Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רגעים קטנים של אושר...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מכיר את העלייה הספציפית הזו היטב. בימים שהיתה לי 205 GTI הייתי "חוגג" עליה תוך כדי שהייתי מתפלל לעוד קצת סוסים באורווה. לימים, הGTI הוחלפה לפונטו HGT, היה כוח אבל איתו גם הגיעה התת היגוי המחריד שלא היה קיים כמעט בפיז'ו:-(. הפונטו הוחלפה חיש מהר לקליאו ספורט- השילוב המנצח :lol: והעלייה הפכה למואי כיף.

פורסם

אצלי זה טיפה אדנלין לפני הפקק האחרון בדרך הביתה

מגיע לווינגט ומתפלל שלא יהיו יותר מדי אנשים איתי בירידה ימינה

מושך את הרביעי לקצה ומסיים עם עוד אידיוט שחותך לי לנתיב

ושוב פעם לפקק , של הרכבת

אך געגועי לצפון, שם אם הכביש ריק באמת אפשר להנות

לגבי הפקקים של כביש החוף

זה רק אני או שהם מתמקדים במחלפים וסיבובים?

:wink:
פורסם

אמנם המרכז משעמם, הנסיעות היום יומיות מעייפות (הדרך שלי לעבודה פחות מקילומטר), אבל כשכן רוצים להנות המדינה שלנו קטנטנה ולרדת דרומה או לעלות צפונה הוא לא דבר תלוש ואפשר בחצי יום להנות מאספלט מצויין ומזג אוויר מעולה.

אמנם אנחנו רחוקים שנות אור ממדינות כמו איטליה גרמניה שוודיה ושוויץ, אבל עדיין כמו שכתב קספר אלו הם רגעים קטנים של אושר

אבי.

פורסם
אם כבר אתה בקטע של לתקן, לפחות תעשה את זה כמו שצריך.

היגוי יתר מתקנים קודם כל עם ההגה, אחר כך עם המצערת אם יש צורך.

אם תתקן רק עם המצערת אתה לא תסיים טוב.

טעות בידך.

היגוי יתר מתקנים קודם כל עם המצערת (תוך יישור ההגה) ורק אז, אם בכלל, מוסיפים מעט היגוי הפוך (ואין צורך להגיע לנעילה נגדית).

אתה מוזמן להגיע לאחד מקורסי המסלול של דרייב ארט ולראות בדיוק מה קורה אם תנסה לתקן "קודם עם ההגה".

(זו חלק מההדגמה ה"שלילית" שמראה למה יש כ"כ מחבקי עצים במדינתנו שחושבים שהם שומאכר).

לפחות בארבעה בתי ספר לנהיגה מתקדמת בארץ שעברתי בהם הכשרות טוענים את מה שאני טוען, ובאף אחד לא טוענים את מה שאתה טוען.

כמובן שאתה מוזמן להסביר לי מדוע פיזיקלית יישור ההגה חשוב יותר מהעברת משקל אחורה... אני ממתין להסבר.

גם ידידך המנהל "פאולו" יתמוך בדעתי, מכיוון שדיון שכזה כבר עלה בעבר.

וואלה?

ואם תתקן עם גז ותשאיר את ההגה סטטי...מה יקרה?

תיקון היגוי יתר מתקנים גם עם ההגה וזאת כדי לשמר אחיזה טובה של הגלגלים הקדמיים על ידי כך ששומרים שהם יהיה בגלגול הטבעי שלהם ולא להחלקה הצידה (זה מה שיקרה אם לא תתקן עם היגוי נגדי במקרה של היגוי יתר). אחיזה טובה של הקדמיים חשובה בשביל שכשתחזור לגז תהיה לכך השפעה מהירה ומספיקה.

אם במצב של היגוי יתר תשאיר את ההגה באותו מצב כמו שהוא היה לפני הכניסה להיגוי יתר (כלומר, הגה פנימה לכיוון הפניה) אתה ממש לא תורם ליציאה מהיגוי היתר אלא עלול להחריף אותו (העברת משקל) או סתם להכנס לסחיפה מוזרה ויציאה מהנתיב.

תיקון נכון של היגוי יתר עושים גם עם היגוי וגם עם דוושת התאוצה, אבל זה במקרה שהיגוי היתר הפתיע אותך. אני רציתי להכנס להיגוי יתר וזה מה שקיבלתי.

שים לב מה כתבת בהודעה הראשונה ואז תחזור אלי עם מסקנות.

שים לב מה אני כתבתי והאם הכנסתי את השארת ההגה במצבו הסטטי כאופצייה או שפשוט לא התייחסתי לנושא בכלל.

להכניס לאנשים מילים למקלדת זה נחמד, רק לא הלך לך במיוחד הפעם...

אם תיקנת רק עם ההגה (כמו שטענת) אזי יש לכך 2 אופציות:

1. היגוי היתר לא היה חריף כמו שתיארת.

2. חזרת לגז (אפילו גז קבוע) בלי לשים לב.

כמובן שאתה מוזמן להדגים לי איך אתה מתקן היגוי יתר חריף רק באמצעות ההגה (כמו שטענת),

און יעקובסון וליאור לוי עוד לא הצליחו להדגים שיטה כזו, הם תמיד היו צריכים לחזור לגז...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כמו שאמרתי, אם כבר אתה טורח לתקן מישהו, תעשה את זה כמו שצריך, עכשיו אתה משחיל כל מיני מילים שלא היו בהודעה הקודמת שלך.

היגוי יתר מתקנים קודם כל עם המצערת (תוך יישור ההגה)

זה כבר נשמע יותר הגיוני לעומת הפוסט הראשון בו רשמת:

היגוי יתר מתקנים עם המצערת ולא עם ההגה

אל תנסה בכוח להראות שאתה יודע, זה מוציא אותך לא טוב.

