Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציפיתי להרגיש הרבה יותר תאוצה בהשוואה ללנטיס 1800 . אומנם לא נהגתי מספיק בסיויק אבל ההרגשה היא שהלנטיס נותנת "המראות" הרבה יותר אגרסיביות בהקפצת הסלד ל 4500 5000. מדובר בסיויק אם אני לא טועה עם מנוע 140 כ"ס אז ראוי שיהיה לזה ביטוי הולם על הכביש, מה שנראה לי כרגע נכון רק בתנאי מעבדה.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

העניין שבגלל תקנות זיהום אויר חדשות ומחמירות, יצרנים נאלצים לחנוק מנועים על סיבובי מנוע נמוכים וסיבובים בינוניים.

בנוסף, הונדה ידועה בכך שנותנת את התמורה לכסף בטורים גבוהים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם ההספק / פיתול המקסימלי בהונדה נמצא אי שם בסלד הגבוה + אז כל הסיפור על 140 כ"ס הוא נחמד לשיחות סלון אבל מבחינתי לא יותר מאשליה מתוקה בלי כיסוי מעשי. יש לי חיבה מיוחדת לרכבים שנותנים זינוק בהספק מנוע במיוחד באותה שניה שהדבר נדרש. לא בטוח שהסיויק נותנת את אותו זינוק בהספק בזמן שהוא מתבקש אם לא לומר נדרש,כדי להנצל למשל מתאונה.

פורסם
ציפיתי להרגיש הרבה יותר תאוצה בהשוואה ללנטיס 1800 . אומנם לא נהגתי מספיק בסיויק אבל ההרגשה היא שהלנטיס נותנת "המראות" הרבה יותר אגרסיביות בהקפצת הסלד ל 4500 5000. מדובר בסיויק אם אני לא טועה עם מנוע 140 כ"ס אז ראוי שיהיה לזה ביטוי הולם על הכביש, מה שנראה לי כרגע נכון רק בתנאי מעבדה.

גודל הצפיות כגודל האכזבה...

חוץ מזה את הסיוויק החדשה אסור בהחלט למדוד במדד הלנטיס מנוחתה עדן. ולמה ? כך אני חושב. הסיוויק דור אחרון היא רכב בוגר ובשל לעומת דגמי העבר, משהו באוטו בוגר לעומת המשפחתיות האחרות - מרווח, גדול ויפה מבחוץ (עניין של טעם), נוח ברוב הכבישים, ונוסע טוב בדרך כלל. רעש כביש נוכח, ושתי כריות אוויר חסרות הם המינוס היחיד שמפריעים לאנושות (ואני לא מדבר על כל מני שליטות ובקרות למניהן שלא עושות את הרכב טוב יותר).

מבחינת המנוע אין מה להתלונן, נהגתי באוטומט, והרכב נוסע יפה מאוד יחסית לגודל ולמשקל (יותר כבד מהלנטיס...) אבל הונדה שידכה לו ת"ה ארוכת מהלכים לחיסכון בדלק. אבל האוטו מספיק זריז עבור האוטוסטרדות שלנו.

אבל, ואבל גדול - מי שמחפש ביצועים, יעשה לעצמו טובה ויקנה את הידנית עם שישה ! הילוכים קצרצרים ומהירים לאללללה.

דוד שלי (מורה נהיגה) רכש אחת, ויצא לי לנהוג בה איזה שעתיים רצוף, האוטו פשוט משוגע - השקט של המנוע ורצונו הטוב לעלות לאלוהי הסל"ד גורמים לכך שרוב הזמן הסיוויק תהיה בטווח היירוט של הממל"ז. מצד שני, אפילו ההילוך החמישי נותן תאוצה כמו כל הילוך שלישי מצוי, ועד שמוצאים את השישי נוכחים לעת שהרכב כבר ב 140 קמ"ש. תענוג של תחושה.

מה שהפריע לי ברכב (שוב זה אני...) הוא ההגה שלא היה לי מושג לאן הוא מסתכל, למרות שהוא מדוייק יחסית.

לסיכום, הסיוויק הפכה להיות משפחתית אולטמטיבית, לא ספורטיבית - אבל מבצעת את מטלות הנסיעה (לא נהיגה) באופן משביע רצון. הארבע דלתות ידנית 1.8 LS מומלצת.

ג'ימי.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

לפני כשבוע ביצעתי נסיעת מבחן על דגם LS של הונדה סיוויק והאמת שהתאכזבתי.

