Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שלא עובד לא טועה...התכוונתי לתגובות שלי בפורום :-)

קוד תיבה רשום במדבקה המצורפת לספר הרכב, אני רגיל לרשום "ראה רישיון רכב באופן אוטומטי".

לתיבה של AISIN אכן קיים מדיד ראה תמונה מצורפת.

לצורך הדיון ועזרה לזולת זה ממש לא משנה כרגע אם החלפתי שמן בתיבה של פותח האשכול כול עוד האשכול מתקדם בצורה יפה והמידע הופך לאט ובזהירות למדוייק.

האם התכוונת לסוגר בתמונה המצורפת ?

T3B15A2B.png

איזה כייף לי :)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום רב

הפקק שהוא רואה זה הנשם של הגיר כמו באיור של דניאל

אני מטפל במספר לא קטן של רכבי דיהו ונתקלתי אך ורק בגירים של gm

בגירים הישנים יש מדיד שמן ומ96 המדיד בוטל ( אפרופו בגירים אלו אין פקק לריקון שמן )

בברכה זיסו יוסי

פורסם

זה גם מה שאני זכרתי.

בכל אופן מרק, יש יתרון לאנשים שאכן עבדו על הרכבים בפועל מאשר חילוץ מידע מהאינטרנט שיתכן שהוא אנו רלוונטי לדגמים שיובאו ארצה.

פורסם
זה גם מה שאני זכרתי.

בכל אופן מרק, יש יתרון לאנשים שאכן עבדו על הרכבים בפועל מאשר חילוץ מידע מהאינטרנט שיתכן שהוא אנו רלוונטי לדגמים שיובאו ארצה.

דניאל שלום רב,

אני אכן מעריך מאוד את המקצועיות והידע של מספרי בעלי מקצוע בפורום וזיסו אחד מהם.

בהרבה מקרים אין תחליף לזוג עיניים שרואה מספר תיבות במסגרת העבודה שלו בכדי לתת תשובה מקצועית וזריזה.

ברוב הספרות המקצועית של רוב הייצרנים בדרך כלל לא מצויין אם רכב X שווק בארץ Y עם תיבה תוצרת זו או אחרת. לכן אני שאלתי בתחילת האשכול מהו קוד התיבה בכדי שאוכל לבדוק בספרות המקצועית. אני לא מבזבז אנרגיה על חיפוש באינטרנט יש לי ספרות של חברת ATSG- Automatic Transmission שבא יש מידע מצויין.

בל נשכח שייצרן הרכב נוהג לרכוש חלקים לרכב ממספר מקורות וגם התיבה של דייהו שהוצגה לראשונה בשנת 1997 עברה שינויים קוסמטיים שונים כמו אצל כול הייצרן ולפעמים מידע ייבש זמין ועדכני יכול לתת תשובה מהירה וזריזה לפותח האשכול.

במידה והתשובה נכונה ומדוייקת אזי זה ממש לא משנה לשואל השאלה האם התשובה הגיע מבעל מקצוע או מאחד שיש לו קצת ניסיון והרבה ידע וספרות.

ראה תשובותו של חבר הפורום BURZUM שכותב שיש מדיד אומנם בדגם משנתון 2001 אבל לך תדע במדוייק מה קרה במדוייק בשנת 1999 :-)

כנראה שהזיכרון שלך רלוונטי לשנתון מסויים :-)

אני עדיין מתעקש מפותח האשכול לדעת כמו בכול אשכול מהו קוד המנוע וקוד התיבה כפי שרשום בספר הרכב.

פורסם

מחר אני אנסה לצלם ולהעביר תמונה.

בקשר לתמונה זה לא דומה.

אני מודה לכולכם אנשים טובים.

מועדון ה CJ והסופה הישראלי

פורסם

קשה לעקוב אחריך אבל ננסה.

ראשית טענת שאין מדיד ויש פתח מילוי מלמטה כמו ב VAG ונדרש נוזל ATF סינתטי.

אח"כ טענת שיש מדיד וזה תיבה יפנית ולא אמריקאית.

עכשיו שאתה מבין שאין מדיד אז אתה מגשש ומחפש יותר נתונים ועוד מספר של שוק אמריקאי בעוד דגמי דייהו שווקו לארץ כמו השוק הארופאי ויש הבדלים משמעותיים.

אולי אני טועה אבל לפחות אני עיקבי.

לעניינו, מבדיקה בכמה אתרים שמספקים ח"ח לתיבות אוטומטיות תתכן לרכב זה גם תיבה אוטו' של ZF למודל יותר מתקדם, זה אולי הדגם שיש ל zumzum.

פורסם

אין מה לצלם.

מודלים ישנים יותר - 4T40E של GM.

חדשים יותר - 4HP14 (נכון, כמו של BX) של ZF, רק שהחלקים הפנימיים חזקים הרבה יותר והתיבה מוצלחת, ולא טרנטה כמו של ה BX (ויסלח לי ארנון אם פגעתי בו, ודרך אגב, ארנון, יש שתיים כמו שהראתי לחברך, לא אחת...)

פורסם

אני אנסה לעשות סדר בדבריי.

1. תיבה תוצרת ZF 4HP14 אין מדיד, יש פתח ריקון בתחתית התיבה ופתח בדיקה ומילוי בצד התיבה. התיבה משודכת למנוע 1.8L

2. תיבה של AISIN יש מדיד התיבה משודכת למנוע 1.6L

3. פותח האשכול טוען שהתיבה היא לא כמו בתמונה

נמתין למחלץ ספי :-)

פורסם

לפי דעתי התיבה שיש אצלי ברכב, לפחות, היא ZF עם מדיד. מנוע 1.6 מודל 2001 גימור SX

המכונאי שלי שעבד חצי מהחיים שלו במורשה סיטרואן אמר לי שהתיבה היא כמו של BX במבט הראשון שראה אותה. אני מחליף לה נוזל גיר DEXIII של אמריקאן איגל כל 20-30 אלף ק''מ ומחכה שהיא תמות.... היא מסרבת.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...