Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עצרו לי אגזוז במכס - מה עושים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עצרו לי במכס בתל-אביב חבילה עם אגזוז.

האגזוז מקורי אך משומש.

במשרד התחבורה אישרו רק אם האגזוז חדש ולא משומש ולידיעתי האיסור ליבוא חלקים משומשים חל רק על מוצרי בטיחות.

מישהו יכול לעזור לי בנושא ?

האם יש איזה מסמך שאפשר באמצעותו לגשת למכס ולהוכיח להם שמותר ליבא את החלק ?

תודה, גלעד.

פורסם

לצערנו אגזוז הוא חלק מאביזר בטיחות. בלעדיו או במידה ויש בו ליקוי - הרכב לא עובר טסט.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם
לצערנו אגזוז הוא חלק מאביזר בטיחות. בלעדיו או במידה ויש בו ליקוי - הרכב לא עובר טסט.

בני ***ות , זה מה שיש לי לומר על משרד התחבורה הזה.

גם קרע קטן במושב של הקטנוע לא עובר טסט !!!

טוב נו נראה איך מסבנים אותם מחר, תודה.

פורסם

עמדתי באותה סיטואציה, וזה אכן מרגיז מאוד.

בסופו של דבר הצלחתי להכניס את כל החלקים, ואני מאמין שגם אתה תצליח, אם תדבר אל ההגיון של האדם הרלוונטי במשרד התחבורה.

כשייבאתי את מכוניתי, המוכר שלח (בנפרד, על אונייה אחרת שהגיעה לנמל אחר בהפרש של מספר שבועות מהרכב) מגוון חלפים, בינהם אגזוז, הגה, מיכל דלק, כולם משומשים.

כמובן שבמשרדי המכס הסבירו לי מיד שאין אפשרות להכניס את החלפים הללו, מכיוון שמדובר בחלפים בטיחותיים משומשים.

למרות שהאינסטינקט הראשוני שלי היה להסביר לאותה פקידה מה דעתי עליה ועל מעסיקיה, גייסתי את כל האנרגיות החיוביות שלי, ובחיוך רחב הסברתי לה שמדובר ברכב אספנות, שייצור חלפים חדשים עבורו הופסק לפני שלושים שנה.

הוספתי והסברתי שמכיוון שהיצע החלפים בישראל אפסי, משמעות ההוראה הזו היא שבכל קלקול ולו הזעיר ביותר, הרכב יושבת לנצח.

לחילופין, המשמעות היא שאשתמש ברכב בלתי תקין, כיוון שהמדינה אוסרת עלי לייבא חלף משומש אך תקין -ואז איש לא ירוויח מישומה של התקנה הזו.

הסברתי שאני מבין היטב את ההגיון שבתקנה הזו - היא נועדה למנוע יבוא מסיבי של חלפים משומשים לכלי רכב מודרניים, להם ניתן להשיג חלפים מקוריים - אבל הסברתי שרכב אספנות הוא מקרה אחר לחלוטין.

להפתעתי מצאתי אוזן קשבת. התחילו לרוץ טלפונים הלוך ושוב משם למשרד התחבורה, לבחורה שאחראית על רשיונות יבוא.

בסופו של דבר הצעתי לחתום על הצהרה לפיה כל החלפים מיועדים לשימושי האישי ברכב שלי, אני מתחייב שלא למכור אותם ולא להעבירם לאיש, ומתחייב להשמידם באם אשבית את הרכב.

חתמתי, כל החלפים שוחררו.

אני מאמין שאם תגייס סבלנות רבה, גישה חיובית ויכולת להסביר את ההגיון שביבוא חלפים משומשים לרכב עתיק, תקבל את האישור המיוחל.

כאמור, ייתכן שבסופו של המו"מ תצטרך להציע "סולם לירידה מעץ" בדמות הצהרה כתובה או משהו בדומה.

אתה פשוט חייב להזכיר לעצמך כל העת שמשרד התחבורה לא עושה זאת מרוע.

יש הגיון בתקנה הזו כשמדובר במכוניות מודרניות. הנושא של רכבי אספנות פשוט זר לחלוטין לאדם הממוצע, ופקיד המכס כלל לא מבין את המצב המיוחד מבחינת זמינותם של חלקים חדשים.

הערה : כמובן שכל האמור מבוסס על ההנחה שהאגזוז מיועד לרכב אספנות. אם זה לא המצב, שכח מזה.

