Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושבוע טוב

לדעתי עליינו להסתכל על זה מנקוודת מבט בונה אפשר שמר רהב יוכל לשנות תקנון ולעזור למועדון בכך שייצור תקדים מסויים ועלידיי כך לשנות את החוק,ליצור איתו קשר ולצרף אותו למועדון:)

ותחשבו על זה:)

עופר בן צבי

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ערב טוב ושבוע טוב

לדעתי עליינו להסתכל על זה מנקוודת מבט בונה אפשר שמר רהב יוכל לשנות תקנון ולעזור למועדון בכך שייצור תקדים מסויים ועלידיי כך לשנות את החוק,ליצור איתו קשר ולצרף אותו למועדון:)

ותחשבו על זה:)

אולי תפרט על איזה תקדים מדובר

"ברוכים הבאים לעולם הטילונים"

אלבום צילומים - http://public.fotki.com/ufd41/

אתר הטילונים הקלאסיים I.C.M וכל השאר - http://icmisrael.com/

פייסבוק - http://www.facebook.com/groups/icmisrael/

פורסם

בנושא רכב אספנות ואפשרות להתפרנס משימוש בו,למרות שהדבר קיים גם היום בצילומים לפרסומות ועוד :)

בברכה

עופר בן צבי

פורסם
בנושא רכב אספנות ואפשרות להתפרנס משימוש בו,למרות שהדבר קיים גם היום בצילומים לפרסומות ועוד :)

בברכה

מה הבעייה

קנה לך רכב בן שלושים שנה ומעלה תשאיר אותו בסטטוס רכב רגיל (לא אספנות) ותוכל לעשות איתו מה שאתה רוצה ואני חושב שאפילו יסכימו לקבל אותו לתצוגות במסגרת המועדונים השונים.

חברים הגיע הזמן שתפנימו כל שינוי בהגדרות של חוק האספנות (7-9 נסיעות בשכר ) יוביל לביטול ההקלות שאנו נהנים מהם.

זה שישנם רכבי אספנות שמשתתפים בפירסומות ובסרטים אינו אומר שצריך למסד את זה.

פורסם

מה שמרגיז אותי זה שהפתרון נמצא מול העיניים של כולנו החל מהרגע שקבעו את התקנה. עשרות פעמים הצעתי שמועדון ה-5 והפורום הזה יקבלו ויקדמו את ההצעה וכל פעם כמה גאונים חסרי סבלנות במקום לקרוא ולהבין מיהרו לפסול.

הפתרון הוא פשוט - 2 סוגים של הגדרות :

א. מכוניות רגילות שיהיו גם בנות 120 שישלמו עלויות מלאות, טסטים מלאים לפחות 2 פעמים בשנה, עמידה בכל התקנות ושיוכלו לנסוע מתי שמתחשק להן.

ב. "מכוניות אספנות" שבעליהן לא יסעו איתן במשך שעות מסויימות, אפשר אפילו להקשיח את השעות, שיעברו רק טסט אחד בשנה ושיזכו להטבות בביטוח, טסטים וכו'.

כל שנדרש כדי שהמצב הזה יוכל להתקיים הוא פשוט - לאפשר להחזיר "רכב אספנות" לסטאטוס של רכב רגיל. דבר שלצערי כרגע בלתי אפשרי.

זה הכל.

באותה הזדמנות כדי גם לעדכן עוד 2 תקנות:

1. ניתן לרשום כל רכב מעל 15שנה כרכב אספנות

2. להעביר 2 טסטים לשנה כבר מגיל 10

פורסם

אם נרשום כך רכב בן יותר מ15 כרכב אספנות, יש לי כבר 3 רכבי אספנות.

אבל כן, אני מסכים שצריך להרשות מעבר בין הסטאטוסים, אפילו אם זה ידרוש לשלם את האגרות באופן רטרואקטיבי.

פורסם
מה שמרגיז אותי זה שהפתרון נמצא מול העיניים של כולנו החל מהרגע שקבעו את התקנה. עשרות פעמים הצעתי שמועדון ה-5 והפורום הזה יקבלו ויקדמו את ההצעה וכל פעם כמה גאונים חסרי סבלנות במקום לקרוא ולהבין מיהרו לפסול.

הפתרון הוא פשוט - 2 סוגים של הגדרות :

א. מכוניות רגילות שיהיו גם בנות 120 שישלמו עלויות מלאות, טסטים מלאים לפחות 2 פעמים בשנה, עמידה בכל התקנות ושיוכלו לנסוע מתי שמתחשק להן.

ב. "מכוניות אספנות" שבעליהן לא יסעו איתן במשך שעות מסויימות, אפשר אפילו להקשיח את השעות, שיעברו רק טסט אחד בשנה ושיזכו להטבות בביטוח, טסטים וכו'.

