינה כל כך הרבה זמן ועוד ינסה להתחשבן איתי.

החלק הזה בסיפור דווקא נשמע לי הגיוני לגמרי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
.זה בדיוק העניין - שצריך לשים את הגבול איפהשהוא. אם כל אדם שבטוח בצדקתו בנושא פעוט כמו זה ילך עד הסוף, מערכת המשפט תקרוס. ואני מסכים שהמשטרה פה אשמה, ומקווה שהשופט יבין זאת ויעיר לה בהתאם.

רוני

איזה גבולות? האדם בטוח שהוא צודק אז בגלל שמערכת המשפט תקרוס הוא צריך לצאת אשם? ממש לא!

אם המשטרה תפסיק לחלק דוחות בסגנון הזה (יענו שאין שום בעיה חוקית אמיתית) מערכת המשפט לא תקרוס בגלל שלא יהיו אנשים כאלו שיצטרכו להילחם.

אולי כאשר פעם אחת כל המערכת המשפטית תקרוס, יבינו שצריך לסדר כמה דברים.

בכל אופן אלעד, מחזיק לך אצבעות ומקווה שתזכה. שיהיה בהצלחה.

פורסם

זה לא חדש שיש ניידת תנועה בסביבה עדיף לשמור ממנה מרחק, החבר'ה האלה נוהגים להיטפל לכל אחד וכמעט בטוח שאם אמרו לך תעצור בצד אתה הולך לקבל דוח רק על זה שהם הורידו תרגל מהגז ושילבו לניוטרל.

לנו למזלי אין את ענייני ה 3-4 נתיבים בכבישים מהירים כי אני גר בקריות. ונוסע כל היום בתוך בעיר ופה הניידות לא יעצרו אותך אלא אם תרים אמברקס בכיכר או תיסע נגד התנועה.

שורה תחתונה לא לעקוף ניידות תנועה, או לנסוע עם אופנוע כביש ולהמשיך לנסוע כל עוד רוחך בך :-)

Volkswagen POLO 1.4 16v

פורסם

לא רק זה, בדרך עכו-חיפה סוף סוף התחילו ביוזמה מבורכת, בקטע הנת"צ הישן שעדין בצד ימין, התחיל לעצור אנשים שנוסעים בו לא לצורך.

פורסם

קראתי את כל 11 העמודים (היה מעניין).אני בהחלט מסכים עם המאבק של אלעד,וגם אני החלטתי לא לוותר על דו"ח שקיבלתי שלדעתי לא מוצדק.אמנם הסכום הוא "רק" 100 ש"ח,אבל החלטתי להתייצב למשפט.לא הסכמתי להודות ולקבל קנס מופחת,אלא רציתי זיכוי.נקבע לי דיון לצורך הוכחות ל11 חודשים קדימה,ורק במקרה שמתי לב השבוע שהדיון נקבע ליום העצמאות.

דבר אחד שלא ברור לי, הוא האם השוטר שמגיע להעיד אמור לזכור את פרטי המקרה זמן רב אחרי שקרה?

בניגוד לאלעד,לא השקעתי אנרגיות בכתיבת מכתבים ובפגישה עם התובע.לי זה נראה מיותר אם רוצים לקבל זיכוי ולא עונש קל יותר.

המקסימום שעשיתי הוא שיטוט קל באינטרנט לצורך מציאת פס"ד המתייחסים לנושא שלי,ומצאתי כמה זיכויים.

לגבי,אני אופטימי.רק שלא ישכחו לזמן אותי לתאריך חדש,כי ביום העצמאות שיחפשו אותי...

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם
קראתי את כל 11 העמודים (היה מעניין).אני בהחלט מסכים עם המאבק של אלעד,וגם אני החלטתי לא לוותר על דו"ח שקיבלתי שלדעתי לא מוצדק.אמנם הסכום הוא "רק" 100 ש"ח,אבל החלטתי להתייצב למשפט.לא הסכמתי להודות ולקבל קנס מופחת,אלא רציתי זיכוי.נקבע לי דיון לצורך הוכחות ל11 חודשים קדימה,ורק במקרה שמתי לב השבוע שהדיון נקבע ליום העצמאות.

