Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מחר נוסע לבדוק רכב פונטו ספייס 2003 יד ראשונה הוא רוצה 39,500 שקל הרכב עבר 107,500

יש לי כמה שאלות חשובות

1)על מה להקפיד בבדיקה?(ספציפית לרכב הזה)

2)איך התיבה האטומטית של הפונטו ספייס?

3)שאלה כללית:מתי בדיוק שינו את צורת הפנסים הקדמיים של הפונטו ספייס?

4)איך הרכב מבחינת דלק ואמינות?

5)האם כל החלונות ברכב חשמליות או שיש ידניות?

6)במידה וקניתי את הרכב על מה להקפיד בטיפולים של הרכב וכל כמה זמן

אם אתם מכירים מקום שמוכר פונטו ספיס בן שנים 01-03 אוטומטיות אם כן אני השאירו לי טלפון של המקום

6)השאלה הכי חשובה בשבילי

אני בן 21 אני קונה את הרכב הראשון שלי אני מרוויח בסביבות ה-5000 שקל בחודש במידה ואני נוסע 5 פעמים בשבוע לעבודה שהיא

במרק של 15 דקות(נסיעה בין עירונית) נסיעה ממני ואני יוצא לנסיעות של חצי שעה פלוס פעמיים בשבוע מקסימום כמה "בערך" יצא לי על דלק כל חודש(זה ממש חושב לי לדעת).

7)אם מישהו מכיר מקום שנותן ביטוח לנהגים צעירים במחירים טובים אני מאוד יעריך זאת כרגע ההצעה הכי טובה שקיבלית זה מקיף+חובה ב 6200 ש"ח שזה המון על לדעתי

8)בממוצע כמה כסף עולה להחזיק רכב מבחינה כספית כל חודש (טפיולים+דלק וכו')

תודה ענקית

פורסם

3)שאלה כללית:מתי בדיוק שינו את צורת הפנסים הקדמיים של הפונטו ספייס? בשנת 2004

5)האם כל החלונות ברכב חשמליות או שיש ידניות? לא, מאחורה החלונות לא חשמליים.

6)במידה וקניתי את הרכב על מה להקפיד בטיפולים של הרכב וכל כמה זמן, אם הרכב יד ראשונה, לבעל הרכב אמורה להיות חוברת טיפולים, אותה הוא קיבל עם הרכב, תשתמש בה. תנסה לקבל גם קבלות על כל הטיפולים, שהוא ביצע, לפי זה תדע, מתי צריך לעשות את הטיפול הבא. אם אין את הדברים האלו, תעשה מיד אחרי הרכישה טיפול גדול.

6)השאלה הכי חשובה בשבילי

אני בן 21 אני קונה את הרכב הראשון שלי אני מרוויח בסביבות ה-5000 שקל בחודש במידה ואני נוסע 5 פעמים בשבוע לעבודה שהיא

במרק של 15 דקות(נסיעה בין עירונית) נסיעה ממני ואני יוצא לנסיעות של חצי שעה פלוס פעמיים בשבוע מקסימום כמה "בערך" יצא לי על דלק כל חודש(זה ממש חושב לי לדעת). כ 700-750 ש"ח לחודש, בחישוב מאוד מאוד גס.

8)בממוצע כמה כסף עולה להחזיק רכב מבחינה כספית כל חודש (טפיולים+דלק וכו')

זה לא רק טיפולים ודלק, זה גם תקלות לא צפויות, ביטוח, טסט, ירידת הערך של הרכב, ומימון הסכום, שהשקעת ברכישה (כלומר אם היית מפקיד את ה 40000 האלו בבנק, ולא רוכש רכב, היית מרוויח אחוזים מסויימים)

אחזקה חודשית של רכב כמו שלך, שכוללת ביטוח, טסט, דלק, ירידת ערך וטיפולים, ולא כוללת את מחיר הרכב עצמו - ובתנאי, שלא יהיה תקלות גדולות ויקרות - כ 2000 ש"ח לחודש.

בהצלחה.