כל שנדרש כדי שהמצב הזה יוכל להתקיים הוא פשוט - לאפשר להחזיר "רכב אספנות" לסטאטוס של רכב רגיל. דבר שלצערי כרגע בלתי אפשרי.

זה הכל.

באותה הזדמנות כדי גם לעדכן עוד 2 תקנות:

1. ניתן לרשום כל רכב מעל 15שנה כרכב אספנות

2. להעביר 2 טסטים לשנה כבר מגיל 10

זאת אומרת שלפי הצעתך רכב משנות ה 50 במידה ויהיה אפשר להחזירו לסטאטוס של רכב רגיל האם:

1. יש לשלם הפרשי אגרות וביטוח אחורה כלומר הפרשים למעלה מ 20 שנה.

2. האם במעבר זה הרכב לא יידרש לעשות בדיקה של מעבדה מוסמכת ואם יש לי רכב שהייצרן לא קיים איך אשיג עליו נתונים טכניים כשאדרש לכך.

נראה לך שמישהו שם למעלה יסכים לוותר על כך.

בא לא נהיה תמימים.

המצב העכשוי הוא האידאלי ביותר.

פורסם

הרעיון של אפשרות הפיכת סטטוס בעיקרון מעולה, אך באמת יש שתי בעיות:

א. מה עם הרכב מיובא, שללא "אספנות", כידוע בכלל אסור להכניס רכב ישן לארץ?

ב. לא מאמין, שיהיו הרבה "קופצים" על ההזדמנות לשלם את כל המיסים בצורה רטרואקטיבית, ולעשות בדיקת התקנים...

מעבר לזה- אני מסכים בהחלט, שהיה טוב, לו לפחות תאורטית הייתה אפשרות כזאת!

בנוסף לכך- אני מאד בעד, שניתן יהיה להכניס רכבים יותר חדשים לסטטוס "אספנות", מלבד שיוכיח בעליהם, שהם אכן ישמשו אך ורק לצורך שמירה לתחביב! מצידי, שיעשו מעקב צמוד, ויעלו קנסות לרמה מאד גבוהה למי, שלא מציית לחוק! זה היה עוזר להציל הרבה רכבים, שאחרת אין להם סיכוי להגיע בכלל לגיל 30, וחבל, לדעתי לפחות!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
שלום לכולם,

לתדהמתי היום לאחר קריאה מזורזת של עיתון ידיעות בעמ' 12 יש כתבה באורך חצי דף על היחצ"ן רני רהב.

כל הכתבה מדברת על כך שרני החליט לפתוח סוכנות להשכרת רכבי אספנות.

כמובן שהנושא לא עומד בקנה אחד עם החוק, אך לפי איך שנראת הכתבה (אולי בגלל השפעה של רני), היא מאד מעודדת לשלם 3000$ להשכרה ליום!

הדבר היחידה שיצא טוב מכל העניין זהו שהבחור הביא קאדיאלק ווליטווד 1955 שיש לה גם ערך היסטורי (הייתה שייכת לאלוויס וכו').

היום יש כמה רכבי אספנות שמשמשים לעבודת בעליהם (האפאצ'י ביפו וכו'), אבל לא ברמה כזו ועוד איזה פרסום הוא נתן.

אני חושב שמועדון ה-5 צריך לשלוח מכתב חריף למשרד התחבורה ע"מ שיאכפו את הנושא, ולא לאשר לרני לפתוח את חברת ההשכרות שלו (לא ב-3000$ ליום ולא ב-1$ אחד).

בברכה,

נאור.

נאור ,

טעות גדולה בדבריך.

רני רהב מתפרנס טוב מאד ולא מעסקי מכוניות , ובודאי לא מהשכרת רכב אספנות.

ע"פ החוק " לא ישמש הרכב את בעליו לפרנסתו ..." ולכן אין עבירה כאן.

בואו לא נשכח את התמורה ( תלושי דלק וכו' ) המתקבלת לבעלי רכבי אספנות המציגים את ריכבם בתצוגה מסחרית ,

הגם זו עבירה ???

לדעתי מועדון ה-5 צריך להוריד פרופיל בנושא , אחרת זו תהיה "יריה ברגל " ובכיה לדורות.

וכפי שאמרו חכמים יותר :

סוף מעשה במחשבה תחילה.

יום טוב לכולם.

Yellow65Club

בקרו אותנו ב- Facebook

פורסם

בעיתון ידיעות מהיום, בכתבתו של אודי עציון נמסר כי קיימת התנגדות של מועדון החמש ליזמתו של רני רהב, מוצגות שם בהגינות מגוון הדיעות של כותבי השירשור הזה!-בדיוק לתגובה כזאת כיוונתי.