לא הרגשתי הבדל מבחינת כוח המנוע (140 כ"ס על הנייר) לעומת מאזדה 3 בה אני נוהג כרגע עם 105 כ"ס.

הפריעו לי הקורות של השמשה הקידמית (אני מקווה שכך קוראים להם) המאוד ארוכות שחוסמות את שדה הראיה. המשולש הקטן שצמוד לקורה הנ"ל נועד ליופי וממש לא פרקטי.

רעש צמיגים חזק יחסית נשמע בתא נוסעים ולי זה הפריע.

תא מטען קטן מאוד (משהו כמו 380 ליטר).

כששאלתי את נציגת המכירות למה הונדה סיוויק קיבלה רק 4 כוכבי בטיחות וויתרה על זכותה לשפר את הרכב בטענה שזה לא משתלם להם, קיבלתי תשובה מאוד מעניינת - "זה נכון, אבל הונדה סיוויק קיבלה את הציון הגבוה ביותר בהתנגשות מאחור".

קודם כל אף פעם לא שמעתי על כזה מבחן, וגם אם זה נכון - זה אומר שרגע לפני התאונה אני צריך לסובב את התחת של הרכב לכיוון הפגיעה :?::lol:

פורסם
עדיף כבר לעשות עוד מאמץ קטן ולקח רכבים בקלאס גבוה יותר כמו מאזדה 6 או פיגו 407 ההבדל בכל התחומים משמעותי! חוץ ממנוע וגיר אין שום דבר ברמה בהונדה.

למה נראה לי שלא נהגת או אפילו נסעת על כל השלושה?

הסיויק היא מכונה מדהימה,נוחה מאוד,זמינות כח גבוהה וצריכת דלק נמוכה בעיקר בזכות תיבת הילוכים 5 הילוכים

קח בחשבון שהשוק שלה כמשומשת חזק מאוד ודגם עם נתונים טובים נמכר מעל המחירוןֿ

שני הרבים שאני בדתי לפני שקנינו את שלנו בבית הראו לי את טפסי ההזמנה שלהם לרכב הבא-סיויק חדשה!

ככה שקשה לומר שיש אכזבה בשוק...

שדה הראיה אכן מוזר ולא הכי נוח מקדימה

והבאגאג גדול ומספק בהחלט

בקיצור-הקנייה הכי טובה בבית שלנו מאז שאני זוכר

פורסם

אהבתי את הניסיון שלה להגיד לך שאין לה מושג למה היא קיבלה 4 כוכבי בטיחות,אין מבחן התנגשות מאחור זה רק פיקציה.

לגבי האוטו עצמו לא יכול להביע דעה בגלל שאני פסלתי אותו על סף בגלל האבזור הבטיחותי החסר וה-4 כוכבי בטיחות אז אפילו לא הטרחתי את עצמי ללכת לראות את הרכב ולעשות נסיעת מבחן.

מבחינת רכבים משפחתיים מובילים בתחום הבטיחות הם פוקוס,C4 שמגיעים בדגמי 2008 עם 6 כריות אויר+ESP בכל הדגמים.

חוץ מזה שאין לך ממש איפה לנסוע מהר עם המכוניות בארץ רק בין רמזור לרמזור ואם מדובר ברכב למשפחה מבחינתי לפחות בטיחות עמדה בראש השרשימה ואחרי זה כל שאר הדברים.

בהצלחה

פורסם

הסיוויק 4 דלתות לא נבחנה ב-NCAP ולכן הציון של ה-4 כוכבים לא נכון.

הסיוויק 5 דלתות נבחנה ב-NCAP ואכן היא קיבלה 4 כוכבים(נראה לי אפילו 4וחצי)זה הרכב שמיועד לשוק האירופאי,חלק מהציון ירד לה בגלל מיקום המפתח שאמרו שהוא יכול לפגוע בברך הנהג.

הסיוויק 4 דלתות נבחנה במבחן ריסוק של אירגון חברות הביטוח האמריקאי וקיבלה ציון מירבי(נקרא GOLD),

אם אני זוכר נכון האירגון נקרא IIHS.

תעשה השוואה מול שאר הרכבים בקבוצת המחיר+- ותראה שההונדה היא באמת חבילה טובה.

