Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי פורד פוקוס 2001 ויש שני דברים שאני צריך להחליף באוטו.

האחד זה תושבת מנוע ימין שאמרו לי שקרועה והשני זה הברקסים הקדמיים והאחוריים.

בואו נתחיל קודם מתושבת המנוע הימין, במוסך מורשה רצו בסביבות ה- 850 ש"ח לפני מע"מ ועבודה

ובלא מורשה (חלק לא מקורי) ביקשו בסביבות ה- 500 ש"ח....

לנושא הברקסים - במורשה רצו כ- 900 ש"ח לקדמי ו- 900 ש"ח לאחורי, סה"כ כ- 1800 ש"ח

ובלא מורשה רצו סה"כ בסביבות ה- 1000 ש"ח....

השאלה שלי היא: האם "שווה" להוסיף את ה 400-500 ש"ח לחלק מקורי לתושבת מנוע (כ- 800 ש"ח הבדל על הברקסים)

או שמספיק ללכת על חלק לא מקורי??

אני פשוט קצת מפחד ללכת על חלקים שהם לא מקוריים למרות שהם כמעט חצי מחיר! מחלק מקורי....

תודה, שי.

פורסם

מחירי מוסך מורשה יקרים בד"כ בהשוואה למוסכים כלליים.

ככל שהרכב חדש יותר עד לפחות תום תקופת אחריות שווה לטפל במורשה הלמען השקט הנפשי.

אחרי 3 שנים- זה כבר שיקול דעתו של מחזיק הרכב.

חוץ מזה אולי במורשה ישימו חדש ובמוסך אחר חלקים תחליפיים,זה לא מוריד מערך הרכב ולא מאיכות הנסיעה.

סה"כ חלק לא מקורי יחזיק קצת פחות ממקורי וגם זה לא תמיד נכון.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני החלפתי ביום שישי תושבת מנוע מרכזית עליונה,שמו לי תושבת לא מקורית שאלתי את המוסכניק לגבי ההבדל בין המקורית לחליפית, לטענתו לא היה צורך להשקיע בתושבת מקורית שעולה כמה מאות יותר ולא עולה באיכות מהחליפית. מבחינתו הוא יכל לעשות עלי עוד כמה שקלים אם היה שם לי מקורית.

התושבת החליפית כולל עבודה ומע"מ עלתה לי 485ש"ח.

פורסם

אם חלק חליפי מסויים הוא מחברה מוכרת ובעלת מוניטין, הוא יהיה לא פחות טוב מחלק מקורי, ובד"כ גם זול יותר.

בד"כ החשש צריך להיות מחלפים שמיוצרים בסין - שהיא מקור החאפריות (אם לא מכלילים את ישראל:lol:).

פורסם

לדעתי, ניתן לראות כי ההשקעה מחזירה את עצמה פעמיים:

1. באיכות נסיעה לאורך זמן ובחלקים שמחזיקים כמות כפולה של זמן.

2. ביום המכירה - מכונית שטופלה במוסך מורשה עם חלקים מקוריים תימכר מעל המחירון, בעוד מכונית שטופלה במוסך רגיל עם חלקים תחליפיים תימכר בכמה אלפים מתחת למחירון.

מבחינת כסף - אם במהלך כל שנה הוצאת 1000 ש"ח יותר, ונסעת 4 שנים = 4000 ש"ח הוצאת על שמירת המקוריות של הרכב ועל טיפולים איכותיים.

ביום המכירה - הפוקוס שלך תימכר ב2000 ש"ח יותר ובמהירות שיא. אם תטפל במוסך רגיל, היתרון נשחק, אתה מתפשר - ומוכר ב2000 ש"ח מתחת למחירון (במקרה הטוב).

אז האם הסיפור של מוסך מורשה יוצא כ"כ יקר, בסופו של יום?

תעשה את החשבון לבד.

אגב - כל זה תקף כמובן למכוניות שיש משמעות לחלקים המקוריים - כאלה שטופלו כל חייהן במורשה, או סתם מכוניות חדשות.

בליאונה הישנה שלי שמתי רק חלקים תחליפיים, ואני מניח גם FEREZ בפיזו' שלו לא שם חלקים מקוריים עם סמל האריה.

גילוי נאות: הכותב מטפל בקסארה שלו אך ורק במוסכים מורשים.

