Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לדעת עם זה ישפר לי את הסאונד ברכב? יש לי סט של מוראל איליט.

מגבר 300\4 של JL ומונו של JL 500\1 על סאב W3 השאלה שלי היא למה לא לחבר את הסט כמו שהוא עם הקרוס המקורי שלו?

מה יקרה עם אני יחבר את האלמנטים ישר למגבר בלי הקרוס שלהם?

מישהו כבר עשה דבר כזה עם ציוד דומה? האם הקרוס של הJL טוב יותר מהקרוס של האילייט?

תודה.

פורסם

זה לא קשור לסט שאתה משתמש בו - זה קשור לעקרונות של מערכות אודיו.

ברגע שאתה מגביר סט קומפוננט על הקרוס שלו בצורה אחודה - אתה לא יכול לשנות את האיזון של הסט, לא שזה רע, אבל במקרים בהם המידבאס לטעמך לא חזק מספיק אז אתה גם חייב להגביר את הטוויטר ואז הוא יצרח או במידה והסאב מוגבר מספיק אבל הטוויר צורח בכל מקרה - אז אתה נמצא בבעיה, כי אתה לא יכול לשנות את זה.

ברגע שאתה עובר לבי-אמפ - אתה מכוון את הטוויטר ואת המידבאס בנפרד וככה אתה יכול לקבל את הטוב משני העולמות.

במידה ואתה מגיע למצב שבו אתה עובד בבי-אמפינג אבל הטוויטר בכל מקרה צורח לך יותר מידי ואז המידבאס נהיה שטלתני - אתה כבר מגלה צורך למערכת שלושה חלקים וכאן כבר מתחילים לדבר על טריאמפינג או לא? או בי-אמפינג כאשר שניים מתוך הרכיבים עובדים פסיבית ואם כן אז איזה רכיב יעבוד אקטיבי ואיזה שני רכיבים יעבדו כסט ובלה בלה בלה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בעצם מה שאתה אומר לי זה שאין מצב שיש מערכת ברמה\איכות טובה מאוד בלי "בי אמפינג" או לחילופין "טרי אמפינג"?

שאלה נוספת היא: עם הציוד שיש לי עכשיו יכול להיות טוב בכלל לבי אמפינג? כי בעצם המיד לא מקבל הרבה עוצמה 75RMS לאומת הטיטר שלא צריך הרבה הוא גם מקבל 75RMS (הוא לא יהיה מנוצל) אין איזון אז מה???

כדי לעשות בי אמפינג אני צריך עוד מגבר קטן לטויטרים?:-(

תודה

פורסם

בקרוס המקורי של האילייט יש אופציה לחבר בביי אמפ, כלומר אתה מחבר +- של הטוויטרים לכניסה אחת בקרוס ואת המיד באסים ל+- בכניסה אחרת בקרוס.(מהמגבר לקרוס)

זה נותן לך את ההגנה של הקרוס+שליטה על כול חלק בניפרד במתן גיין.

פורסם

בי ויירינג זה דרך הקרוס , אני לא יודע לגביי האלייט כי להיה לי את הסט הזה , אבל יש פעמים שהכל עובד טוב דרך הקרוס ע"י כיוון של הג'מפרים ... וזה הכי נוח

פורסם

מה שיש בקרוס של מורל זאת אפשרות של חיבור בי-ווירינג. כל רכיב לערוץ ניפרד אבל דרך הקרוס המקורי.

הטוויטר לא מקבל 75RMS הוא מקבל פחות. בעיקרון ההספק מתחלק בין שתי הרכיבים. כך שכאשר אתה מפעיל את הסט בבי-אמפינג. אתה מקבל יותר עוצמה על המידבאס. (לטוויטר גם אבל אתה בעצם לא צריך יותר) אבל 75RMS זה גם לא מי ידוע מה הבדל.

אם לדוגמה הייתה מחבר את הוופר ל 150 RMS ואת הטוויטר למגבר של איזה 50RMS. אז הייתה מנצל את הוופר ואת הטוויטר כמו שצריך.

פורסם

המגבר החדש שאני הולך לקנות הוא JL 300\2 אז אני יוכל לעשות את הביאמפינג טוב יותר השאלה שלי האם לחבר את הסט דרך הקוס או פשוט לוותר עליו כי עם אנ מחבר את המגברים דרך הקרוס אני לא רוצה שירד לי העוצמה....

פורסם

בי-ווירינג זה פיצול אותו ערוץ ל2 הכניסות של הקרוס, ולא שימוש ב 2 יציאות שונות במגבר.

נשמע מוזר, אבל זו המציאות:)

בי-אמפינג יהיה כבר שימוש ב 2 יציאות שונות במגבר.

http://www.st-andrews.ac.uk/~www_pa/Scots_Guide/audio/biwire/Page1.html

:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
בעצם מה שאתה אומר לי זה שאין מצב שיש מערכת ברמה\איכות טובה מאוד בלי "בי אמפינג" או לחילופין "טרי אמפינג"?

