Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקשה לייעוץ - מומחי הפורום :

לאחר שגיליתי שנוזל הקירור נעלם בצורה קבועה הלכתי למוסך.בבדיקה החליטו על "שיפוץ ראש מנוע" - לאחר בדיקה של לחץ הפוך - שבה באמת יצאו מיים ממיכל הקירור לאחר סיבוב הגלגל ( אשמח על הסבר לפעולה).

לאחר השיפוץ : המיים אכן מחזיקים אך לעומת זאת :הרכב מעשן בצורה היסטרית(עשן לבן),הרכב מדומם בטורים נמוכים ובגיר נמוך, הרכב "שותה" המון שמן.

פרטים על הרכב:דייהו מטיס,שנת 2001 ,800 סמ"ק,140000 ק"מ,ידני.

לאחר מספר חזרות למוסך ולאחר שנראה שלא מצליחים להתמודד עם התופעה - עלה נושא החלפת המנוע.

האם כדאי ? או שלאחר החלפה כזו אני צפוי להחלפות נוספות(גיר,קלאץ וכו')

יש לציין שככל שהרכב חם יותר התופעות שהוזכרו קטנות(בייחוד תופעת ההדממה).

אשמח לתגובות

פורסם

יתכן כי יש בעיה בשיפוץ הראש, מוביל שסתום שבור, גומיות שסתומים לא תקינות/איכות ירודה/מורכבות לא נכון.

ויתכן כי טבעות הבוכנה הן אלו שנשחקו וגורמים לתצרוכת שמן ולבעיות האחרות שאתה מציין.

אני הייתי מציע למוסך לפרק סעפת יניקה ולבדוק האם יש משקעי שמן חריגים על צלחת השסתום - זה יעיד על בעיה בראש המנוע וידרש תיקון חוזר. אם יש למוסך בורוסקופ ניתן לבצע בדיקה זו ללא פירוק הסעפת.

פורסם

דניאל תודה - אנסה את זה.

האמת - מה שהייתי רוצה זה למצוא מקצוען שיחזיר את המנוע למצב מכירה - מכיר משהו באיזור חדרה ?

פורסם

התופעה הזאת של עישון אחרי שיפוץ ראש היא דבר שניתן למנוע !,

מכונאים נוטים לשפץ ראשים מבלי לבדוק תחילה את מצב הצילנדרים (שריטות ,מדרגות וקאנטים, חילחול מהיר של נפט שיוצקים בצילנדרים לצורך בדיקת אטימות של הטבעות) , הם רצים ריצת אמוק לשפץ את הראש !, הדחיסה עולה , הוואקום עולה ויש לנו שאיבת שמן מהטבעות אל חלל השריפה !.

סוף מעשה במחשבה תחילה אמרו חז"ל !.

מנוע התחמם ,יש מעבר לחץ לרדיאטור פרק ראש ובצע סדרת בדיקות לפני שתשפץ את הראש !, הכל תקין שפץ ראש , לא תקין החלף מנוע , זהו הסדר הנכון.

**הלקוח תמיד משלם ! זה עצוב מאוד**

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

יש לצין כי פותח השרשור לא ציין כלל כי המנוע עבר ארוע התחממות ולכן החשד לעבודה כושלת בשיפוץ הראש יותר הגיונית.

פורסם

הוא כתב, שבלחץ הפוך המיים ביעבעו ברדיאטור כלומר שיש מעבר של לחץ גזים אל מע' הקירור ! , נכון שפריצה זו יכולה לנבוע גם מאיכולים בראש ולא חייבת להיות רק מהתחממות יתר, אבל אם נוסעים הרבה זמן עם מחסור במים סביר להניח שהמנוע התחמם וניזוק בצלנדרים.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

תודה לכל המגיבים:

ההתלבטות היא כזו:מחירון רכב 14 אלף ,קיבלתי הצעה להחלפת מנוע משופץ (15000 קילומטראז)5000 ש"ח כולל עבודה(מחיר מנוע 3800 ש"ח) האם סביר ? במידה וניתן להבטיח שבכך נגמרת ההשקעה אני הולך על זה(איזור חדרה).האם פעולת החלפת מנוע מתבצעת בכל מוסך ? אף פעם לא הייתי בסיטואציה הזו...

פורסם

החלפת מנוע יכולה להתבצע רק במוסך שמכיר את רכב ויש להם ציוד מתאים. 5K למנוע משופץ זה מחיר סביר. רק להבטיח שהוא באמת עם 15K אני מניח שאף אחד לא יכול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא לכל מוסך יש ליפט ו/או מנוף שיהיה אפשר להוציא מנוע. מעבר לזה, מוסך שאינו מכיר ספציפית את הרכב, אני אישית הייתי מעדיף מוסך שיש לו ניסיון עם רכב ספציפי. אולי ההעדפה נובעת מעצם העובדה שאצלי אלפא רומיאו...

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...