Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם יצרני הרכב היו מייצרים את הפנסים מזכוכית, גם אם האוטו ישב 100 שנה בשמש לא קרה לפנס כלום

היום כנראה משיקולי חסכון (יכול להיות גם בטיחות) היצרנים מייצרים את הפנסים מפולימר פלסטי שאחרי מספר שנים נשרף בשמש ונהיה עכור,

מעבר לבעיה הבטיחותית שיש כאן, יש גם הוצאה כספית זוג פנסים יעלה כ 2000 ש"ח

גם לטפל בבית בעזרת חומרים ואמצעי שיוף עולים כסף וזמן

הם לדעתכם יש מקום לתבוע יצרן על הפנסים?

האם יש מקום לחקיקה בנושא שתמנע מיצרנים ליבא לארץ רכב עם פנסים מפלסטיק (בגלל הבעיה הבטיחותית שעצמת ההארה יורדת בכמה אחוזים) ?

במקרה שלי מדובר על גיפ מסוג טריוס בן 8

שרון

ארהב יש 250 מיליון מכוניות לעומת 2 וחצי מיליון פה

ושם לא עושים כל שנה טסט לרכב

לבטל את הטסט לרכב!

http://www.atzuma.co.il/notest

פורסם

נראה לי מוגזם 2000 ש"ח תבדוק מחיר.

אני מאמין שבאירופה זה לא דוהה, אגב גם ריפודים דוהים.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

מה זה אין מקום לתביעות?

גם לדעתי זה קטע מסריח, שנועד לחסוך מצד אחד עלות ליצרן ומצד שני לאפשר לו ולבעלי מקצוע שונים רווח -AFTER SALE.

אני חושב שפנסים קדמיים כמו צבע לא צריכים לדהות ולהראות על הפנים אחרי זמן מועט או קצת חרא של ציפורים.

ושלא יבלבלו את השכל שככה זה, ואין מה לעשות.

אם היצרן ישקיע יותר בצבע, אז אני מבטיח לכם שזה ייראה אחרת.

יש פה למישהו בבית אוטו צעצוע? נסו לשרוט אותו...

לא סתם הוא נשאר כחדש גם אחרי שילדים משחקים איתו שנים ע"ג שנים.

ותאמינו לי שהוא עובר הרבה יותר טראומות מרכב רגיל.

פורסם
נראה לי מוגזם 2000 ש"ח תבדוק מחיר.

אני מאמין שבאירופה זה לא דוהה, אגב גם ריפודים דוהים.

מזג האויר באירופה לא דומה בכלל למה שיש אצלינו,אצלינו יש חצי שנה קיץ,חודשיים חורף לייט,והשאר עונות מעבר

פורסם

אני כן אציע את הדיעה שלי - זכוכית עמידה [מבחינת חוזק] רק במצבים מסויימים, למשל, במרקמי הפנסים שהיו נהוגים עד תחילת שנות ה-2000, פנסים שקופים, עם זכוכית לא שקופה לחלוטין אלא מכילה הרבה פריזמות קטנות, שבין היתר מחזקות משמעותית את הזכוכית. ברגע שפנסים שקופים לחלוטין הפכו לאופנה, ייצור של כאלה מזכוכית היה עושה אותם מאוד עדינים [כמו נורות לצורך הענין] ומאוד מסוכנים בעת תאונה.

ייצור של אותו גוף תאורה כך שיהיה שקוף לחלוטין מפוליקרבונט משאיר אותו חזק מספיק, עמיד מספיק וגמיש מספיק כדי להיות בטיחותי ומשתלם לייצור, ועדיין שקוף מספיק כדי להיות פנס ראשי.

החסרון - אורך חיים שתלוי מאוד במזג האוויר ובטיפול.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

בעיה מבאסת באמת

אולי בהמשך יעברו לחומר אחר אני מאמין שהם מודעים לבעיה .

אפילו במרצדס אני רואה פנסים שדהו ותאר לך איזה באסה שקנית רכב בכל כך הרבה כסף והפנסים שלו דוהים .

