Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

רכבי מהסוג הנ"ל (סקודה פאביה סטיישן '05 1400 16V) נקנה לפני כ-3 חודשים והחל לצרוך הרבה שמן - 1/2 - 1/4 ליטר ל-1000 ק"מ בערך.

השמן המתאים לרכב הוא 15W40.

לא היו ברכב בעיות מנוע בבדיקה שנעשתה לפני הקניה - הקומפרסיה היתה מצויינת ואין שמן במערכת הקירור.

האם מישהו מכיר בעיה ספציפית ברכבים/מנועים אלו?

כיצד ניתן לטפל בבעיה בלי לפתוח את המנוע (אם זה אפשרי, כמובן)?

האם תוסף MOA ישנה משהו?

האם ראוי לפנות ליבואן בעניין?

תודה מראש.

פורסם
האם בדקת אם יש נזילות?

שכחתי לומר: אין נזילה

ולגבי ההנחיות של היצרן לגבי מקסימום צריכת שמן סבירה - הן נועדו לכסת"ח בלבד - זה לחלוטין לא סביר שמנוע מודרני יצרוך באופן שגרתי חצי ליטר שמן לתידלוק (אצלי תדלוק = כ-550 - 600 ק"מ).

מחיפוש קודם בפורום ראיתי שהיתה בעיה כזו ברכבי גולף עם מנוע 2000, שם הותקנו רינגים במידה לא מתאימה. לא מצאתי עדויות על בעיות במנוע שלי ולכן פתחתי את השרשור הזה.

פורסם

אולי גומיות שסתומים. יש רכבים שההחלפה שלהם לא דורשת פירוק ראש מנוע לא יודע לגבי הרכב שלך. אם הקומפרסיה תקינה רוב הסיכויים שזה משם לפי דעתי.

פורסם

אני לא מכיר את צריכת השמן האופיינית לרכב זה אבל האמירה שרכבים מודרניים לא צורכים שמן בכמויות גדולות יחסית אינה נכונה. ע"ע יונדאי שידועה בנושא ויש גם דגמי VAG שיש להם צריכת שמן כזו.

מכל מקום הכמות שאתה מציין לדעתי לא מצדיקה התעסקות עם המנוע. יכול להיות שמוסך רון יוכל לשפוך אור על הנושא מתוך היכרותו עם הדגם הספציפי.

פורסם

המנוע מורכבן גם ברכבי פולו ומתוך ניסיון אינטימי עם הפולו צריכת השמן מוגזמת.

0.5 ליטר ל-10K נשמע יותר סביר.

האם אתה בודק את כמות השמן ? ייתכן שאתה ממלא ייתר על המידה.

איזה כייף לי :)

פורסם

השמן הנכון הוא - 5W40 סינטטי מלא.

נ.ב,

ידוע שהוואגיות צורכות מעט יותר שמן מהרגיל.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
השמן הנכון הוא - 5W40 סינטטי מלא.

נ.ב,

ידוע שהוואגיות צורכות מעט יותר שמן מהרגיל.

עדיין, זו צריכה מוגזמת לדעתי.

בספר הרכב היה רשום, עד כמה שאני זוכר, שהשמן המומלץ למנוע הוא 15W40 ללא ציון אם הוא צריך להיות סינטטי - האם אני טועה? ואם כן, האם השמן שאני משתמש בו הוא דליל יותר ולכן הוא "נעלם" מהר יותר?

לגבי בדיקת השמן - הוצאת מדיד-->ניגוב טוב לכל האורך-->הכנסה מלאה והוצאה לצורך בדיקה - אני מניח שזו בדיקה נכונה.

פורסם

אז כנראה שאתה על השמן הלא נכון.

לפני שנתיים (אפילו יותר) יצאה הוראה לעבור לשמן 5W40 סינטטי מלא.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תודה רבה,

עכשיו אצטרך להחליף את כל השמן...:-( - יקר העסק הזה.

יש יצרן מומלץ במחירים שפויים?

האם יהיה הכי זול להחליף אותו בתחנת סיכה (ביחס למוסך או למוסך אוטודיפו)?

• תוכן חדש...