פורסם

שלום

1)נראה לי שקצת הגזמת 2000 שקל בחודש על הוצאות רכב

אולי תפרט יותר על מה בדיוק ההוצאות ואיך אני בדיוק מפסיד כסף מירידת ערך של רכב הרי אני בפועל לא משלם על זה

2)במידה ואין לי שום הלוואה ואת הביטוח אני משלם בתשלום אחד וכל מה שנשאר לי לשלם זה דלק+טיפולים כמה זה יהיה(לי זה נראה יותר בסביבות ה-1000 שקל בחודש מקסימום.

3)שאלתי מישהו והוא אמר לי שלפי הנתונים שהבאתי לו ולפי הרכב(פונטו ספייס)זה נראה לו הוצאה חודשית על רכב של בערך 550-600 שקל האם אתה בטוח שזה 700-750 שקל

פורסם
שלום

אולי תפרט יותר על מה בדיוק ההוצאות ואיך אני בדיוק מפסיד כסף מירידת ערך של רכב הרי אני בפועל לא משלם על זה

2)במידה ואין לי שום הלוואה ואת הביטוח אני משלם בתשלום אחד וכל מה שנשאר לי לשלם זה דלק+טיפולים כמה זה יהיה(לי זה נראה יותר בסביבות ה-1000 שקל בחודש מקסימום.

תעשה את החשבון לבד ותגלה. זה נתון שמשתנה, ויכול להגיע ל-2000 ש"ח בלי שום בעיה. הערכה גסה שלי, ומכיוון שזה אוטו יחסית חסכוני - בסביבות ה-1500 ש"ח לחודש.

3)שאלתי מישהו והוא אמר לי שלפי הנתונים שהבאתי לו ולפי הרכב(פונטו ספייס)זה נראה לו הוצאה חודשית על רכב של בערך 550-600 שקל האם אתה בטוח שזה 700-750 שקל

אכן נשמע יותר הגיוני

בהצלחה +1.

פורסם

חישוב מינימאלי:

ביטוחים -3,500 ש"ח

טסט -1000 ש"ח

ירידת ערך -5000 ש"ח (בסוף כשתמכור את הרכב -תפסיד את ההפרש בין רכישה למכירה)

כל אלה בשנה- סה"כ בסביבות 10K ש"ח.

תחלק ל 12 חודשים ותוסיף דלק+טיפולים

יוצא 1500 ש"ח לחודש שזה מינימום שבמינימום (בתנאי שאין תקלות בכלל).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בבקשה- חישוב :

לפי הערכה שלי אתה תיסע כ 1500 ק"מ בחודש.

צריכת דלק משולבת של פונטו היא בערך ליטר דלק ל 13 ק"מ.

ליטר דלק עולה 6.30

1500 לחלק ב 13=115 ליט דלק בחודש=726 ש"ח דלק בחודש או 8700 בשנה

ביטוח - רשמת 6200, נניח ותמצא זול יותר, ב 5000 לשנה

טסט - 1000 ש"ח לשנה.

ירידת ערך של הרכב - אתה קונה היום ב 40000, לאחר שנה הרכב שלך יאבד 12-15% מערכו, ניקח 13% = 5200

טיפולם ותקלות - נניח 2500 ש"ח (סכום זה יכול להיות גדול בהרבה, אם תיהיה תקלה רצינית, או אם תצטרך להחליף צמיגים או מצבר וכו' )

8700+5000+1000+5200+2500=22400 אחזקה שנתית.

שזה יוצא כ 1900 ש"ח לחודש.

אני הייתי מאוד אופטימי בסעיף ירידת ערך, לדעתי ירידת ערך בפועל תיהיה יותר גדולה, ולכן עיגלתי את הסכום ל 2000.

עריכה- קראתי שוב את ההודעה שלך מס'3.

לא נכון לא להכניס את עלות הרכב, עלות הביטוח וירידת הערך בחישוב אחזקה חודשית, כי דווקא עלויות עלו הן עלויות גדולות ומשמעותיות יותר מדלק וטיפולים.

אתה מפסיד ועוד איך מפסיד מירידת ערך.

אם היית קונה רכב חדש מהסוכנות ב 130 אלף ש"ח, נוסע בו שנתיים, ומוכר אחר כך ב 90000, עדיין לא היית חושב שאתה מפסיד? הרי הפסדת בשנתיים סכום גדול יותר ממה שעולה היום הפונטו שלך.

