Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגאן 2004 אוטומט או אופטרה 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמה שטויות בתגובה אחת.

הכללה ממאגאן אחת ספציפית ולהגיד שמדובר באשפה מוטורית, אכן נדרשת חוכמה יתרה.

הברקסים הדרגתים וחזקים, עם משוב מצוין לנהג , מערכת ABS אשר אינה ממהרת להיכנס לפעולה וכאשר היא נכנסת לפעולה עושה את עבודתה בצורה מעולה.

המנוע עושה את עבודתו בצורה טובה מאוד, הגיר לעומת זאת איטי ולעיתים דורש התערבות ידנית ואו לחיצה החלטית על הגז.

תנוחת הנהיגה + מרווח פנימי מעולה , הרכב הוא אחד הנוחים ביותר בקבוצה שלו ועם תא מטען ענקי הוא מהווה עסקה משתלמת למשפחה ממוצעת.

:mm_yeah:

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתה בבעלותי שברולט אופטרה 5 דלתות במשך 4 שנים

החל מהרגע שהוצאתי אותה מהיבואן

אין לי שום טענות לגבי הרכב, לא היו לי שום תקלות של התחממות ראש מנוע או בעיות מיוחדות

היה רכב מאוד מפנק ונוח, זריז כשצריך, בנוסף הוא מאובזר בבקרת אקלים-סאנרוף-גלגלי מגנזיום , וזה ללא תוספת מחיר

שים לב שוב שאני מדבר על הדגם 5 דלתות

כמשפחתית, מקום האחסון בבגאז' הוא גדול מאוד.

בנוסף הוא גם נראה יחסית יפה

היה מקום ל5 נוסעים ברכב, והנוחות הייתה מירבית גם בנסיעות ארוכות לכל ה5.

לכל המתחסדים שיבואו ויגידו דייהו...

הרכב שייך לקונצרן GM, ז"א מנוע של אופל ומיתוג של שברולט, בסופו של דבר הדייהו זה בעקבות הרכבה במפעל עצמו שבקוריאה

נסעתי במגאן מספר פעמים לא רב יחסית כמו שנסעתי על האופטרה, אך הייתי ממליץ ללא ספק על האופטרה 5 דלתות

קח בחשבון שכשברולט אופטרה - הרכב אינו מחזיק מחירון...

כאשר מסרתי אותו לאוטודיל , הם נתנו לי הרבה מתחת למה שציפיתי, אך הייתי לחוץ למכור אז זה לא שינה לי הרבה

מחירון 2005 - 55,000 , ואתה יכול לקנות ב6-7 פחות.. לפחות...

Confidence In Motion

פורסם

אין לי שום טענות לגבי הרכב, לא היו לי שום תקלות של התחממות ראש מנוע או בעיות מיוחדות

היה רכב מאוד מפנק ונוח, זריז כשצריך, בנוסף הוא מאובזר בבקרת אקלים-סאנרוף-גלגלי מגנזיום , וזה ללא תוספת מחיר

הרכב שייך לקונצרן GM, ז"א מנוע של אופל ומיתוג של שברולט, בסופו של דבר הדייהו זה בעקבות הרכבה במפעל עצמו שבקוריאה

נסעתי במגאן מספר פעמים לא רב יחסית כמו שנסעתי על האופטרה, אך הייתי ממליץ ללא ספק על האופטרה 5 דלתות

כאשר מסרתי אותו לאוטודיל , הם נתנו לי הרבה מתחת למה שציפיתי, אך הייתי לחוץ למכור אז זה לא שינה לי הרבה

כאחד שעובד באוטו דיל אני מנסה, כל מיני רכבים שמגיעים ונמכרים לנו ע"י הלקוח שבא לעשות טרייד אין, על רכבו הישן. אז פעם אחד יצא לי לנהוג, על אופטרה 5 דלתות לתקופה יחסית ארוכה ולפי דעתי הרכב מצויין. אני לא יודע איזה שמועות שמעתם או אתם ניסיתם את הרכב, אבל הרכב בסדר גודל טוב עד טוב מאוד לפי דעתי הרכב כמו שכתב עידן מעלי, הוא מאובזר בצורה מאוד יפה חלון שמש, גאנטים, בקרת אקלים אלקטרונית. תא המטען היה די בסדר עד למצויין לדרישות שלי, לגבי תחום ההינע הוא היה בסדר לא עשה שום בעיה טופל במוסך מורשה, והכל תיפקד כמו שצריך. המנוע היה זריז מאוד ואני אחד שיש לו רגל מאוד כבדה, על הדוושה הימנית אז המנוע שיחק תפקיד מאוד יפה אצלי, ועבר לפי דעתי בהצלחה. אבל אם היה לו עוד הילוך אחד זאת אומרת במקום 4 אז 5 כך המנוע, היה מפיק את כל מה שביכולתו. אבל בקרוב מאוד יהיה סטנדרט חדש ושמו יקרא שברולט קרוז, כאמור המחליפה של האופטרה ולפי מה שמספרים היא, הולכת להיות המכונית הגלובלית הראשונה והטובה. שהיא תיוצר בקוריאה והבטחה ל5 כוכבי בטיחות בקיצור שיפור, של ממש ונחזור לאופטרה היא נוחה לפי דעתי מאחור גם כן, היא הייתה מרווחת.

