Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ברשותי שרייד 92, 1300, ידני.

היום חום המנוע עלה מעט ברכבי [לפי השעון לפחות], לא חסרים שמן ומים, והאוטו סוחב כרגיל.

חבר המתיימר להבין במכונאות רכב, לחץ מעט על הצינורות המובילים מהראדיאטור ואליו, ואמר ש "הלך הראש", כי הצינורות נפוחים וקשה ללחוץ עליהם, וזה אומר שיש 'לחץ במערכת'.

בחיפוש שערכתי בפורום, לא מצאתי התייחסות מפורשת לצינורות ועל מה נפיחותם מעידה, אך מצאתי שרשורים רבים הדנים בבדיקה עצמאית שאם נפרץ אטם ראש המנוע. למשל בשרשור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=76194

מעיון שם למדתי [הודות לבני ל. תודה !] שיש דרך פשוטה ואמינה לבדיקה בבית האם נפרץ האטם: לפתוח מכסה ראדיאטור, לוודא שמלא עד למקסי', ולהתניע. אם נשפכו/עפו מים - הלך הראש. אם לא - הראש תקין.

ביצעתי את הבדיקה, ומים לא נשפכו.

שאלותי:

א. אם לא פריצת אטם ראש, מה יכולות להיות הסיבות לנפיחות הצינורות?

ב. האם צריך להחליפם?

ג. האם ישנם יותר משני צינורות המובילים אל / מ הראדיאטור?

ד. עלויות?

ה. טיפים? מידע נוסף בענין?

תודה מראש

סליחה. אחרי ששלחתי את השאלה, מצאתי תר'ד שנקרא "צינורות עליון ותחתון מנופחים". משום מה בחיפוש הוא לא עלה לי. [חיפשתי 'צינורות נפוחים'].

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

שלום רב!

בדוק והחלף מכסה רדיאטור, במידה ולא רשום עליו 0.9 ליברות.

קרא בעיון את השרשור הבא, ולהבא ערוך חיפוש מדוייק יותר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186233&highlight=%D7%A6%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA+%D7%9E%D7%99%D7%9D+%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A4%D7%97%D7%99%D7%9D

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עניין עליית החום לכשעצמו מהווה בעיה ויש לבדוק אותו בהקדם. אם לחבר את זה לעובדה שהצינורות מנופחים זה לא מבשר טובות.

בכל מקרה לא סביר שלא יאבדו מים לאורך זמן במקרה של פריצת אטם ראש ולכן אני מציע שתמשיך לעקוב אחר המצב.

לגבי ההתחממות יש לבדוק בהקדם. במסגרת זו ניתן לבדוק הימצאות גזי פליטה במערכת הקירור בעזרת מכשיר מתאים. במידה וחודר לחץ למערכת הקירור בדיקה זו תאשר את העניין. אם לא ימצא דבר יתכן והנפיחות בצינורות נובעת מכמה אירועים של התחמות הרכב שלא היית מודע אליהם או הנושא שצביקה הזכיר. לכן שוב- יש לבדוק את הנושא בהקדם.

פורסם
שלום רב!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186233&highlight=%D7%A6%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA+%D7%9E%D7%99%D7%9D+%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A4%D7%97%D7%99%D7%9D

בברכה

צביקה

כן רשום עליו 0.9

מה זה אומר?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
עניין עליית החום לכשעצמו מהווה בעיה ויש לבדוק אותו בהקדם. אם לחבר את זה לעובדה שהצינורות מנופחים זה לא מבשר טובות.

בכל מקרה לא סביר שלא יאבדו מים לאורך זמן במקרה של פריצת אטם ראש ולכן אני מציע שתמשיך לעקוב אחר המצב.

לגבי ההתחממות יש לבדוק בהקדם. במסגרת זו ניתן לבדוק הימצאות גזי פליטה במערכת הקירור בעזרת מכשיר מתאים. במידה וחודר לחץ למערכת הקירור בדיקה זו תאשר את העניין. אם לא ימצא דבר יתכן והנפיחות בצינורות נובעת מכמה אירועים של התחמות הרכב שלא היית מודע אליהם או הנושא שצביקה הזכיר. לכן שוב- יש לבדוק את הנושא בהקדם.

איך בודקים את הבדיקות שהזכרת?

אם המוסך, מה מבקשים ממנו לבדוק בדיוק?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

הבדיקות ע"י המוסך.

בדיקת התחממות- בדיקות שונות של המוסך לרכב, בדיקת פתיחת התרמוסטט, פעולת המאוורר, אחידות החום ברדיאטור, סיבוב על הרכב ועוד בדיקות שמוסכניק טוב יודע לבצע כדי לשחזר בעיית התחממות.

בדיקת איתור גזי פליטה במערכת הקירור- ע"י מכשיר שמכיל חומר כימי שמשנה את צבעו במגע עם גזי הפליטה. במוסך רציני המכשיר קיים.

אם תצטרך המלצה למוסך מקצועי ואמין רשום מהיכן אתה בארץ.

בהצלחה וחזור לדווח.

פורסם

אני מירושלים.

ישנו מוסכניק מפורסם בשם "צוריאל אפשטיין", המכונה "צוצו".

לדעתי ולדעת מכיריו הוא מקצועי בהחלט, יש לו יכולת איתור תקלות מדהימה, ועבודתו יסודית.

אבל המחירים שלו קצת גדולים עלי.

אודה לכם על המלצות נוספות, אחכה גם לרפי ליין.

שוב תודה לכל העונים והמסייעים, שלא מתעייפים לענות שוב ושוב לאלפי השואלים שמנסים לחסוך משהו מהוצאות רכבם, וללמוד משהו על מכלול המערכות הקיימות בו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
שלום רב!

בברכה

צביקה

אכן ערכתי את הודעתי כדקה לאחר שנתפרסמה, ובה ציינתי לת'רד הנ"ל.

לא מצאתי אותו בחיפוש, כי אני כתבתי "צינורות נפוחים" ולא "מנופחים".

בכל אופן, תודה.

ולענין מכסה הראדיאטור, מספרו 0.9

עלי להחליפו? מה הם הסימנים לבלאי במכסה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אכן כן. כאשר הרכב מתחמם צנרת הרדיאטור תהיה קשיחה למגע ולא תתכווץ בנקל ע:י לחיצה עם האצבעות כפי שקורה כאשר הרכב קר.

אם הצינורת נפוחים ממש, הכוונה היא עוביים יותר מאשר עובי נקודות החיבור שלהם ע"י חבק המתכת, יתכן כי באמת יש מעבר דחיסה למערכת הקירור או התחממות מעבר למידה הרצויה.

בני ל, בטח גם הסביר כי חשוב לבדוק האם יש איבוד מים ממערכת הקירור, מה שקורה כאש המנוע מתחמם מעל המידה או שיש מעבר דליפת דחיסה למערכת הקירור.

• תוכן חדש...