Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם.

ברשותי לנטרה בערך שנה.כל שנות חייה היתה ברשות אבי ה"פדנט"...

בחודשים האחרונים נוכחתי לצריכת שמן גבוהה מהרגיל.לא מצאתי נזילות כל שהן,אז דאגתי לבצע טיפול שכלל פילטרים,שמנים,פלגים,ניקוי מעברי המיים ע"י חומר שטיפה, והחלפתם,וניקוי מעברי השמן ע"י תוסף והחלפתו.

יש לציין שהאוטו נוסע ממש מעולה,אך צריכת השמן לא ירדה...

בשבןעיים האחרונים גמע המנוע 5 ליטרים של שמן...

בסוף שבוע שעבר,האוטו פתאום החל "לקרטע".הנחתי שמדובר בחוטי הצתה היות והחלפתי פלגים.

אך בזמן החלפת החוטים בדקתי את הפלגים וגיליתי שאחד מהם רטוב משמן.

החלפתי אותו שוב.

התופעה היא כזו.

בזמן שהמנוע קר,(מתחת ל90 מע') הוא מגיב מעולה.ברגע שהוא מגיע לטמפ' עבודה הוא "מקרטע"(למרות הח' חוטי ההצתה)

בדקתי ניצוץ,והוא מופיע כסידרו בעוצמה הרצוייה.

התייעצתי עם בעלי מקצוע,ורובם ממליצים לי להחליף את המנוע.

אבל קשה לי לקבל את זה...הוא עשה רק 190000 וכבר נידון להחלפה?שנים טובות עברו עליו...לא "פתיחות" וכו...

החלטתי לבצע בדיקת לחץ הפוך.בבדיקה הזו היה אובדן לחץ של 13% בכל הצילינדרים.מה שאומר לי שהשסתומים והרינגים אוטמים באופן מספק.

חשבתי להחליף גומיות שסתומים וניקוי מרימים הדראולים...אך אני מגשש באפלה.יש כאן משהו שיוכל לתת את דעתו? להרוות מניסיונו? לבאר מחוכמתו?

אולי בכלל הבעיה היא במע' הדלק ולא במנוע?אמנם הוא מעשן,ומאבד שמן,אך לא נראה לי שזו סיבה שיעבוד על 3 צילינדרים.

תודה מראש למגיבים.

פורסם

בבדיקת איבוד הקומפרסיה הצלינדר הבעייתי היה ככל השאר?

אפשר עם בדיקת קומפרסיה לגלות אם מדובר ברינגים או בראש מנוע.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

לא בדקתי קומפרסיה....יש טעם? ההגיון שלי אומר....

אם אין קומפרסיה אז אין....היא לא תופיע פתאום....ובמקרה שלי,כשהרכב קר,הוא נוסע טוב מאוד,חוץ מהעובדה שהוא מעשן....

בבדיקת איבוד הקומפרסיה הצלינדר הבעייתי היה ככל השאר?

אפשר עם בדיקת קומפרסיה לגלות אם מדובר ברינגים או בראש מנוע.

פורסם

באיזה לחץ PSI נבדק לחץ הפוך ?

קשה לקבל את הנפילה של 13% בלבד עם תצרוכת של 5 ליטר בשבועיים וללא נזילות.

ובלי קשר לכך, אוברול למנוע אחרי כמעט 200K זה עדיין בתחום הסביר.

בנוסף כן כדאי לבצע בדיקת קומפרסיה על מנת לקבל נתון יותר מדוייק ב-PSI לגבי מצב הלחץ בכל בוכנה ובוכנה. הבדיקה קצרה ותשפוך לך הרבה אור.

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

אז זהו......

בעניין הקרטועים.

לא יאומן!!!!!!!!

החלפתי חוטי הצתה ונפתרה הבעיה.האוטו נוסע כמו שד...

הקטע,שחוטי ההצתה חדשים!!!!!!

אז מומלץ בחום...

ללנטרה אין להרכיב חוטי הצתה שאינם מקוריים.ניסיון שעלה לי ב"כמעט" תאונה,וסבל ב"להיתקע" בצמתים....ולנסוע ללא מזגן...

לגבי המנוע.

הוא עדיין מעשן.ממש מכור...חשבתי לשלוח אותו לאברהמסון:)חחח

ברצינות...

עדיין לא ביצעתי בד' קומפרסיה,מה שבדעתי לבדוק מחר(בתקוה שיהיה לי זמן),אך לאחר התייעצות קלה עם מכונאי שאני מעריך וסומך עליו,נאמר לי שכנראה שמדובר ברינגים "תפוסים" של השמן.כך שעדיף לפתוח מנוע,ואז להיות חכמים יותר.

כמו שאני מכיר את עצמי,אם פותחים מנוע,אז מבחינתי ללכת על חצי אוברול.רינגים,לאגרים,טיימינג,גומיות+מרימיי שסתומים,יישור ראש,וזהו.לכל זה נתנה לי הצעה של 5500+:- .

מה אומרים?

אדיוטי לא לבדוק חוטי הצתה חדשים...הה?

ולגבי ההצעה שניתנה לי? נשמע לכם?

פורסם

המחיר שציינת- 5500 ש"ח הוא כבר מחיר של כמעט החלפת מנוע מיבוא /פירוק ללא שיפוץ שלך.

כדי להחליט אם כדאי ללכת על שיפוץ חלקי (חצי אוברול9 צריך לדעת במדוייק את מצב המנוע וזאת לאחר שאובחן אכן שהבעיה אינה תצרוכת שמן בגלל גומיות שסתומים יבשות או אז להרים ראש יהיה הדבר הראשון ולאחריו לפי מצבו הכללי של המנוע צריך לראות אם יש כדאיות להשקיע.

התהליך של חצי אוברול או אוברול מלא לא תמיד מצליח,קח זאת לתשומת ליבך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יונדאי לנטרה 96 ישלי בעיה דומה שבוע שעבר נסעתי לטבריה בחצי הדרך האוטו התחיל לקרטע בלחיצה על דוושת הגז אבל כאשר אני לוחץ רבע גז אז אין קרטועים ועוד דבר קורה לפעמים שהגיר נכנס להילוך חירום בעצירה מלאה כדי להמשיך בנסיעה כרגיל אני צריך לכבות ולהדליק שוב את הרכב ואז הגיר יוצא מהילוך חירום לכל המנוסים עזרה בבקשה

• 8 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...