Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממליץ על הסבה לגז חיסכון של מאות שקלים

מחיר הדלק כ 6.90 , מחיר הגז כ 3.60

מערכת עולה כ 4000 ש"ח פלוס התקנה

אחרי כחצי שנה תכסה את מחיר המערכת ומאז רק תרוויח.

נקודה למחשבה,ישתלם בכל רכב משפחתי.

איזה מערכת גז עולה 4K ??

אולי במוסכי מדרכה אשר יגרמו נזק קשה לרכב.

מערכת גז טובה כולל התקנה מחירה נע בסביבות 7-10K, צריך לקחת בחשבון את העובדה שמיכל הגז לוקח לפחות מחצית מתא המטען, לא ניתן להיכנס לחניון תת קרקעי, ותחנות תידלוק בגז אינן מרובות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדכון:

נסיעת המבחן בטויוטה קורולה היתה מצויינת. אשתי הבינה שברכב הזה היא לא מוכנה לנהוג ויהי מה.

לקחתי ממקום העבודה מגאן סדן חדשה ופוקוס חדשה ועשינו סיבוב בכל אחת. אשתי מעדיפה את המגאן - יותר שקטה וטיפה יותר חזקה וקלה לנהיגה.

והשאלה - מה אתם יודעים לומר לי על האמינות של הרכב? האם הדרישה לטיפול היא כל 30000 ק"מ או כל שנה/30000, הקודם מבין השניים. מה לגבי בעיות בגיר (כך אומרת השמועה)?

תודה לכל העונים.

פורסם
עדכון:

נסיעת המבחן בטויוטה קורולה היתה מצויינת. אשתי הבינה שברכב הזה היא לא מוכנה לנהוג ויהי מה.

לקחתי ממקום העבודה מגאן סדן חדשה ופוקוס חדשה ועשינו סיבוב בכל אחת. אשתי מעדיפה את המגאן - יותר שקטה וטיפה יותר חזקה וקלה לנהיגה.

והשאלה - מה אתם יודעים לומר לי על האמינות של הרכב? האם הדרישה לטיפול היא כל 30000 ק"מ או כל שנה/30000, הקודם מבין השניים. מה לגבי בעיות בגיר (כך אומרת השמועה)?

תודה לכל העונים.

מחזיק מאגאן שניה מליסינג , עושה 40K בשנה , אין בעיות כלל עם הרכב.

אם אתה יכול לחכות בספטמבר תוצג המאגאן החדשה , מדברים על רכב משודרג בכול התחומים, ממליץ לך להתאזר בסבלנות אם ניתן

מכול מקום גם המאגאן הנוכחית למרות שנותיה נחשבת עדין בין מובילות הקטגוריה.

פורסם

תודה על התגובה. אני אכן שומע מחמאות מבעלי מגאן בליסינג (וכל אחד מהם טורח לומר לי שבאופן פרטי לא בטוח שהיה רוכש אותו...). לגבי ספטמבר - יוצג ועד שימכר יעברו עוד כמה חודשים. ועכשיו יבואני רנו נותנים הנחה של מעל 10% ל"חבר" ואני מאמין שעם לחץ מתון לכל אחד. זה משקלל את ירידת הערך הצפויה לדגם הזה.

לגבי שיפורים מדגם לדגם - אם היצרנים באמת היו משפרים את הרכבים שלהם כל כך הרבה מדגם לדגם - אבל זה בעיקר יחסי ציבור.

מה לגבי סניק 1.6? אם אצליח לקבל את ההנחה המדוברת אין ספק שהרכב יכנס עם קצת לחץ למסגרת התקציב. עד כמה הוא עדיף על המגאן הרגילה? או שהוא כבד מדי למנוע?

שוב תודה.

פורסם

אני חושב שאתה צריך לקנות פוקוס פרטית משומשת בת שנה שנתיים, כי זה מה שאתה באמת רוצה.

מגאן נוח , בטיחותי והכל , ואם לרגע נתעלם מכמות התקלות העצומה שאני שומע מאנשים שלקחו אותה בליסינג ,

מדובר ברכב מיושן שעומד להיות מוחלף ועם גיר אוטומטי בעל תפקוד מעצבן לא פחות מזה של הקורולה ולא הייתי בוחר בו.

אם היום הייתי צריך לקנות רכב שני למשפחה שיסע רוב הזמן בעיר, הייתי בוחן גם אופציות כגון סוזוקי סוויפט ,מזדה 2 ,פאביה ופולו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אני חושב שאתה צריך לקנות פוקוס פרטית משומשת בת שנה שנתיים, כי זה מה שאתה באמת רוצה.

מגאן נוח , בטיחותי והכל , ואם לרגע נתעלם מכמות התקלות העצומה שאני שומע מאנשים שלקחו אותה בליסינג ,

מדובר ברכב מיושן שעומד להיות מוחלף ועם גיר אוטומטי בעל תפקוד מעצבן לא פחות מזה של הקורולה ולא הייתי בוחר בו.

