Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך רכב למטרת ניידות בלבד, משהו הכי זול ולעכשיו (אבל שיחזיק).

חשבתי על סובארו לאונה שנת 87-90 מצאתי כמה ביד שתיים בסביבות ה3000 שקל כמה כאלה (לא מערבים בחיפה).

מה כבר אני יכול לבדוק ברכב כזה לפני שאני קונה מבחינה מכנית? הרי אין מה לקחת אותו לבדיקה לא?

והאם במחיר כזה אני יכול לקבל רכב בלי בעיות משמעותיות? (בלי בעיות גיר ומנוע).

האם אני צריך לעשות טסט פעמיים בשנה על רכב כזה ואם כן אז כמה עולה טסט לרכב כזה?

והאם עדיף ללכת על גיר ידני על מנת לחסוך כסף בדלק (אם זה משמעותי?)

תודה מראש, ואני מצטער על כמות השאלות.

פורסם

בתור אחד שקנה את הרכב הנ"ל מאותם סיבות אני יכול לענות לך על חלק מהשאלות.

לקבל רכב בלי בעיות במנוע וגיר במחיר הזה, כן, זה מחיר סביר לרכבים האלו.

תתרחק מהאוטומט מכל מיני סיבות, עדיף ידני.

מה לבדוק לפני הקנייה - הכל. תבדוק שהמזגן עובד ומקרר (אם יש), תבדוק שהמגבים עובדים, תבדוק שהחימום עובד.

קח את הרכב לנסיעת מבחן, תאם אותה לבוקר, כך תוכל לראות איך הרכב מניע בבוקר כשקר.

תביט מתחת לרכב ותראה שאין שלוליות שמן מתחת לרכב, תבדוק שהציריות טובות (פרסה ימינה ופרסה שמאלה).

וקח אותו גם לכביש מהיר, תראה איך האוטו מגיב להיגוי ולנסיעה במהירות גבוהה.

טסט יש לעשותת פעמיים בשנה, עולה נראה לי 400-500 שקלים (באמת שלא זוכר במדוייק), אבל יש גם צורך באישור של רכב מיושן (עניין של עוד כמה עשרות שקלים).

פורסם

עד כמה שידוע לי רכב אמור לעשות פעמיים טסט בשנה החל מגיל 20 כלומר אם הרכב בן 20 .

לכן עדיף/ השתדל לקחת רכב בן פחות מ- 20 כך לםחות במשך שנה או שנתיים ראשונות לא תצטרך לטרטר עצמך פעמיים

לטסטים במכונים.

אם אתה הולך על סוברו DL השתדל לקחת מנוע 1600 ולא מנוע 1300 שהוא חלש מאד לסוברו

גם רכב של 3000 רצוי לבדוק אמנם לא במכואבל אצל מוסכניק טוב

וחוץ מזה מאחלת לך בהצלחה בקניה זו ובקניות הבאות

פורסם

מהם הסימנים למנוע בעייתי? נגיד שאני בודק שהוא לא מעשן ושהוא נוסע בסדר, אז לא יכול להיות מצב שהמנוע לא בסדר?

תודה רבה, אתם עוזרים המון!

פורסם

אם אתה לא יודע לזהות אם המנוע טוב או לא, כך איתך חבר/מוסכניק.

בעיקרון, בדוק שהמנוע עובד חלק, שאין עשן שחור/כחול/לבן מהאגזוז, שכל החשמל עובד (וישרים, וינקרים, אורות גבוהים ונמוכים וכו').

בדוק את מצב הגומיות (צמיגים, רצועות וכו').

נסה למצוא משהו שעבר טסט לאחרונה.

בהצלחה

פורסם

ברכב ישן כמו הלאונה כדי לבדוק תקינות המזגן, מנוע שמניע גם בחורפים הקרים והוישרים פועלים, לבדוק שאין שום נזילות מתחת לרכב ושעבר טסט בזמן האחרון.

כרכב שישמש לניידות בלבד הלאונה יהיה רכב מעולה, לא ממליץ לקחת את הרכב למכון בדיקה חבל על 400 ש"ח שילכו שם וגם שבבדיקה עצמה יבקשו מהמנוע שלך הרבה יותר ממה שהוא מסוגל להציע.

• תוכן חדש...