Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 9 חודשים רכשנו רנו מגאן 2005 האצ'בק 1.6L, שמשרת את אימי ואותי נאמנה מאז.

מדובר ברכב מאוד נוח ומאובזר (רמת אבזור אקספרסיון). עם זאת, מבחינתי היתרון הגדול שלו הוא רמת הבטיחות הגבוהה ביחס למחיר שלו (בשנת 2005 - הפוקוס החדשה וה-C4 עוד לא היו בשוק, והמגאן הייתה המשפחתית היחידה עם חמישה כוכבי בטיחות). זו הסיבה גם שהעדפנו אותו על הפיג'ו 307.

מבחינת מנוע ותיבת הילוכים - לא כולם מתים על תיבת ההילוכים של רנו, אני מסתדר איתה מצוין. לפעמים היא עושה שטויות אבל לא ברמה מטרידה מדי (אותי, לפחות) - מעלה הילוך מהר מדי, ואז מורידה בחזרה. צריכת הדלק ברכב שלנו (עם הרגלי נסיעה מאוד לא חסכוניים) היא בסביבות 1:10. אני די בטוח שעם רגל יותר עדינה אפשר לעשות 1:11. בנסיעה משולבת (יותר עירוני מאשר בינעירוני). בנסיעה בינעירונית "טהורה" - מפ"ת לכנרת (עם רכב מלא) - הגעתי גם ל-1:14.5.

אם אתה מתכוון לקנות מליסינג - בדוק שהאבזור משביע את רצונך. לחברות הליסינג נמכרו בעיקר דגמי ביזנס, שהופשטו מכל אבזור כמעט, על מנת לשמור על רמת הבטיחות הגבוהה.

הייתי מציע לך גם לשים לב לסביבת המתגים של החלונות. אצלנו ידיות האחיזה שבדלתות (אני מתכוון לאלה שעליהן יש את המתגים של החלונות) התקלפו, והוחלפו במסגרת האחריות. אני לא יודע אם זו "תקלה" ברכב או שהדבר נבע מהיחס של בעלת הרכב הקודמת, כי ככה קנינו אותו.

אני מניח שהשאלה שלך מכוונת גם לרמת האמינות של המכונית. שמעתי (כמה פעמים) שמדגמי 2005 נפתרו הבעיות ברכב, אולם אני לא יודע עד כמה מדובר במידע נכון ומדויק, ואני בכל אופן לא הייתי מסתמך עליו. בסה"כ אני חושב שצריך לבדוק את מצב המכונית הספציפית: קצת אחרי שאימי קנתה את האוטו, אחותי ובעלה חפשו מכונית ובדקו גם מגאן האצ'בק 2004. בדיקה קצרה של היסטוריית הטיפולים הראתה שמדובר ברכב לימון, ככה"נ. מצד שני, האוטו שלנו - טפו טפו טפו - מראה אמינות יפה.

שיהיה בהצלחה

פורסם

ההבדל העיקרי בין ההאצ'בק לסדאן הוא בבסיס הגלגלים הארוך יותר של הסדאן,מה שמיתבטא במושב אחורי מרווח בהרבה,ומעשה היא ה 1.6 המרווחת ביותר,לפחות בכל מה שנוגע למושב האחורי.

לגבי האמינות-יש לי 3 חברים שקיבלו מגאן סדאן בליסינג,שניים הפגינו בשנתיים שחלפו אמינות מצויינת,ואילו השלישית סבלה מבעיות חשמל לא אקוטיות(כרטיס הנעה רופף,חיישנים וכיו"ב).

סה"כ מכונית טובה,בטוחה ומרווחת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הרכב לא ליסינג, אבל רמת גימור ביזנס (הכי פשוט), לא נורא..

שנת 2005, עבר 20,000 ק"מ ומחיר - 74,000שח

ראיתי את הרכב, מאחור באמת מרווח מאוד, ממש

לגבי הבטיחות - אני לא דואג. אבל יש ESP בדגמי ביזנס?

