Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אפשרות להחליף את ה 106 שלי על רנו 11

קצת פרטים על הרכבים:

פיז'ו 106, אדומה, מנוע 950 סמ''ק, 4 הילוכים, שנת 93, 145,000 ק''מ, 2 דלתות, יד שלישית (אני)

4 צמיגים חדשים,

הוחלף: משאבת מיים + הבית, חוטי הצתה, משולש ימני, מאוור של הרדיאטור, מצבר לחדש (עדיין באחריות), ציריה ימנית,

דלת נהג, חוטי הצתה, יש מזגן אבל צריך להחליף את הרדיאטור (מעבה) החיצוני (יש לי אחד במחסן משומש אבל טוב)

קצת שיפשופים מאחורה לא רציניים ורוב הצבע של הרכב דהה, מבפנים הרכב שמור.

רנו 11, לבנה צבע חדש מבריק, שנת 87, ידני, מנוע 1600, 5 דלתות, 80 אלף ק''מ, יד ראשונה

מבחור מבוגר שנפטר לא ממזמן מורה שהרכב שימש אותו לנסיעות בעיר

ואני כמעט בטוח שהרכב לא נגעו בו חוץ מטיפולים וחסרה לו מראה ימנית (קומפלט)

מבפנים אולי קצת צריך לשים כמה חתיכות בד כמה מקומות אני לא בדקתי את הרכב מבפנים ומחר אני יעשה עליו סיבוב

לראות איך הנסיעה שלו.

כעיקרון שמעתי דברים טובים על הרנו הזאת שהיא חסכונית אמינה וגם הרכב נראה יפה מבחוץ, מבפנים אמרו שהוא נראה כמו מאפרה אבל זה בסך הכל ניקוי יסודי יפתור לי את הבעיה, הרכב שייך לחבר שלי שדוד שלו נפטר והוא רוצה להיפטר מהרכב

הצעתי לו להחליף והוא מוכן להוסיף לי 2000 ש''ח.

חשבתי על זה די הרבה והאמת שהפיז'ו שלי חלשה מאוד וזה מפריע, בנוסף היציבות שלה בגלל הצמיגים הדקים והמערכת מתלים

שיש להם זווית היגוי איומה זה מאוד מפריע בסיבובים קצת מהירים, גם הרכב די קורץ לגנבים והיו לי כמה מצבים לא נעימים בגלל זה, וגם הצריכת דלק שלה לא מוצדקת אני מצליח לגרד בקושי את ה 15 ק''מ לליטר בעיר (לאחר הרבה בדיקות)

והרכב במצב מכאני מעולה!

ונסיעות מחוץ לעיר די מעצבנות בגלל הגיר שהוא רק 4 הילוכים ומנוע קטן והצריכת דלק רק גדלה גם אם אני נוסע 80 קמ''ש

וזה מתסכל, בנוסף אין חימום מסיבה שלא ברורה כי כל המערכת עובדת ובדקתי הכל.

והרנו שמעתי שהיא מאוד אמינה ולא כל כך מפריע לי ה 2 טסטים במידה והיא במצב טוב אז לא יהיה קשה לתחזק אותה

רק שאני מפחד שיהיה קשה למצוא לה חלקים למרות שגם לפיז'ו שלי לא קל אבל אפשרי

וגם הרנו נראית לרוב האנשים מכוערת ולכן אני מניח שגנבים לא יתענינו בה יותר מידי, בנוסף יש לה 5 דלתות וזה מאוד נוח

גם הבגא'ז גדול ויש לה מנוע 1600 ידני ואומרים שהיא חסכונית

וגם יש אפשרות להחליף רכבים מבלי לעשות העברת בעלות שזה מאוד נוח וחוסך בלאגן וכסף

אני רק פוחד שיהיה לי קשה למצוא לה חלקים ו או שהם יהיו יקרים כי זה לא רכב נפוץ.

אבל היא במצב מכאני מעולה לפי מה שהבנתי וזה חבר שהוא בן בית אצלנו וגם הוא חבר של אחותי והם מאורסים אז אין כאן

ממש אינטרס אישי או פחד של איזה קומבינה על חשבוני הוא פשוט מתפדח לסיעו על הרכב לעבודה בגלל שהוא מכוער

לי זה דווקא נחשב יתרון כי יש לי מערכת יקרה וזה עוזר להרחיק את הגנבים ונותן שקט נפשי

מה אתם אומרים?

(האמת אני די נעול אבל אני ישמח לשמוע דעות נוספות)

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

תביא בחשבון שרכב שנת 87 זה כבר 2 טסטים בשנה.

חלקים (במיוחד קוסמטיים) יהיה לך יותר קשה למצוא, ובאופן כללי הרכב מיושן יותר בהרבה מה 106 שלך.

