Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אפשר לבדוק מצב מצלמה ? יש למכירה ניקון D70 ו- קנון 20D משומשות בסכומים החל מ 1600 מש"ח ,

בסכום הזה יש מצלמה חדשה שיכולה לתת פייט טוב ?

איך מצלמה נשחקת אחרי 4-3 שנים ובסביבות 20000-8000 קליקים ? (אני מקווה שאי אפשר לזייף מספר קליקים)

פורסם

אני באופן אישי דיי חושש לקנות מצלמה משומשת.

כמו שאני רואה את זה, מצלמה היא מוצר מורכב מאד ועדין מאד. זה לא רק מספר הקליקים שנלחצו, צריך לקחת בחשבון גם באילו תנאים המצלמה היתה.

יש הבדל אם הבעלים של המצלה היה צלם חתונות או צלם עיתונות!

וקח בחשבון שאין אחריות...

בכל מקרה אפשר אולי לקחת את המצלמה למעבדת תיקונים לצורך בדיקה, או פשוט לקנות מחנות מוכרת שמחזיקה גם מצלמות יד שנייה, ואז אולי גם תהייה אחריות.

אני לא יודע מה בדיוק הצרכים שלך, אבל אני קניתי EOS400D חדשה אחרי יותר משנה של התלבטויות והיא מספקת בהחלט. קטנה, קלה ומתאימה לכל העדשות הטובות.

רועי.

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם

ממליץ מאד בחום על הPentax K200D. נותנת לך מצלמה ברמה של 3500-4000 ש"ח במחיר הרבה יותר נמוך (2600-2700 עם עדשת 18-55).

קרא את הביקורת עליה פה, DPreview.com ממליצים עליה רשמית.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

בDSLR המבחר מבחינתי מצטמצטם ל 2 חברות: זה קנון או ניקון, יש להן מבחר אדיר של עדשות לעומת כל חברה אחרת .

ב 20D יש גוף מגנזיום לעומת הפלסטיק שב D70 כך שכרגע אני בפזילה רצינית לכיוון הקנון.

פורסם

מניסיוני (העשיר למדי), אני עובד אך ורק עם קנון.

לרוב, לאחר שאתה מתחיל עם מותג מסויים אתה נשאר איתו (האבזור המשלים יעבוד רק עם יצרן המצלמה אליו הוא מיועד) לכן, אם אתה מתכנן להיות צלם חובב ולפתח את זה בעתיד לך על קנון או ניקון שהן הנפוצות ביותר בשוק.

לגבי מצלמות משומשות, הייתי ממליץ לך בחום לקנות 350D או 400D משומשת שהיתה אצל חובב צילום (לא מאמין שצלם מקצועי יעשה שימוש במצלמות האלו, אולי רק בתור מצלמות חירום) המצלמות האלו מצויינות וקלות לתפעול,והתוצאות יפתיעו אותך.

המחירים שלהם לא צריכים לעלות על ה 1500-1800 שקל למשומשת במצב טוב, לאחר שתמצה את היכולת של המצלמות האלו דבר איתי....

לא לשכוח להשאיר כסף לציוד משלים! (תנסה למצוא אחת עם גריפ, זה קשה נורא לעבוד איתן ללא החלק הזה הידיים מתעייפות מהר)

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

איך ה 350 וה 400 בהשוואה ל 20D ? אם אני זוכר נכון הגוף אצלן מפלסטיק. וב-20D גוף עולה כבר ~ 200$ למשומשת.

זה לא משנה אם אני צלם חובב או מקצוען , אני מחפש תמיד את התמורה הטובה ביותר לסכום נתון.

קנון עדיפה במקרה הנ"ל , אבל לניקון יש מבחר עשיר יותר של עדשות (עד כמה שזכור לי היתה להם פעם עדשת טלפוטו ב 60K $)

פורסם
בDSLR המבחר מבחינתי מצטמצטם ל 2 חברות: זה קנון או ניקון, יש להן מבחר אדיר של עדשות לעומת כל חברה אחרת .

ב 20D יש גוף מגנזיום לעומת הפלסטיק שב D70 כך שכרגע אני בפזילה רצינית לכיוון הקנון.

