Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עידן, אתה לא חייב לקנות שום דבר אבל יש כאן הבדל גדול.

אף אחד כאן לא עושה רווחים מהותיים, ובכל מקרה הסכומים שמדובר עליהם הם הרבה מתחת לסף המס, והרכבים לא מוחזקים למטרה הזו. היות והמטרה העיקרית של הרכבים היא תחביב, הם זוכים להקלות ממשרד התחבורה, הקלות אשר מאפשרות את קיום תחביב האספנות.

בא אדם, שהוא במקרה רני רהב, ובריש גלי מכריז על הקמת עסק המבוסס על רכב אספנות, בזמן שהוא נהנה מהתקנות שזו אינה מטרתן. בכך הוא מסכן את התקנות, ואת התחביב כולו.

רני רהב אמנם דמות צבעונית ועל כן היו כמה הערות כלפיו בשרשור, אבל זה היה קורה גם עם כל אחד אחר. התגובות אצל רני רהב קשות יותר, היות והוא מבצע את הדברים בפרופיל גבוה מאוד, מתוקף התנהלותו התקשורתית.

נסיון לבטל את הביקורת ע"י טענה שהיא נובעת מקנאה ברני רהב העשיר והמצליח הוא לא ענייני ולא נכון. קצפם של האספנים יצא על סיכון התקנות ותו לא. כך או כך, אין מה להגן על רני רהב, שכן הוא מזמין את האנטיגוניזם כלפיו, ובדרך כלל בכוונה, על מנת למשוך את האש שמופנית כלפי לקוחותיו. במקרה הזה, זו סתם תאוות פרסום.

הביקורת כלפי אבי נבעה מכך שלא התייחס לאיום, אלא רק דיבר על לצרף את רני רהב למועדון, בלי לעמוד על טיבן של כוונותיו. השאלה היא אם מועדון החמש הוא מועדון חברתי אשר מטרתו להיפגש על כוס קפה ולהביט ברכבים, או שיש לו אג'נדה שהוא פועל על מנת לאכוף. התגובה של אבי רימזה על האפשרות הראשונה. יתכן שדברים השתנו בינתיים, אך כך זה נראה אז.

כך או אחרת, אין מה להשוות בין מה שעושים האספנים, לבין מה שמתיימר לעשות רני רהב.

כל מילה בסלע (כמעט...)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא כותב בפורום אספנות,אבל בכל זאת תרשו לי לשאול:

במה שונים האנשים פה שמשכירים את רכבם באופן פרטי לכל מיני חתנים וכלות או סרטוני פרסומת וכדומה מאותו מר בחור שזה שיפתחו לו טופיק שמוקדש רק לו ?

שמעתי את אותה תאוריית השתנה מהמקפצה,לא אוכל את זה.

למה אתם חושבים שלכם מותר לעשות מהרכב ביזנס רק בגלל שזה "בשו שו" ורק כחלטורה מהצד ?

וזה לא שאנשים פה לא עושים את זה,ועוד איך עושים את זה,מספיק לעשות חיפוש עם צירופי המילים "רכב לחתן\כלה" או "השכרת\השאלת רכב ייחודי" ומיד יעלו תוצאות שמפנות למזכירות מועדון ה-5 (אם איני טועה לגברת סמדר).

אז בגלל שאתם עושים את זה בשקט ולא בצורה המונית זה כן בסדר ?

לי,בתור אחד שצופה מהצד ולא מכיר את הנפשות הפועלות עושה רושם כאילו "מציק" לחלק מהאנשים שמי שיזם את שירות השכרות הרכב הינו אותו אדם ספציפי (רני) אבל אם זה היה מישהו אחר אולי זה היה עובר יותר חלק.

רק כדי להבהיר,אין לי כל קשר לאותו רני רהב או לכל גורם אחר מתחום האספנות,אבל בתור אחד שגולש פה בפורום לא מעט ויצא לו להתקל לא פעם ולא פעמיים בהודעות שמפנות אנשים לשכור רכבים בצורה פרטית מאנשי מועדון ה-5 העניין וההשתלחות הזאת קצת צורמת.

אמר NITCH יפה,אסור לטמון את הראש בחול.

מצד שני,צריך לוודא שבבואך לתחנת המשטרה להתלונן אין גם לך קצת "דם על הידיים".

עידן

עידן:

לחשיפת התחביב לכלל העולם יש השלחות, חלקן נהדרות וטובות וחלקן פחות.

החשיפה יוצרת דרישה לרכבי אספנות, יותר רכבים מבעבר חוזרים לכבישים רמת השיחזור והיבוא עולה,

יותר ויותר הופך התחביב לנחלת הכלל, ולא של קומץ משוגעים...

