Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא התכוונתי שכל מה שמיוצר בסין זה חרא. יש חברות רבות וטובות בעולם שמייצרות את מיטב מוצריהן בסין. סתם לדוגמא כמעט כל נעלי נייקי מיוצרות בסין, זה אומר שזה חרא? בכלל לא, בגלל שהחברה היא חברה עם שם שהעתיקה את פס הייצור הטוב והאיכותי שלה לסין. אבל, חברות שמקורן בסין ומייצרות שם, רובן המוחלט מפוקפק משהו.

אותו דבר לגבי חברות צמיגים מוכרות שמייצרות בטורקיה\פולין\אנערף, האייכות של פס הייצור תהיה האיכות המקורית של המותג.

פורסם

ננסה לסכם את הסיפור.

יתרונות לחליפי + טיפול במוסך רגיל:

1. זול יותר.

חסרונות לתחליפי + טיפול במוסך רגיל:

1. אין היכרות מדוקדקת ומעמיקה של המוסכניק עם הרכב.

2. לא מתלהבים לבדוק את הרכב ולהציע תחזוקת מנע שלו - משתלם יותר למוסכניק לחיות מתחזוקת שבר - היא נוטה להיות יקרה יותר למשתמש, דהיינו - טובה יותר למוסכניק.

3. חלקים שמחזיקים פחות זמן מהמקורי, איכותיים פחות מהמקורי - ומורידים את איכותו הכללית של הרכב.

4. אין שום יתרון בעת המכירה, הווה אומר - התפשרות במחירון מול בעלי הרכבים האחרים.

יתרונות למקורי + טיפול במורשה:

1. היכרות מעמיקה ומדוקדקת של המכונאים ואנשי המקצוע עם הרכב.

2. בדיקה מקיפה של כל מכלולי הרכב ואיתור בלאי שעלול לגרום נזק בעתיד הקרוב.

3. חלקים שמחזיקים כמה זמן שייעד להם יצרן הרכב במקור - שומרים על איכותו של הרכב ועל מקוריותו.

4. בעת המכירה הרכב יימכר במהירות ומעל המחירון בכמה אלפים טובים.

חסרונות למקורי + טיפול במורשה:

1. יקר יותר.

ועכשיו שכל אחד יעשה את החשבונות שלו.

נכון, יש יוצא מן הכלל גם כאן - יש מוסכים שאינם מורשים שהם די מתמחים ברכבים ספציפיים, או שהם פשוט מקצועיים מאוד. ועדיין, הכללים שניסחתי כאן תופסים ב99% מהמקרים במציאות הישראלית.

די ברור שאת הקסארה שלי אני מתחזק רק עם חלקים מקוריים - ואני יודע שבבוא היום, בעוד 5 שנים כשהיא תימכר ותהייה שווה במחירון 5 אלף ש"ח, אני אוכל למכור אותה בקלות ב-10, במקום למכור אותה ב-2000. ה-8000 ש"ח הללו מתקזזים לי עם העלויות הגבוהות של המוסך המורשה.

פורסם

מי אמר שסחורה סינית זה זבל? יש לי סט סרוויס מייד אין צ'יינה - אחלה של דבר! עומד בארון ונראה יופי של דבר..עד היום לא נשבר ולא כלום, כמו חדש...

מנסיון - התושבות התחליפיות לא מחזיקות מים - אורך חיים קצר במיוחד, שיכוך רעשים והעברת רעידות ירודה ולפעמים גם לא ממש מתאימים למקומם (עוות מכאני של החלק). במודלים מסויימים עלול לגרום לשברים לברקטים שלהם.

פורסם

סיפור שהיה - רכשתי פעמון תחליפי לקאיה קלארוס - רק בגלל לחץ זמן - היה חשוב לי להשמיש את הציריה במהירות.

כשבאו לשים את החישוק של הABS על החלק - הסתבר שהדיאמטר שלו לא התאים.

CUT A LONG STORY SHORT

רכשתי באותו יום ציריה משומשת מפירוק. החלק הסיני חזר לחנות.