דבר אחד שלא ברור לי, הוא האם השוטר שמגיע להעיד אמור לזכור את פרטי המקרה זמן רב אחרי שקרה?

בניגוד לאלעד,לא השקעתי אנרגיות בכתיבת מכתבים ובפגישה עם התובע.לי זה נראה מיותר אם רוצים לקבל זיכוי ולא עונש קל יותר.

המקסימום שעשיתי הוא שיטוט קל באינטרנט לצורך מציאת פס"ד המתייחסים לנושא שלי,ומצאתי כמה זיכויים.

לגבי,אני אופטימי.רק שלא ישכחו לזמן אותי לתאריך חדש,כי ביום העצמאות שיחפשו אותי...

בניגוד לדעה הרווחת לך יש יתרון מוחלט על השוטר במתן העדות.

אתה זוכר כל מה שקרה ורואה תמונה מלאה בניגוד לשוטר שנותן עדות מתוך המזכר וממה שרשום בדוח.

בכיוון שכך לך הרבה יותר קל למצוא סתירות בדברי השוטר.

לבית המשפט יש מוקד טלפוני לברורים אתה יכול לברר בידיוק את מועד הישיבה.

אם לא תגיע למשפט במועד שנקבע סביר להניח שתורשע.

אם היא הישיבה הראשונה היא נקראת "הקראה" . בישיבה זו מקריאים לך את כתב האישום ושואלים אותך אם אתה מודה או כופר באשמה .

בישיבה הבאה שנקראת "הוכחות" אמור להגיע השוטר במידה והשוטר לא יגיעה סביר להניח שהתביעה תבקש דחיה אתה תתנגד לדחיה ותבקש להמשיך במשפט עם הראיות שיש לתביעה בכדי למנוע עינוי דין.

אם השופט ימשיך את הישיבה ללא השוטר אתה כבר יכול לתכנן את השמפניה.

בכל אופן אתה חייב לעשות שיעורי בית לקרוא ולהכיר בעל פה את הסעיפים הרלוונטיים בחוק ופסקי דין דומים לשלך.

*הכותב אינו עורך דין וכל האמור לעיל נכתב מתוך נסיון של מספר רב דוחות שהגיעו לבית המשפט והסתיימו בזיכוי מוחלט או בביטול הדוח.

פורסם

אלעד,

הנזק הכלכלי אפסי ולא משמעותי.

תחשוב שאם תקרה חלילה תאונה או משהו יותר משמעותי בעתיד, עדיף שיהיה לך גליון נקי ולא "הנאשם סוטה מנתיב סדרתי ואף היה מעורב בתאונה בעבר".

המצב שלך הוא כזה שגם אם תורשע בסעיף הרלוונטי, המקסימום שיקרה הוא שזה יעלה לך עוד כמה מאות שקלים (בד"כ השופט יתן את סכום הכנס המקורי), שהרי נקודות אינן רלוונטיות לסעיף העבירה וזה לא משנה אם שילמת את הדוח כשבחרת בברירת קנס או ששילמת את מה שהשופט פסק.

מה שכן, הוצאת הרבה אנרגיה עד המשפט. משפטי תעבורה מסתיימים בד"כ בשתי ישיבות "הקראה" שזה בידיוק 10 שניות ו"הוכחות" שזה הזמן שיקח לך לגרום לשוטר להעיד על 4 נתיבים ולך להציג צילום של 3 נתיבים בלבד (תבוא מוכן עם צילומים שרטוטים ותמונות). כשהשוטר יתחיל לגמגם, תלחץ עליו שיסביר ויספור את הנתיבים בתמונה.

פורסם

בויכוח שני הצדדים בטוחים בצדקתם, כנראה שאחד מכם טועה.

לכו לבית המשפט שיכריע וזהו.

אין צורך לדון על זה יותר מדי.