אבל...ככל שהדרישה והביקוש לרכב אספנות עולה עולה גם מחירו.

כאשר יותר רכבים עולים על הכביש יעשה יותר שימוש בביטוח הרכב!

כאשר מפרסם מישהו כי ישכיר רכבו ב-3000$ ליום, הוא קובע בין במודע ובין אם לא "רף" מחיר מסוים.

נניח שמישהו ממס הכנסה מזהה פוטנציאל גבית מס, או סתם מישהו שיושב איפשהו מחליט לפשפש בנושא לעומק מי יפגע?

במקרה הכי גרוע מר רהב לא ישכיר רכבו, אלה יהנה ממנו כאחד האדם, אולם או חבר מועדון שתרם רכבו לבן משפחה לצורך החתונה יאלץ לעמוד תחת חקירת רשיות המס שיחשדו בו כי קיבל 3000$ עבור... או שתחול החמרה בנושא רכב אספנות....

כבר היום שיפוץ רכב ישן הפך לעסק ל"עשירים בלבד" אם המטרה היא להשאיר את המצב כך שיהיה נגיש לכל, חייבים לנהוג בזהירות הראויה בכל הקשור לנושא. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

כמו מר בני הספל,

גם אני מסכים כמעט עם כל מה שכתב ידידנו NITCH, הדבר היחיד שאני חושב ש"לא במקום" זה העניין שאם אנשים עושים רק רווח קטן מזה אז זה בסדר.

זו בדיוק הפירצה שקוראת לגנב.

הרי המושג "רווח קטן" מאוד יחסי, מה שנחשב כרווח קטן עבורי יכול להחשב עבור אחר כרווח עצום ולהיפך.

זו הסיבה שבחוק אסור שיהיו עיגולי פינות,הוא צריך להיות במקרה הזה שחור או לבן.

אני חושב שבדיוק התחום האפור הזה הוא שקרא למישהו כמו רני לעשות את הצעד שעשה,כי עד כמה שאני מבין החוק אומר שאסור להשתמש ברכב כמקור הכנסה או משהו כזה,שזו גם הגדרה אפורה כשלעצמה שכן יכול לבוא אדם כמו רני רהב ולטעון שהרכב לא משמש לו כמקור הכנסה עיקרי,ושזה בכלל תחביב שמכניס לו הכנסה מאוד שולית וכו' וכו'.

בקיצור,החוק די אפור ואפשר להתפלפל בו לא מעט,במיוחד אם אתה אדם בעל השפעה ואמצעים.

בכל מקרה מקווה שהפרשה תסתיים בצורה טובה לשביעות כל הצדדים.

עידן

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, כשאתה מדבר על רווח קטן, עושה רושם שאתה לא לוקח בחשבון מה זה להחזיק רכב אספנות נדיר.

ההוצאות הן אדירות, על כל חלק משלמים המון לספסרים, לחברות המשלוחים ולמכס, ועלות העבודה למי שלא עושה את זה בעצמו היא גם לא זניחה בכלל.

על כן, מה שאנשים מקבלים הוא החזר הוצאות, או לכל היותר צמצום הפסדים. רווח אין כאן. הכוונה של רני רהב (או לפחות מה שהוא טוען שכוונתו) היא לעשות רווח, היינו שהרכב יכניס יותר ממה שמוציאים עליו, וההבדל פה הוא ענק.

בברכה, ליעד

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

עידן,

התחום האפור הוא אפור, גם בתוך האפור צריך להיות הגיון מסויים.

בפשטות: אף אחד מהאספנים לשמם, לא מחזיק רכב אספנות כמקור ליצור הכנסה. כל אחד כזה מחזיק רכב כתחביב. אף אחד מהם לא רואה את ריכבו כמקור להכנסה. גם אם מישהו קיבל תמורה כלשהי, בוודאי אין בה כדי שזה יהפוך לעיסוקו.

שיקולי מס-הכנסה וחילטור, אינם שיקולי משרד-התחבורה, כל אחד יש לו את ההיבטים שלו, ולא בהכרח הם צריכים להצטלב.

מבחינת משרד התחבורה וחב' הביטוח, חובת ההוכחה על בעל הרכב להוכיח כי הרכב אינו מקור פרנסתו ולא משמש לעיסקו.

כאשר מישהו פותח במוצהר עסק בתחום - מלכתחילה לא מדובר בתחביב, אלא בעיסוק, על כל המשתמע מכך.

גם אם יש מקום להכניס נישה כזאת של רכבי אספנות להשכרה - נראה הגיוני וסביר שאינם צריכים כל הטבה והקלה שלה זכאים אספנים שזה תחביבם.

