Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי במוסך סקופ שני ערוצים שמתחבר למחשב הדיאגנוסטיקה. השימוש בו מסורבל למדי, צריך להוציא את הלפטופ מהכספת, להדליק אותו, לחכות שהתוכנות יעלו, וגם ביצועי הסקופ עצמם לא משהו. זמן תגובה ללחיצה על הכפתורים השונים מגיע עד כדי 30 שניות, וזה מתסכל ומתיש.

אני רוצה סקופ קטן, נישא וזול שיהיה בעגלת הכלים של אחד מהחשמלאים ויהיה זמין יותר לעבודה. אני אשמח אם הוא יהיה עם שני ערוצים, אבל זו לא דרישת חובה, כי כאמור, למקרי קיצון יש את הסקופ שדובר למעלה.

מצאתי באיביי מכשיר שנראה על פניו מתאים:

http://cgi.ebay.com/Uni-T-HANDHELD-Digital-Multimeter-Oscilloscope-Scope_W0QQitemZ330274044823QQcmdZViewItem?hash=item330274044823&_trkparms=72%3A1240%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

לפני שאני מזמין, רציתי עוד חוות דעת. האם המכשיר מתאים לי? באותו דף שיש את המכשיר, דף שמגיעים אליו לאחר שמחפשים : HANDHELD SCOPE באיביי, יש עוד מכשיר בכ130 דולר של וולמן. מה יש לכם לומר עליו?

תודה.

חנן.

פורסם

אם אתה קונה אותו רק למטרה זו, אולי הוא יספיק. (אבל אם כבר יש לך סקופ ביד לא תרצה למדוד גרפים של מתח הצתה וכיוצא באלה?)

אני עצמי קניתי דגם פשוט וזול בהרבה ואח"כ התאכזבתי מהביצועים שלו.

פורסם

חנן, המכשירים של חברת Uni מוכרים לי היטב מניסיון אישי עם 2 DVM ולצערי הם שווים לתחת למקצוען או לחובב אלקטרוניקה.

ניסיון עם סקופ דיגטאלי של חברה זו אין לי אבל אני מתאר לעצמי שהם לא ברמה טובה יותר מאשר ה-DVM.

רק אחרי שתעבוד עם הציוד של חברת UNI (סיני) תביו למה אני מתכוון.

ניתן לרכוש את כול הדגמים כולל זה שבקישור אצל אריסטוק בשדרות הר-ציון בת"א (מול סימן טוב).

http://www.uni-trend.com.hk/UT81B.html

איזה כייף לי :)

פורסם

סקופים מקצועיים מהחברות הבאות:

Tektronics

Agilent

Lecroy

יש הרבה זבל שמסתובב בשוק, איזה רוחב סרט אתה צריך ? כך בחשבון שהתדר המקסימלי המצוין על המכשיר הוא בנקודת 3dB כלומר פחות כ 30% במתח.

חשוב שתהיה לך אחריות כמה שיותר שנים וגם שליבואן תהיה יכולת שמסוגלת לתקן - זה לא רק המחיר קובע !

תיקון במכשירים האלו הוא יקר מאוד.

פורסם
אני עובד על דיזלים' date=' ומתח הפיקוד המקסימלי למזרקים הוא כ130 וולט. מבחינת תדר הפקודות למזרקים, אז הוא נמוך יותר מאשר תדר הפולסים בחיישן הקרנק.[/quote']

אמנם תחום התדרים לדגימה בתחום הרכב לא מהיר במיוחד אבל אני מניח שתתאכזב עם סקופ כזה, אגב לתחום הרכב גם 5MHz יספיק.

חשוב לבדוק שקצב רענון המסך מהיר אחרת תעבוד עם סקופ שיראה מאוד עצלן בדגימות איטיות של חיישנים ומפעילים כמו TPS ,O2, מנועי סרוו, חיישני מהירות בקריאות איטיות (כמו בזמן התנעה) וכו'.

בדקת לגבי מה שהמלצתי לך בפורום TT סקופ של PICO?

בנוסף, יש שוק חזק של סקופים יד 2 וניתן למצוא סקופים אמיתיים של FLUKE במחירים מצחיקים בארה"ב. אם יש לך תכנון להיות ביבשת או חבר שיכול לשלוח לך משם שקול זאת ברצינות.

פורסם

דיברנו על הסקופ של פיקו. הסקופ של פיקו מחזיר אותי לעבודה עם לפטופ ומצריך מתח אספקה משלו. כמה שהוא לא יהיה טוב, ההבדל בינו ובין מה שיש לי לא מצדיק השקעה כספית כלשהי. אני רוצה משהו שיהיה זמין וקל לתפעול לכל החשמלאים והמאבחנים שלי, כולל המבוגרים והפחות מתוחכמים מביניהם. לא מכשיר מעלה אבק בכספת. את זה כבר יש לי.

פורסם

יש סקופים ניידים לחברת Fluke (למשל Fluke 192), אם כי לצערי אני יכול לומר שהם לא מאסיבים ולא אמינים במיוחד.

יש לחברות כמו Agilent או Tektronix סקופים טובים מאד. אמנם לא בהכרח ניידים אך הדגמים הפשוטים קומפקטיים מאד, הפנאל נראה כמו של סקופ שגרתי אך העומק 10-15 ס"מ בלבד. אין את הסרבול הכרוך במחשב ויש מגוון Accessories (חיסרון- לא מותאמים ספציפית לעולם ה- Automotive).

לדעתי זו הבחירה הטובה. כל סקופים בגודל מולטימטר לא משהו. אם אתה לא לחוץ על הגודל תוכל לקנות גם סקופ משומש.

העיקר שיהיה דיגיטאלי, זה חשוב לאפליקציה שלך.

כמובן שרוחב הסרט הדרוש הוא בדיחה.

פורסם

בצבא יש לי ניסיון על הסקופים של טקטרוניקס , הם אחלה של דברים , את ההתעללויות שהם עובירם ביציאות אני לא יודע אם סקופ אחר היה עובר :roll:.

יש להם גם פרובים מעולים שאפשר לקנות ולקזז ע"מ שהסיגנל יראה ברור .

אפשרות של סוללה נטענת בגב המכשיר .

ועוד כול מיני מדידות מתוכנתות במכשיר שאתה יכול לעבוד עם יד אחת , שלי אישית זה מצויין .

פשוט אחלה , מומלץ .

מילה ממני :

סקופ זה רכיב לא זול ואחריות עליו זה פשוט בגדר חובה כי כול תיקון שלו זה סטפה של כסף , קח בחשבון .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

אכן סקופים של טקטרוניקס הם שם דבר בשוק אבל גם המחיר.

במעבדה שאני עובד בה אנחנו עובדים עם סקופים יישנים של חברת BK והם מספקים את הסחורה.

לי אישית יש בבית DMM+בודק רכיבים (קבלים,טרנזיסטורים...) של חברת BK כבר למעלה מ-20 שנים ועדיין עובדים מצויין.

אינני יודע מי מייבא היום ציוד של BK לארץ.

http://www.bkprecision.com/www/NP_quick_search.asp

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום , בקשר לסקופ שמחפשים כאן באתר, יש באתר יד2 סקופ לרכב , פנה לבעל הסקופ דרך הטלפון באתר יד שניה : כלי עבודה => כלי עבודה למכונאות.

• תוכן חדש...