Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,הרבה זמן לא פתחתי נושא.

התחדשתי היום בזוג טוויטרים mt-22 חדשים במחיר מציאה.

עדיין לא התקנתי אותם מפני שיש לי שאלה קטנה לפני שאני אולי אגרום נזק.

בקופסא הגיעו גם שני קבלים הנראים בתמונה, עכשיו אני יודע שקבלים זה לביצוע hpf אבל אני עובד בבי-אמפ עם hu של אלפיין 9887.

האם בכל זאת אני צריך את הקבלים או שאני מחבר את הטויטרים בדיוק כמו שחיברתי את הטוויטרים הקודמים(ישירות למגבר)?

עוד שאלה קטנה, מה נקודת החיתוך המומלצת לטוויטרים הללו ובאיזה סלופ?

תודה וסופ"ש טוב,נתראה במפגש.

PIC-0252.jpg

PIC-0251.jpg

PIC-0248.jpg

PIC-0247.jpg

Mazda 3 Integrated HU + JBL MS-8 | Audison Voce 3Way | Nakamichi PA-2100 | Helix B4 Precision | Hifonics 1206D | AA Arsenal 12

פורסם

אין לך צורך בקבלים הנ"ל, מכיוון שאת החיתוך תקבל כבר מה HU.

לפי הבנתי מהדיונים כאן בפורום נקודת החיתוך המומלצת לMT22 היא 2.5KHZ ב 24DB, ככה בכל אופן אני מתכנן לחתוך ברגע שאני אעבור לבי אמפינג.

נ.ב. אל תזרוק את התושבות שאתה לא משתמש בהתקנה, אולי מישהו עוד יצטרך אותן... :roll:

מתחדשת*

פורסם

או קיי תודה על התגובה המהירה.

לגבי התושבות, בינתיים אני משתמש באלו עם הזווית ששמים על הדש בורד אבל עוד מעט אני אכין פודים מפיבר ואז אני אצטרך את הרגילות. ואם תצטרך אחרי שאני אכין את הפודים את התושבת עם הזווית אז דבר איתי ואני אתן לך אותן בכיף.

Mazda 3 Integrated HU + JBL MS-8 | Audison Voce 3Way | Nakamichi PA-2100 | Helix B4 Precision | Hifonics 1206D | AA Arsenal 12

פורסם

תתחדש. אחלה טוויטרים! [ואחלה HU..]

למען האמת גם לי יש תושבות מיותרות כאלו בגלל שלא השתמשתי בהן.

לגבי חיתוך. החיתוך שנשמע לי הכי טוב ברכב בסטאפ הנוכחי [שישתנה בקרוב מאד. הכל כבר כאן. רק לקחת את האוטו ולזרוק ליומיים שלושה אצל יוסי..] זה 3.2KHZ בסלופ 12DB. וניסיתי מה שאתה רוצה.. מ1.8 עד 6..כמעט בכל סלופ אפשרי..

אגב, שמעתי שיש האומרים כן להשתמש בקבל זה, דבר המשמש כעין "פיוז" ביטחון למניעת נזק לטוויטר. לדעתי ולדעת כמעט כולם - מיותר.

פורסם

אחלה התחדשות , הם גם אצלי ברכב .

אם אני לא טועה הם מספקים אותם בשביל לשים בטור ע"מ להגן עליהם ממתחי DC .

ד"א מה הקיבול/מתח שלהם ??

נ.ב מי זו בתמונה שלך black_haze ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

הקבל הזה הוא בערך של 4.7 מיקרופאראד - אתה תחתוך את הטוויטר בסלופ של 6 דיבי (דרגה ראשונה) בסביבות ה8 קילו הרץ אם אני לא טועה. זה או 8 או 10.

ברגע שאתה עושה את זה, לא משנה מה תחתוך בHU, הקבל תמיד יחתוך גבוה יותר.

הקטע של ההגנה כאן הוא למקרה שתעשה "תאונת עבודה" עם הHU ותבטל בטעות את החיתוך, הקבל עדיין מגן - אבל התדר יחתך גבוה מאוד.

ל3.2 אתה צריך קבל בערך של 16 מיקרופאראד

ל3.8 אתה צריך קבל בערך של 12 מיקרופאראד.

לגבי הטוויטר - לפי מורל הוא מסוגל לנגן מה1.8 קילו הרץ עד ה22 קילו הרץ

1.8 ב%^$ שלי!

על מגבר שמספק 50 וואט RMS אתה תשרוף אותו כליל אם תחתוך אותו על 2 קילו - הוא ישמע מלוכלך בכל מקרה על כל מגבר.

הטוויטר הזה מתחיל להשמע נקי החל מה2.5 קילוהרץ ומעלה.

נראה שנקודות החיתוך ההכי מומלצות לטוויטר הזה הן אכן איפשהו בין ה3.2 קילוהרץ ל5 קילוהרץ בסלופ של 12 עד 24 DB - כאן זה כבר עניין של משחקים מול החלקים האחרים של הסט ברכב אבל לא שמתי לב להבדלים שהם קצת יותר מזניחים בקטע הזה של הטוויטרים כשמדובר בקרוסים אקטיביים. (קרוס פסיבי על הגברה פסיבית - סיפור אחר לגמרי). בנקודות חיתוך האלו הטוויטר הזה גם אמור לעמוד בהספקים שלו אבל מנסיון זה בולשיט מוחלט והוא ממש לא זקוק להרבה בשביל לתת את התוצאה שלו.

אצלי הטוויטר היה חתוך דרך ה4XS על 3.5 קילו בדרגה שלישית, סה"כ טוויטר נהדר למחיר שלו וטוויטר נחמד ביותר באופן כללי.

מציע לך בחום להתשתדרג לCR104 אומגה אודיו כשתוכל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נ.ב מי זו בתמונה שלך black_haze ?

מי שבתמונה זו החברה.

תודה לכולם על התגובות, עצותיכם שוות זהב(למרות שהוא קצת בירידה :)).

כרגע יש לי וופרים של מורל דוטק ואני משתדרג אוטוטו לוופרים של אלייט- עם קצת( הרבה) משחקים יצא שכל האלמנטים חתוכים בסלופ דרגה רביעית(24) והטוויטרים חתוכים ב2.5khz, או שהאוזן שלי לא מיומנת מספיק או שאין לי מושג מה אבל כשכל האלמנטים חתוכים בסלופ 24db אז זה נשמע הכי טוב.

אם מישהו התנסה בחיבור אקטיבי של דוטק וmt22 אז שיתן כיוון שאולי יהיה עדיף.

תודה ולילה טוב.

מיקי.

פורסם

אדי, אני לא יודע מה איתך אבל אצלי ישוב MT22 בחיתוך של 2.2KHZ למשך 4 חודשים על מגבר שנותן 100+ וואט RMS.

החיתוך נעשה ע"י קרוס אקטיבי בחיתוך של 12DB/סלופ.

נכון, ב3200HZ לטעמי הטוויטר הזה מוציא את מיטבו, אבל היכולת שלו לנגן גם תחום נמוך יותר היא בהחלט אמיתית ונכונה.

under construction..

• תוכן חדש...