אני אישית לא הייתי מחליף.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ובנוסף, אין רנו 11 1.6.

הרנו 11, גירסת ההאצ'בק של הרנו 9, נימכרה בארץ בשני ניפחי מנוע - 1237 סמ"ק ו 55 כ"ס או 1397 סמ"ק ו 68 או 72 כ"ס.

באירופה נימכרו החל משנת 87' הן ה 9 והן ה 11 עם מנוע 1721 סמ"ק ו 90 כ"ס.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

15 קילומטרים לליטר בעיר ואתה מתלונן?

זאת תצרוכת דלק מעולה לנסיעה עירונית. אין לי ספק שהרנו לא תצליח להתקרב אליו, בטח ובטח אם היא מצויידת במנוע 1600 סמ"ק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

משנת 93 ל87 וזה לא שאת יורד לרכב גרמני איכותי שכבר מזמן ייצרו בו את כל השכלולים את יורד לרכב צרפתי אף נחות מרמת הרכב שלך

15 ק"מ ללילטר עוד נשארו רכבים חסכוניים כאלו? ועוד יש תלונות!

האמת תמתין תחסוכך קצת ואז תשתדרג לך לאיזה 106 חדשנית יותר וחזקה יותר ככה יותר טוב ויותר בריא לך

רנו 11 87 - לאיזה סרט אתה רוצה להיכנס

:roll:

פורסם

לא ברור לי למה אתה כל כך נעול על ההחלפה הזו. אתה הולך הרבה אחורה בשנתון, לרכב חסר טעם וריח, עם קילומטראז' מפוקפק. אתה חושב ש80 אלף ק"מ לרכב בן 21 זה אחלה? אתה טועה. יותר סביר להניח שמהר מאוד תמצא את עצמך מחליף חצי אוטו כי לא נגעו בחלקים האלה מאז שהאוטו עלה לכביש.

דבר מטריד נוסף שציינת, הוא האפשרות לעשות את ההחלפה ללא העברת בעלות. למה, לכל הרוחות, שתרצה לעשות משהו כזה?! מכירה/החלפה רק עם העברת בעלות!

בעיניי, כל הרעיון הזה הוא טעות.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
תביא בחשבון שרכב שנת 87 זה כבר 2 טסטים בשנה.

חלקים (במיוחד קוסמטיים) יהיה לך יותר קשה למצוא, ובאופן כללי הרכב מיושן יותר בהרבה מה 106 שלך.

אני אישית לא הייתי מחליף.

מבחינת הגוף של האוטו הוא חדש לגמרי

ואני מודע לזה שהרכב מיושן והרבה יותר מכוער מבפנים אבל הוא הרבה יותר מרווח ויופי כבר לא משחק לי תפקיד

הפיז'ו ממש אבל ממש קטנה וזה כבר מתסכל כי אני מרגיש כאילו שאני גודל והיא מתכווצת ואני לא בחור גדול או שמן

וגם כשאני רוצה לקחת איתי חברים או כשצריך קצת מקום בבגא'ז הפיז'ו כל כך קטנה שזה כבר נהיה ממש מעצבן

וגם ה 2 טסטים זה לא כזה סרט בייחוד כשבצבא הייתי מכונאי רכב והמפקד שלי השתחרר ופתח מוסך ואנחנו בקשרים טובים

אז הפחד היחידי שלי זה רק החלקים המכאנים.

איזה חלקים יכולים להיות מושפעים מהגיל?

קשה להשיג חלקים לרכב? איך המחיר של החלקים הוא יהיה יחסית יקר?

פורסם

אצלי בצפון מאוד קל להשיג חלקים לרכב הזה.

אני מכיר בנאדם שנוסע עליו - כל מה שמתקלקל, מוחלף במשומש במצב תקין ממגרש פירוק עצום בגודלו בכפר יאסיף.

האוטו עלה 2000 ש"ח לפני 4 שנים ומאז הושקעו בו 600 ש"ח בחלקים משומשים שונים.

150 ש"ח תחזוקת בלאי שנתית זה לא יקר.

להגיד לך שמישהו היה קונה רכב כזה אם לא היה לו מגרש פירוק צמוד שמוכר חלקים בגרושים? לא נראה לי.

אני לא הייתי עושה החלפה כזו. תמכור את הפיז'ו שלך, תוסיף עוד טיפה כסף ותקנה לך קאיה קלארוס 97. זה עולה כיום 12 אלף ש"ח. רק תשכח כמובן מצריכת הדלק הפנטסטית שלך של 15 ק"מ לליטר. אין דברים כאלה בכלל.