אם היום הייתי צריך לקנות רכב שני למשפחה שיסע רוב הזמן בעיר, הייתי בוחן גם אופציות כגון סוזוקי סוויפט ,מזדה 2 ,פאביה ופולו.

בדבר אחד אתה צודק , רכב קטן היה מתאים יותר, אך פותח השירשור ציין שהוא אינו מעוניין בכזה.

לעניין, כמות התקלות העצומה שאתה שומע מאנשים.. , אני ועוד הרבה מגיבים פה לא שמעו מאנשים, אלא נוהגים מידי יום במאגאן והפלא ופלא לא שמעו על כמות התקלות העצומה הזו..

הרכב המיושן הזה גם כיום אינו נחשב לקוטל קנים, ומתחרה בכבוד רב במתחרות מודרניות בהחלט ללא רגשי נחיתות.

אנקדותה קטנה ולא קשורה אך המאגאן ספורט ניצחה את הגולף בכול מבחן בו נבחנו הרכבים יחד, הרכב המיושן הזה..

לגבי הסניק, אכן מדובר ברכב מרווח יותר ומתאים למשפחה כמו כפפה ליד, אם יש לך כסף לחדש ואתה רוצה לקרוע נילונים שיהיה במזל, ממליץ לך לחפש אפילו אצל היבואן רכב בין שנתים אשר ספג את חלקה הארי של ירידת הערך.

פורסם

נוטה להסכים איתך, אבל רשימת ההמתנה לרכב עומדת על 4 חודשים..

פורסם

אבל משתלם בגלל העליה של הדלק וגם בגלל שנסיעה בעיר ופקקים זה התחום שלה הטויוטה

והטויוטה ניצחה את הסיוויק ההיברדית וגם יש אחריות טובה יותר

למוטי מיאטה יש אחת אם אני לא טועה

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אגב יש הבדל גדול בין ההיברידיות של טויוטה וההונדה , טויוטה הרבה יותר חסכונית בעיר וההונדה מחוץ לעיר .

המנוע הראשי של הטויוטה הוא החשמלי והמשני הוא בנזין , ואצל ההונדה זה בדיוק ההיפך .

פורסם
עדכון:

תודה לכל העונים.

להחמיר בשגרת הטיפולים תמיד אפשרי וזה רק יועיל לרכב.

מבחינת מנועים - אין בעיות מיוחדות היום אצל אף יצרן ! אם תטפל באוטו אירופאי כמו שמטפלים באוטו יפאני (תחליף כל שנה שמן, תחליף כל 20K מצתים וכד') תחסוך לעצמך 90% מהבעיות הפוטנציאליות הנגרמות משימוש בחלקים מתכלים לאורך זמן ארוך מידי.

בעניין הגיר - הגיר הנ"ל יותר רגיש מהגירים היפאניים הפשוטים, לטוב ולרע. רוצה להיות שקט ? תטפל בו כמו בגיר יפאני ותראה שהוא גם יחזיק מעמד יפה מאוד.

מבחינת הרכב עצמו - רוב האנשים שלקחו אותו בליסינג לא יקנו אותו באופן פרטי בגלל ירידת ערך. קולגות שלי שלקחו מגאן אחרי שלקחו קורולה 2005 (דאז) מדווחים על שינוי עצום באיכות החיים ברכב וזה בא לידי ביטוי במרחב פנים ע-נ-ק-י ותא מטען עצום כשבשורה התחתונה אין שום רכב בקטגוריית המשפחתיות שמציע תא נוסעים כ"כ מרווח עם תא מטען כ"כ גדול (יש המציעים תא נוסעים קטן יותר ותא מטען גדול, אבל לא כמו במגאן שמציעה את שניהם).

עוד עניין אחד קטן ודי: המסע לבחירת הרכב הוא מסע שכולל הרבה ריצות (פיזית) והרבה עבודה פסיכולוגית. לומר על רכב שהוא "מיושן" זה עוד טריק של סוכן מכירות או אדם שפשוט אין לו מושג במכוניות.

תגיד לי אתה, איך רכב שמתוכנן בצורה הכי מודרנית מבחינת מרווח פנימי לנוסעים ומרווח תא מטען + מציע תיכנון פאסיבי מודרני ביותר ושפע איבזור בטיחותי לצורך הגנה על הנוסעים + רכב שיצרנו חרט על דגלו את נושא הבטיחות + רכב המתקיים ע"פ כל הסטנדרטים הטכנולוגיים הקיימים בשוק (רשתות תקשורת FULL CAN ועמידה בתקני זיהום אויר מחמירים) וגם מעבר לכך --- איך אפשר לקרוא לו "מיושן" ? :roll: (ואם כבר "מיושן"- מי אמר שזה רע או שזה פחות טוב מה"חדיש" ?)