פורסם
שלום

בוודאי שאתה משלם את זה, נכון לא בצורה חודשית ובצורה שלא נראית מיד לעין אבל אתה חייב לקחת אותה בחשבון. קנית מוצר X שמחירו כיום Y בעוד שנה מחירו יהיה Y מינוס סכום מסוים, המינוס הזה מציין מספר שהוא ההפסד אותו הפסדת במהלך אותה תק' רק כי בחרת להחזיק את המוצר הזה אצלך. ניתן למעשה אפילו לומר שהפער בין המחיר הקנייה שקניית אותו (Y) למחיר שמכרת אותו (Y-) זהו העלות האמיתית שעלה לך הרכב (ללא הטיפולים והאחזקה השוטפת). אגב, אותו הפסד כספי, ניתן אפילו להגדיל אותו בחישוב מכיוון שניתן להראות שבאפיקים אחרים (בנק, בורסה וכו') ניתן היה להרוויח עם אותו Y סכומים מכובדים כך שלמעשה ההפסד הוא אפילו גדול יותר.

אלו היו שלושים שניות על מיקרו מאקרו ומה שביניהם.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

שאלה

1) האם אני שמרוויח 5000 ש"ח בחודש יכול לעמוד בהוצאות של הרכב שלאחר חישובים וכו' יצא לי בערך ביטוחים+דלק 900-950 ש"ח בחודש (בדקתי ואני נוסע בחודש בערך מקסימום 1000 ק"מ)מהבית לעבודה וחזור ופעם בכמה בשבוע נסיעה אחת ארוכה יחסית של חצי שעה-40 דקות

אין לי עוד הוצאות מלבד הרכב ועד היום חסכתי כל חודש בערך 4000

שקל בתוכנית חיסכון ואני לא רוצה שזה יכסח אותי בהוצאות ולכן אני מתלבט

האם שווה לי לקנות רכב או לא ?אני ממש רוצה אך חושש

2)כמו שכתבתי הרכב הוא פונטו 2003 אוטומטי מישהו יכול לומר לי איזה דגם זה

והאם עדיף להשקיע 39 אלף שקל ברכב 2003 או שעדיף להתפשר על 2001-2002 שעולים בסביבות 30 אלף שקל

ומהם בדיוק ההבדלים בין הספייס של 2001 ל-2003 ?

3)אני כבר מחפש חודשיים וחצי את הרכב ואני רואה שאין היצע כל כך גדול לספייס האוטומטית כמו שחשבתי האם הבחירה של בספייס טובה או שעדיף ללכת על רכב אחר(חושב לי עיצוב מודרני גם להיות,חסכוני,אמין,אוטומטי,חלקי חילוף זולים)נראה לי שהספייס זה הרכב

תודה

פורסם

אין הבדלים מהותיים בין הדגמים של 2001, 2002 ו 2003. דגמים אלו שווקו בארץ מאמצע שנת 2000 ועד אמצע 2004. נקראים גם Mk2.

הדגמים שבאו לאחר מכן נקראים Mk2B ושווקו בארץ בין החצי השני של 2004 ועד 2006.

השוני לא מסתיים בפנסים שונים, אבל אינו גדול אל מול השנים הקודמות.

בנסיעה בינעירונית רגועה ומתונה, צריכת הדלק תנוע בין 17 ל 19 ק"מ לליטר.

בנסיעה עירונית צריכת הדלק תהיה כ13.5 ק"מ לליטר.

לגבי צריכה משולבת, חשבון פשוט :)

(אלו נתונים שקיבלתי עם ה ELX הקודמת שלי.)

לגבי תיבת ההילוכים. בדגמי ה ELX אין תיבה אוטומטית, כי אם תיבה רציפה. היא נחשבת למוצלחת מאוד ובין השאר, תורמת לצריכת הדלק אל מול תיבה אוטומטית רגילה.

חפש ספר טיפולים מלא ומסודר במוסך מורשה וכמובן רכב שמצבו הכללי שמור ומתאים לך. אין בעיות מיוחדות עם הדגם הזה שניתן לגלותן בבדיקה.

טיפולים מבצעים (לפי הוראות יצרן) אחת לשנה או אחת ל 20,000 ק"מ (המוקדם משניהם).

בהצלחה :)

!AWDSOME

• תוכן חדש...