פורסם

אני לא מבין מה אנשים נידהמים מצריכת דלק כזאת

רק שתבינו הרכב אוכל לפי דעתי הרבה דלק וגיליתי גם שזה בגלל שהמצתים לא מתאימים

רק בשביל שתפסיקו לחיות בסרט שזה נחשב צריכת דלק טובה תראו 2 מקרים של רכבים באתו גודל מאותם שנים עם אותו נפח כמעט:

פיאט אונו שנת 93 שהייתה לי אישית במשך שנה קניתי אותה בגרושים ועשיתי לכל הרכב אוברול ככלי כולל מנוע הגה

ציריות וכ''ו הכל עם הטסט וביטוחים תיקונים תשלום על הרכב ואפילו מערכת יצא לי 10 אלף ש''ח כמעט

והרכב היה צורך בתוך העיר (אשדוד) עם מזגן! (ואנחנו מדברים על מנוע 1100 קרבורטור) ליטר לכל 17 ק''מ!!!

בלי מזגן ליטר ל 20 ק''מ ומוחוץ לעיר כשאני עם עוד 2 חברים על 120 קמ''ש מאשדוד לת''א וחזרה (יצא 105 ק''מ)

יצא לי 3.96 ליטר שזה אומר ליטר ל 25 ק''מ!!!!

זה נחשב צריכת דלק טובה בגלל שזה רכב קטן עם מנוע קטן שלא שוקל הרבה

ובנוסף חבר שלי קנה סובארו ג'אסטי 1200 סמ''ק ידנית גם בגרושים והוא גם עשה לה אוברול כללי והיא צורכת ליטר ל 18 ק''מ

מעורב!!! ואבא שלו נוסע כל יום לרמת גן מאשדוד עם עוד 3 אנשים ברכב בפקקים!!

זה צריכת דלק נורמלית לרכבים כאלה בגלל שהם קלים ויש להם מנוע קטן

ולכן אני לא מוכן לקבל את הצריכת דלק של הפיז'ו שהיא מוגזמת

אם יש מישהוא בפורום עם פיאט אונו מנוע 1100 (FIRE) קרבורטור לא משנה באיזה מצב מכאני אני מוכן להצעות...

ושמעתי שגם לרנו יש צריכת דלק טובה אבל ירדתי מהעינין בגלל שביררתי ואמרו לי שמשום מה החלקים שלה יקרים כמעט כמו של ב.מ.וו אז אני יורד מעינין...

פורסם

אם פיאט אונו מנוע 1000 היה צורך 1:20 כולם היו נוסעים בו.

עכשיו אני יודע שאתה לא יודע למדוד צריכת דלק, מצטער.

פעם נתקלתי פה באחד שטען שליאונה 1300 עושה 1:18. לרוע מזלו לי היה בדיוק את אותה מכונית, במצב מדהים מבחינה מכנית. יותר מ1:10 לא ראית ממנה.

בכל מקרה תחזור לחיות בLALA LAND. מקום כיפי. אני לא אפריע לך שם יותר.

פורסם

לא!!!

בתור מישהו שהייתה לו רנו 11 במשך טיפה יותר משנה, אני יכול להגיד לך שעדיף שתתרחק מהאוטו הזה כמו מאש.

אני קניתי אותה (השמורה ביותר בארץ) ב7500 ש"ח.

אחרי שנה לא יכולתי למכור אותה ביותר מ1500 ש"ח.

בסוף הלכתי לטרייד אין והחלפתי בסובארו ג'אסטי אבל הוספתי 6000 ש"ח (כשזה היה המחירון).

במהלך השנה שהיה לי הרנו 11 השקעתי (הפסדתי) בערך 8000 ש"ח. האוטו היה צריך המון טיפולים מוזרים והיו לו תקלות מוזרות (נזילות בלי הסבר הגיוני,

האוטו הזה הוא גם לא הכי נוח שיש.

אם תשים לב, ההגה לא בדיוק מול הנהג, אלא קצת לצד ועקום, ככה שאחרי כמה אלפי קילומטרים יבוא לך כאב מוזר בצד שמאל.

לשלי היה מנוע 1.4 עם 5 הילוכים והוא היה שנת 89.

הוא היה עושה בערך 11 קילומטר לליטר (בניגוד לג'אסטי שהייתה עושה 17).

יש אלטרנטיבות הרבה יותר טובות, כמו למשל ג'אסטי, סובארו DL, וולוו 240, וולוו 740, ואפילו סיטרואן AX.

(ברור לי שלכל אחד מהם יש בעיות משלו, אבל לא מתצא הרבה רכבים פחות אמינים מרנו 11, בין השאר בגלל שזה רכב ממש לא אהוב בארץ).

תאמין לי מניסיון שלמרות שהרכב יכול להיראות במצב טוב, יש סיבה למה מוכרים אותו.

הנה תמונה של הרנו שהיה לי. תגיד לי שזה שאתה רוצה לקנות נראה יותר טוב...

Renault2.jpg

Renault 11c.jpg

• תוכן חדש...