מסקנה?

שכל אחד יסיק לבד את המסקנה.

פורסם

בוא נגיד שבחלקים תחליפיים כל חברה לגופה, תחליפים כמו valeo למשל לא נופלים מחלפים מקוריים ואפילו משמשים כOEM אצל יצרני רכב מסויימים.

פורסם

כשאני מדבר על תחליפי אני מדבר בעיקר על החלקים הסיניים עלומי השם.

בליאונה למשל - דאגתי שכמעט הכל יהיה תחליפי, מהחברות היקרות ביותר והטובות ביותר.

סמוך על עם ישראל שזה לא המקרה ב99% מהמקרים.

פורסם

תודה אנשים על כל התשובות.

כנראה אני אלך על חלק מקורי (מוסך מורשה) מכיוון שעד עכשיו טיפלתי באוטו רק במוסכים מורשים.

(למרות שעדיין קצת כואב לי להוציא כפול על חלקים מקוריים....).

פורסם
ננסה לסכם את הסיפור.

יתרונות לחליפי + טיפול במוסך רגיל:

1. זול יותר.

חסרונות לתחליפי + טיפול במוסך רגיל:

1. אין היכרות מדוקדקת ומעמיקה של המוסכניק עם הרכב.

2. לא מתלהבים לבדוק את הרכב ולהציע תחזוקת מנע שלו - משתלם יותר למוסכניק לחיות מתחזוקת שבר - היא נוטה להיות יקרה יותר למשתמש, דהיינו - טובה יותר למוסכניק.

3. חלקים שמחזיקים פחות זמן מהמקורי, איכותיים פחות מהמקורי - ומורידים את איכותו הכללית של הרכב.

4. אין שום יתרון בעת המכירה, הווה אומר - התפשרות במחירון מול בעלי הרכבים האחרים.

יתרונות למקורי + טיפול במורשה:

1. היכרות מעמיקה ומדוקדקת של המכונאים ואנשי המקצוע עם הרכב.

2. בדיקה מקיפה של כל מכלולי הרכב ואיתור בלאי שעלול לגרום נזק בעתיד הקרוב.

3. חלקים שמחזיקים כמה זמן שייעד להם יצרן הרכב במקור - שומרים על איכותו של הרכב ועל מקוריותו.

4. בעת המכירה הרכב יימכר במהירות ומעל המחירון בכמה אלפים טובים.

חסרונות למקורי + טיפול במורשה:

1. יקר יותר.

ועכשיו שכל אחד יעשה את החשבונות שלו.

נכון, יש יוצא מן הכלל גם כאן - יש מוסכים שאינם מורשים שהם די מתמחים ברכבים ספציפיים, או שהם פשוט מקצועיים מאוד. ועדיין, הכללים שניסחתי כאן תופסים ב99% מהמקרים במציאות הישראלית.

די ברור שאת הקסארה שלי אני מתחזק רק עם חלקים מקוריים - ואני יודע שבבוא היום, בעוד 5 שנים כשהיא תימכר ותהייה שווה במחירון 5 אלף ש"ח, אני אוכל למכור אותה בקלות ב-10, במקום למכור אותה ב-2000. ה-8000 ש"ח הללו מתקזזים לי עם העלויות הגבוהות של המוסך המורשה.

שכחת את השילוב המנצח:

שימוש בחלק מקורי + מוסך רגיל שאתה סומך עליו

יתרון : זול יותר מטיפול במוסך מורשה שאולי על הנייר עושים את כל מה שציינת, אבל בפועל יודעים לחפף היטב.

יתרון : לא התפשרת על איכות החלק

יתרון : אדם שאתה סומך עליו טיפל ברכב ולא ילד מתלמד שעושה את זה על חשבונך במוסך המורשה.

חסרון : אין רישום בספר הטיפולים במחשב במוסך המורשה.

אני לא מתפשר על איכות החלק, וגם לא מתפשר על איכות העבודה, לכן כניסה למוסך מורשה כלקוח מזדמן הינה הימור מבחינתי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...