Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תפנה לכל גורם אפשרי,

כל עוד זה חם,

לבנק, לרדיו, לאשראי, תגיע למשרדים של החברה עצמה.

מומלץ יום קודם להתעצבן, ממש,

ויום למחרת להירגע על כל אחת מהחברות האלה,

תתחיל מאולסייל עצמם,

זה פשוט תענוג להתחיל את הבוקר עם לקוח צרחן[מניסיון=]

ומניסיון, אתה יכול לצאת ברווח.

----

פורסם
רגע, ישנו חוק שאומר שמותר לי לבטל את הקניה תוך 24 שעות ללא תשלום קנס? כי בלינק שקיבלתי לא רשום את זה.

במצבי כרגע, שהעסקה מופיעה כבר באתר שלהם כמבוטלת (מה שאומר שסופסוף זה בטיפול ביטול) האם עדיין כדאי לפנות לחברת האשראי?

ממה שזכור לי מלימודי, כשמדובר בעיסקה מרחוק, חייבים להתקיים שני תנאים מצטברים כדי שחברת האשראי תשיב לך את כספך:

1. עיסקה בתשלומים
  2. חל כשלון תמורה מלא

כשלון תמורה מלא פירושו שכלל לא קיבלת את המוצר. במידה וקיבלת מוצר פגום או כזה שלא תואם את מה שהזמנת (למשל: בצבע אחר ממה שסוכם עליו), הרי שלא התקיים התנאי השני.

הזיכוי הוא על תנאי, וחברת האשראי במקביל מבצעת בירור מול בית העסק מולו התבצעה העיסקה. במידה ובית העסק לא מערער על ההחלטה, או לחילופין לא מציג טענות הסותרות את טענות המתלונן, הכסף נשאר אצל הלקוח.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כל אתר מבצע את סליקת כרטיסי האשראי בצורה אחרת.

חלק מהאתרים מחייבים את הכרטיס אונליין בצורה אוטומטית ברגע ביצוע ההזמנה. כלומר, מיד לאחר ביצוע ההזמנה על ידי הלקוח מתבצע החיוב בכרטיס האשראי. סליקת הכרטיס מתבצעת בצורה ממוחשבת. לפעולה זו יכול לקחת עד 48 שעות עד שהיא מתעדכנת במחשבים של חברת האשראי.

חלק מהאתרים סולקים את הכרטיס רק לפני ביצוע המשלוח בפועל. במצב כזה מספר הכרטיס נשמר באתר עד למועד שליחת המוצר. לפני שליחת המוצר מתבצע חיוב כרטיס האשראי. פעולה זאת בדרך כלל מתבצעת באופן ידני. גם לפעולה כזאת יכול לקחת עד 48 שעות עד שהמחשב של חברת האשראי מתעדכן.

לפי פירוט האשראי אתה יכול לראות בבירור באיזה תאריך התבצע החיוב.

בנוגע לזיכויים:

באופן עקרוני זכותו המלאה של הלקוח לבטל עיסקה ולהחזיר מוצר מכל סיבה שהיא. לפי החוק מותר להחזיר מוצר עד 14 ימים מיום קבלתו תמורת זיכוי כספי. העסק רשאי לנכות 10% או 100 ש"ח (הנמוך מביניהם) מהסכום אותו הוא מחזיר ללקוח. ברוב המקרים הסכום הזה לא קרוב אפילו להחזיר את העלות של המשלוח והעלות של העמלה של חברת האשראי.

בשנייה שהעסק מחייב את כרטיס האשראי שלך הוא מחוייב בעמלה אותה הוא משלם לחברת האשראי העמלה נעה בין 5.1 % ל 2.5 % והיא לא ניתנת להחזרה לעסק. אם סיבת הביטול שלך לא נובעת מאיזושהי אשמה של הספק (טעות בפירסום, זמן אספקה לא הגיוני וכו') אז מן הראוי שאתה תישא בעלות הביטול.

