Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בטח לא הבן אדם הראשון שחשב על הרעיון וגם לא האחרון.

לאחרונה יצא לי לראות במספר פורמים עד כמה קל לפרק את הבודי של החיפושית ולהשאיר שלדה נקייה.

ברור לי שזה לא הדבר האולטימטיבי לשטח,אך עדיין רעיון נחמד בהתחשב במשקל שיהיה לכלי.

ברור לי שהעניין לא קל,ציוד יש לי,ניסיון בריתוך גם יש,בכללי חוץ מלבנות לשלדה מן סוג של קשת התהפכות ומיגון למנוע מה עוד עלי לקחת בחשבון?

מן הסתם הדבר לא יהיה חוקי לנסיעה אך במקרה ו"תופסים" אותי נוסע עם הכלי בשטח,מה יכולים להיות ההשלכות? שלילה,החרמה של הכלי?

אשמח לקבל חוות דעת במיוחד מאנשים שכבר ביצעו את הדבר.

בן.

Got To love It

פורסם

קודם כל שזה בנזין, שלוליות או שפיכת מים אחרת עלולה לפגוע בפלאגים ולגרום לכיבוי המנוע, דבר מאוד לא נעים כשאתה נמצא בשטח.

קשת התהפכות אני לא מאמין שתצטרך, אבל אם אתה חושב שתצטרך למרות הכל זה לא בעיה לרתך לגוף המנוע, גם מה שכן חיפושית היא הנעה אחורית, אז הסיכויים להתהפך גדלים, אבל עדיין, לא הכי נחוץ.

אם במקרה ותפסו אותך,

החרמת הכלי ושלילה.

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

מן הסתם הדבר לא יהיה חוקי לנסיעה אך במקרה ו"תופסים" אותי נוסע עם הכלי בשטח,מה יכולים להיות ההשלכות? שלילה,החרמה של הכלי?

תפיסה מילא.

אמור להדאיג אותך יותר מה קורה במקרה של תאונה עם נפגעים, ברכב ממונע, ללא ביטוח.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

במידה והכלי יבנה הוא לא יהיה למטרת הסעת חברים לעבודה וכ'ו.

נסיעות בשבילים ברמה בינונית,לא שטח סלעי עם מדרגות וכ'ו כי הוא ממש לא בנוי לזה.

אין סיבה שיכנס למנוע מיים אם אתה עושה לו מיגון כמו שצריך.

לקשת התהפכות יש עדיפות עליונה שחס וחלילה במקרה התהפכות הקשת היא מה שתציל אותי.

החרמה מילא,אבל שלילה של הרישיון?!:shock: נראה לי הפרוייקט יקבל ביטול רציני משום שאני לא רוצה להגיע למצב של שלילה.

בן.

Got To love It

פורסם

מעולם לא ראיתי ניידת משטרה ברדיוס גדול מ200 מטר מהכביש.

חוקי זה לא, אבל מהנה - בהחלט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מהנה זה בטוח.

ישנם עוד כמה דברים אשר צריך לקחת בחשבון שבונים כלי כזה?

חלקים שצריך להוסיף למרכב\להסיר ממנו?

Got To love It

פורסם
מהנה זה בטוח.

ישנם עוד כמה דברים אשר צריך לקחת בחשבון שבונים כלי כזה?

חלקים שצריך להוסיף למרכב\להסיר ממנו?

חבר שלי קנה אחת כזאת.

יש כמה דברים שהייתי משפר אצלו.

1. כיסאות נורמליים עם חגורות נורמליות.

2. צמיגים טובים.

3. הוספת משקל קדימה, בגלל שהמנוע מאחורה, כל ניסיון לזריקות זנב נתקל בתת היגוי מטורף. אפשר לזרוק זנב, אבל היה הרבה יותר טוב עם יותר משקל קדימה.

4. צריך להחליף את החישוקים האחוריים לחישוקים גדולים יותר, עם צמיגי שטח, ככה זה אצלו. זה נותן למנוע קצת גובה (כי המנוע ממש ממש מגרד את הכביש) ויותר אחיזה בבוץ\כורכר וכו'.

חוץ מזה, אחלה באגי, אחלה בסיס יש לחיפושית.

אני לא חושב שיש בעיה שיתפסו אותך בשטחים פתוחים. לי לא יצא לפגוש ניידת בשטחים פתוחים.

מקסימום תנטוש ותברח ברגל.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

אם לא תבנה כלוב, (שיחובר היטב למרכב/שלדה ולא למנוע כמו איזו שטות שנכתבה כאן קודם), הרצפה תקרוס לך ברגע שתיסע עם הרכב, מנסיון.

יש לכלוב גם ערך בשמירת חיי הנוסעים, אבל אני מבין שזה שיקול משני, אליבא דאחד הכותבים כאן.

פורסם

לא, אתה לא הראשון שחושב על זה.

למעשה, יש רבים הטוענים שהדוקטור (פורשה, מתכנן החיפושית) בנה את מערכת המתלים המושלמת לחציית מדבריות, בלי שהוא אפילו התכוון.

יש לפחות שני ספרים מצויינים בנושא, האחד מצויין ומתמקד בבנייה עצמית על בסיס חיפושית ממש והשני הפחות מומלץ מסביר איך להרכיב באגי ממכללי חיפושית על בסיס שלדת צינורות.

בעקרון, קח שלדת חיפושית תקינה (נראה אותך מוצא אחת) פרק את הבודי ובנה כלוב איכותי (שחשוב כדי לשמור על המבנה וגם כדי לשמר על הנוסעים), ואתה מסודר. מעשית, זה ממש לא מספיק- המתלים דורשים טיפול מסויים, כדאי לחזק את הרצפה, וכמובן שווה להשקיע בציוד בטיחות. המכללים המקוריים מצויינים כדי להסיע חיפושית בכביש, אבל יקרסו לאחר שימוש אינטנסיבי בשטח, וכאן קיימים המון חלקים מחוזקים או משופרים המיועדים לחיפושיות שטח.

אם אתה רוצה להיכנס לנושא ברצינות, יש רבים בארץ שבונים או בנו באגים כאלו ואחרים. פורום הבונים של ג'יפולוג מוקדש לנושא הזה בדיוק, ואתה מוזמן לקרוא ולהתרשם מנסיונם של האחרים.

אסף.

• תוכן חדש...