הבל ידוע.

למבחר העדשות של קנוניקון אין שום משמעות לרב המכריע של החובבים, שאין להם יותר משתיים עד שלוש עדשות. בפנטקס העדשות זולות יותר ואיכותן לא נופלת מאלו של המתחרות (ולא צריך לקנות עדשה עם מייצב, כי החיישן מיוצב). אם מישהו יכול להצביע לי על חיסרון מהותי במערכת פנטקס אני אשמח לאכול את הכובע.

למעשה, ככלל, חובבים מקבלים תמורה טובה יותר בפנטקס ואולימפוס. לא יודע אם הייתי ממליץ על סוני בארץ, כי אני לא יודע אם יש להם בסיס תמיכה רציני מהיבואן.

ו-proxima, אם אתה רוצה גוף עמיד במחיר טוב, לך על פנטקס K10D, שבאה עם אטימה ללחות ואבק, ניקוי חיישן, מייצב בחיישן, ארגונומיה מעולה (יותר דומה לניקון מקנון), מצבי צילום יחודיים ועוד.

קנון עדיפה במקרה הנ"ל , אבל לניקון יש מבחר עשיר יותר של עדשות (עד כמה שזכור לי היתה להם פעם עדשת טלפוטו ב 60K $)

I rest my case...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הבל ידוע.

למבחר העדשות של קנוניקון אין שום משמעות לרב המכריע של החובבים, שאין להם יותר משתיים עד שלוש עדשות. בפנטקס העדשות זולות יותר ואיכותן לא נופלת מאלו של המתחרות (ולא צריך לקנות עדשה עם מייצב, כי החיישן מיוצב). אם מישהו יכול להצביע לי על חיסרון מהותי במערכת פנטקס אני אשמח לאכול את הכובע.

למעשה, ככלל, חובבים מקבלים תמורה טובה יותר בפנטקס ואולימפוס. לא יודע אם הייתי ממליץ על סוני בארץ, כי אני לא יודע אם יש להם בסיס תמיכה רציני מהיבואן.

ו-proxima, אם אתה רוצה גוף עמיד במחיר טוב, לך על פנטקס K10D, שבאה עם אטימה ללחות ואבק, ניקוי חיישן, מייצב בחיישן, ארגונומיה מעולה (יותר דומה לניקון מקנון), מצבי צילום יחודיים ועוד.

I rest my case...

ואיך מסתדר לך פער של 2000 ש"ח לרעת הפנטקס 10די ?

אפשר להשיג את הקנון בסביבות ה 1200-1600 ש"ח , להזכירך , שאלתי אם יש תמורה גבוהה יותר למחיר הנ"ל במצלמה חדשה.

זה לא שרשור משאלות, יש תקציב

פורסם

בבקשה...

K10D

קצת יותר יקר, אבל הרבה יותר חדשה ועדיין באחריות. אם תרצה להתאמץ, יש עוד אחת בלוח במאתיים ש"ח פחות.

עוד K10D

עוד יותר יקר, אבל עם כיסוי טווח מלא וציוד היקפי.

עם כל הכבוד ל-D70, היא ישנה מדי להיות בליגה של ה-K10D.

כמו ה-20D מדובר במצלמות מ-2004.

אם אתה רוצה ציוד יותר מתקדם ועדיין עם היתרונות של גוף prosumer, הפנטקס היא הבחירה שלך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני באופן אישי דיי חושש לקנות מצלמה משומשת.

רוב מצלמות שברשותי, קניתי אותן משומשות, כולל SLR ו- DSLR. רק מצלמות משומשות שקניתי מחנויות היו בעייתיות (מאוד דומה לסוחרי רכב "רק שריטה קטנה פה", תריסים שנתקעים ונוזל מהם שמן). מצלמות שקניתי מדיים פרטיות, אף אחת מהן לא התקלקלה ומדובר במצלמות אספנות משנות 60' ומעלה.

לצורך העיניין, יש לי אוסף של ניקון F עד F5 (עם גב דיגיטאלי של KODAK) ועוד כל מיני מצלמות מעניינות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...