העסק יכול לבצע פעולה של ביטול עיסקה במכשיר הסליקה רק מידית לאחר החיוב. בכל מצב אחר העסק צריך לבצע פעולה של זיכוי במכשיר הסליקה או באמצעות שליחת פקס לחברת האשראי. זיכוי באמצעות מכשיר הסליקה מתעדכן במחשבים של חברת האשראי תוך 48 שעות. פקס תוך 7-14 ימים. במצב כזה בפירוט האשראי הלקוח יראה חיוב ולאחריו זיכוי. באם הזיכוי מתבצע לאחר מועד החיוב החודשי אז הוא ינתן רק בחודש שלאחר מכן.

דבר נוסף, כל האתרים מחוייבים להחזיק תקנון ברור בנושא מדיניות החזרות מוצרים וביטול של עסקאות. בעת ההזמנה אתה מתחייב שאתה מסכים לתקנון האתר. לא תמיד התקנון הוא לפי החוק. אבל כל עוד סכום ביטול העיסקה עומד על עד 10% מגובה העיסקה או 100 ש"ח (הנמוך מביניהם) אז הדבר חוקי.

אני לא בא להצדיק את ההתנהגות של אולסייל שהיא בברור לא תקינה במקרה הזה. מי חייב את כרטיס האשראי? אולסייל או הספק? מי שחייב הוא זה שיכול לפתור את הבעייה. תנסה לשלוח מייל לאולסייל ובו אתה מודיע שכרטיס האשראי שלך חוייב למרות שהזמנתך בוטלה על ידי נציג X בתאריך Y ואתה לא רואה שמופיע זיכוי בפירוט האשראי. תבקש שהם יצרו עימך קשר טלפוני.

כמובן שהלקוח תמיד צודק והחוק מגן על הלקוחות ובגלל זה הוא נקרא חוק הגנת הצרכן. אבל תנסו לקחת דברים בפרופורציה וגם לנסות להבין את הצד של העסק שמולכם. לפעמים עם כל הצער אין ברירה אלא לגבות את דמי ביטול העיסקה כדי לצמצם הפסדים.

אסף

נ.ב. אני בעל עסק שמוכר מוצרים גם דרך האינטרנט.

פורסם
אני לא בא להצדיק את ההתנהגות של אולסייל שהיא בברור לא תקינה במקרה הזה. מי חייב את כרטיס האשראי? אולסייל או הספק? מי שחייב הוא זה שיכול לפתור את הבעייה. תנסה לשלוח מייל לאולסייל ובו אתה מודיע שכרטיס האשראי שלך חוייב למרות שהזמנתך בוטלה על ידי נציג X בתאריך Y ואתה לא רואה שמופיע זיכוי בפירוט האשראי. תבקש שהם יצרו עימך קשר טלפוני.

כמובן שהלקוח תמיד צודק והחוק מגן על הלקוחות ובגלל זה הוא נקרא חוק הגנת הצרכן. אבל תנסו לקחת דברים בפרופורציה וגם לנסות להבין את הצד של העסק שמולכם. לפעמים עם כל הצער אין ברירה אלא לגבות את דמי ביטול העיסקה כדי לצמצם הפסדים.

אסף

נ.ב. אני בעל עסק שמוכר מוצרים גם דרך האינטרנט.

אסף, יחד עם תגובתך המלומדת אני אוסיף ציטוט שלי:

הוא הודיע לי שביטול העסקה יעלה לי 16 שקל, "קנס ביטול עסקה"- מקובל עלי!

אין לי שום בעיה עם תשלום הקנס הכספי. ברור ומובן לי שיכולים להיות אי אלו חיובים שונים בגין ביצוע חיוב באשראי וזיכוי שלו.

עם זאת, אציין שוב, שהעסקה בוטלה תוך 6 שעות בערך מרגע ביצועה! יתרה מכך, החיוב נעשה ממש בסמוך לרגע בקשתי לביטול העסקה.

