Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מונית עם מנוע בנזין- למה זה טוב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוניות מסוג סובארו וטויוטה אינן מונעות במנוע דיזל. אם זכרוני אינו מטעני, גם ראיתי מונית מזדה 3, וגם לה לא היה מנוע דיזל.

אוקיי, יגידו אנשים, הסיבה היא שליצרנים אלה אין מנועי דיזל, אז למה שנהג מונית ייקח רכב עם מנוע בנזין? ברור שלא כל מונית חייבת להיות דיזל, אבל העובדות בשטח הן ש(לדעתי) 95% מהמוניות הן בעלות מנוע דיזל.

מדוע בכל זאת מסתובבות בכבישי ארצינו מוניות בעלות מנוע בנזין?

לילה טוב

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

צריכת הדלק זו לא הסיבה היחידה לבחירה בדיזל.

המנועים הם סוסי עבודה שיכולים לעבור מאות אלפי ק"מ.

עדיין אני ראיתי מונית טויוטה פריוס ברמת אביב ועוד כמה על בנזין.

כנראה העדפה אישית של הנהג. הוא זה שנוסע על האוטו כל היום.

פורסם

גם אני שמתי לב לזה, ושאלתי פעם נהג מונית שנסעתי איתו לפשר העניין.

התשובה שלו היתה שעם מחירי הסולר כיום, אין ממש הבדל בעלויות בין בנזין לדיזל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לפני מעל 10 שנים לדוד שלי היו איזה 10 מוניות ורובן היו מנועי דיזל מדגמים שונים, למעט כמה מוניות סובארו גראנד ליאונה עם מנוע בנזין,ושאלתי אותו בדיוק את אותה שאלה שנשאלת פה, התשובה שלו היתה פשוטה, המנוע של הסובארו היה מאוד אמין וזה פיצה על ההפרש במחירי הדלק (שאז היה פער מאוד גדול בין ליטר סולר לליטר אוקטן 95).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
כי הם נוסעות על גפ"מ. ובעיברת גז.

לא בהכרח באזור טבעון יש מונית שהיא אימפרזה 05, ידנית מסתבר שעל האוטו הזה אי אפשר להתקין מערכת גז והוא נוסע על מנוע בנזין, הוא אומר (הנהג) שאין על מנוע בנזין ושלדעתו גם איכות נסיעה חשובה... הוא טוען שהרכב משמש גם את משפחתו ושהוא עובד כמונית רק בערב. לילה.

בכל מקרה סתם לצורך העניין

המורה נהיגה של חברה שלי נוהג ברנו מגאן 08 דיזל 1.5, אוטו ממש עגלתי ששאלתיא ותו למה לו לקנות דיזל במיוחד שהמחירי דלק כל כך זולים ( 4.5 באותו תקופה), הוא אמר לי שלקנות דיזל יותר משתלם לו וגם שלף לי איזה פתק מהפנקס שלו שבו על כל 1000 ליטר דיזל שהוא מתדלק הוא מקבל החזר של 1000 ש"ח כלומר שקל PER ליטר.

הוא הראה לי שהוא משלם בטן 5.30 על ליטר דיזל ואחרי החזרה יוצא לו 4.30 מה גם שהרכב עושה 1-18-19... בגלל שהוא דיזל...

כששאלתי אותו למה יש מורים שנובעים על אימפרזה ואלנטרה בנזין הוא אמר שבאלנטרה זה לא רע כי מותקנת מערכת גז אבל שכל המורים שקנו אימפרזה נדפקו ממש בגלל שאת האוטו הזה אי אפשר להעביר לגז.