שאלה נוספת היא: עם הציוד שיש לי עכשיו יכול להיות טוב בכלל לבי אמפינג? כי בעצם המיד לא מקבל הרבה עוצמה 75RMS לאומת הטיטר שלא צריך הרבה הוא גם מקבל 75RMS (הוא לא יהיה מנוצל) אין איזון אז מה???

כדי לעשות בי אמפינג אני צריך עוד מגבר קטן לטויטרים?:-(

תודה

1. לא אמרתי בשום פנים ואופן שהגברה אקטיבית תמיד תהיה טובה יותר מהגברה פסיבית - זה דבר מאוד אישי- אם אתה אוהב את הסט איך שהוא נשמע על הקרוס המקורי שלו, אין שום טעם להשקיע בהגברה אקטיבית.

מה שכן אמרתי זה שזה יתן לך הרבה יותר גמישות ויכולות משחק עם הרכיבים של הסט. אני באמת שייך חזק לאסכולה של ההגברה האקטיבית, אני מאמין שאפשר לקבל ככה מקסימום תוצאה - אבל זה דורש מקסימום השקעה. אם כי יש גם מערכות פיור פאסיב שההשקעה בהן היא בלתי נתפסת.

2. כרגע הסט של האילייט אצלי מקבל 37 RMS למידבאסים ולמידים - והוא עובד נהדר. לא הייתי מתייחס יותר מידי ל75 RMS האלה אלא פשוט הייתי מתייחס להאם המגבר מצליח להפיק מהם תוצאה טובה או לא, לא מצליח - תחליף מגבר.

3. לגבי מידבאסים של אילייט - אל תצפה להוציא מהם את התוצאה האמיתית שהם מסוגלים לספק אם אתה לא בונה להם תיבות בנפח של 5 עד 9 ליטר - זה פשוט עולם אחר כשהם בתיבות בנפח שהם יועדו לעבוד בהם - במידה והם לא בתיבות אצלך - הבחירה של האילייט היא כבר 70 אחוז בחירה מוטעית והייתי בוחר מידבאסים אחרים של מורל.

4. לגבי בי-וויירינג - החסרון כאן הוא שאתה לא יכול לשנות את נקודת החיתוך בין המידבאס לטוויטר ואתה מאבד חצי מהגמישות של הגברה אקטיבית מלאה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בי-ווירינג זה פיצול אותו ערוץ ל2 הכניסות של הקרוס, ולא שימוש ב 2 יציאות שונות במגבר.

נשמע מוזר, אבל זו המציאות:)

בי-אמפינג יהיה כבר שימוש ב 2 יציאות שונות במגבר.

http://www.st-andrews.ac.uk/~www_pa/Scots_Guide/audio/biwire/Page1.html

:)

באמת נישמע מוזר. ואז למה אנחנו צריכים את הבי-ווירינג הזה?

פורסם

כרגע הסט של האילייט אצלי מקבל 37 RMS למידבאסים ולמידים - והוא עובד נהדר. לא הייתי מתייחס יותר מידי ל75 RMS האלה אלא פשוט הייתי מתייחס להאם המגבר מצליח להפיק מהם תוצאה טובה או לא, לא מצליח - תחליף מגבר.

כל הזמן בפורום אני מבין שהאיליט לא יכולים לעבוד כמו שצריך עם אין להם הגברה ואז אתה בא ואומר לי שלא צריך הגברה כל כך גבוהה?

אני אתמול התחדשתי בעוד מגבר של JL 300\2 כדי שאני יוכל לעשות בי אמפינג כמו שצריך חבל אני באמת תופס מהפורום וכל הצעה שאני מקבל ממשהו שמבין אני תופס ממנה... חבל.:roll:

פורסם

מורל אילייט זה סט של 200W RMS וכן צריך הגברה חזקה.

ללא הגברה מתאימה שום רמקול לא יעבוד בצורה שבה הוא אמור ותוכנן לעבוד.

פורסם

עכשיו יש לי עוד בעייה. והיא המגבר שקניתיJL לא טוב, הוא כנראה קיבל איזה מכה רצינית, ואומרים לי ברדיו מילאנו לא לגעת בו. אז אני מחפש עכשיו איזה מגבר רציני(2 ערוצים )כדי שאני יכל להגביר איתו את המידים של האילייט...

יש למשהו הצעות?

אני חשבתי על הDLS אבל רק שמעתי עליהם, לא אותם... מה טוב יותר? הJL או הDLS?

אני ממש מרוצה מהJL אבל אני מחפש מגבר קצת יותר זול. אני מתכוון יד שנייה. כל הצעה תתקבל בברכה רק תזכרו שאני צריך מגבר איכותי.תודה.

• תוכן חדש...