פורסם

ומה אם תסכים לשלם עליו מכס ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אתה פשוט חייב להזכיר לעצמך כל העת שמשרד התחבורה לא עושה זאת מרוע.

יש הגיון בתקנה הזו כשמדובר במכוניות מודרניות. הנושא של רכבי אספנות פשוט זר לחלוטין לאדם הממוצע, ופקיד המכס כלל לא מבין את המצב המיוחד מבחינת זמינותם של חלקים חדשים.

אין בכך שום הגיון וזוהי פגיעה חמורה בחרות הפרט ובזכותו הקניינית.

הרי אין מגבלה שאוסרת התקנת חלק חילוף משומש (הרי לשם כך קיימים מגרשי הגרוטאות, לא?)

האם קיים איסור על התקנת מפלט אחורי מפירוק? כל עוד הוא תקין (והרי הוא יבדק במהלך הרישוי השנתי) זה לא מעניינו של איש אם הוא חדש מהשקית או פורק מרכב אחר, כל עוד הוא תקין.

ולכן אין שום הגיון באיסור יבוא חלפים משומשים לרכב (גם אם הם "בטיחותיים").

ואגב העובדה שהם בחרו לעגל פינות בנוגע לחלפים המיועדים לרכבך (בצדק או שלא בצדק וזה נושא הדיון) הרי שזה רק מחזק את דעתי שאיש כישר בעינו יעשה וזו ללא ספק רפובליקת בננות...

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני חושב שהתקנה הזו נקבעה מבלי שמישהו חשב על רכבי אספנות.

להזכירך, קיימת תקנה דומה האוסרת על יבוא כלי רכב משומשים, והיא אינה חלה על רכבי אספנות, אותם מותר לייבא.

עובדה זו מוכיחה שהמחוקק כן מבין שיבוא רכב אספנות משומש אין דינו כיבוא רכב משומש לשימוש רגיל.

משום כך, אין שום סיבה שתקנות אספנות לא ישונו כדי לאפשר יבוא חלפים משומשים מחו"ל, כל עוד היבוא מבוצע ע"י בעליו של הרכב, לשימושו האישי וללא כוונה מסחרית.

פורסם

להזכירך, קיימת תקנה דומה האוסרת על יבוא כלי רכב משומשים,

וזו לא תקנה מטומטמת?

איזה הגיון יש למנוע יבוא רכב "לא חדש".

מי שמתאים לו שיביא מה שהוא רוצה (ע"פ התנאים של יבוא אישי חדש) יעמוד בעמדת הרישוי לצורך בדיקת תקינות ויאללה לדרך.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני בהחלט מסכים שזו תקנה מטופשת, והיא אינה התקנה המטופשת היחידה בכל הנוגע לענייני רכב.

עם זאת, אני חושב שבמקרה של התקנה האוסרת יבוא חלפים משומשים לרכבי אספנות מדובר פשוט בחוסר תשומת לב של המחוקק, ולא בהחלטה מודעת.

הרי המחוקק כן מאפשר לייבא מכונית שכל הרכיבים בה משומשים. אז מה ההבדל אם מייבאים רק את האגזוז שלה ?

פורסם
וזו לא תקנה מטומטמת?

איזה הגיון יש למנוע יבוא רכב "לא חדש".

מי שמתאים לו שיביא מה שהוא רוצה (ע"פ התנאים של יבוא אישי חדש) יעמוד בעמדת הרישוי לצורך בדיקת תקינות ויאללה לדרך.

ביטול המניעה של יבוא רכב משומש {מעל 3 שנים אם אני לא טועה} ימוטט את שוק הרכבים המשומשים בישראל.

ביטול המניעה יגרום לייבוא מאסיבי של רכבים משומשים.

גם לאחר חישוב המיסים והמשלוח, המחיר יהיה נמוך משמעותית ממחיר המחירון של רכב דומה בארץ.

:shock:
פורסם
ביטול המניעה של יבוא רכב משומש {מעל 3 שנים אם אני לא טועה} ימוטט את שוק הרכבים המשומשים בישראל.

גם לאחר חישוב המיסים והמשלוח, המחיר יהיה נמוך משמעותית ממחיר המחירון של רכב דומה בארץ.

ואם נמשיך עם זה הלאה - יהיה פחות כדאי לקנות מכונית חדשה בגלל הפער הגדול למשומשת - ומי שיפסיד - המדינה תפסיד את מכרה הזהב של המיסים

פורסם

בדיוק,

בנוסף לכך,איסור יבוא חלקים משומשים נועד על מנת למנוע יבוא של חלקים ללא מכס או תשלום מכס נמוך.