בכל מקרה אני לא מבין מה רע במנוע דיזל אני למדתי נהיגה לפני שנה על גטה 08 מנוע 1.9 ( נהגתי עליה שעוד היה ניילונים בכל האוטו, 320 קילומטר במד אוץ) הייתי התלמיד הראשון עליה, ואני חייב להגיד שנהנתי בכל פרמטר אפשרי הייתי מחכה לשיעורי נהיגה רק כדי לפגוש את ההגה שוב :)

מסתבר שלנהגי מוניות וגם למורי נהיגה עדיף דיזל בעיקר מבחינת תקציב ובגלל זה לרוב יש מכוניות דיזל

פורסם
הוא אמר שבאלנטרה זה לא רע כי מותקנת מערכת גז אבל שכל המורים שקנו אימפרזה נדפקו ממש בגלל שאת האוטו הזה אי אפשר להעביר לגז.

אני בטוח שראיתי מונית מסוג אימפרזה עם חור מילוי לגז! מין חור כמו פקק שמעליו מודבקת מדבקה

שעליה רשום " גפ"מ בלבד ".

פורסם
מוניות מסוג סובארו וטויוטה אינן מונעות במנוע דיזל. אם זכרוני אינו מטעני, גם ראיתי מונית מזדה 3, וגם לה לא היה מנוע דיזל.

אוקיי, יגידו אנשים, הסיבה היא שליצרנים אלה אין מנועי דיזל, אז למה שנהג מונית ייקח רכב עם מנוע בנזין?

ליצרנים האלה יש מנועי דיזל. חלקם אפילו טובים.

אגב, לא בדקתי סטטיסטיקה אבל לפי המכוניות ברחובות הדיזל נמכר יותר מבנזין ולא רק בגלל

עלות הדלק קובעת אלא גם אורך חיי מנוע, מס רישום זול יותר, מומנט זמין וכמובן היכולת לנסוע בעיר על 30 קמ"ש בהילוך רביעי.

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

קודם כל יש מוניות קורולה דיזל.

רוב מוניות הבנזין מוסבות לגפ"מ ואלה שלא עובדות בעיקר בתוך העיר ועלויות האחזקה שלהן גבוהות יחסית.

רכב דיזל בנסועה של מונית יהיה תמיד זול יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני בטוח שראיתי מונית מסוג אימפרזה עם חור מילוי לגז! מין חור כמו פקק שמעליו מודבקת מדבקה

שעליה רשום " גפ"מ בלבד ".

אני גם בטוח.

ראיתי גם B4 שהיא גפ"מ בלבד.

פורסם

אפשר גם לשאול למה יש אנשים שקונים מונית מרצדס ואחרים קונים מונית סקודה פאביה.

ההבדל בהוצ' האחזקה הוא בטח יותר גדול מההבדל בין דיזל לבנזין.

פורסם
צריכת הדלק זו לא הסיבה היחידה לבחירה בדיזל.

המנועים הם סוסי עבודה שיכולים לעבור מאות אלפי ק"מ.

עדיין אני ראיתי מונית טויוטה פריוס ברמת אביב ועוד כמה על בנזין.

כנראה העדפה אישית של הנהג. הוא זה שנוסע על האוטו כל היום.

אין שום סיבה שמנוע בנזין לא יהיה סוס עבודה ויעבוד מאות אלפי קילומטרים.

בארץ נהגי המוניות מנסים "לחסוך" ואין ייבוא של רכבי בנזין שהוכיחו אמינות ועבדו כבר כמונית מאות אלפי קילומטרים.

קחו לדוגמא את הרכבים בארה"ב (ע"ע שברולט קפריס, פורד CV וכו') שנוסעות מאות אלפי קילומטרים, וגם אם תלכו אחורה תראו שהצ'קר המפורסמות שהפכו לסמל של המוניות בNY עבדו גם כן מספר זהה של קילומטרים.

השאלה מה אתה מעדיף, לשלם במוסך או בדלק....בארץ כנראה שמעדיפים לשלם למוסכניק, ככה לפחות ה"חברים" שלנו מסעודיה לא מרוויחים יותר :p

פורסם

יש גם היום מוניות היברדיות, כבר ראיתי כמה טויוטה פריוס וסיויק הייבריד מוניות

אגב יש בקריית גת מונית סיטרואן C4 ולמרבה ההפתעה...היא מונעת בבנזין, למרות שיש C4 דיזל

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...