בקיצור אין לפסול את האופטרה אם, היא 5 או 4 דלתות בכל היבט. אין לי מושג על איזה רכבים, האנשים או אלא ששמעו או ראו והבינו את מה שראו איך שהם רוצים, על האופטרה שהיא גרועה בכל היבט שהו. תעשה חושבים תיקח, את שני הרכבים תעשה עליהם סיבוב ותיראה בדיוק מי מבין שניהם עולים, על הקריטריונים שלך. כי לפי דעתי האופרה, של הליסינג אנשים פשוט מתייחסים בצורה זוועתית לרכב. סתם לדוגמה אופטרה, עם סיומת 65 של אחת מחברות הליסינג ראיתי שמאוחר הגומייה, של החלון כבר ירד אז תבין לבד איזה התעללות הרכבים האלו עוברים. וצרפתי לדעתי זה סיוט רק לחשוב על שירות המוסכים, שכל הזמן הם עושקים את הלקוח וכשהזדקקתי, להם פשוט זוועה. היה לי פעם להחליף זוג מגבים במגאן שנת 06 אתה יודע כמה עלה, לי להחליף 600 ש"ח פשוט בזיון מצד היבואן לגבות מהלקוח מחיר כזה. תגובתם הייתה זה מגב מיוחד, עם בית שמתאים רק למגבי מגאן שטויות אבל ככה זה צרפתי כמה שחכמים, יותר ככה זוועתי יותר בהצלחה.

סליחה על החפירה אבל מאוד חשוב לי, היה שתיקרא ותפנים את מה שאני רוצה להעביר לך.

יניב

פורסם

מנוע של אופל?

תנסה יותר בכיוון של מנוע של דייהו הקוריאנית.

לדעתי האופטרה (וגם הAVEO) הן אשפה מוטורית, פחנוע ברמה נמוכה ותו לאו . וזה אפילו לא מעניין אם הן אמינות או לא.

אני כל פעם תוהה מחדש איך אנשים בכלל משלמים על הדבר הזה שווי מס וכל מה שכרוך בלקיחת רכב קבוצה 2.

המגאן, עם כמה שאני לא מתלהב ממנה (מנוע, גיר, עיצוב, נוחות, איכות, אמינות, התנהגות כביש - לא טובים , הדברים היחידים שהם פלוסים זה הבטיחות והמרווח) , הרבה יותר רכב מהאופטרה.

בתכלס - לא הייתי לוקח אף אחת משתיהן, למה אתה מגביל את עצמך לשתי אלה בלבד כשאתה יכול לקחת רכבים כגון פוקוס ומזדה 3?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מנוע של אופל?

לדעתי האופטרה (וגם הAVEO) הן אשפה מוטורית, פחנוע ברמה נמוכה ותו לאו . וזה אפילו לא מעניין אם הן אמינות או לא.

אני כל פעם תוהה מחדש איך אנשים בכלל משלמים על הדבר הזה שווי מס וכל מה שכרוך בלקיחת רכב קבוצה 2.

המגאן, עם כמה שאני לא מתלהב ממנה (מנוע, גיר, עיצוב, נוחות, איכות, אמינות, התנהגות כביש - לא טובים , הדברים היחידים שהם פלוסים זה הבטיחות והמרווח) , הרבה יותר רכב מהאופטרה.

בתכלס - לא הייתי לוקח אף אחת משתיהן, למה אתה מגביל את עצמך לשתי אלה בלבד כשאתה יכול לקחת רכבים כגון פוקוס ומזדה 3?

מממממ בוא נחשוב למה.

הפרש במחיר?? אולי עוד איזה 15000-25000 ש"ח?

פורסם
כמה שטויות בתגובה אחת.

הברקסים הדרגתים וחזקים, עם משוב מצוין לנהג , מערכת ABS אשר אינה ממהרת להיכנס לפעולה וכאשר היא נכנסת לפעולה עושה את עבודתה בצורה מעולה.

