Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה.

הבנתי שלסובארו GT יש "מחלה" בבוכנות? או בוכנה מס' 4 או 2? שמעתי את זה מהרבה חברים עם רכבים זהים,שיש חוסר דלק שלא מגיע לבוכנות בפול בוסט או משהו כזה?

בקיצור אם מישהו יכול לתאר את הבעיה בצורה מקצועית זה יהיה מעולה,

עכשיו ,נאמר לי שאפשר לפתור את הבעיה עם חנוכיית דלק,לעומת זאת נאמר לי שצריך בכלל לשים משאבת דלק.

מה עושים??? אני רוצה ליסוע בראש שקט ולא להתעסק בזה אם וכשזה יגיע.

פורסם

בקצרה - הבעיה היא לא רק של ה-GT, זו בעיה אופיינית למנועי בוקסר של סובארו - אספקת הדלק לא שווה לכל הצילינדרים ולכן יכול להווצר מצב של חוסר דלק באחת הבוכנות תחת עומס (פול בוסט).

באתר של perrin יש הסבר ממצה עם שרטוטים: http://www.perrinperformance.com/products/show/292/Fuel-Rail-Upgrade-Top-Feed?category=7&model=18

משאבת דלק לא תפתור את הבעיה, היא יכולה לעקוף את הבעיה במידה ואתה עני מידי בצילנדר הבעייתי (לא זוכר איזה מס') ואז אתה תהיה עשיר בשאר (עדיף).

הפתרון הוא הקיט שהם מוכרים, או משהו דומה (שזה בעצם מעבר מצנרת טורית לצנרת פרללית - ככה 2 הצדדים מקבלים אספקה שווה).

אם הרכב הוא מקורי, לא הייתי דואג יותר מידי - במידה והוא משופר, טיונר חכם יכוון את הרכב למצב עשיר בשביל להמנע מהבעיה.

*שווה להעביר לפורום שיפורים

פורסם

ממליץ לך לקפוץ ליואב מרעננה, אני זוכר בזמנו שהוא אמר לי שהוא עלה על "פטנט" שפותר את הבעיה הזו (מחסור בדלק בצלינדר מס' 4).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
הפתרון הוא הקיט שהם מוכרים, או משהו דומה (שזה בעצם מעבר מצנרת טורית לצנרת פרללית - ככה 2 הצדדים מקבלים אספקה שווה).

ירין,

למה חיבור מקבילי ממשאבת הדלק המקורית לא יעבוד? (כלומר שינוי ניתוב הצנרת בלבד ושמירה על כל שאר המיכלולים הסטנדרטיים, במידת הצורך תוספת וסת לחץ נוסף כך שלכל ענף יהיה וסת משלו).

הבעיה נראית כמו בעיית זרימה פשוטה.

רונן

106GTI - Deus ex machina

פורסם

אתה צודק, ויכול להיות שזה הפתרון שמציע הבחור שהוזכר מעליך - אבל זו כבר שאלה לאנשים עם נסיון מעשי בדבר.

ד"א יש דעות חלוקות בנושא של צילינדר מס' 4 ותערובת ענייה, לאור העבודה שמספר רכבים עם צנרת פרללית בכל זאת נתקלו בבעיה.

פורסם

עבודה עם שני ווסתים רק תחמיר את הבעייה, לכל ווסת התנהגות וכיול שונה.

מלבד בעיית אספקת הדלק , הבעייה נעוצה במבנה המנוע ומעברי המים הגורמים להבדלי טמפ' בין הצילינדרים.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

איך פותרים בעיה שלא בטוחים מה המקור שלה? הלוואי והייתי יודע את התשובה לזה :-)

כמו שירון אמר, חלק חושבים שזה נגרם מהפרשי לחץ דלק במזרקים, חלק מזרימת נוזל קירור לא שווה וחלק מזרימת גזים לא שווה (או שילוב של כולם...).

אף אחד לא בטוח ב-100% מה מקור הבעיה. ברכב מקורי לא הייתי משקיע בזה יותר מידי מחשבה, וברכב משופר - במידה והכיוונים נעשו עם WB ו-EGT ע"י בנאדם שמודע לבעיה - אני לא חושב שיש מקום לדאגה.

• תוכן חדש...