Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שירדתי מהרעיון לרכוש רכב מקבוצה 4 (מונדאו החדשה או הפריוס) בגלל שיקולים של

"חבל לבזבז כל כך הרבה כסף על קופסא שנוסעת",

אני סגור על אחת משתי המכוניות הבאות בקבוצה 2:

קורולה גרסת SUN או SX4.

ראשית - מחיר:

את הקורולה SUN אני רוכש בכ- 111 אלף ש"ח.

את ה SX4 גירסא מאווזרת מלא (דגם GLX) שמחירה המחירון שלה גם כן 111 אלף ש"ח,

- אני במבצע מקבל 4% הנחה שזה יוצא 106.5 אלף ש"ח.

יתרונות וחסרונות:

הקורולה מתפארת בשלושה סעיפים:

1. מוניטין.

2. צריכת דלק.

3. אחריות רחבה יותר (4 שנים או 150 אלף ק"מ) למול רק 3 שנים ו 100 אלף קילומטר לSX4.

*למרות שדרך אגב: בארה"ב סוזוקי נותנת 7 שנים ו- 160 אלף ק"מ אחריות מורחבת על יחידת ההנעה (מנוע+גיר)

מה שמעיד שלפחות שמבחינת היצרן - יש לו אמון במוצר שלו (כלומר יש גיבוי סטטיסטי הנדסי לאורך החיים של המכונה).

בכל שאר הפרמטרים הSX4 עולה על הקורולה למיטב שיפוטי:

1. מרווח פנים פרקטי יותר.

2. גודל תא מטען (וזה מאד מאד חשוב) כשיש תינוקת וצריך לקחת כל פעם את כל מגרש המשחקים שלה ואת העגלה + האמבטיה.

3. גיר קונוונציונאלי (פלנרי) פרקטיקה שימושית הרבה יותר. הרובוטי של הקורולה אולי יפה בתאוריה על מנת לחסוך אי אילו שהן

5-10% מעלויות הדלק, אבל לעניות דעתי גם חסכון של 1000 ש"ח בשנה על הוצאות דלק לא מצדיקות נסיעה במכונה

שמורידה משמעותית את איכות החיים. מה גם שהרכב בעיקר יהייה בשימוש האשה ולך תסביר לה איך להמודד עם זה.

בנוסף לכל, במיוחד בישראל שבה כל היום נמצאים "בפקקים מסתרחים" בגוש דן (והיום זה כבר כמעט בכל הארץ) הגיר

הרובוטי מאד מציק בשילובי האין-סוף שלו של הקלאץ המכני ואני חושש שמה יגמר הוא מהר מאד - מה שיצריך (אולי?) החלפתו

וזאת תוך כדי עלות רבה. הבנתי שאין על זה אחריות (חלק מתבלה).

בנוסף הבנתי שישנו חשש מהסחירות של הקורולה עם הגיר הרובוטי לאחר שיגיע היום ואצטרך למכור אותה. אולי לא יהיה קל למצוא

לקוח עבורה ובמחיר טוב.....?

4. איווזור עשיר יותר משמעותית (4 חלונות חשמל למול רק 2, מזגן עם בקרת אקלים, התנעה ללא מפתח, ועוד....)

5. מערכות בטיחות נרחבות יותר (6 כריות אויר במקום רק 4 שבקורולה) ובנוסף מערכת ESP שאין

בקורולה ויש ב SX4.

6. זמינות מלאי: SX4 מדגם GLX יש במלאי כל הצבעים למעט שחור ולכן האספקה מיידית. קורולה גרסת SUN יש במלאי רק לבן,

ובשביל "צבע נורמלי" מטאלי צריך לחכות ליולי.

7. איכות גימור והרכבה: הקורולה החדשה מאד איכזבה אותי. להבדיל מהמוניטין המצוין שיש לה (ומזכרוני מטויוטות

ישנות שבהן הכל היה מורכב וחזק כמו בטון) הקורולה החדשה מרגישה כמו "צעצוע פלסטי איטלקי".

*הגדילו במגזין אוטו והעירו על כך: פירקו בנקל את לוח השעונים (סרט וידאו מצולם באתר שלהם). כמו כן התלוננו במגזין על

אי-אילו קרקושים ורעשים וטענו "שזה ממש לא מאפיין את טויוטה וכנראה שהפעם משהו שם השתבש אצל היצרן".

