Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, אז מה לעשות?

איפה מוצאים מוטות מייצבים? האם פשוט הולכים למוסך ומבקשים שיחליפו כזה בכזה והוא בכהוא?

אין איזה מוסך / מכון שאני יכול לעשות איתו נסיעה, לומר לו:

תשמע, אני רוצה שהרכב יוכל לעשות ככה ככה וגם להכין קפה עם שניים סוכר -

והוא יגיד לי, אחרי כמה בדיקות וX מאות שקלים:

תשמע, לדעתנו אתה צריך להחליף ככה, להוסיף ככה ולשנות ככה?

יעלה לך אצלנו ככה וככה, דרך צלחה?

כמו כן, למה הגיוני שהרכב יתנהג ככה אם לא נגעו בסט-אפ? דווקא הייתי מצפה שהרכב יהיה חצי בלתי נהיג על הסט-אפ המקורי..

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בטח שנגעו בסט-אפ !

אתה בעצמך ציינת שהחליפו מאחורה לבולמי קוני, מה בנוגע לאלו הקדמיים ?

מישהו פה שיחק בסט-אפ בצורה רשלנית בשביל להשיג התנהגות מסויימת שהיא בסופו של דבר מסוכנת מאוד ולא תמיד נשלטת.

הדבר הראשון שאתה צריך לעשות, לפני שאתה הולך להחליף מוטות מייצבים, הוא לוודא שבולמי הזעזועים הקדמיים והאחוריים זהים מבחינת דגם. לאחר מכן לוודא שכיווני הגלגלים ברכב תקינים מבחינת זוויות ולוודא שמישהו לא שיחק גם שם בצורה רשלנית.

אחרי שהגעת למצב שהרכיבים הבסיסים תקינים, זהים ומכוונים כראוי, תבחן את התנהגות הרכב ותחזור לדווח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בולמים אחוריים קוני ספורט, לא זוכר את הדגם.

בולמים קדמיים - מקוריים (ונוזלים קלות, יוחלפו בתחילת החודש)

כוונתי באי שינוי הסט-אפ, במוטות מייצבים וכו'.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

וכוונתו של איציק בעוד דברים. בדוק את מה שאיציק אמר. גם את הבולמים והזוויות של הגלגלים.

כדי ליהנות מנהיגה לא חייבים לסכן ולהסתכן.

פורסם

מסכים ולכן שואל:

אם החליפו רק בולמים אחוריים וג'אנטים.

ואת כל שאר הרכב השאירו כפי שהיה.

מלבד החלפת הבולמים, יש עוד משהו שכדאי לעשות על הדרך?

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

מנסיון עם שתי קסארות אחת דור ראשון והשניה סטיישן דור שני, הן לא אמורות להתנהג כמו שאתה מתאר.

אני הייתי מתחיל מלהחזיר את הרכב למצבו המקורי, לשים לו צמיגים נורמליים ולא את הגומיות משרד שיש לך עליו עכשיו ומשם להתחיל לראות מה רוצים לשפר.

מנסיון עם שני הדורות אני אומר בביטחון מלא שהרכב צמוד לכביש ולא משייט אלא אם גורמים לו.

מצד שני, אל תצפה מקסארה בSETUP לא משופר בצורה נכונה וטובה להתקרב להתנהגות של וולקן.

פורסם
מסכים ולכן שואל:

אם החליפו רק בולמים אחוריים וג'אנטים.

ואת כל שאר הרכב השאירו כפי שהיה.

מלבד החלפת הבולמים, יש עוד משהו שכדאי לעשות על הדרך?

לבדוק את מה שאיציק אמר, גם זויות גלגלים יכולות להשפיע, תתפלא עד כמה. :)

פורסם

מכון פרונט. עדיף אחד שיודע מה הוא עושה.

אני לא יודע אם צריך לעשות (ולשלם על) כיוון פרונט שלם - או לבקש ממנו לבדוק ספציפית את זה. אולי אחרים יעזרו כאן.

פורסם

עם שני קוני מאחורה ומקדימה זוג בולמים שבטח מסרו את נשמתם לבורא אתה מקבל

רכב עם "זנב" מוקשח והתנגדות גבוהה לזויות גלגול מאשר להתנגדות הסרן הקדמי ומה

שאתה מקבל בפועל זה רכב לא מאוזן שנוטה להיגוי יתר.

כשבאים לטפל ו"להדק" מתלים הולכים מהגדול לקטן,

1.ראשית מחליפים\משדרגים את הבולמים

2.כריות בולם בפרונט לחדשות

3.בולט גויינטים חדשים

4.מוטות קישור אנטי רול קדמי

5.כריות אנטי רול קדמי חדשות

6.החלפה לאנטי רול קדמי ואחורי עבים יותר, להקפיד יתרון עובי לאחורי.

