Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

אני מצטער שאני משגע קצת את הפורום , מי שעוד לא הספיק לראות בשאר השרשורים שפתחתי, המגבר הוא קראנץ' 100.4,

ואני מבקש עזרה בכיוון לפני ההרכבה בתוך האוטו,

יש במגבר ככה:

LEVEL

5V-0.2V

BassEQ

0dB-12dB

HPF

60HZ-1.2KHZ

LPF

30HZ-250HZ

X-OVER

FULL-LPF-HPF

עכשיו אני הבנתי ככה:

1.

HPF - כיוון תדרים גבוהים, אין לי מושג איך זה ישפיע אז לא נוגע.

LPF - כיוון תדרים נמוכים, לא נוגע.

מכיוון שהX-OVER עומד כרגע על FULL (זאת אומרת "טווח מלא") אז אני משאיר אותו ככה ובעצם אין לי סיבה לגעת ב2 האחרים נכון?

2. BassEQ זה בעצם גיין של הסאב עצמו, מכיוון שעוד לא הפעלתי את המגבר ולא גנעתי בו אני מתאר לעצמי שזה עומד על-0, לכמה אני צריך לסובב אותו? הבנתי שצריך 85%? זאת אומרת לסובב לסביבות 9.5?

3.מה זה ה-LEVEL? אם כרגע זה עומד על 0.2 וולט (כברירת מחדל), לכמה צריך לסובב אותו?

4. יש לי 2 תושבות(קונקטורים) ליד כל הכפתורי-כיוון האלה שרשום על שניהם אדמה, פלוס ומינוס וימין ושמאל, שאני מחבר אליהם את התושבות שהגיעו עם החבילה של המגבר, יוצא מהם 5 חוטים שצריך לחבר לאנשהו, השאלה לאן?

5. יש כאן כפתור של MODE עם מצבים של 2,3,4, למה אין 1, ומה זה כל מצב?

אשמח לעזרה מפורטת, אני לא רוצה ללכת למתקין מה-2 סיבות הפשוטות שהוא ייקח לי איזה 150 שקל, ואחרי שהוא יעשה את הכל וזה יעבוד במידה וזה לא ימצא חן בעיני אני לא יוכל לכוון לבד כי אני לא יבין מה הוא עושה ואני רוצה לדעת כל דבר מה עושה במגבר.

למגבר מחובר סאב קיקר C12 150W RMS, ואם זה משנה HU פיוניר 1900MP.

תודה ולילה טוב,

אוהד.

פורסם

שמע אם לא התקנת אף פעם מגבר רצוי שתראה איך מתקין מקצועי עושה את זה, אתה עלול לגרום לזנק של כמה אלפים טובים ברכב שלך.

ובכל זאת אם אתה מתעקש להסתכן, חיפוש יעזור לך מאוד.

בגדול הLEVEL זה הגיין פה. שאיתו אתה מאזן בין ההד יוניט למגבר.

4. זה יציאה למי שיש מערכת מובנת (מקורית מהיצרן) לחוטים האלה מתחברים היציאות של הרמקולים מההד יוניט, לך אין בזה שימוש אז אל תחבר את התושבות.

5. אין אחד כי זה לא מונו. המגבר יכול לתפקד בתור, 4 ערוצים (4 רמקולים, אלמנט לכל ערוץ), 3 ערוצים (שני רמקולים, וסאב בגישור שני ערוצים), 2 ערוצים (אפשרות לחבר שני סאבים, או אלמנטים אחרים. גישור כל זוג ערוצים.)

מקווה שהבנת, בגדול תעשה חיפוש יש פה מדריכים מעולים כיצד לכוון מגבר.

:-) just smile
פורסם

אוקיי תודה על התשובה (יש לך הודעה פרטית), ועשיתי חיפוש ועדיין לא מצאתי הסבר על כל אחד מה זה ואיך לכוון אותם.

אני עדיין מתעקש לעשות את זה לבד, רק במקרה קיצוני שאני נתקע אני יפנה למתקין.

אז לפי ההסבר:

הMODE אמור להיות רק על 3 כי אני מגביר 2 רמקולים (2 יציאות) + סאב (יציאה אחת מגושרת).

לגבי הX-MODE, להשאיר את זה כמו שזה כי זה עומד על FULL?

לגבי הLEVEL, להתחיל מ0.2 כמו שזה עכשיו ולהגביר עד כמה? ובאותו זמן על כמה ווליום לשים את הHU?, הבנתי שצריך 75% מהHU שזה 40 משהו כזה ווליום מתוך ה60 שהוא נותן, ובמגבר עצמו גם 75%? 100% לתת?

מה עם הBassEQ, זה מכוון רק את העוצמה של הסאב בגישור (על "מצב 3") או שזה מגביר את הבאס בכללי לכל היציאות?

אשמח לעזרה רק לשלושת הדברים האלה ואז בעצם למחרת אני מוכן להתקין + כיוון.

תודה,

אוהד.

פורסם

1. תשאיר את ה Mode על 4 אם אתה מחבר גם זוג רמקולים ומשתמש במפצל Y.

2. X-mode לערוצים של הסאב בגישור שים על LPF ואת הפוטנציומטר תתתחום ב80.

3. BassEQ תשאיר על 0.

4. Level אתה צריך לאזן לפי האוזן שלך ממש בעדינות מתי שהסאב מעוות תוריד טיפה שיהיה בסדר ואתה מסודר תזהר לא להשתגע עם זה, זה לא ווליום.

בוקר טוב :)

פורסם

bass eq זה באס בוסט ,

בשביל לדעת מה אלה LPF ו HPF יש לך את ה FAQ בראש העמוד של הפורום הזה.

היית קורא, לא היית שואל:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...