אני בעד נישה שכזאת, ואני חושב שרכב שכזה צריך לשלם ביטוח כפי שמשלמים רכבי השכרה - (גבוה הרבה יותר מרכבים רגילים), לשלם טסט במחיר מלא, ולא לקבל אף פטור לגבי שנים עברו לרבות מכון תקנים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

גם אם יש מקום להכניס נישה כזאת של רכבי אספנות להשכרה - נראה הגיוני וסביר שאינם צריכים כל הטבה והקלה שלה זכאים אספנים שזה תחביבם.

.

אמיר אני לא מסכים איתך לגבי השורה הזאת,שכן רכב אספנות הינו רכב אספנות,וזה שהוא עשוי לשמש למטרות הכנסה לא אמור לפטור אותה מההטבות וההקלות להם זכאים שאר האספנים,שכן אחזקתו עדיין תיהיה שונה מאחזקת רכב רגיל,ועדיין תיהיה קיימת מצוקת החלפים וכדומה.

מה שכן,ועם זה אני מסכים לגמרי,כן צריך להטיל על מי שמצהיר שהופך רכב כזה למטרת הכנסה את מלוא המיסים וההיטלים הקיימים על כל חברת השכרה,בין אם בענייני ביטוח,הוצאת אישורים כאלה ואחרים וכדומה.

לא צריך לבוא ו"להקשות" על מי שרוצה לפתוח נישה חדשה של רכבי אספנות להשכרה ע"י זה שיבטלו לו את ההטבות להם זכאים כל אספני הרכבים (אלה שזה תחביבם).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן,

אין כוונתי לקחת רכב אספנות כמשמעו בחוק ולהפכו להשכרה.

אי אפשר לקחת רכב רגיל בן 30 שנה ואפילו לא בן 10 ולהפכו להשכרה.

הכוונה היתה לרכבים עתיקים/ישנים שלכאורה יכולים להיכנס להגדרת אספנות.

אם וכאשר - המחוקק יצטרך לתת דעתו בענין ולקבוע הגדרה חדשה וכללים חדשים.

כוונתי שהגדרת האספנות תשאר בעינה ובנוסף תפתח נישה חדשה שתגדיר רכב עתיק להשכרה.

אי אפשר להחזיר גלגל לאחור ולטעון שעשינו קומבינה על גב המדינה וביקשנו פטורים בכדי אח"כ להפוך זאת לעסק. בדיוק כמו שאינך יכול להחזיר לכביש רכב שהורדת מהכביש, כך גם כאן צריך להיות מדובר בתהליך חד-כיווני.

בא נצא מנקודת הנחה שהמדינה בפוטרה את חובת הבדיקה במכון התקנים הסתמכה על זה שהשימוש ברכבים יהא מינורי ובעיקר יהא לצורכי תצוגה, מה עוד שנראה שנקודת ההנחה היתה שממילא בעלי הרכבים ינסו לשומרם ככל הניתן ברמות איכות גבוהות.

לעומת זאת, אם מדובר בעסק - ניתן להניח שהקילומטראז' יהא גבוה יותר, הבלאי גבוה יותר, ואם כבר לתת לרכב שכזה אפשרות לנסוע כהשכרה, בעוד שרכבים בני 10 ופחות נפסלים להשכרה- אז על אחת כמה וכמה שיהא חייב בבדיקת מעבדה ללא כל הנחות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

במה שונים האנשים פה שמשכירים את רכבם באופן פרטי לכל מיני חתנים וכלות או סרטוני פרסומת וכדומה מאותו מר בחור שזה שיפתחו לו טופיק שמוקדש רק לו ?

חוק - אנחנו לא מורגלים בכך, אבל החוק אומר בפירוש שהרכב לא יכול לשמש לעיסוק בעליו , אי אפשר להגיד שרכב אספנות שמשכיר רכב פעם ב... משמש לעיסוקו של בעל הרכב, לעומת עסק שבמהותו הוא השכרת מכוניות עצמם.

קשה לי להאמין שהדבר לא היה ידוע מראש.

תרבות - קצת קשה מאוד לעשות סרט תקופתי (חמישימששימשבעים) עם רכבי ליסינג עכשיוויים.

אישית , כן אישית זה מקפיץ לי את הפיוזים שהיחידים שמרשים לעצמם לעשות כעולה ברוחם, היא אותה שכבת קצפת, בדיוק כמו שאנשים מרגישים כששוטר טס נמוך וחותך כי (כמו בבדיחה על הכלב .. "כי לו מותר")

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

• תוכן חדש...