פורסם

אין צורך לרכוש בלמים במוסך היבואן אך יש לשים לב לרכוש בלמים איכותיים מחברה מוכרת

לגבי התושבות, לרוב תושבות לא מקוריות יעשו בעיות, לדוגמא: במאזדה רוב התחליפיות לא יעשו עבודה טובה ויתבלו מוקדם מהצפוי, כמובן שניתן למצוא תחליפי תואם מקור שיהיה זול יותר וישמור על איכות גבוה ולבצע את העבודה במוסך טוב שאינו מרכזי.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

רק רוצה לומר מילה להגנת הסינים:

גם חלקים מקוריים מיוצרים בסין. סין זו לא מילה גסה. הם אולי עבדים של המערב, אבל לא זו הנקודה.

הבעיה היא שמפעל שמייצר מוצר מסויים לחברה מסויימת, שבודקת ומשקיעה בחומרי גלם טובים, לומד את השיטה לייצר, קונה חו"ג זול יותר (לעיתים משמעותית, וכך גם האיכות) - ומייצר 'מותג' חליפי שנראה 1:1 מול המקורי, אך כמובן שיחזיק פחות.

לכן אל לכם לפחד מהכיתוב MADE IN CHINA, כל עוד השם מאחורי המוצר הוא מוכר ובעל מוניטין.

יום נעים.

ונקודה נוספת: האחריות על רכב חדש חלה גם כאשר מטפלים במוסך שאינו מורשה יבואן. זה בחוק.

פורסם

תן דוגמא ליצרן OEM סיני?

אני לא קונה את זה.

אין חלק ברכב שלי ,כולל פילטרים ודברים פשוטים, שלא מוטבע עליו MADE IN GERMANY (למשל)

בנוגע לפוקוס : הייתי שם תושבת מנוע מקורית, וברקסים איכותיים מחברה מוכרת "תחליפיים".

למוסכניק זה נראה אולי ויזואלית 1 ל1, אבל הזמן שיעבוד עד שהתושבת התחליפית תתבלה (במידה ומדובר בחלק שהוא לא באותה איכות כמו המקורי)

יהיה קצר משמעותית ובסופו של דבר תידרש להוצאה גדולה יותר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ונקודה נוספת: האחריות על רכב חדש חלה גם כאשר מטפלים במוסך שאינו מורשה יבואן. זה בחוק.

רק הוספה קטנה, במידה ומבצעים טיפול במוסך לא מורשה, הרי שדבר זה לא יופיע בהיסטוריה במחשבי הרשת. זאת הסיבה שחשוב מאוד לשמור חשבונית כמה שיותר מפורטת של ביצוע טיפול.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

מתי תבינו שכול מה שמגיע מסין=שווה זבל.

נכון שיש יצרני רכב שמייצרים חלקים בסין אבל ! החלקים מיוצרים לפי מפרטים/דרישות/בקרת איכות של הייצרן ! ויש הבדל גדול.

כאחד שעובד בתעשייה כבר 20 שנה ועבדתי מול חברות גרמניות/שווצריות בתחום המכניקה (קבלנות משנה) ולצערי גם לחברות שלנו היה קשה לעמוד בדרישות האיכות שלהם למרות שהמוצר שלנו נמכר בארץ ובחו"ל.

מערכת התקינה ובקרת האיכות שלהם זה לא מה שקיים אצלינו, סאחבקיות/חברים.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא מזמן החלפתי את הרפידות הקידמיות בברקסים : חליפי 250 ש"ח כולל עבודה

מניסיוני החליפי מתבלה מהר יותר ועושה רעש כמו מונית (מצפצף בעצירה)

פורסם

לי אישית הייתה פוקוס 2002. לגבי דיסקים אני יכול להגיד לך אל תקנה מקורי... החלפתי רפידות וצלחות קדמי LUCAS

עלה לי 700 ש"ח. התקנה פשוטה מאוד. הרבה יותר טוב...:-) וזול יותר ממוסך מורשה.

פורסם

תעלה את השאלה בפורום פילוסופיה.

אם להיות לירי משהו אז אומר שהתשובה פשוטה אך טפשים לא מבינים אותה.

שימוש בחלק מקורי משתלם מכל הבחינות, גם ביצועים, גם אמינות וגם אורך חיים. לכן אם אין כוונה למכור את הרכב תוך זמן קצר בהחלט שווה להשקיע גם כפול בחלק מקורי.