המנוע עושה את עבודתו בצורה טובה מאוד, הגיר לעומת זאת איטי ולעיתים דורש התערבות ידנית ואו לחיצה החלטית על הגז.

תנוחת הנהיגה + מרווח פנימי מעולה , הרכב הוא אחד הנוחים ביותר בקבוצה שלו ועם תא מטען ענקי הוא מהווה עסקה משתלמת למשפחה ממוצעת.

ברקסים שעובדים כמו מפסק- יש בזה משהו. הרבה פעמים נגיעה קלה בדוושה בולמת את הרכב בצורה חזקה מאוד (משום מה יש לי הרגשה שזה קשור למערכת סיוע בבלימת חרום, אבל אני ממש לא בטוח), נראה ומרגיש כאילו תלמיד נהיגה נוהג ברכב (בדיוק מהסיבה הזאת אמא שלי לא מוכנה לגעת בו- בגלל הבלמים, הכוונה, לא בגלל איך שזה נראה).

מרחב ראיה מחורבן- כבר קרה לי שהקורות הקדמיות הסתירו מכונית שלמה בכיכר, שלא לדבר על הולכי רגל. לפני כל צומת צריך להזיז את הראש ימינה- שמאלה כדי לראות שלא פספסת שום דבר.

למרות האמור, לא מדובר ברכב רע, ולדברים האלה מתרגלים. אני מאמין שרכב בן כמה שנים שטופל באופן סדיר יכנס למוסך פחות מרנו מגאן חדשה מהחברה. כל פעם אני שומע סיפורים מאנשים שקנו מגאן וכל מני דברים לא עבדו בה. ממש צריך לסיים את ההרכבה שלהם בארץ, במוסך. מצד שני, כמו שאמרתי, ברגע שה"הרכבה" הושלמה במסגרת האחריות, מדובר ברכב לא רע בכלל.

"ai motoare capul doare"

פורסם
מממממ בוא נחשוב למה.

הפרש במחיר?? אולי עוד איזה 15000-25000 ש"ח?

בוא נשאל את זה אחרת : מה התקציב שלך?

אני אישית הייתי מעדיף לרדת שנה - שנתיים במודל ולא לקנות אחד מהרכבים האלה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ברקסים שעובדים כמו מפסק- יש בזה משהו. הרבה פעמים נגיעה קלה בדוושה בולמת את הרכב בצורה חזקה מאוד (משום מה יש לי הרגשה שזה קשור למערכת סיוע בבלימת חרום, אבל אני ממש לא בטוח), נראה ומרגיש כאילו תלמיד נהיגה נוהג ברכב (בדיוק מהסיבה הזאת אמא שלי לא מוכנה לגעת בו- בגלל הבלמים, הכוונה, לא בגלל איך שזה נראה).

מרחב ראיה מחורבן- כבר קרה לי שהקורות הקדמיות הסתירו מכונית שלמה בכיכר, שלא לדבר על הולכי רגל. לפני כל צומת צריך להזיז את הראש ימינה- שמאלה כדי לראות שלא פספסת שום דבר.

למרות האמור, לא מדובר ברכב רע, ולדברים האלה מתרגלים. אני מאמין שרכב בן כמה שנים שטופל באופן סדיר יכנס למוסך פחות מרנו מגאן חדשה מהחברה. כל פעם אני שומע סיפורים מאנשים שקנו מגאן וכל מני דברים לא עבדו בה. ממש צריך לסיים את ההרכבה שלהם בארץ, במוסך. מצד שני, כמו שאמרתי, ברגע שה"הרכבה" הושלמה במסגרת האחריות, מדובר ברכב לא רע בכלל.

כדי להבין מה זה דוושת בלם המתנהגת כמו מפסק צריך להתנסות בדגמי סיטרואן כדוגמת ה CX וBX, רק אז תקבל פרופורציה מה זה דוושת מפסק, זו של המאגאן רחוקה מאוד מההגדרה.

צריך להזיז את הראש שמאל וימין, מה באמת ? , לידיעתך החוק מחייב את זה, אז מה פה בדיוק הבעיה ??

בקשר לפסקה האחרונה שלך היא פשוט אינה שווה תגובה, אכן זה הכל בגדר סיפורים ותו לא.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לגבי דוושת מפסק- אני מוכן לקבל.