הרי קיימות בארץ פירוקיות חוקיות({ואין שום ספק למה זה חוקי} שמוכרות חלפים משומשים בצורה חוקית, למה משרד התחבורה לא מפקח עליהן?!

במקרה של יבוא מחיר חלפים משומשים יכול להיות אפסי,מה יקרה אם יגיעו חלקים כאלה שיהיו פטורים ממכס?!

בכל מקרה ידוע שמדובר בחוק דרקוני שמטרתו היא להגביל את היבוא, ואני לא חושב שהיה למישהו ספק בכך.

חוץ מזה אני לא רואה שום חלק ברכב שהוא לא בטיחותי פרט לדברי קוסמטיקה.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

ברוב המקרים,רכב חדש יהיה בטוח יותר ומזהם פחות מרכב משומש. האינטרס הוא למנוע הזדקנות של צי הרכב הנע בדרכים ואי אפשר להאשים את השלטונות בענין זה.

בעבר היתה בעולם גישה ליברלית יותר,היום יותר ויותר מדינות אוסרות או מקשות על יבוא רכב ישן ועושות הכל כדי להוריד רכבים ישנים מהכביש. במקביל יש הכרה בקבוצה מיוחדת - רכבי אספנות לתחביב וטוב שכך..

בין זה ולבין שיעור המס שמוטל על רכבים אין קשר,שיעור המס זהה וגבוה מאד אבל אנחנו גם מדינה עם "צרכים מיוחדים" וזאת למרבה הצער.

צודק ארנון שבענין רכבי אספנות הגישה צריכה להיות שונה ולו רק משום שמדובר בתחביב חוקי ואף רצוי לחברה מחד ומאידך אין ברוב המקרים אלטרנטיבה אמיתית להשגת חלפים "חדשים". עדיף חלק משומש ותקין על קומבינה חדשה.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אם זו הסיבה שמאחורי מניעת היבוא, צריך לאסור גם יבוא בגדים, אוכל וכל מוצר אחר שמיוצר גם בארץ. חזרה לשנות ה-50.

האמת שיש בטענתך הגיון. חיפוש מהיר ב- Ebay מצא BMW 735 משנת 2000 שנמכרה ב- 4500$ (בערך 18,000 ש"ח).

כולל הובלה לישראל + מיסוי: 40,000 ש"ח.

באתר Yad2 מתפרסמת כרגע BMW 740 משנת 2000. מבקשים עליה 110,000 ש"ח.

פורסם
ברוב המקרים,רכב חדש יהיה בטוח יותר ומזהם פחות מרכב משומש. האינטרס הוא למנוע הזדקנות של צי הרכב הנע בדרכים ואי אפשר להאשים את השלטונות בענין זה.

בעבר היתה בעולם גישה ליברלית יותר,היום יותר ויותר מדינות אוסרות או מקשות על יבוא רכב ישן ועושות הכל כדי להוריד רכבים ישנים מהכביש. במקביל יש הכרה בקבוצה מיוחדת - רכבי אספנות לתחביב וטוב שכך..

מסכים איתך לחלוטין

בין זה ולבין שיעור המס שמוטל על רכבים אין קשר,שיעור המס זהה וגבוה מאד אבל אנחנו גם מדינה עם "צרכים מיוחדים" וזאת למרבה הצער.

.

ההבדל העיקרי הוא שלמרות שהמס הוא זהה, המחיר הסופי של יבוא רכב חדש יהיה פחות או יותר דומה למחיר המחירון של רכב דומה בארץ.

ברכבים משומשים ישנים יותר זהו לא המצב....

דוגמאות לא חסר...

פולקסוואגן טוארג2004 תעלה מחיר בסיס בערך 16000 יורו , סה"כ 36000{בערך} היא בארץ....

פחות מ200000 שקל {לפני החזר מס במדינה בה נקנה הרכב}

בארץ רכב דומה נמכר ב...260000

23% הבדל....

אם תחשוב שאנשים מתלבטים בקנייה על הפרשים של אחוזים בודדים , נתון זה מאוד משמעותי!

הנתונים מתייחסים לאירופה שם המחירים יקרים בהרבה מהמחירים בארה"ב למשל {יבוא משם יביא לחיסכון גדול בהרבה}!

במצב כזה, מעטים הם האנשים שייקנו את הרכב בארץ.....

מיותר לציין איזו מכה זאת תהיה לשוק המשומשות!

:shock:
  • תוכן חדש...