אנטי רול מקטין זויות גלגול רק בסיבובים כשמו הוא, בעיית האחיזה של רכבך נובעת מהקושי בין הבולמים והחלפת קומפוננטים בסדר עדיפות נמוך ביחס לראשון לא תפתור את הבעיה.

רכבך כרגע "זוכה" לריסון תנודות הגוף בבלימה ובתאוצה ובסיבובים באופן לא סימטרי

וההתנהגות בהתאם.

אתה יכול לדמות רכב מאוזן שלפתע החלפת לו לאנטי רול אחורי 28 מ"מ, הרכב

כל הזמן יזרוק, אצלך המצב קצת דומה בכך שהחלשת את הריסון הכללי של הפרונט בכך שהזנחת אותו לטובת האחורי, בולמים חדשים משפיעים גם על זויות גלגול במיוחד במצב שלך.

החלפה\חידוש\עיבוי אנטי רול הקדמי במקום החלפת הבולמים תחילה לא תפתור את הבעיה.

אתה נכנס לסיבוב בתאוצה וכל המשקל על האחוריים וללא בולמים קדמיים זהים תקבל גלגלים קדמיים

שרודפים אחר אחיזה, היגוי מעורפל, ירידה ביכולת שינוי כיוון, שחיקת צמיגים מואצת. אנטי רול מחודש

לא יעזור לך בהעברות משקל בתאוצה ובבלימה ובטח שלא כחיפוי על קדמיים חלשים בסיבובים.

יהיה זה חצי עבודה.

או שתחזיר לבולמים אחוריים זהים לקדמיים או שתרכוש קוני לפרונט, קודם 4 בולמים זהים ורק אח"כ כל השאר בסדר יורד.

לבדיקה ראשונית אם הכיוון גלגלים לא מאופס אתה יכול להאיץ בהילוך ראשון\שני ולפתע להרפות מהגז, אם ההגה באותה שניה משנה כיוון בזריקה קטנה אז לפחות הTOE IN\OUT שלך יצא מאיפוס ובמקרה מתקדם רכבך סובל "מחופשים מתקדמים"...

חבל לעשות כיוון גלגלים לפני שבודקים את תקינות תפוחי ההיגוי, מוטות הקישור למסרק הגה, בולט גויינטים, בוקסות משולשים, למכוון הפרונטים זה לא ישנה, הוא יגבה 150+\- בידיעה שתחזור אליו שנית.

אם הצמיגים אכולים בצורה לא שווה אז יש להחליפם לפני הכיוון, מומלץ לכוון אחרי החלפת הבולמים ושאר הקומפוננטים שצויינו מהסיבה שהחלפתם לאחר כיוון תחייב כיוון נוסף וזאת עלות מיותרת וחבל.

פורסם

kitt אני לא יודע מה הידע שלך בשלדות של סיטרואן לדורותיהם אבל צר לי לאכזב אותך !!!!!!!!!!

שלדה של ZX וקסארה זהות לחלוטין .אני אספר לך סוד קטן ! יש עוד לפחות 3 מכוניות שונות שמשתמשות באותה שלדה .

לגבי הצעות מסכים עם כל מילה של זיגי . מוטות מייצבים תקנה מפירוק ש קסארה דיזל .עדיף שנתון גבוה .

נתן

בעל גאה של קסארה משופרת :twisted:

פורסם

לסיכום:

סדר פעולות:

1. החלפת הבולמים הקדמיים לקוני ספורט, או החלפה של כל הארבעה - ובכל מקרה לבולמים מאותו סוג.

יש הצעות איך לכוון קשיחות? (אם זה קוני - לכוון את כולם אותו דבר? להקשיח יותר מאחורה? וכו')

(עדיין מתלבט האם להחליף קדמיים לקוני, או את כל הארבעה לפיג'ו-ספורט. בילשטיין כרגע לא בתקציב) + כריות בולם בפרונט.

2. לגבי בדיקת הזוויות:

נעשה לרכב כיוון ב"מומו פרונט", באוק' 2007.

לפי הדו"ח, הכל בתחום. (היה לא בתחום ונעשה כוונון)

למה שלבים 3-5 מקדימים את 6?

נתן, תן פרטים על הקסארה שלך.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

לשים לו צמיגים נורמליים ולא את הגומיות משרד שיש לך עליו עכשיו ומשם להתחיל לראות מה רוצים לשפר.

גומיות משרד בגלל הגודל או בגלל סוג הצמיג?

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

להערכתי הצמיג גם אם אינו משובח, סביר בהחלט. אני מסרב להאמין שבעיות אחיזה כאלו נובעות מצמיג שהוא לא בגדר זבל סיני פרופר.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...