לגבי הראות- במאזדה שלי אני רואה מצוין בלי להזיז את הראש, וכך גם בכל מכונית אחרת שנהגתי בה, פרט למגאן. רק כדי להבהיר- אני לא מדבר על להסתכל שמאלה וימינה, אלא על להשען שמאלה וימינה כדי לראות מה קורה מאחורי קורה A. החוק לא מחייב לעשות את זה.

בקשר לסיפורים- יש לי מספיק משל עצמי ושל אנשים שאני מכיר אישית. מה שהתכוונתי הוא שאני כל הזמן שומע על דברים חדשים.

אני לא מבין למה אתה לא מוכן לקבל את זה. לא אמרתי שכל המגאנים ובטח לא כל הצרפתיות לא אמינות (אולי אמרתי את זה בעבר, אבל עכשיו מיתנתי את הדעה שלי). כשאנשים אומרים שקורולה אמינה לגמרי אתה טוען שאין כזה דבר, אבל כשאומרים דברים דומים על רנו אתה לא מוכן לקבל את זה. אמנם אני טוען שלא מדובר באקזמפלרים בודדים אלא במכוניות רבות (לפי סטטיסטיקה על 17 רכבים- כ 20% פיתחו בעיות בחצי השנה הראשונה, עד כמה שידוע לי הכל תוקן במסגרת האחריות), אבל אתה לא פתוח לעובדה שייתכן שיש משהו בדברי, אלא מיד טוען שלא היה ולא נברא, ושרנו מגאן אמינות לגמרי.

בכל מקרה, בוא לא נהפוך את זה לויכוח על אמינות.

"ai motoare capul doare"

פורסם
קשקוש. האופטרה באמת נבלה, אבל המגאן בפירוש מכונית טובה. מפרטי ובגרסה המאובזרת היא פשוט קנייה מצוינת בגלל הסחירות הנמוכה.

לדעתך היא טובה כרכב או כקניה בגלל המחיר-לא הבנתי?

כמה שטויות בתגובה אחת.

המגאן החדשה לא שונה בהיגוי שלה,בבלימה או בכח מנוע (ב1600 סמק) לא משנה מה רמת האבזור,

אז להגיד שאני מכליל זה ממגאן אחת...

מילא הייתי אומר שנהגתי על דגם אחר של המגאן והכללתי תגובה על כל הדגמים שלה-משהו שלא עשיתי.

לא אמרתי מילה רעה לא על המנוע ולא על הגיר גם אני חושב שהם בסדר.

מבחינתי תנוחת הנהיגה זוועתית-אתה רוצה להתווכח על נוחות יחסית ביני ובינך?- לא נראה לי שזה הגיוני

פורסם

ואני שוב מעלה את עניין המונדיאו - יש למישהו מושג מה עלות הטפולים בערך?

האם זה הרבה יותר יקר ממגאן או סתם 1.6 אחר? (בהנחה שהמגאן לא תראה טיפולי חירום)

פורסם

למה שטיפולים שוטפים יהיו יקרים יותר ?

השמן אותו השמן, פילטר שמן שמיוצר על ידי יצרן חליפי די דומה במבנהו הפנימי, כך גם פילטר אוויר.

שתי המכוניות מיועדות לאותם שווקים, וללקוחות עם רמת הכנסה דומה.

אין שום סיבה שיהיו הבדלים בעלויות התחזוקה השוטפות, וגם אם כן, ההבדלים בצריכת דלק\ביטוח - שבדרך כלל רוכשים נוטים לייחס להם משמעות משנית - מגמדים את ההבדלים האלה.

פורסם
מנוע של אופל?

אני בכלל לא בא להתווכח עם אנשים אטומים.

אם סימנת X על רכב, לא משנה כמה סאלטות אני ינסה לעשות באוויר עדיין זה לא ירצה אותך.

אז אני פשוט יוסיף נק' אחת שאתה יכול לבדוק לגביה (בסופו של דבר אני הייתי בזמן טיפולים במוסך UMI) לפני שאתה שולח תשובה שיטחית ואח שלי הכל מאהבה.

המנוע הוא של כלל הקונצרן (משמע GM), אותו מנוע שיש באסטרה יש בשברולט.

אני לא זוכר בנוסף איפה קראתי זאת, אך המנוע שיש במכוניות קאדילק של השנים האחרונות לפחות, הוא גם כן מיוצר על ידי אופל.

לגבי המנועים של GMC Trucks , איני רוצה להרחיק לכת ולהגיד בוודאות שגם הם משם, אך אני משער שכמו כל קונצרן ענק שמנסה לצמצם עלויות, יש חברה אחת שמייצרת את כלל המנועים למרבית הדגמים.

Confidence In Motion

• תוכן חדש...