Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם

ברשותי רכב מיצובישי לנסר שנת 90' בזמן האחרון במרווחי זמן קבועיים של שבועיים בדיוק נשרף לי פלאג אחד, אותו פלאג באופן קבוע כאשר לקחתי את האוטו למוסך נאמר לי שם שיש בריחה של שמן מהראש מנוע וזה מרטיב את הפלאג ושורף אותו נשמע הגיוני האבחון שקיבלתי אבל כדאי להיות בטוח בעצמי הייתי מעוניין בחוות דעתכם אוליי ישנם עוד גורמים לתופעה הנ"ל שכדאי לבדוק אותם לפניי שרצים עשות מנוע חשבתי אוליי על משהו של בסדר באותו כבל הצתה של הפלאג שנשרף כל הזמן או דבר שמשתי לב איו בימים האחרונים שאני ממלא שמן 15/40 ו 20/40 ברכב בזמן שצריך למלאות שמן בצמיגות 20/50 כמו שראיתי כאן בפורום.

אודה מראש לעוזרים ומקווה לראות כאן גם תגובות של צוות המומחים של הפורום.

פורסם

שלום רב!

ברכב זה בשנתון שכזה יש להשתמש בשמן מינרלי בצמיגות 20/50 בלבד, ולא בשמן חצי סינטטי בצמיגות10/40.

יש לאתר את הנזילה, שהיא קרוב לוודאי מאטם מכסה שסתומים, ולהחליף אטם.

לא מכיר מושג כזה פלג שרוף, אני מכיר מושג של פלג רטוב בשמן אשר מתקמר עקב כך ולא מגיב, פתרון הנזילה או הסיבות להרטבת הפלג, כמו למשל רינג/ טבעת שמן שבורה, תפתור את הבעייה.

המנוע פולט עשן לבן מצינור הפליטה, וצורך שמן בכמות לא סבירה?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כן המנוע מעשן עשן לבן אל זה נראה לי בגלל שאני ממלא שמן לא נכון וגם נראה לי שיש שם ערבוב של שניי סוגיי צמיגות של שמנים ולגביי אכילת שמן לא סבירה פעם ש3 שבועות צריך למלאות קצת שמן אני לא יודע אם זה סביר למכונית הזאת את זה אתה תגיד לי ברכב השני שלי שהוא חדש יחסית רק פעם בטיפול אני נוגע בשמן.

ולגביי הפלאג הוא אכן רטוב משמן ומפסיק לתפקד אני יעלה לכאן תמונות בקרוב.

ובקשר לסיבות לנזילה אטמים ,רינג שמן וכאלה זה סיפור יקר ומסובך או משהו סביר ?

פורסם

האם יש רעידת מנוע בסרק ? והאם שמגבירים סלד תדירות הרעידות יותרדת אבל מורגשת חזק יותר ברכב ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

סביר זה בטוח לא ...

לעשות רינגים אוליי לחא כול כך כדאי אני הייתי חושב על להחליף מנוע או על אוברול כולל

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

פורסם
האם יש רעידת מנוע בסרק ? והאם שמגבירים סלד תדירות הרעידות יותרדת אבל מורגשת חזק יותר ברכב ?

הרעידות הן רק כשהרכב משולב להילוך דרייב ורוורס וכשמגבירים את המהירות נראה לי שהרעידות נחלשות אבל לא לגמריי

אין ספק שזה בגלל שהפלאג נרטב משמן אם יש לך ספק בעניין

פורסם
אם שמים שמן לא נכון

אז המנוע יעשן?

לא יודע לענות בדיוק על מה ששאללתה אבל אם תערבב שניי סוגיי שמנים הוא יעשן

פורסם

לבינתיים הרכיב מאריך לפני הפלג, ראה תמונה עם הפלג ובלי.

דוד.

מאריך.jpg

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

הסבירות שהמנועים בשנתונים האלו יעשנו בגלל שמן לא נכון הוא נמוך מאוד

דבר ראשון תכניס את המאריך שדוד הראה לך ודבר שני תבדוק מה הקומפרסיה שם

יש רעשים מוזרים מכיוון המנוע ? חריקות שריקות או משהו דומה ?

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

פורסם

פלאג נשרף מהסיבות הבאות (במנוע קרבורטור):

1) תערובת עניה באותו הצילנדר בגין שאיבת אוויר בסעפת היניקה בצד הקרוב לאותו צילנדר.

2) פלאג לא מקבל קירור כראוי מתושבתו בגין זהום משטח ההידוק של השייבה של המצת

3) דטונציה באותו הצילנדר בגין פיח רב בתא השריפה.

4) לא מגיע בנזין כראוי לצילנדר בגין מרווח גדול בשסתום היניקה (מהלכו של השסתום מתקצר) או פיח במעבר הכניסה לתא השריפה.

הערה אם המצת נרטב בשמן הוא לעולם לא ישרף כי אין בעירה באותו הצילנדר !

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
כן המנוע מעשן עשן לבן אל זה נראה לי בגלל שאני ממלא שמן לא נכון וגם נראה לי שיש שם ערבוב של שניי סוגיי צמיגות של שמנים ולגביי אכילת שמן לא סבירה פעם ש3 שבועות צריך למלאות קצת שמן אני לא יודע אם זה סביר למכונית הזאת את זה אתה תגיד לי ברכב השני שלי שהוא חדש יחסית רק פעם בטיפול אני נוגע בשמן.

ולגביי הפלאג הוא אכן רטוב משמן ומפסיק לתפקד אני יעלה לכאן תמונות בקרוב.

ובקשר לסיבות לנזילה אטמים ,רינג שמן וכאלה זה סיפור יקר ומסובך או משהו סביר ?

שלום רב!

בהתאם לבקשתך בהודעה פרטית, אוסיף בנוסף לדברין הנכונים והמפורטים מאד של חברי ברזילי, אחזק את דברי חברי דוד מזר, ואמליץ לנהוג לפי בקשתו, להרכבת מאריך באופו זמני, כפי שדוד הראה בתמונה, לנסוע תקופת זמן מה, ואז לדווח על התנהגות המנוע, לגבי עשן לבן, תצרוכת שמן, תאוצה ועוד...

חשוב לציין שהרכבת המאריך היא עזרה ראשונה, ואינה פתרון לבעייה, בסבירות גבוהה, שהבעייה ברינג שמן שבור/ שחוק, מוביל שסתומים שחוק, וגומייות שסתום שחוקה.

אנא חזור לעדכן אחרי החלפת המאריך.

מיותר לציין שאין להשתמש בשמן חצי סינטטי, ולעבור מידית לשמן מינרלי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...