לעומת זאת ב SX4 הכל מורכב בצורה נוסכת בטחון. נסיתי להתעלל קצת ברכב (שלקחתי לנסיעת מבחן - אל תגידו מילה לסוכנות)

והמבחן עבר בהצלחה. לא התרשמתי שמשהו שם הולך להתפרק.

כמו כן חומרי הפלסטיק איכותיים יותר למגע. הגימור מדויק יותר ואין את החיפופים שיש בקורולה.

8. העיצוב הפנימי (שזה מה שהכי חשוב כי בחלל הזה נמצאים כל אימת שנוסעים/שוהים במכונית)

לעניות דעתי בוגר הרבה יותר ב SX4 ולוח המכוונים האדום שלו נראה טוב עשרות מונים מזה הילדותי

והזול בצבע צהוב (איחס) שיש בקורולה.

*חשוב להדגיש כמובן שעיצוב זה עניין של טעם אישי.

9. נוחות: ה SX4 מתנהגת "מאד גומייתית" - גמישה ויציבה. מגהצת בקלות את הכביש. הקורולה היתה מאד קופצנית ועצבנית -

מזכירה לי קצת את הסוברו DL של שנות ה-80 העליזות (היתה לי אחת אז אני יודע).

לסיכום:

מאד התאכזבתי מהקורולה החדשה. נראה כאילו היא לא מוצר של טויוטה, אלא מעין "מוצר קנוי מקבלן משנה" שטויוטה רק מדביקה

עליו את הסמל שלה.

בנסיון לנסות ולהבין את כוונת המשורר: על פניו אני מתרשם שהקורולה מכוונת לקליינט הצעיר. לאותו נער מצוי בגילאים 18-22

שמחפש רכב עצבני, מהיר, מעוצב צעיר (לוח מכוונים ילדותי וטיפשי).

לעומתו הSX4 מכוונת לקליינט הבוגר, המגובש בטעמו וזה שכבר מזמן למד בחיים: שנוחות, פרקטיקה, ועלות תועלת הן המתכון

המנצח.

בשילוב פערי המחיר שהן לטובת הSX4, אני רואה שלא נותר (לפחות לי) ממש על מה להתלבט.

היש למישהו השגות לתחושותי? אולי משהו שאני מפספס היכן שהוא ולא רואה?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה נראה נעול ביותר על הסוזוקי, אז מה בדיוק אתה מחפש פה חיזוקים לקניה ?

הסוזוקי הוא רכב בינוני לכול היותר, נחות מכול אופציה אירופאית מקבילה ואו יפנית, כאשר לדעתי גם ה 3 אשר עומדת לפני החלפה עדיפה על הסוזוקי הנ"ל.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

CX25GTI, זה לא פותח השירשור (למרות ההרגשה, סגנון הכתיבה וההודעה הראשונה בדף)

זאת המלצה על סוזוקי לניקס72.

יש הרכבה רכבים יותר טובים מסוזוקי המדוברת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אכן - זה לא אני.. הסוזוקי לא נבחנה על ידי בכלל.

אני כנראה אלך על מגאן בגירסה המאובזרת ביותר בה היא נמכרת תוך ניצול ההנחה של "חבר" מה שאומר שמחירה יהיה 109790 + אגרת רישוי. ההנחה המדוברת כנראה תכסה באופן חלקי את ירידת הערך הצפויה לרכב אחרי שיעבור לידיה של אשתי :-) שהיתה מעדיפה מכונית מתומנת או עגולה (יש לה איזו בעיה עם הפינות של הרכב...).

אין ספק שזו לא תהיה רכישה בלב שלם אבל כיוון שהגעתי לדגם הזה באלימינציה של כל האפשרויות האחרות - זה מה יש. קצת הפחידו אותי שהמזגן במגאן רחוק מלהיות מדהים - וזו בעיה - אבל נהגים עם נסיון במספר רכבים אמרו שהמזגן מקביל לזה של הפוקוס ונחות מהקורולה - וכאמור קורולה אני לא אקנה.

אגב אחריות - למגאן אחריות יצרן ל- 3 שנים או 100000 ק"מ. זה מקביל ליפניות ונוסך איזו שהיא תחושת ביטחון (מזוייפת).

פורסם

תהנה מהנוחות המצויינת (המושבים כמו הכורסא בסלון), מרחב פנים גדול, בגאז' ענק, בטיחות גבוהה.

3 השנים של האחריות הן אמיתיות.

אומרים שעם הרכב שמחים פעמיים (כאשר קונים ולאחר שמוכרים).

אני חושב שאתה צריך לשמוח גם בפעם הראשונה - מגאן מכונית טובה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...