Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת-אני מרגישה שניצלו את חוסר הידע שלי בגלל שאני בחורה. הלכתי למוסך מורשה של סוזוקי (הרכב הוא יורוסוויפט שנת 1999) ולקחו ממני 500 שקלים על שמן, מסנן שמן, מסנן דלק ובדיקת בלמים. רק על השמן הם לקחו 100 שקלים כשהם בכלל לא שמו שמן חצי סיננטטי אלא שמן רגיל של 15W-40 כי זה מה שרשום בהמלצת היצרן למרות שאני ראיתי שאפשר לשים גם 10-40. האם זה בסדר? האם כזה שמן, שהוא לא חצי סינטטי אלא רגיל יכול להחזיק שנה או 10000 ק"מ?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי אני קטנוני, אבל לא ברור לי משהו -

מדוע לשאול לאחר מעשה?

האם קיבלת הצעות מחיר מכמה מקומות?

בפעם הבאה, במיוחד בטיפול כזה שאינו דחוף כלל, קבלי הצעות מחיר מכמה שיותר מקומות. זה תופס לגבי כל בעל מקצוע באשר הוא. טיפ לחיים.

וחוצמיזה, כבר שילמת, מה זה משנה אם המחיר גבוה או לא?

המחיר סביר יחסית, לדעתי (ו-80 ש"ח מתוכו גם ככה הולכים למדינה).

פורסם

למוסך מורשה אולי המחיר הוא סביר אבל יחסית למוסך רגיל המחיר הוא גבוה.

לא החליפו פלגים\מסנן אויר לפי מה שרשמת.

בפעם הבאה ,טיפול קטן שכולל שמן/פלגים/מסנן אויר/מסנן שמן ובדיקת בלמים כולל העבודה אמור לעלות בסביבות 400-450 שקל ולא יותר,לפי דעתי אין שום צורך לדטיפול כזה פשוט ללכת למורשה ולשלם יותר.

בהצלחה.

פורסם

המחליר סביר ובשבלי לחסוך 100 ש"ח על טיפול כזה לא שווה ללכת למוסך לא מורשה,תמיד יותר משכנע לרכוש רכב עם טיפולים במוסך מורשה (מה שנקרא בארצות ניכר היסטוריית ספר רכב )למרות שלכרב שנת 99 זה כבר פחות חשוב.....

פורסם
האם כזה שמן, שהוא לא חצי סינטטי אלא רגיל יכול להחזיק שנה או 10000 ק"מ?

במכוניות האלו שיגרת הטיפולים המומלצת היא כל חצי שנה (לא שנה) או 10000 ק"מ. בכל מקרה, שמן מינרלי כדאי להחליף כל חצי שנה.

פורסם

לפי דעתי בכלל מיותר לבקר במורשים למכוניות מעל גיל 5 .

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

פורסם
לפי דעתי בכלל מיותר לבקר במורשים למכוניות מעל גיל 5 .

תלוי בסוג הרכב.

לא כל אחד מבין במה הוא נוגע, ולא כל רכב הוא פשוט. לדעתי להיכנס בעוד 5 שנים עם קורולה 2008 (כדוגמא) למוסך שאינו מתמחה בה - יהיה טעות.

נכון, שאם הסיפור זה רק פילטרים ושמנים כל מוסך יכול לעשות זאת, אבל מצד שני כשתבוא למוסך מורשה מבלי שאתה לקוח מוכר שם עם תקלה יותר משמעותית לא תהיה לך שום סיבה לצפות ליחס מיוחד. יחס מיוחד במקרים כאלו יכול להתבטא בהפרש כספי משמעותי.

פורסם

כדאי לבדוק במדויק מהן הבדיקות וההחלפות שיש לעשות, במסגרת הוראות היצרן. מה שהיצרן לא ביקש לעשות, אין סיבה לעשות, ואין סיבה לשלם.

שוב, נכון לבדוק את המלצות היצרן המדויקות, ובכל זאת כמה השערות וקווים מנחים:

רוב הסיכויים שבטיפול 10K אין צורך להחליף מסנן אוויר ומצתים, בניגוד למה שנכתב כאן באחת התגובות.

גם מסנן דלק סביר שאמורים להחליף לעתים פחות תכופות.

בדיקת בלמים אחוריים לא בטוח שצריך לעשות, וגם אם כן אז כנראה שרק בהצצה בחריץ הייעודי ולא ע"י פירוק גלגלים. יש לבדוק את ההוראות לגבי הבלמים הקדמיים. לא בטוח שצריך לבדוק אותם בטיפול 10K .

מצד שני, אם המוסך הוא מקצועי ורציני, הוא אמור לעשות עשרות בדיקות חשובות שלא כוללות החלפת מכלולים, ועליהן צריך וראוי לשלם. לא נכון להסתכל רק על החלפת הרכיבים במסגרת טיפול.

פורסם
למוסך מורשה אולי המחיר הוא סביר אבל יחסית למוסך רגיל המחיר הוא גבוה.

לא החליפו פלגים\מסנן אויר לפי מה שרשמת.

בפעם הבאה ,טיפול קטן שכולל שמן/פלגים/מסנן אויר/מסנן שמן ובדיקת בלמים כולל העבודה אמור לעלות בסביבות 400-450 שקל ולא יותר,לפי דעתי אין שום צורך לדטיפול כזה פשוט ללכת למורשה ולשלם יותר.

בהצלחה.

הפלאגים לבדם אם הם מקוריים עולים 400 שקל

פורסם
איך הגעת למסקנה שהשמן לא חצי סינטטי?

?

לא נשמע לי הגיוני גם למוסך מורשה; שמן 100 ש"ח, מסנן שמן עוד 100? מסנן דלק 50?

לקחו לך 250 ש"ח עבודה? - לי נשמע מוגזם גם למוסך מורשה.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...