לא רק שהמוצר לא נשלח, אלא אפילו לא היה בדרכו החוצה שכן הספק מקבל את המיילים מאולסייל בסוף יום עבודה ולמחרת בבוקר מכין את המשלוחים השונים לפי טפסי הזמנה.

לי זה יותר נראה בכיוון שאולסייל יכלו להקדים תרופה למכה אבל העדיפו לא למנוע אותה כדי בכל זאת לעשות כמה שקלים ואולי להתיש אותי עד שאשתכנע לקחת את המוצר שאיני חפץ בו.

יותר מדי מסובך, יותר מדי מסורבל וטעון עצבים בשביל עסקה מזערית שבוטלה תוך כמה שעות ואפילו לא ירדה מהמדף במחסן.

מבלי לגרוע מעיסוקך כמוכר מוצרים באינטרנט- יש שירות והתנהלות ויש שירות והתנהלות.

אותי לא מעניין עם החוק עומד איתי או נגדי, אני פועל לפי שכל ישר!

ביטלתי עסקה? אשלם קנס סביר.. אבל למה אני צריך למצוא את עצמי עומד מול מערכת גדולה ומתחנן שלא יכניסו אותי לחובות מולם כמו גם מועקה טלפונית מתמשכת?

(מילא הטלפונים התקופים, הייתי עוד מסתדר עם זה אם הם היו עונים בטובם לטלפון בקצת פחות משעה המתנה).

אני חושב שכל זמן ההמתנה שביזבזתי עליהם בימים האחרונים עלה לי בסלקום כמו המוצר שביטלתי :lol:

פורסם

אני מסכים איתך לגמרי שבמקרה שלך השירות שקיבלת באולסייל הוא לא תקין. בשנייה שמסכימים לבטל עיסקה אז מבחינתך כלקוח הנושא צריך להיות סגור וחתום.

התגובה הארוכה שלי באה לכל אותם אלו שישר קפצו והתחילו לספר סיפורים על צעקות ועל דרכים לא לשלם את התשלום על ביטול העיסקה.

פורסם
לפי חוק ביטול עסקה עד 24 שעות אינו כרוך בקנס.

ה 16 ש"ח ששילמת הם לשווא. דרוש אותם וזאת רק בגלל עוגמת הנפש.

תודה.

איפה זה נמצא כתוב שאני יכול להוכיח את זה?

זה באמת משהו סמלי ששווה את העוגמת נפש!

פורסם

הנה ציטוט של החוק להגנת צרכן בנושא ביטול עיסקה במכר מרחוק. אין התייחסות ל 24 שעות.

14ה.(א)ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג) או 14ג(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, או עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב) –(1)יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;(2)קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה.(ב)ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג) או 14ג(ג) שלא מהטעמים המנויים בסעיף קטן (א) –(1)יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על %5 ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם.(2)קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יחזירו לעוסק במקום עסקו, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה.(ג)אין בהוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב) כדי לגרוע מזכותו של עוסק לתבוע את נזקיו, בשל כך שערך הנכס פחת כתוצאה מהרעה משמעותית במצבו.(ד)בסעיף זה, "דמי ביטול" – לרבות הוצאות או התחייבות בשל משלוח, אריזה או כל הוצאה או התחייבות אחרת שלטענת העוסק הוצאו על ידו או שהוא התחייב בהן בשל ההתקשרות בעסקה או בחוזה, או בשל ביטולה.

אסף

פורסם

אם אין פה איזכור ל-24 שעות אז גם לפי מה שרשום אין לי אפשרות לדרוש את ביטול הקנס משום שאני לא מחזיר מוצר פגום או מוצר שלא נמסרו לי פרטיו הנכונים!

ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג) או 14ג(ג) שלא מהטעמים המנויים בסעיף קטן (א) –(1)יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על %5 ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם

• תוכן חדש...