Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטסט לרכב נפסל בגלל בעיות בפנסים וקצר חשמלי.

פניתי למוסך, ואמרו לי שהתיקון יעלה 3000 ש"ח עבור:

1. בעיה באורות בלימה - הם נדלקים לסירוגין ולא ביחד

2. איזשהו קצר (לא יודעת אם זה קשור לאורות בלימה או למשהו אחר)

3. 2 פנסים קדמיים

4. פנס אחורי שבור

האם המחיר סביר?

פורסם

המחיר נשמע מוגזם מאוד לכן תמתיני להמלצה על חשמלאי רכב מתאים.

בעיות מסוג זה לא מומלץ לגשת למוסך מורשה הייבואן.

האם הם רשמו שיש להחליף את הפנסים ומאיזה סיבה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

לפי דעתי המחיר מוגזם.

אם יש לך ידע בסיסי, תתחיל לחפש את הקצר.

לגבי נמורות אחוריות, יכול להיות חוסר מגע בבית מנורה

בהצלחה

פורסם

מדוע החליטו שהפנסים הקדמיים לא תקינים ? על מה נפסלו הפנסים הקדמיים ?

ייתכן שזה רק מנורות /כיוון אורות /כיוון לפנסים בלבד ואין צורך בהחלפה.

גם אני נתקלתי במכוניות שאבי החזיק שמוסך מורשה מזהה לקוח במצוקה,רואה דבר אחד ומנסה להכניס לו עוד כמה קטנות על הדרך וחבל,זה נשמע מגעיל.

לדעתי,אם תוכלי לסרוק את הנתונים כך שניתן יהיה לראות מה נכתב על הליקויים באורות בטופס הרישוי יש כאן מספיק אנשים שיכולים לחוות דעה מקצועית לגבי מה באמת נחוץ והיכן מנסים לחלוב אותך.

אל תמהרי ותתפתי לשלם מייד ובמזומן,מכון רישוי נותן בין 7-14 יום ולפעמים מעט יותר זמן לתיקון הליקויים,אספי הצעות מחיר ממס' בעלי מקצוע באיזור מגורייך (מה שנקרא סקר שוק) ואז תחליטי.

אם הרכב עבר את גיל 3 אפשר בשקט ובביטחון להרכיב פנסים תחליפיים מפירוק ולא חייבים חדשים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לגבי הפנסים הקדמיים - אלומת האור כנראה לא מספיק טובה.

לגבי הפנס האחורי - הוא שבור. רואים את זה.

לגבי בעיות באורות בלימה - במוסך הראו לי שהן לא נדלקות ביחד. מישהו לחץ על הברקס - וראיתי פעם צד ימין דולק והשמאל כבוי, ופעם להפך.

לגבי קצר - לא ידוע מה גרם לזה. זה דורש בדיקה.

כששאלתי את המוסכניק כמה עולה להחליף את הפנס השבור - הוא אמר 500 ש"ח (שקלתי לפנות לביטוח אבל זה לא משתלם)

אז איך להחליף את שאר הפנסים מגיע ל-3000 ש"ח.

נראה לי שזה צריך להיות 500-1000 ש"ח פחות.

הוא אמר לי, שינסה ללכת לקראתי - כלומר להוריד לי קצת את המחיר. אבל אני רוצה לבוא מוכנה - כדי שכושר המיקוח שלי יהיה טוב יותר. כרגע אני משתמשת בעיקר בטקטיקת הבכיינות (שעובדת ברמה מסויימת. אבל לא בטוח שמספיק).

יש אפשהו מחירון של חלפים מקוריים של דייהטסו? ברשת או ישירות אצל היבואן?

פורסם

הסתכלי על הפנסים הראשיים ואולי הבעייה בהם הנה רק בגלל עדשת הפלסטיק שנהייתה עכורה וצהובה ולא שקופה.

במקרה כזה ניתן לללטש ולחדש העדשות במחיר של כ 200 ש"ח לשתיהן.

פנס אחורי אולי ניתן יהיה להשיג משומש מפרוקי רכב לאחר תאונה ובעיית אורות הבלמים יתכן והנה רק בגלל מגעים פגומים בפנסים האחוריים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מבלי לפגוע בפותחת השרשור ובוודאי שיש גם לא מעט גברים אין להם ידע רחב בנושא אבל רק שבוע שעבר התפרסמה בידיעות אחרונות ביום שישי באחד מהמוספים כתבה על תקלה פשוטה במזגן וראו יך מוסכים פשוט עושקים ועובדים בעיניים על אנשים תמימים (ולענייננו אנו מתחמנים נשים יותר מגברים כיוון שכביכול הבנתן במכונאות נמוכה יחסית).

פותחת השרשור- שוב לדעתי,כמו שכתבתי אין צורך כלל להחליף את הפנסים הקדמיים ורפי לין שהוא איש מקצוע מהשורה הראשונה בפורום הזה רק חיזק את דעתי,שאמנם ניתנה דרך מסך המחשב אם כי מרגע לרגע ברור שמה שמנסה המוסך לעשות זה להעשיר את קופתו על חשבונך ,חבל שיש עדיין מוסכים כאלו אבל אין מה לעשות.

לגבי פנס אחורי,אם שבור לגמרי אפשר לקנות מפירוק מרכב שעבר תאונה בחלקו הקדמי,ליטוש פנסים קדמיים (צריכים הכל ביחד לא לעלות יותר מ-700 ש"ח בהגזמה כולל עבודה,לגבי הקצר תלוי מה הבעיה אבל גם אם היא חמורה עדיין לא תגיעי אפילו למחצית מה-3000 שדרש הנוכל במוסך).

אם אינו שבור לגמרי,אפילו אפשר אולי לתקן בעזרת אקדח סיליקון (בדייהטסו אפלאוז שלי היה חור כאשר קניתי אותה בבקליט בלבד וחבל היה בשביל שבר בבקליט להחליף פנס שלם ובעזרת אקדח סיליקון סתמתי את החור ואפילו בחורף לא נכנסים לשם מיים).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...