פורום זה מכיל מאות כותבים יום-יומיים בעלי שפע ניסיון עם מגוון עצום של רכבים. עבור חלק מהאנשים הללו - מטרת הרכב היא בעיקר לקשט את החניה או לגיחות קצרות. חלק אחר של האנשים הללו "טוחן" את המכוניות שלו בקילומטרים ללא הכרה - מה שנקרא "שימוש אינטנסיבי".

בתור מנהל פורום שנמצא כאן כבר 6 שנים, החזיק לא מעט מכוניות יפאניות ב-10 שנים האחרונות, מטפל במכוניות שלו הרבה מעבר למה שהיצרן או היבואן דורשים, עבר משימוש "רגיל" לשימוש "אינטנסיבי" ברכב וגם קנה קסארה-II אוטומטית "על הדרך" שעברה ב 4.5 חודשים שהיא אצלי "רק" 10,000 ק"מ--- אני ממליץ לך לא להגרר אחרי כל שמועה או דיעה שאתה שומע. בחן כל מקרה לגופו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על התגובה, איציק.

אין ספק שבורות היא ברכה - ככל שיודעים יותר חוששים יותר. אני בטוח שלא קרה שום דבר ב-3 השנים שעברו על הדגם שיגרום לדגם חדש להיות בעל יתרונות יוצאי דופן בקבוצת המחיר המדוברת. שינויי עיצוב, שיפורים קטנים פה ושם - זו לא מהפכה אמיתית. וכיוון שהרכב יהיה משני ולא "יעשה קילומטראז'" אני לא חושש מבלאי לגיר. לגבי ירידת ערך - אני מניח שמגאן תפסיד יותר במכירה עוד 3-4 שנים בהשוואה למאזדה או פוקוס - אבל כמה זה כבר יהיה? עוד 5000 ש"ח? ואם אני באמת אצליח לרכוש את הרכב בהנחה היום - בעצם לא תהיה ירידת ערך.

וטיפול פעם בשנה - אני מניח שבכל מקרה אעשה - לפחות שמנים ומסננים.

ועוד שאלה אחרונה ודי :-)

יש לי אפשרות לרכוש פורד מונדאו שנתון 2006 בת 3 בדיוק מליסינג - הרכב היה בשימוש של קולגה בעבודה ואני מכיר היטב את ההסטוריה שלו - 120000 ק"מ (כן כן) בנסיעות ת"א-חיפה ועוד מכת פח מאחור שתוקנה היטב. אני מניח שאוכל לרכוש אותו בהנחה משמעותית מחברת הליסינג - המחירון שלו עומד על 96000 אבל בגלל העבר שלו (קילומטרים וליסינג) לדעתי אוכל להתמקח על הנחה של 20-25%. מכיוון שזה הרכב שאשתי באמת רוצה (מונדאו) ומכיוון שהוא יעלה לי פחות (ואולי גם יפסיד פחות מערכו לאורך התקופה שיהיה ברשותי) ולמרות שהעלות שלו פר קילומטר גבוהה יותר - אבל לא באופן משמעותי - אני שוקל אם שווה להכנס לסיפור הזה. בכ"ז הקילומטראז' מאוד גבוה - אבל עם זאת אני יודע היכן טופל ושהטיפול היה קפדני (קצין הרכב אצלנו לא מעגל פינות).

וכמובן שאי אפשר להשוות מונדאו למגאן... אבל אני מבקש בכ"ז את דעתכם המלומדה.

תודה.

פורסם

יש לי אפשרות לרכוש פורד מונדאו שנתון 2006 בת 3 בדיוק מליסינג - הרכב היה בשימוש של קולגה בעבודה ואני מכיר היטב את ההסטוריה שלו - 120000 ק"מ (כן כן) בנסיעות ת"א-חיפה ועוד מכת פח מאחור שתוקנה היטב. אני מניח שאוכל לרכוש אותו בהנחה משמעותית מחברת הליסינג - המחירון שלו עומד על 96000 אבל בגלל העבר שלו (קילומטרים וליסינג) לדעתי אוכל להתמקח על הנחה של 20-25%. מכיוון שזה הרכב שאשתי באמת רוצה (מונדאו) ומכיוון שהוא יעלה לי פחות (ואולי גם יפסיד פחות מערכו לאורך התקופה שיהיה ברשותי) ולמרות שהעלות שלו פר קילומטר גבוהה יותר - אבל לא באופן משמעותי - אני שוקל אם שווה להכנס לסיפור הזה. בכ"ז הקילומטראז' מאוד גבוה - אבל עם זאת אני יודע היכן טופל ושהטיפול היה קפדני (קצין הרכב אצלנו לא מעגל פינות).

וכמובן שאי אפשר להשוות מונדאו למגאן... אבל אני מבקש בכ"ז את דעתכם המלומדה.

תודה.

במחיר הנכון זו עסקה טובה (לקנות רכב בן 3 במחיר של כמעט חצי מערכו של חדש) - על אחת כמה וכמה אם זה הרכב שאישתך רוצה ואתה יכול לקנות אותו במחיר הוגן מבלי לדעת שנטחן בפקקים אין-סופיים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...