גילוי נאות,

אני עובד כאיש מכירות בהונדה.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם
הסיוויק 4 דלתות לא נבחנה ב-NCAP ולכן הציון של ה-4 כוכבים לא נכון.

הסיוויק 5 דלתות נבחנה ב-NCAP ואכן היא קיבלה 4 כוכבים(נראה לי אפילו 4וחצי)זה הרכב שמיועד לשוק האירופאי,חלק מהציון ירד לה בגלל מיקום המפתח שאמרו שהוא יכול לפגוע בברך הנהג.

הסיוויק 4 דלתות נבחנה במבחן ריסוק של אירגון חברות הביטוח האמריקאי וקיבלה ציון מירבי(נקרא GOLD),

אם אני זוכר נכון האירגון נקרא IIHS.

תעשה השוואה מול שאר הרכבים בקבוצת המחיר+- ותראה שההונדה היא באמת חבילה טובה.

גילוי נאות,

אני עובד כאיש מכירות בהונדה.

קח בחשבון שהרכבים מגיעים לארץ הם בעלי תקינה אירופית ולא אמריקאית.

IIHS זהו לא תקן שרלוונטי לארצינו מסיבה הפשוטה שהמבחנים שהם מבצעים הם שונים לחלוטין מEURO NCAP ולא ניתן להשוות כלל בין הדגמים המגיעים לארץ ולאלה המגיעים לארה"ב.

הCIVIC שמשווקת בארה"ב גם לא תוצרת יפן אלא תוצרת ארה"ב.

רק לידיע

פורסם

לי יש ES סיוויק ויש לה 6 כריות אוויר וגם ESP.נכון גלגלים טיפה רועשים,אבל גם קורולה חדשה לא יותר שקטה.

בכללי הרכב מצויין(אמין ושומר על המחירון...)לא כמו צורפתיות.

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם

maor 172 אני לא אוכל את הלוקש הזה של "מיקום המפתח" הסיביק קיבלה 4 כוכבים רק בגלל סיבה אחת, לא השקיעו מספיק בפן הבטיחותי שלה וזאת אתה יכול ללמוד מהתגובה של הונדה לאחר המבחנים שאמרו שפשוט לא היה להם משתלם מספיק לתכנן את הסיביק כדי שתוציא במבחן הבטיחות 5 כוכבים במקום 4.

לדעתי זה זלזול בלקוחות.

בכול מקרה אם הפן הבטיחותי הוא לא בראש מעיניך הסיביק היא חבילה טובה למרות שלדעתי היה מגיע יותר איבזור תמורת הכסף שצריך לשלם עליה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

שמתי לב לתופעה ברכב הנ"ל:

מישהו הצליח לראות אפילו רכב אחד כזה שהוא מעל 3 חודשים על הכביש ללא פגיעת פח מקדימה או מאחורה?

התשובה לזה היא גם די פשוטה, רוב האנשים שעוברים להונדה היו בעבר בעלי משפחתתיות רגילות לכל דבר (קורולה,3,פוקוס וכו'..), ומכיון שהסיוויק גדולה יותר בכל המימדים והבעלים לא רגילים אליהם, הם דופקים את הרכב הרבה יותר..

סתם עובדה שרציתי לחלוק איתכם 8)

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

עוד משהו שרציתי לשתף אתכם...

בשבוע האחרון פגשתי שני חברים בעלי הונדה סיוויק LS שנת 2007 מליסינג (לא מכירים אחד את השני) ושניהם התלוננו על בעיה בחלון הנהג שלא נסגר טוב וכל פעם שמתקנים התופעה חוזרת על עצמה לאחר כחודש. לאחד מהם "תיקנו" כבר 7 פעמים.

העיקר שהונדה מפרסמת סקר שהיא מספר אחד באמינות ...:lol:

פורסם
עוד משהו שרציתי לשתף אתכם...

בשבוע האחרון פגשתי שני חברים בעלי הונדה סיוויק LS שנת 2007 מליסינג (לא מכירים אחד את השני) ושניהם התלוננו על בעיה בחלון הנהג שלא נסגר טוב וכל פעם שמתקנים התופעה חוזרת על עצמה לאחר כחודש. לאחד מהם "תיקנו" כבר 7 פעמים.

העיקר שהונדה מפרסמת סקר שהיא מספר אחד באמינות ...:lol:

אתה מדבר על הסגירה עם נעילת הרכב? (מרימי שמשות)?

STI 2004

• תוכן חדש...