שמעתי גם על בעיות במחשב הדרך, שלפעמים מקשה על התנעה ויכול לכבות את המנוע באמצע הנסיעה (כן, ממש בזמן הנהיגה)

צריך לדאוג מזה?

פורסם

מצטרף לשאלה, כמה אמינה יכולה להיות מגאן 2005 מליסינג עם 105,000 ק"מ? האם כדאי בכלל להתקרב אליה?

על פי טופס בדיקה מצבה הכללי טוב.

פורסם

אני לא בטוח שאדם פרטי מטפל ברכב שלו תמיד כמו שצריך. בליסינג אתה לפחות יכול להיות בטוח שעשו את המינימום ההכרחי כדי להשאיר את הרכב על הכביש.

בנוסף אתה מרוויח גם את הירידת ערך מהליסינג ולפעמים גם אחריות מחברת הליסינג לחצי שנה.

שאתה קונה לך על בטוח ותכניס את הרכב לטיפול יחליפו שמן מסננים פלאגים מה שצריך ותוכל להיות רגוע.

פורסם

לא ממליץ לקנות מליסינג, בד"כ ננהג על ידי עובדי חברה, הרכב לא רכושם הפרטי ולכן אפשר "לקרוע את הרכב" ולהסב אותו לרכב שטח (לא כולם, הרב).

פרט לכך, חברות הליסינג, בכדי לחסוך בעלויות הטיפולים, בד"כ משתמשות בחלפים הזולים ביותר ובמינימום האפשרי, העיקר שהרכב ייסע...

לגבי המגאן ביזניס, בשנתון 2005 דגם הביזניס לא הגיע עירום, כפי שהוא מגיע משנתון 2007 והילך, אבל, הדבר בא על חשבון מערכת ה- ESP החשובה!

בסה"כ, כתמורה למחיר, זו אחת הקניות המשתלמות בתור משומשת, שכן ירידת הערך הגדולה כבר מאחורה. לצורך השוואה קורולה משנתון מגביל תעלה כ- 20K יותר.

כפי שציינו בפניך, הרכב מרווח, נוח מאד, בטוח, אך בעל תיבה אוטומטית מסוג AL4, אותה לא כל הנהגים אוהבים ומסתדרים.

מבחינת האמינות- סבירה פלוס, במידה ומטפלים ברכב לפי הוראות היצרן.

פרט לכך, קח בחשבון ירידת ערך דיי גבוהה, אבל- קונים בזול מוכרים בזול.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

הESP החל רק משנת 2007. שלנו 2006 ואין לה.

הרכב מאוד מרווח ונוח, התנהגות כביש מצויין לטעמי, מנוע חזק וטוב, לא כל כך חסכונית.

כשאנחנו חיפשנו רצינו מגאן 2004 סדאן ידנית, ודחינו בכל הכוחות את הביזנס, דגם הביזנס הוא כל כך ערום שזה לא יאומן.

בסופו של דבר ידנית לא מצאנו כי יש מעט מאוד ורובן דיזל, ונפלה עליינו הזמנות לרכוש 2006 EX במחיר טוב כמובן שלא היססנו ולקחנו.

מה שהוזכר למעלה בקשר לידיות זאת מחלה של כל הרנו כל המכוניות שבדקנו התקלף להן, אצלינו גם הוחלף באחריות, כולל גם הפנסים האחוריים שנמסים כתוצאה מהחום של המנורה.

בקיצור אני אומר, אם לטפל נכון היא תשרת אותך עוד כמה שנים טובות, לפני שקננינו את שלנו הייתי ברשותינ מגאן 96' שהפגינה אמינות יצאת מן הכלל ב11 שנה שהייתה ברשותיינו.

:-) just smile
פורסם

מצטער על ההקפצה

רק רציתי להודות על התגובות.

הרכב נרכש ונוסע כמו בובה..!

למרות שהדגם הוא דגם "זול", יש בו כל מה שיש בדגם המפואר יותר (למעט קרוז, ובקרת אקלים)

אה ואין ESP ):

• תוכן חדש...