כמובן שאני לא מתייחס כלל לסוגיה של מוסך מורשה או לא, זה ויכוח אחר לחלוטין. בנוסף כמובן שזוהי דעתי האישית, אני דיי משוכנע שברוב מוחלט של המקרים ניתן להוכיח זאת באופן מדעי ו/או סטטיסטי.

פורסם

את התשובה שלי אני מחלק לשני חלקים

מוצר חליפי יכול להתפס כטוב (אם "משפרים" את הרכב והעלות בד"כ גבוהה המפריט המקורי) או כלא טוב (אם פשוט קונים חליפי בתמורה למחיר נמוך יותר)

אם תשים בולמים משופרים או בלמים משופרים או כל חלק משופר - הרי שיפרת את איכות וביצועי הרכב ואז ערך הרכב יעלה.

אבל היות ואתה מדבר על טיפולים שוטפים יש לזה משמעות אחרת.

זה שאלה כספית ותפיסתית - האם אתה משקיע בנקיון הרכב שלך?

האם אתה משקיע בחומרים המתכלים שאתה שם ברכב - האם אתה שם שמן חצי סינטטי כל שהוא או משקיע בשמן של היבואן (או חליפי באיכות גבוהה לא פחות - אם לא יותר(? האם אתה משתמש במים רגילים לקירור או קונה את נוזל הקירור המתאים?

לחלק מקורי יש משמעות עיקרית - החברה בדקה וייצרה את הרכב לפי מפרט מסויים.

עכשיו - זה לא אומר שחלק חליפי לא יהיה טוב - אבל המצב האופטימלי לרכב זה להשאר כמו שהוא יצא מהחברה, עם אותם מכלולים.

עכשיו לחלק השני - התפיסתי...

כשאתה תבוא לרכוש את הרכב הבא שלך, האם תהייה מוכן לשלם מעל למחירון לרכב שנהגו יראה לך היסטוריית טיפולים מפורטת במוסך המורשה, שטיפל ברכב בזמן וכמו שצריך וכמו שמנחה היצרנית - לעומת רכב אחר שרק במכון טסט תוכל להתרשם מאיכותו המכאנית - וכולנו יודעים כמה מעט אינפורמציה טובה ניתן להשיג שם...

אני לא אומר לך לך תתקן במוסך מורשה ותשים רק חלקיםפ מקוריים - אבל תבין שיש אנשים שזה חשוב להם ושיהיו מוכנים לשלם יותר על רכב מטופל כמו שצריך - דווקא בגלל החאפריות הישראלית שהוזכרה במרומז, אנשים מעריכים בעל רכב שהשקיע ברכב.

אני מטפל בשני הפוקוסים שלי במוסך מורשה, אחד 2005 והשני 2001 - אני מחליף חלקים מקוריים - ואם יכולתי להחליף לבלמים קרמיים יכול להיות שהייתי מחליף - פאבל לא הייתי מחליף בחליפיים...

בכל מקרה - אל תעבוד עם מוסך חאפר - גם עם חליפי וגם אם יותר זול, אל תלך בהכרח על ההכי זול

קראתי עכשיו את הת'רד הזה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=194096

זאת דוגמא למוסך לא מורשה - אני יכול להגיד לכם, מנסיון, שלפחות המוסך המורשה שאני ניגש אליו עם הפוקוסים שלי - בודק את כל המכלולים - מוסך מורשה מחוייב לבדוק מערכות של הרכב, גם אם אין תלונה עליהן וגם אם הן לא אמורות להיות מטופלות באותו טיפול.

אני עם הרכב של אישתי (2001) יצאתי בנזק כספי גבוה מהטיפול האחרון - למעלה מ-4000 שקל בטיפול 120 (שגם ככה יוצא יקר בגלל טיימינג וכו) - אבל אם לא היו מחליפים חלקים שהתבלו יתכן והנזק היה גבוה יותר בעתיד.

זאת בדיוק הדוגמא המצויינת למוסך - שגם אם הוא אחלה ולא חאפר - לא נותן לרכב שלכם את תשומת הלב המלאה...

מה שאני מרגיש שהרכבים שלי מקבלים בעת טיפול במוסך המורשה!

טכנולוגיה מתקדמת

http://www.mfkeyboards.com

• תוכן חדש...