פורסם

במקרה שלי מדובר על גיפ מסוג טריוס בן 8

שרון

אחרי 8 שנים דהו לך הפנסים ואתה חושב על תביעה יצוגית? הרבה דברים ברכב שעולים יותר מ 2000 ש"ח מוחלפים עקב בלאי בתקופה כזו. בדוק כמה כסף השקעת למשל על תחזוקה שותפת ובלאי על הרכב בזמן הזה, גם אותם אתה רוצה לתבוע? אפשר אולי לתבוע את היצרן על צמיגים, הרי זה רכיב בטיחותי והוא מחזיק כ 5 שנים.

ועוד כמה תיקונים לכתבך, פנסים מזכוכית אומנם לא דוהים אך מאוד מסוכנים בזמן תאונה, במיוחד בפגיעה בהולך רגל.

גם הרפלקטור עצמו דוהה עם הזמן וגם בפנסים זכוכית ולכן יש מבחן רישוי שנתי, עוצמת התאורה נבחנת ואם אינה מספקת יש להחליף פנסים., כך שבעיה בטיחותית ישירה אין כאן.

פורסם

ייצור של אותו גוף תאורה כך שיהיה שקוף לחלוטין מפוליקרבונט משאיר אותו חזק מספיק, עמיד מספיק וגמיש מספיק כדי להיות בטיחותי ומשתלם לייצור, ועדיין שקוף מספיק כדי להיות פנס ראשי.

רון.

זה מזכיר לי את אחד מפרקי הסיום של "בהפרעה" (עם עידן רוזנבלום ממונית הכסף, שודר בכבלים) בה ה"ממורמרים" התבקשו לנפץ זוג פנסים קדמיים במכונית הפרס (קסארה2) באמצעות אלת בייסבול ופשוט כמעט ולא הצליחו (אלא לאחר ניסיונות רבים) עקב פלסטיק גמיש וחזק מספיק (גם במכות מאוד חזקות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מעבר לסוגיה הבטיחותית יש לא מעט חלקים ברכב שיכלו להיות מתוכננים ועשויים כך שלא יצטרכו להיות מחלפים כמעט לעולם. חלקים שהם לא מתבלים כגון מיסבים, חלקים נעים וכו'. למרות זאת יצרני הרכב הופכים אותם למתכלים. הכל כדי להוזיל עלויות וכדי להרוויח מחלפים. זה עניין של גישה ומודל עסקי.

פורסם
אחרי 8 שנים דהו לך הפנסים ואתה חושב על תביעה יצוגית? הרבה דברים ברכב שעולים יותר מ 2000 ש"ח מוחלפים עקב בלאי בתקופה כזו. בדוק כמה כסף השקעת למשל על תחזוקה שותפת ובלאי על הרכב בזמן הזה, גם אותם אתה רוצה לתבוע? אפשר אולי לתבוע את היצרן על צמיגים, הרי זה רכיב בטיחותי והוא מחזיק כ 5 שנים.

באמת תהיתי מי יעלה את עניין הצמיגים.

ואני חושב שאין קשר בין הפנסים לצמיגים.

לפנס היה פתרון שהחזיק יפה מאוד והוחלף משיקולים אלו ואחרים.

צמיג - איכות הצמיגים וטיבם בעיקרון משתבחת עם השנים. והסיבה שהצמיג הוא רכיב מתכלה, לדעתי, היא כיוון שטרם מצאו צמיג שיכול להחזיק 15 שנה ללא החלפה. (גם 5 שנים במצב סביר לצורך העניין).

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

הדבר היחיד שאני יכול להמליץ לכם לעשות הוא לחדש את הפנסים עם אותם חומרים שהייצרנים משתמשים בהם לציפויי פנסים מושלם וכל זאת בעלות מינימאלים שלא מתקרבת ל10% ממחיר פנס בודד.

חברת טיפטופ הינה חברה ישראלית אשר עבדה על הפיתוח הנ"ל למעלה משלוש שנים בכדי שאתם הצרכנים תוכלו לעשות זאת בעצמכם בפשטות ביעילות ובזול.

התוצאות מדהימות עם אחריות

• תוכן חדש...