יוסי פ.- בתגובתך הנזעמת משהו שאלת מה אני מבקש- אז בקשתי אחת ויחידה, כחבר המועדון וכשגרירו בפני אלה שאינם, הייתי שמח לשמוע תגובה רשמית של המועדון למהלך כזה, הנוגד את רוח החוק ואינטרס המועדון! פרט כך שאשמח לכל חבר חדש שמצטרף למועדון כולל מר רהב, המועדון צריך לשמר על הקיים ולהילחם ללא פשרות בכאלה שמנסים לפגוע בו, באסרטביות ויד חזקה. גם כאשר אתה לוחץ את ידו של עמית חדש!- אגב אולי כדאי שתעבור לקפה ללא קופאיין-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
יוסי פ.- בתגובתך הנזעמת משהו שאלת מה אני מבקש- אז בקשתי אחת ויחידה, כחבר המועדון וכשגרירו בפני אלה שאינם, הייתי שמח לשמוע תגובה רשמית של המועדון למהלך כזה, הנוגד את רוח החוק ואינטרס המועדון!

היתה תגובה רשמית של המועדון בשירשור הזה וגם ב"ידיעות אחרונות".

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
היתה תגובה רשמית של המועדון בשירשור הזה וגם ב"ידיעות אחרונות".

בני שלום ,

אם הפרסום בידיעות אחרונות הוא יזמה של מועדון ה-5 וגם התגובה הרשמית,

הרי זו טעות גדולה ביותר של המועדון , בנושא הספציפי ובמיוחד ביחסי הציבור שלו.

לרני רהב יש מספיק עיסוקים מישלו , ובודאי זו צרות עין של מישהו שחושב שעם המכונית שייבא , יהפוך את עיסוקיו להובלת נושעים ברכב אספנות .

אין זה עיסוקו ובודאי לא התכוון לכך.

בנוסף יש לי שאלה :

אם רני רהב , ולעצם העיניין , פלוני אלמוני , ייבא 20 מכוניות אספנות , ויפתח באחת מערי ישראל מוזיאון מכוניות אספנות לפרנסתו , כפי שקיים בכל מדינה מתוקנת , האם זו עבירה ?

בני וכל צרי העיין למיניהם , תרדו מהעץ... ,

זה רק עושה נזק למועדון ה-5 , לבעלי רכבי אספנות , וגם לשאר החברים במועדונים השונים שקמו בינתיים ועושים רבות למען החברים בהם ,

הנזק שנעשה עד עתה כבר מספיק...

וכמו שכתב עופר , הייתם צריכים להזמין אותו , אולי יצטרף למועדון ועוד היה מביא יותר תועלת .

ותחשבו על זה...

פורסם
שבת שלום

תשובות שליפה מהמותן כפי שניתנו על ידי יו"ר המועדון ללא כל דיון מקיף בנושא אכן מצביעות על תרבות "החפיפיות" וחוסר הרצון ואולי היכול האישית להתמודד עם נושא שכזה היכול להיות בסופו של יום חבל התליה לכלל אספני הרכב בארץ.

מן הראוי כפי שכבר כתבו קודמי בשרשור לבחון הנושא לעומקו ולהעלותו באופן מסודר בישיבת הועד הקרובה ב- 31/3/08, כאשר כל חבר מכין ניר עמדה מסודר ומתנהל דיון מסודר ומתקבלת החלטה מסודרת שלטוב או לרע תהיה מקובלת על כלל חברי הועד - וכפועל יוצא על כלל חברי המועדון - הרי אלו הם נבחרנו (אל לנו לשכוח זאת).

באם אכן הנושא אומנם יועלה לסדר היום נא הודיעו על כך מראש על מנת שחברי מועדון הרוצים להשמיע דעתם באותו נושא בישיבה אכן יוכלו לעשות כן - ולא להעלות הנושא בסעיף השונות כי אין זה עוד דבר של שונות אלא דבר מהותי.

מנחם

מנחם , לא קיבלתי זימון לישיבה,

אני חושב שאם חברי המועדון צריכים לקבל החלטה , רצוי שכל החברים יהיו נוכחים בישיבה שלא מן המנין ,

על פי התקנון של המועדון .

תודה

פורסם

בנוסף יש לי שאלה :

אם רני רהב , ולעצם העיניין , פלוני אלמוני , ייבא 20 מכוניות אספנות , ויפתח באחת מערי ישראל מוזיאון מכוניות אספנות לפרנסתו , כפי שקיים בכל מדינה מתוקנת , האם זו עבירה ?

לשאלתך, לא זו אינה עברה

כוונת המחוקק היתה ברורה ביותר: לא ישמשו לעיסקו של בעליהם, כלומר לא ישמשו להסעת נוסעים בשכר, לא ישמשו להעמסת סחורה, לא ישמשו להובלת משאות וכד'.

אף אחד לא דיבר על תצוגה.

יתרה מזאת רכבים המוצגים במוזיאון, בהנחה שאינם נוסעים על הכביש, אינם חייבים ברישוי בר תוקף או בת. בטוח חובה.

בברכה

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

• תוכן חדש...