פורסם

תיקון עם היגוי נגדי בלבד מעיד על כך שכל העומס עדיין על האף, ואין מספיק כוח הצמדה מטה על הזנב. לכן תיקון עם הגה בלבד יכול להסתיים בסחיפת אחוריים לצד השני וזה יכול להסתיים לא נעים אלא אם כן נעשה במחשבה תחילה ותואם את תנאי הכביש, אבל לא מתיישרים מהיגוי יתר ככה.

CoupéF7R

פורסם
ונסיים באנקדוטה (אמיתית): אני יוצא עם חבר מהאונ', כדי שיקפיץ אותי לרכבת. יש לו לנטיס, אז אמרתי לו (בציניות כמובן) ש"אנשים שנוסעים בלנטיס הם אנשים מקוריים". הוא ענה לי בשיא הרצינות: "נכון, לנטיס אוטו מצויין". :lol:

:lol:

אני בניגוד אלייכם שונא את כל הזמני אוויר האלה, אצלי זה יכול להסתיים בקרטר מנופץ במקרה הרע ובמקרה הטוב כל היושבים ברכב מקבלים ניעור רציני.

אלעד, זה מזכיר לי שב-106 ראלי היה לי סטראט תחתון, באחד מהגלים האלו במהירות גבוה הסטראט השתפשף בכביש.

מה שמדהים בקליאו זה שברגע אחד היא יכולה להיות רכב יומיומי כמו כל טויוטה או מאזדה וברגע אחר רכב ספורט עם זנב שמח שמעלה לך חיוך של ילד קטן על הפנים.

אכן כך, הוא משלב נוחות יום יומית יחד עם ספורטיביות ברמה גבוה מאוד עם המון הנאה.

זה כל היופי.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

שלומי, אל תנסה בכח להראות שאתה לא יודע, גם זה מוציא אותך לא טוב... :wink:

היגוי יתר מתקנים קודם כל עם ההגה, אחר כך עם המצערת אם יש צורך.

אם תתקן רק עם המצערת אתה לא תסיים טוב.

(ציטוט שלך).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ההבדל בין שלומי ואיתך זה שהוא לא "מדריך" נהיגה .

יותר מדי פעמים מתקנים אותך בנהיגה ואתה פאקינג אמור ללמד...

:?

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
שלומי, אל תנסה בכח להראות שאתה לא יודע, גם זה מוציא אותך לא טוב... :wink:

(ציטוט שלך).

בניגוד אליך, אני לא מנסה בכל הזדמנות להראות לכולם מה אני יודע.

הציטוט הזה נכון, היגוי יתר מתקנים עם ההגה ואם יש צורך עם המצערת. אם לא תתקן עם ההגה (כמו שהצעת לעשות) הרכב לא יתיישר בחיים, בשום מצב, אי אפשר לתקן רק עם המצערת כמו שהצעת.

במקום לקחת את הסיפור החוויתי של כספר(שמהכרות אישית בהחלט יודע לנהוג) , להתייחס אליו ולחוויה בחרת להראות כמה אתה "מבין" ולתקן אותו כאילו שהוא לא.

פורסם
בניגוד אליך, אני לא מנסה בכל הזדמנות להראות לכולם מה אני יודע.

הציטוט הזה נכון, היגוי יתר מתקנים עם ההגה ואם יש צורך עם המצערת. אם לא תתקן עם ההגה (כמו שהצעת לעשות) הרכב לא יתיישר בחיים, בשום מצב, אי אפשר לתקן רק עם המצערת כמו שהצעת.

במקום לקחת את הסיפור החוויתי של כספר(שמהכרות אישית בהחלט יודע לנהוג) , להתייחס אליו ולחוויה בחרת להראות כמה אתה "מבין" ולתקן אותו כאילו שהוא לא.

1+

נכון מאוד.

ההגה מקבל עדיפות הראשונה כשמדובר בהיגוי יתר.

הכי חשוב זה לעבוד נכון ובזמן עם ההגה..מצערת זה כבר עזרה, אך לא הגורם הראשון שמחזיר אותך.

ורכבים הנעה קדמית המצערת מקבלת יותר משמעות,אבל עדיין ההגה הוא החשוב בתיקון

פניות כאלה מעניינות אכן עושות את היום ומעלות חיוך, בהחלט

פורסם

אני חייב לומר שכולם מפתיעים אותי בהחלטיות שלהם!

מהנסיון שלי כל הדרכים מקובלות על הדעת כל עוד משתמשים בהם בזמן:

תיקון רק עם הגז. (אם למשל בצד החיצוני של הפנייה יש משהו מאיים שאינך רוצה להגיע אליו וניתן להשתלט עם הגז)

תיקון רק עם הגה. (מה קורה כאשר חייבים לבלום ומתחיל היגויי יתר? הרי הגז יאיץ אותך לעבר מה שאתה לא רוצה להגיע)

תיקון משולב עם ההגה והגז, זו הדרך הרצוייה והאידיאלית אבל לא תמיד אפשר את שניהם כפי שהסברתי.

במקרה קיצון קשה ביותר, שלפעמים עדיף לרדת על הברקס ולעשות ספין מאשר לנסות לצאת ממנו, הגה עד הסוף וגז עד הסוף.

נדב

נ.ב. במרוץ ראלי על עפר, כל פעם שמתקנים עם ההגה מעבר למצב שבו הגלגלים ישרים משמע איבוד זמן. כלומר משתדלים לתקן עם ההגה בשום מקרה לא מעבר לאמצע, אם נאלצת להוסיף עוד הגה משמע טעות נהיגה.

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תוכן חדש...