ממה שכתב אלעד, הבנתי שמדובר באדם מנומס שלא קילל או גידף את השוטר וככה צריך להתנהג.

מנסיון שלי כאשר אתה מדבר יפה עם שוטר ואפילו אומר לו שהוא צודק הוא מוותר.

אין צורך להתווכח.

פורסם

במידה והודית בפני השוטר הסיכוי שלך בבית המשפט הוא אפסי.

מהנסיון שלי עם שוטרים ובתי משפט כשאתה צודק אל תודה ואל תצטדק ואל תנדב לשוטר או לתובע מידע כלשהוא כי כל זה יהיה בעוכריך בבית המשפט.

פורסם
הדיון כאן הזכיר לי מקרה מאוד משעשע שקרה לפני כחודשיים. אני ואחי בחרנו לצאת עם הרכב שלו לאכול איפשהו בתל אביב, אחרי שסימנו את הכל בדרך חזרה קולטים נידיית ממש משתוללת מאחורינו. השעה היתה מאוד מאוחר קרוב ל4, כל הדרך הנידיית התקרבה אלינו והתרחקה עד שלבסוף קיבלנו את המגפון המפורסם "סוזוקי עצור, עצור בצד" כמובן שהינו חגורים ולא שתוים ולא עברנו על שום חוק. אני מנסיון מאוד מר עם שוטרים רכשתי לי כמה כללים לפני שאני מדבר עם שוטר, הוצאתי את הפלא שלי בזריזות ושמתי את הפלא על ההקלטה. ניגש השוטר לרכב ואומר לי לצאת החוצא, ואני בכלל בצד הנוסע, אני שם לב שהשוטר מאוד אבל מאוד מוכר לי. השוטר דיבר בטונים גבוהים והוראה לי לי להציג ת.ז אמרתי לו "יש בעיה גבר, עברתי על חוק כל שהו" אמר לי שתוק אל תשאל שאלות. אמרתי לעצמי נו טוב, ניתן לו לשחק אותה גבר אם זה מה שעושה לו את זה העיקר שיעזוב אותי. ואז, בא ההפתעה הגדולה, השוטר פונה אליי ושואל אותי אם שירתתי בבסיס פלמחים, אני עונה לו "חיובי".

השוטר, מתחיל לעלות חיוך ואני מצטט אותו " כל השירות שלך התנהגת כמו בן ז*** אתה יודע איזה בן זו** אני יכול להיות?"

(בשירות שלי היתי אחראי על כל הציוד של הבסיס כולל הנייר טואלת, אז כן היתי שולח כמה חברה שהיו בריתוק לנגב עם עלים)

אמר לי השוטר " אתה יודע טוב מאוד שאני יכול עכשיו לזין אותך ולדפוק לך דוח ?!" אמרתי לו על מה בדיוק ? הוא ענה בציחקוק על מה שיבוא לי, אמרתי לו אם כך מעולה, אתה מוקלט בשתי פלאפונים ואני אשמח ללכת איתך לבית משפט והישמיע את הקלטת לשופט, הראתי לו שהפלא שלי מקליט, הוא זרק את הת.ז שלי לאוטו ואמר לי לטוס לו מהעניים.

בכל מקרה, סיפור הזוי לגמריי, ממש לא ציפיתי שמישהו ישמור לי טינה כל כך הרבה זמן ועוד ינסה להתחשבן איתי.

מסקנה: תמיד אבל תמיד תקליטו את השיחה עם השוטר. יש לי חברים שהתגיסו למשטרה וכרגע נמצאים במשטרת תנועה. הסבירו לי במפורש, שיש עליהם לחץ לכתוב דוחות, וחבר שנכון לעכשיו כבר סוכן ביס אמר לי שהוא היה כותב המון דוחות שלא היה באמת צורך בהם.

מצטער לשמוע סיפורים כאלו. צדק ככל הנראה רק כוכב.

עדיין הייתי מעביר למח"ש. חוצפה כזאת לא שמעתי הרבה זמן.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...